Menalo ode u Dinamo....fera je napisao/la:Ma ja mislim da se to na koncu sve svodi ko ce se bolje nositi sa pritiskom i ovim premijerligaskim nepravdama i provokacijama. Vjerujem od početka da ce husref donijeti titulu ali bojim se da ovi dobri rezultati i prije svega dobra igra na pripremama ne ispari kad pritisak i ocekivanja porastu. Prosle sezone je čala imao veliki niz dobrih rezultata ali nije bilo ovakve igre kao kod husrefa. Na ovim tezim gostovanjima je i bod dovoljan bitno je kod kuce biti siguran a kiksace i konkurencija sigurno, posebno pred kraj sezone je bitno sacuvati smirenost a za razliku od prosle sezone samo je liga u igri pa ce to biti olakšavajuca okolnost.SarajevoJeBordo je napisao/la:Eh, aBd idući vikend prva utakmica, brzo ovo prođe. Evo uradio sam neku mini analizu/najavu.
Lištica se pripremala u Međugorju i Istri. Utakmice:
1. Croatia Zmijavci - pobjeda 3:0 (nastupili u izmiješanom sastavu od početka)
2. Budafoki (mađarski niželigaš) - remi 1:1 (rekao bih da je od početka igrao izmiješan sastav, s tim što su u drugom ušli svi mlađi igrači, od 2 minute igrali s igračem manje)
3. Celje - pobjeda 2:0 (od početka najjači sastav, napravljene samo 3 izmjene u drugom)
4. Novigrad - pobjeda 3:0 (kombinovani sastav)
5. Rudar Velenje - poraz 0:1 (najjači protivnik na pripremama - 4 na tabeli u SLO, od početka nastupio pretežno kombinovani sastav i napravili su 10 izmjena u drugom poluvremenu uz promašen penal)
6. Jedna utakmica protiv Gymrota im je prekinuta u 21.minuti
Mišljenja sam da iako su to pripremne utakmice, da rezultat nije 100% nebitan i da može pokazati neke stvari. Jer ako se pripremaš da budeš bolji, valjda trebaš nekog i pobijediti. Npr, mi smo izgubili jednu i ostale nismo dobili uvjerljivije radi loše realizacije koju otkrivaju rezultati uz prikazano na terenu.
Vidimo da je lištica samo jednu utakmicu nastupila u najjačem sastavu uz samo 3 promjene i dobili su je. Ostale utakmice su igrali kombinovani sastavi gdje su u drugom poluvremenu uglavnom mijenjali sve igrače. Meni to govori da bismo mi trebali biti uigraniji jer smo barem u Antaliji makar do 60e minute malo mijenjali, a igrali smo protiv jačih protivnika i ubilježili bolje rezultate. Mislim da smo iz tog razloga fizički spremnija ekipa s bolje odrađenim pripremama (uslovi, protivnici isl)
Definitivno, prednost lištice su jaka krila, prije svih Menalo, a nama bekovi defanzivno za pomjerit se s mjesta pa spomenut.
Nadam se da imaju negdje snimci njihovih utakmica i da će naši to dobro skautirati i da će naš pressing rano uroditi plodom i da tako možemo nadomjestiti nedostatke nazad.
Izvinjavam se na dužem postu![]()
![]()
A što se tiče Čale, kao što si i sam rekao mi zaista tada nismo imali igru, to su sve bile pobjede 'na ime'...
Što se tiče domaćih utakmica, mora se zaista stvoriti neka normalna atmosfera na Koševu, povećati posjeta, momcima se podrška mora dati, a bodovi će doći.
Otkad je Husref trener Sarajeva, ja zaista svaku utakmicu vjerujem u pobjedu, nebitno da li se igrala u Sarajevu ili hercegovačkom kamenjaru.