svaka cast ovo je otprilike dosta realan opis stanja u LAL,mozda je u stvarnosti malo bolje ali da je bajno i nije bas.Kobe Bryant je napisao/la:Analiza zasad poslovanja LA Lakers-a u prelaznom roku :
Otisli :Odom i Brown , po ucinkovitosti prosle godine 3 i 5 igrac u rosteru. (Brown bio produktivniji od Artest-a)
statistika 2010/2011 :
Odom : 35.2 min - 14,4 p - 8,7 s - 3,0 a
Brown: 19,1 min - 8,7 p - 1,9 s - 1,2 a
Dosli :
Jason Kapono : 24 utakmice - 4,7 min - 0,7 p - 0,5 s - 0,2 a - % za 3p 12,5 , a za 2p 25 %![]()
(da se razumijemo ni u sezoni prije nije bio nista bolji, fakat su neozbiljni)
Troy Murphy : zadnje 2 sezone odigrao 17 + 18 utakmica od 82 + 82![]()
statistika ocajna : 16 odnosno 10 min - 3,6 - 2,6 p - 4,2-3,2 s - 0,9-0,4 a - % suta za 2p 34 - 42![]()
Gerald Green : mrsko mi traziti statistiku po ruskim i kineskim klubovima , ovako igrao 2008 zadnji put u NBA za Dallas i to neprimjetno , onda u Rusiji za Lokomitivu pa 2010 Samaru pa onda za neki kineski klub Foshan![]()
Josh McRoberts : jedino solidno pojacanje 4 sezone u NBA - Indiana , 3 vrlo neprimjetne slabe statistike slebe minute , prosla sezona solidna ali s obzirom da je vecinom bio starter i to nista posebno:
72 ut. - 22,2 min - 7,4 p - 5,3 s - 2,1 a , sut preko 50 % za 2p za 3p 38 %
Proslogodnisnji rooky igraci : Caracter izgubljen za sezonu zbog povrede, Ebanks kazu da je puno napredovao i da ce dobiti priliku sigurno ove god od je krilo.
Ako znamo da je Fisher realno zbog sezona i godina totalno pao , a da Meta World Peace je nikad gori , udebljao se 10 kg i totalno van forme i da se zajebaje po internetu i pravi budalu od sebe , da je Walton bio pomocni trener na nekom fakultetu da nije ni u kakvoj formi , a nije ni igrao kod Phill-a zadnje 2 god onda sta reci![]()
Blake ima 32 god , prosle godine je bio 0 faktor , mozda mu triangl nije odgovarao mada sumnjam da profesionalni igrac moze tako da bude slab na bilo koju taktiku , Barnes ce nam biti starno krilo prosle god za nas je bio vrlo slab , da hoce ponoiti onu sezenu u Pjhoenixu ili bar u Orlandu mada tesko i on ima 32 god![]()
Ova dvojica rooky-a sto su potpisali nisu losi kazu jedan bek drugi play , ali ako ce mo se uzdat u rooky-ije druge runde onakog loseg drafta lose nam se pise![]()
Znaci spali smo na Baynum-a sa staklenim nogama koji ruku na srce izgleda najspremnije od svih , ali uvjek moras strahovat za povredu
Onda nezadovoljni Gasol koji isto ulazi u 32 godinu i preplacen je realno .
Povrh svega i Kobe je sad nezadovoljan upravom , onda ta experimentalna operacija koljena u Njemackoj pitanje je dokad ce to da drzi , a jos nije sanirana 100% povreda skocnog zloba i prsta pucacke ruke , a kao slag na tortu je razvod sa njegovom zenom , a znamo da je Kobe jako vezan za svoju djecu i to ce mu sigurno tesko pasti![]()
Helem suma sumarum ova sezona nemamo sanse da dobijemo Oklahomu ili Dallas na zapadu , odnosno Miami u finalu i samim tim neuspeh je zagarantovan.
Ja bi trade-o Gasola u Minesotu za Lowa i Bareu i jos neke filler igrace da se kompletira trade jer svakako su se pradli kad smo izgubili Brown-a i Odoma za djabe a imamo nepoboljnje ugovore sa tash igracima tipa Walton ili MWP , cak i Gasol i Kobe su prteplaceni , ali Kobe je zasluzio makar je igrac decenije u NBA i jedan od 10 najboljih igraca svih vremena pa ima pravo i da bude preplacen , kad se samo uzme koliko je para uzeo Garnett , Lewis, JJ ili Arenas.
LA Lakers
Moderatori/ce: CashMan,KK_Bosna,kad_kako,Pasha
Re: LA Lakers
Gasol ostaje
http://www.marca.com/2011/12/18/balonce ... 1324241216" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.marca.com/2011/12/18/balonce ... 1324241216" onclick="window.open(this.href);return false;
Davis potpisao za NYK, i jedina opcija koja nam ostaje je Gilbert Arenas i stvarno ne znam vise sta ceka Kupchak. Mislim da bi dovodjenjem Arenasa imali odlicnu ekipu:
Arenas/Fisher/Blake
Bryant/Kapano
Barnes/ World Peace
Gasol/McRoberts
Bynum/Murphy
Naravno kao i prethodnih godina vodicemo se parolom: mozemo do titule ako Bynum ostane zdrav sto se naravno nece dogoditi.
Arenas/Fisher/Blake
Bryant/Kapano
Barnes/ World Peace
Gasol/McRoberts
Bynum/Murphy
Naravno kao i prethodnih godina vodicemo se parolom: mozemo do titule ako Bynum ostane zdrav sto se naravno nece dogoditi.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
- elninho_resTO
- Kontakt:
ako bi dosao arenas to bi bilo odlicno , pokrila bi se ta pozicija jednim odlicnim igracem , e sad jbg nisam pratio u kakvoj je formi , ali samo djelic njegove nekadasnje forme je dovoljan da bude ono najbolje sto imamo na poziciji pleya . Red bi bio da se povuce jedan dobar potez ,amerosm je napisao/la:Davis potpisao za NYK, i jedina opcija koja nam ostaje je Gilbert Arenas i stvarno ne znam vise sta ceka Kupchak. Mislim da bi dovodjenjem Arenasa imali odlicnu ekipu:
Arenas/Fisher/Blake
Bryant/Kapano
Barnes/ World Peace
Gasol/McRoberts
Bynum/Murphy
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"
Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE
"BEEN THERE WON THAT"
Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE
- majestic24
- Kontakt:
Veceras protiv Clipersa...iskreno nista nam nije potrebnije od toga da ih pobjedimo niti clipersima jedan dobar samar da im se pokaze odmah na pocetku neke stvari
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Sto se mene tice mogu veceras komotno izgubiti 50 razlike, nije vazno sta ce se uraditi u pripremama vazno je da je ekipa prava kada pocne sezona.majestic24 je napisao/la:Veceras protiv Clipersa...iskreno nista nam nije potrebnije od toga da ih pobjedimo niti clipersima jedan dobar samar da im se pokaze odmah na pocetku neke stvari
amerosm je napisao/la:Sto se mene tice mogu veceras komotno izgubiti 50 razlike, nije vazno sta ce se uraditi u pripremama vazno je da je ekipa prava kada pocne sezona.
Upravo...ja vjerujem da ce Cllipersi i dobiti ovaj mec,nikad Lakersi nisu briljirali u ovoj fazi sezone.
P.S.Jesi i ti kritican prema upravi Lakersa...pa oni su dogovorili trejd za Paula,nisu oni krivi sto je Stern povukao potez koji se vidja jednom u 100 godina.To je povuklo za sobom dosta problema(Odom,Gasol) tako da nije im uopste bilo lako ovih dana...
Kobe vec u formi
[youtube][/youtube]
Naravno da cu biti kritican. Isto kao da su imali opciju CP3 koja nije uspjela i od svega digli ruke. Bryant i Gasol u cetvrtoj deceniji zivota, Bynum kada krene da uhvati loptu svim navijacima Lakersa srce stane, nisu u stanju dovesti PG-a za vet-minimum - Arenas, Davis - itd itd.P.S.Jesi i ti kritican prema upravi Lakersa...pa oni su dogovorili trejd za Paula,nisu oni krivi sto je Stern povukao potez koji se vidja jednom u 100 godina.To je povuklo za sobom dosta problema(Odom,Gasol) tako da nije im uopste bilo lako ovih dana...
Howard izgleda ove sedmice potpisuje za Netse ako je vjerovati medijima u USA, a mi to mirno posmatramo i u sezonu ulazimo sa parolom: mozemo ako Bynum bude zdrav.
Ponavljam opet ova ekipa niti smrdi niti mirise i makismalan plasman joj je drugi krug PO, uz to ako dodamo zasicenost iste moze se reci da su Kupchak i isfrustrirani IDIOT u ogranizmu odrasle osobe, ali sa mozgom jednog tro godisnjaka uspjeli unistiti Lakerse. Ponavljam ovo je posljednja prilika Lakersi ostanu u vrhu nakon sto Bryant kaze ZBOGOM, a Kupchak i idiot to sve fino posmatraju. Bynum za tri godine mozda bude invalid, a niko u svoje redove nece dovoditi 35 godisnjaka sto ce tada biti Gasol.
Dakle kada se sve sabere i oduzme nismo ni na nebu ni na zemlji i bit cemo u zlatnoj sredini. Da su se bar odlucili da "batale" jednu sezonu da dobiju sto bolji pick na draftu i kvalitetnog igraca imao bih razumjevanja. Ovako nam samo preostaje da se nadamo da ce se dr. Jerry Buss sto prije oporaviti i Kupchaku i njegovom sinu zabraniti pristup Lakersima - a mediji i navijaci su vec poceli traziti smjenu Kupchaka.
Terry 34 god.
Dirk 33 god.
Chandler 29 god.
Marion 33 god.
Kidd 132 god......
ovo ti je startna petorka koja je osvojila titulu....toliko
Dirk 33 god.
Chandler 29 god.
Marion 33 god.
Kidd 132 god......
Kidd >>>>>>>>> Fisher - mislim da je ovdje svako poredjenje "ponizavanje" Kidd-aBalon je napisao/la:Terry 34 god.
Dirk 33 god.
Chandler 29 god.
Marion 33 god.
Kidd 132 god......
Terry <<<<<<<< Bryant - ovo ne treba komentarisati
Marion >>>>>>> Artest - Marion je statisticki gledano bolji i za razliku od Artesta konstantniji
Nowitzki >>>>>>>> Gasol - no comment
Chandler >>>>>>>> Bynum - jos ako na sve ovo dodamo probleme sa povredama koje prate Bynuma....
Toliko do mene. Ako malo bolje pogledas vidjeces da je Dallas na kljucnim pozicijama kvalitetniji od Lakersa. Mozemo mi ovdje pricati do sudnjeg dana ti ces tvrditi jedno a ja drugo, a bit cemo pametiniji tamo nekad u Maju. Mi nismo ni na nebu ni na zemlji za razliku od nasih konkurenata. Dallas npr. sebi otvorio salary cap za narednu godinu, dok smo mi istim opetereceni sa nekim smijesnim igracima kojih se usput niko ne pokusava rjesiti. Niko sretniji od mene ukoliko ja pogrijesim.
- majestic24
- Kontakt:
amerosm u potpunosti se slazem s tobom. Bolje bi bilo da su se rijesili pojedinih igraca,oslobodili solary cup pa makar ni ne usli u playoff. Od ovih igraca sto su dosli -IDIOT DO IDIOTA. Pa bolje bi bilo da su pokupili one iz KK Bosne a ne ovog Trola i Trampona.
Hoces li cekati veceras mec??
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
ma dobro o kvalitetu igraca bi se moglo raspravljati sada , nisam uopste ciljao na to nego opcenito na godine i vaznost istih jer si gore spominjao nase igrace u 4. deceniji zivotaamerosm je napisao/la:Kidd >>>>>>>>> Fisher - mislim da je ovdje svako poredjenje "ponizavanje" Kidd-aBalon je napisao/la:Terry 34 god.
Dirk 33 god.
Chandler 29 god.
Marion 33 god.
Kidd 132 god......
Marion >>>>>>> Artest - Marion je statisticki gledano bolji i za razliku od Artesta konstantniji
Chandler >>>>>>>> Bynum - jos ako na sve ovo dodamo probleme sa povredama koje prate Bynuma....
Toliko do mene. Ako malo bolje pogledas vidjeces da je Dallas na kljucnim pozicijama kvalitetniji od Lakersa. Mozemo mi ovdje pricati do sudnjeg dana ti ces tvrditi jedno a ja drugo, a bit cemo pametiniji tamo nekad u Maju. Mi nismo ni na nebu ni na zemlji za razliku od nasih konkurenata. Dallas npr. sebi otvorio salary cap za narednu godinu, dok smo mi istim opetereceni sa nekim smijesnim igracima kojih se usput niko ne pokusava rjesiti. Niko sretniji od mene ukoliko ja pogrijesim.
Necu jer imam ujutro nekih obaveza, a ovo je veceras nebitna utakmica. Nadam se da necu biti baksuz, ali imam neki osjecaj da ce se Bynum u vecerasnjoj utakmici povrijediti.majestic24 je napisao/la:amerosm u potpunosti se slazem s tobom. Bolje bi bilo da su se rijesili pojedinih igraca,oslobodili solary cup pa makar ni ne usli u playoff. Od ovih igraca sto su dosli -IDIOT DO IDIOTA. Pa bolje bi bilo da su pokupili one iz KK Bosne a ne ovog Trola i Trampona.
Do mene je jer sam u prethodnom postu zaboravio spomenuti i da kvalitet tih igraca nije na zavidnom nivou. U nas jedini igrac koji je konstatntan je Bryant, a kod ostalih moras moliti Boga da to bude njihova noc.Balon je napisao/la:ma dobro o kvalitetu igraca bi se moglo raspravljati sada , nisam uopste ciljao na to nego opcenito na godine i vaznost istih jer si gore spominjao nase igrace u 4. deceniji zivotaamerosm je napisao/la:Kidd >>>>>>>>> Fisher - mislim da je ovdje svako poredjenje "ponizavanje" Kidd-aBalon je napisao/la:Terry 34 god.
Dirk 33 god.
Chandler 29 god.
Marion 33 god.
Kidd 132 god......
PS: Kada je Brwon izabran za trenera moja prognoza je bila da ce se Jackson vratiti krajem Marta ili pocetkom Aprila da nas vadi iz go.... i ostaje da se vidi hocu biti biti upravu. Prosle sam sezone sve pogodio, cak i "metlu" od Dallasa nakon prve utakmice.
Sto se Browna tice i dalje ostajem pri svome da je doveden samo kao DC i da ce u napadu Bryant kreirati odredjene akcije, ili da ce dalje igrati triangle offense sto se moglo naslutiti iz intervijua Browna za radio LA710.
- Kobe Bryant
- Kontakt:
Evo gledam ovu pre sezon tekmu , slabo , slabo , vidi se neuigranost u napadu , osim Kobe-a , ostali isto panjevi a CP3 je fakat razigran , kao i Billaps koji je pucacki raspolozen.
Dobro ove je presezon da se nesta ocjeni , ali PREVISE izgubljeni lopti , znaci napad nam je problem , a trener nam je defanzivni koordinator tako da tesko to da popravimo .
Kobe povrjedio zglob pucacke ruke
, ali vjerovatno ce igrat ali jos jedna koja nam neide u prilog.
Definitivno Clipersi imaju i glavu i rep. CP3 je fakat fenomenalan , Billaps kao suter izgleda dobro , Butler jos uvjek rovite ali on je iskusan i standardan , Blake freek na PF ali ima jps da uci , Jordan na centru klasicni bloker , ali ce ga CP3 pretvoriti i solidnog ofanzivnog igraca.
Dobro ove je presezon da se nesta ocjeni , ali PREVISE izgubljeni lopti , znaci napad nam je problem , a trener nam je defanzivni koordinator tako da tesko to da popravimo .
Kobe povrjedio zglob pucacke ruke
Definitivno Clipersi imaju i glavu i rep. CP3 je fakat fenomenalan , Billaps kao suter izgleda dobro , Butler jos uvjek rovite ali on je iskusan i standardan , Blake freek na PF ali ima jps da uci , Jordan na centru klasicni bloker , ali ce ga CP3 pretvoriti i solidnog ofanzivnog igraca.
- Kobe Bryant
- Kontakt:
Znaci definitivno nam treba play
Blake opet veliko nista a jos 3g po 4 mil $
, Fisher vec odmara a sezona nije ni pocela - valjda ga odmaraju da odigra u PO par min
Morris rooky nije los ali
MWP definitivno amnestirat , katastrofalan je
Klupe ponovo nemamo , mislim jos Murphy nije ni los udje zabi treci nezaigran , ostali su samo stajali dok im Clipersi nisu napravili nedostiznu seriju u 3/4
Fali nam atletizma , imamo previse sutera , a otisao nam je Brown jedini atletski igrac , znaci Kobe u 33 kao atletski njajaci nas igrac
, previse bjelih igraca
, Ebanks jedini jos tu koji onako moze nesta pruziti , Baynum je previse spor , tako pored play-a fali nam malo i atletike .
Blake opet veliko nista a jos 3g po 4 mil $
MWP definitivno amnestirat , katastrofalan je
Klupe ponovo nemamo , mislim jos Murphy nije ni los udje zabi treci nezaigran , ostali su samo stajali dok im Clipersi nisu napravili nedostiznu seriju u 3/4
Fali nam atletizma , imamo previse sutera , a otisao nam je Brown jedini atletski igrac , znaci Kobe u 33 kao atletski njajaci nas igrac
Welcome to the Jim Buss era !!!
Ja nisam sokiran rezultatom, vec nacinom igre Lakersa. Ako se nakon sinocnje predstave Buss-u i Kupchak-u nisu upalile lampice onda za njih nema stvarno pomoci.
Iste sekunde bih ponudio Gasola i Bynuma za Howarda i amnestirao Artesta i za vet-minimalac doveo Arenasa.
Ja nisam sokiran rezultatom, vec nacinom igre Lakersa. Ako se nakon sinocnje predstave Buss-u i Kupchak-u nisu upalile lampice onda za njih nema stvarno pomoci.
Iste sekunde bih ponudio Gasola i Bynuma za Howarda i amnestirao Artesta i za vet-minimalac doveo Arenasa.
PG je definitivno potreban za novu sezonu...takodje Artesta je trebalo amnestirati,vec sam pisao da od njega nema nista ove sezone(sto znaci do kraja karijere).Walton je takodje visak jer na SF prva opcija ja Barnes a Ebanks ce vec ove sezone biti bolji i od Rona i od Waltona.
To su stvari koje ce se morati popraviti u sljedecih nekoliko sedmica ako se zeli max. ozbiljan tim...
S druge strane stvarno je suvisno izvlaciti neke duboke komentare poslije predsezonske utakmice...Lakersi 10 dana treniraju sa Brownom,tu su 4 nova igraca i 2 nova igraca u prvoj petorci...jos kad se uzme u obzir prelaz sa trougao napada na Brown-ovu igru onda je sasvim jasno da nije bilo dovoljno vremena da se ekipa pripremi za ovaj mec.
Clippersi su mlada ekipa,zeljna igre i dokazivanja i nije uopste iznenadjenje sto su sinoc pobjedili...pojedini igraci Lakersa su bili slabo motivisani proslu regularnu sezonu a da ne govorim o pripremnim utakmicama.
Dovoljno je vidjeti 21 izgubljenu loptu...
Par pozitivnih stvari od sinoc je mladi PG Morris koji je odigrao sasvim korektno i po meni zasluzuje priliku da se nadje u rotaciji(ako ne daj Boze
ne dodje pojacanje na kecu onda definitivno mora dobiti solidne minute).
Kobe i koljeno dobro funkcionisu...odavno nije imao 15 slobodnih bacanja,to je dobra stvar.
Kapono 2-2 za tri...on bi mogao biti sasvim solidno pojacanje,vjerujem kvalitetniji izbor od Shannona.
To su stvari koje ce se morati popraviti u sljedecih nekoliko sedmica ako se zeli max. ozbiljan tim...
S druge strane stvarno je suvisno izvlaciti neke duboke komentare poslije predsezonske utakmice...Lakersi 10 dana treniraju sa Brownom,tu su 4 nova igraca i 2 nova igraca u prvoj petorci...jos kad se uzme u obzir prelaz sa trougao napada na Brown-ovu igru onda je sasvim jasno da nije bilo dovoljno vremena da se ekipa pripremi za ovaj mec.
Clippersi su mlada ekipa,zeljna igre i dokazivanja i nije uopste iznenadjenje sto su sinoc pobjedili...pojedini igraci Lakersa su bili slabo motivisani proslu regularnu sezonu a da ne govorim o pripremnim utakmicama.
Dovoljno je vidjeti 21 izgubljenu loptu...
Par pozitivnih stvari od sinoc je mladi PG Morris koji je odigrao sasvim korektno i po meni zasluzuje priliku da se nadje u rotaciji(ako ne daj Boze
Kobe i koljeno dobro funkcionisu...odavno nije imao 15 slobodnih bacanja,to je dobra stvar.
Kapono 2-2 za tri...on bi mogao biti sasvim solidno pojacanje,vjerujem kvalitetniji izbor od Shannona.
- Kobe Bryant
- Kontakt:
Kobe fakat istegao ligamente na zglobu sake pucacke ruke

- majestic24
- Kontakt:
Mi smo propali i prije pocetka sezone.
Volio bih da neno iznese svoje misljenje

Volio bih da neno iznese svoje misljenje
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.