Francuska - BIH/BIH - Kazahstan (1.9/7.9)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Otelo
Kontakt:

Re: Francuska - BIH/BIH - Kazahstan (1.9/7.9)

Post Postao/la Otelo » 08 sep 2021, 08:15

Nije baš lijepo bilo od Begovića da ono kaže pred meč, pa onda Fadil se uljem i Hanka Paldum. Ružno vala, a naši igrači mentalno krhki i pogodi ih to i ne mogu onda da igraju, loša atmosfera, ružno baš.

Treba se pomiriti sa činjenicom da smo donji dom evropskog fudbala i da na SP u ovom formatu nemamo šta tražiti. Evropsko prvenstveno može biti neki realan cilj zavisno od grupe i protivnika u baražu.

Realnost je da nemamo igračke kvalitete u prvih 11 za nešto više i to niti jedan selektor ne može promijeniti. Kiksevi se dešavaju svima, Francuzima u Parizu, Kazahstancima u Zenici...
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

HarisZe
Kontakt:

Post Postao/la HarisZe » 08 sep 2021, 08:22

I ovaj komentator cijelu utakmicu "Nevjerovatno Nevjerovayno ma mrs vise i ti, nevjerovatno je nacin na koji je dosao ovaj gurbet to je nevjeovatno
"Odključan račun NK Čelik Zenica i Fuad Kasumović nije više gradonačelnik je ono o cemu ja sanjam"

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 08 sep 2021, 08:23

Činjenica je da nas je od totalne ekstaze i euforije dijelila samo Džekina loša realizatorska noć. Da je on pogodio sve što mu je bilo servirano, mi bismo sad pričali o tome s kim ćemo u grupi biti u Kataru.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 08 sep 2021, 08:28

Mi i imamo solidnih prvih 11, da su svi zdravi, i to je to. Kad trebas izmjene praviti tebi je ovakav Gojak prva opcija i sva prica se ovdje zavrsava.

Dobitak je Nalic, realna opcija u ofanzivi. Ali jos koliko dobitaka treba napraviti da ostvarimo makar neku pobjedu, za pocetak?
Ne treba biti nezadovoljan, treba nastaviti podmladjivati ekipu i stvarati tim za buducnost, zaganjati jos par igraca iz dojaspore i ograditi se od domace lige. Prijateljske utakmice ti ne trebaju za domace igrace, nego ono naibolje da uigras i par momaka isprobavas, koji nisu u prvih 11.
Nenamo mi miluonsku bazu pa da svaki put neke nove momke isprobavamo i uigravamo.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Fudbalbr1
Kontakt:

Post Postao/la Fudbalbr1 » 08 sep 2021, 08:28

svrakino1921 je napisao/la:
08 sep 2021, 07:53
Sad se tek vidjelo koliko ovom timu fali Amir Hadziahmetovic

aBd da napravi dobar transfer
Zeljo ima 20%

ZELJINA SKOLA
Ako je on falio onda tesko nama

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 08 sep 2021, 08:30

Mentalitet luzerski. Kad smo dali drugi go, jeste li primjetili kako smo se pasivno povukli? Isto pi.ckice odma zatvaranje i strepnja od Kazahstana, ko da je Brazil dan te yebo.

Nije ovo za nas, treba ostavit samo mladje kategorije neka menadzeri rade i prodavaju, ova A repka nam ne treba, uštedićemo živce.

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 08 sep 2021, 08:36

Igrali smo stvarno dobro prvo poluvrijeme, doslovno ih razvalili i to me raduje ,da imamo dobru igru...a to sto Dzeku treba 100 sansi da zabije to je problem sinocnjeg meca.

uostalom jos nista nije gotovo, odlucujuci ce biti ja mislim oktobar, ako uspijemo pobjedit Kazastan i nerijeseno sa ukrajnom mozda se nastavi nada.

Adi Nalic u prvom poluvremenu bio medju najboljima, skoro pa bolji od pjanica.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 08 sep 2021, 08:44

RollingPaper je napisao/la:
08 sep 2021, 08:30
Mentalitet luzerski. Kad smo dali drugi go, jeste li primjetili kako smo se pasivno povukli? Isto pi.ckice odma zatvaranje i strepnja od Kazahstana, ko da je Brazil dan te yebo.

Nije ovo za nas, treba ostavit samo mladje kategorije neka menadzeri rade i prodavaju, ova A repka nam ne treba, uštedićemo živce.
A sta bi ti uradio kada preokrenes rezultat 4 minuta pred kraj meca i kada te par minuta dijeli od prve zvanicne pobjede poslije 700 dana?
Zar vi stvarno mislite da je maciji kasalj tek tako ostati visoko naprijed i ganjati u 90oj dok vodis, iako svi znaju da smo kapacitet za 70 minuta?
Jednostavno nismo imali srece, umor je uzrokovao pad koncentracije, a to je dalje uzrokovalo individualnim greskama poput Dzekinog faula iz kojeg je uslijedio gol.
Rekao sam da je za ocekivati da ce biti izuzetno teska utakmica cim mi preuzmemo ulogu favorita, cim imamo neki pritisak, tako je i ispalo.
Samo jedna stvar mi je nerealna, a to je katastrofalna utakmica Sehica koji sve jeste samo nije linijski golman, a onakav kiks napravi. Steta velika na ovaj nacin se oprostiti od drugog mjesta. Vrlo slicno prosuti bodovi kao i protiv Grcke koji su nas kostali evropskog.
NEMA NAZAD

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 08 sep 2021, 08:52

holyman je napisao/la:
08 sep 2021, 08:44
RollingPaper je napisao/la:
08 sep 2021, 08:30

A sta bi ti uradio kada preokrenes rezultat 4 minuta pred kraj meca i kada te par minuta dijeli od prve zvanicne pobjede poslije 700 dana?
Zar vi stvarno mislite da je maciji kasalj tek tako ostati visoko naprijed i ganjati u 90oj dok vodis, iako svi znaju da smo kapacitet za 70 minuta?
Jednostavno nismo imali srece, umor je uzrokovao pad koncentracije, a to je dalje uzrokovalo individualnim greskama poput Dzekinog faula iz kojeg je uslijedio gol.
Rekao sam da je za ocekivati da ce biti izuzetno teska utakmica cim mi preuzmemo ulogu favorita, cim imamo neki pritisak, tako je i ispalo.
Samo jedna stvar mi je nerealna, a to je katastrofalna utakmica Sehica koji sve jeste samo nije linijski golman, a onakav kiks napravi. Steta velika na ovaj nacin se oprostiti od drugog mjesta. Vrlo slicno prosuti bodovi kao i protiv Grcke koji su nas kostali evropskog.
Pravi **** faul na sredini, ne dira se covjek na vrhu šesnesterca u 90+, kao Dzeko s dvije noge s ledja. Uvjek me nerviralo i u Romi dok je bio pa i sad u Interu zadnju utakmicu, kad se vraća nazad i radi posao koji nije njegov i to većinom rezultira pogrešno.

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 08 sep 2021, 08:56

let3 je napisao/la:
08 sep 2021, 02:16
A onda je došao svizac i zamotao čokoladu :mrgreen:

Stvar je u tome što mi necemo dobiti te tri, možda eventualno jednu. Jbt mi nismo u stanju da dobijemo Kazahstan kuci, a nadamo se nekim cudima.
Odigrali smo 4 utakmice, imamo 3 remija i jedan poraz, od 12 mogucih bodova, imamo 3 :facepalm: bojim se da smo veceras prokockali još jedne kvalifikacije u nizu.
Prokoclali? Pa kad su grupe izvučene svi ste govorili treba se okrenuti za EURO 2024 i uigravati ekipu. To se upravo radi, a sve iznad toga je uspjeh.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 08 sep 2021, 08:58

Treba se okrenuti sljedecim kvalifikacijama i ligi nacija.
Sto se ovog tice to je to.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 08 sep 2021, 09:17

Konzerva je napisao/la:
08 sep 2021, 08:36
Igrali smo stvarno dobro prvo poluvrijeme, doslovno ih razvalili i to me raduje ,da imamo dobru igru...a to sto Dzeku treba 100 sansi da zabije to je problem sinocnjeg meca.

uostalom jos nista nije gotovo, odlucujuci ce biti ja mislim oktobar, ako uspijemo pobjedit Kazastan i nerijeseno sa ukrajnom mozda se nastavi nada.

Adi Nalic u prvom poluvremenu bio medju najboljima, skoro pa bolji od pjanica.
Jesi ti gledao utakmicu ili neku sapunicu, Adi Nalic najgori u prvom poluvremenu svaku loptu nazad vratio, ziheraska igra s puno gresaka, to govore i ocjene nakon utakmice uz Šehica je dobio najgoru ocjenu za svoju igru
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 08 sep 2021, 09:19

Ne znam fkt cemu ocaj i dalje imamo sve u svojim rukama..obrni okreni opet ce se sve svest na dvomec sa ukrajincima, plus oni imaju utakmicu vise

Samo sto je sad pobjeda j kazahstanu imperativ
Ex "invincible"

Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..

/Internazionale Milano/

=NYK=

Chapman1886
Kontakt:

Post Postao/la Chapman1886 » 08 sep 2021, 09:27

Tutara još nije podinio ostavku?

Šehić se još uvjek nije oprostijo?

Edin džeko još uvjek kapiten?

SMRT MENADŽERSKOJ JARANSKOJ REPREZENTACIJO
Samo Sloboda | COYG

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 08 sep 2021, 09:34

BenjooJutub je napisao/la:
08 sep 2021, 08:56
let3 je napisao/la:

Stvar je u tome što mi necemo dobiti te tri, možda eventualno jednu. Jbt mi nismo u stanju da dobijemo Kazahstan kuci, a nadamo se nekim cudima.
Odigrali smo 4 utakmice, imamo 3 remija i jedan poraz, od 12 mogucih bodova, imamo 3 :facepalm: bojim se da smo veceras prokockali još jedne kvalifikacije u nizu.
Prokoclali? Pa kad su grupe izvučene svi ste govorili treba se okrenuti za EURO 2024 i uigravati ekipu. To se upravo radi, a sve iznad toga je uspjeh.
A za sta se Dzeko i Sehic uigravaju? Da bi ovo tvoje pilo vode Dzeko i Sehic nebi igrali.

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 08 sep 2021, 09:37

Sehic nikad nije ni trebao biti prvi golman reprezentacije, na tu poziciju doveli su ga menadzeri i sarajevski kafanski lobi, kao i Hasagica prije njega.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

Chapman1886
Kontakt:

Post Postao/la Chapman1886 » 08 sep 2021, 09:38

Svaki željin odpadak je menadžerski igrač,sredina juče prodisala bez kočnice hadžiahmetovća
Samo Sloboda | COYG

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 08 sep 2021, 09:48

samoposmatram je napisao/la:
08 sep 2021, 09:34
let3 je napisao/la:

A za sta se Dzeko i Sehic uigravaju? Da bi ovo tvoje pilo vode Dzeko i Sehic nebi igrali.
Ma da, ne trebaju mladim igračima mentori biti iskusni i kvalitetni nogometaši. Stavi sve djecu nek igraju, ne trebaju mlađi učiti od starijih, nema potrebe.

U ovom ciklusu, tako da ga nazovem dobili smo Ahmedhozica, Hadzikadunica, Nalica, Demirovica, Gazibegovica, Hadziahmetovica...Više od pola ekipe su mladi igrači, bez iskustva na rep. nivou. Naravno da, kao i u svakoj ekipi na svijetu imaš par iskusnih a u našem primjeru i kvalitetnijih igrača koji su tu da pomogunu iskustvom a u našem primjeru i kvalitetom.

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 08 sep 2021, 09:50

BuffonGigi je napisao/la:
08 sep 2021, 09:37
Sehic nikad nije ni trebao biti prvi golman reprezentacije, na tu poziciju doveli su ga menadzeri i sarajevski kafanski lobi, kao i Hasagica prije njega.
Ma daj , covjek je bio medju nasa tri najbolja igraca svaku od zadnjih 20 utakmica...losa predstava sknoc al jbg desava se
Ex "invincible"

Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..

/Internazionale Milano/

=NYK=

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 08 sep 2021, 09:54

08 sep 2021, 09:48
samoposmatram je napisao/la:
08 sep 2021, 09:34

Ma da, ne trebaju mladim igračima mentori biti iskusni i kvalitetni nogometaši. Stavi sve djecu nek igraju, ne trebaju mlađi učiti od starijih, nema potrebe.

U ovom ciklusu, tako da ga nazovem dobili smo Ahmedhozica, Hadzikadunica, Nalica, Demirovica, Gazibegovica, Hadziahmetovica...Više od pola ekipe su mladi igrači, bez iskustva na rep. nivou. Naravno da, kao i u svakoj ekipi na svijetu imaš par iskusnih a u našem primjeru i kvalitetnijih igrača koji su tu da pomogunu iskustvom a u našem primjeru i kvalitetom.
Razumijem kad je Francuska u pitanju, trebaju igraci kojima se nadigne igranje protiv velikih kao Dzeko. A to iskustvo je sinoc ukopalo citavu ekipu. Sinoc da je Vasilj branio i Prevljak igrao sve ovo tvoje bi imalo smisla. Ovako samo branis da bi branio.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.