FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
kakva je ovo tisina
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
AKTIVNIH ČLANOVA: 5500+
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Cim smo stali sa clanskim stalo pisanje..
Ja mislim da mi trebamo vratit skolu fudbala pod hitno, jer sad imamo gdje trenirat, i treba stavit ne 15 maraka mjesecno maksimalno, dovest nekog tipa sto je radio u dinamu u omladinskom pogonu stavit ga na celo i skole i akademije, napravit jedinstven plan treniranja i nadzor i cim nasi strucnjaci pocnu glumit gvardijole odma ga upozorit i drzat se striktno plana programa..
Mislim da bi sa nekom simbolicnom preplatim 0-15 maraka mjesecno mogli imat 700-1000 djece
Ja mislim da mi trebamo vratit skolu fudbala pod hitno, jer sad imamo gdje trenirat, i treba stavit ne 15 maraka mjesecno maksimalno, dovest nekog tipa sto je radio u dinamu u omladinskom pogonu stavit ga na celo i skole i akademije, napravit jedinstven plan treniranja i nadzor i cim nasi strucnjaci pocnu glumit gvardijole odma ga upozorit i drzat se striktno plana programa..
Mislim da bi sa nekom simbolicnom preplatim 0-15 maraka mjesecno mogli imat 700-1000 djece
-
- Kontakt:
To skupljanje djece 700 - 1000 ne ide s ozbiljnim radom, to je vise eto da se djeca igraju i treba i to napraviti al za ozbiljan rad potrebno je 3 selekcije u svakoj oko 30 najtalentovanijih u BiH par ozbiljni ambiciozni trenera.Pitar6785 je napisao/la: ↑17 feb 2022, 12:10Cim smo stali sa clanskim stalo pisanje..
Da naravno da ce 99,9% posto djece propast i bit kuhari itd, al radi brendiranja kluba, radi mogucnosti da od 1000 mozes bar 3 izbacit do akademije mozes, par njih ce zavrsit u igmanu zelji takvim drugorazrednim klubovima, takodje mogu bit i pokusni kunici kad se bude htjelo nesto novo probat u akademi prvo na njima to isprobas..
Al tu mogu tipovi ko obuca uscuplic bit treneri uz nadzor tog glavnog direktora koji ce to na dnevnoj bazi nadgledat, takodje uvest neke norme, kilaze brzine kolicina trcanja snage odkucaja srca itd..
Takodje nebi ni pod koju cjenu dao da tipovi koji odu u penziju preuzimaju omladince, to je glupost teska u skolu gudbala moze ako ima 5 godina iskustva po olimpiku velezu zelji igmanu, u akademi moraju bit ozbiljni tipovi ko kodro ..
Al tu mogu tipovi ko obuca uscuplic bit treneri uz nadzor tog glavnog direktora koji ce to na dnevnoj bazi nadgledat, takodje uvest neke norme, kilaze brzine kolicina trcanja snage odkucaja srca itd..
Takodje nebi ni pod koju cjenu dao da tipovi koji odu u penziju preuzimaju omladince, to je glupost teska u skolu gudbala moze ako ima 5 godina iskustva po olimpiku velezu zelji igmanu, u akademi moraju bit ozbiljni tipovi ko kodro ..
Upravu si. Dopustiti da se svaka ubleha popisa po klubu, vidim i bez sekunde provedene na prupremama gurate ga u prvih 11. Za bolje i nismo.
FK Mi Smo Sarajvo Izvolite Nas Pisati

"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
- GalileoGalilei
- Kontakt:
I nismo za bolje, svako ko misli da može bez priprema išta odigrati, može komotno na boćanje da se prebaci. Sva sreća pa neće igrati, nije Vasoski budala.
Jedino ako ce avramovski desno ima smisla.GalileoGalilei je napisao/la: ↑17 feb 2022, 14:37I nismo za bolje, svako ko misli da može bez priprema išta odigrati, može komotno na boćanje da se prebaci. Sva sreća pa neće igrati, nije Vasoski budala.
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Pa Avram će svakako desno, u bilo kojem scenariju on ide desno.keli je napisao/la: ↑17 feb 2022, 14:41Jedino ako ce avramovski desno ima smisla.GalileoGalilei je napisao/la: ↑17 feb 2022, 14:37I nismo za bolje, svako ko misli da može bez priprema išta odigrati, može komotno na boćanje da se prebaci. Sva sreća pa neće igrati, nije Vasoski budala.
- JavierBosnia
- Kontakt:
Mogu ga svrstavati ovdje neki koji mozda nisu Koseva ocima vidjeli, cast izuzecima sto se trude postaviti najbolji sastav i iznijeti svoje zelje, ima svako pravo naravno, ali kazem da isto tako svako moze pisati gluposti.
Objektivno gledano ne vjerujem da ce se vise vratiti u sastav, pogotovo ne u prvi kao sto neki prizeljkuju. Sarajevo je uvijek imalo nultu stopu tolerancije prema krsenju pravila kluba, od Benke, Pavlovica, Hodzic, Tatar i slicno, a mislim da su i ranije kaznjavani Bandovic, Kovacevic, Bilbija, Okic i Kallasi ja mislim. Tako da ne vidim sto bi Fanimo bio izuzetak
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Lazicu, adukoru? A za Benku je najveca greska ikad.JavierBosnia je napisao/la: ↑17 feb 2022, 14:43Mogu ga svrstavati ovdje neki koji mozda nisu Koseva ocima vidjeli, cast izuzecima sto se trude postaviti najbolji sastav i iznijeti svoje zelje, ima svako pravo naravno, ali kazem da isto tako svako moze pisati gluposti.
Objektivno gledano ne vjerujem da ce se vise vratiti u sastav, pogotovo ne u prvi kao sto neki prizeljkuju. Sarajevo je uvijek imalo nultu stopu tolerancije prema krsenju pravila kluba, od Benke, Pavlovica, Hodzic, Tatar i slicno, a mislim da su i ranije kaznjavani Bandovic, Kovacevic, Bilbija, Okic i Kallasi ja mislim. Tako da ne vidim sto bi Fanimo bio izuzetak
Sve ok al sto kuhare naljepiPitar6785 je napisao/la: ↑17 feb 2022, 13:32Da naravno da ce 99,9% posto djece propast i bit kuhari itd, al radi brendiranja kluba, radi mogucnosti da od 1000 mozes bar 3 izbacit do akademije mozes, par njih ce zavrsit u igmanu zelji takvim drugorazrednim klubovima, takodje mogu bit i pokusni kunici kad se bude htjelo nesto novo probat u akademi prvo na njima to isprobas..

- JavierBosnia
- Kontakt:
@keli ma kazem ovako iz glave, bilo je toga
- JavierBosnia
- Kontakt:
Subota 19.2 u 14:30h Butmir zadnja provjera sa Gorazdem zatvoreno za javnost
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
INTERVJU - ALEKSANDAR VASOSKI: SARAJEVO JE ZA MENE VELIKI IZAZOV
Uoči početka proljetnog dijela m:Tel Premijer lige BiH razgovarali samo s trenerom Fudbalskog kluba Sarajevo. Aleksandar Vasoski sredinom januara preuzeo je prvi tim Bordo kluba, te su obavljene pripreme u Ljubuškom i Antaliji. Vasoski nam je prenio svoje utiske.
Vasoski: “U Antaliji smo odradili korektne pripreme. Ekipa je dobro radila i tempo je bio naporan. Radili smo dva puta dnevno i vidjelo se u pripremnim utakmicama da su noge bile teške, naročito u prve dvije utakmice. Smatram kako su pripreme odmicale, a pogotovo na posljednje dvije utakmice, da je ekipa bila fizički i taktički otprilike na nivou kojem težimo. Imamo stvari na kojima moramo raditi do prve utakmice. Svjesni smo toga. Maksimalno smo posvećeni, dolazi utakmica protiv Leotara gdje želimo istrčati na stadion u Trebinju u top formi”
Ko su dobitnici, a ko gubitnici priprema?
Vasoski: “Ne želim spominjati imena igrača, ali mogu reći da su dobitnici oni, koji su bili zdravi i koji nisu odsustvovali s treninga. Imali su više prostora da se pokažu i dokažu. Gubitnici su oni koji su nažalost imali lakše povrede i nisu mogli odraditi pripreme kako treba. Povrijeđeni igrači imaju zaostatak, kojeg moraju nadoknaditi u narednim danima”
Kakav je medicinski bilten uoči početka sezone?
Vasoski: “Postepeno nam se vraćaju povrijeđeni igrači. Ahmetović i Bodul su imali lakša istegnuća, Cmiljanić je imao povredu zgloba. Očekujem za nekih desetak dana da svi igrači budu u punom treningu”

Kakav su utisak ostavili mladi igrači u ekipi? Njih nekoliko je obavilo pripreme s prvim timom.
Vasoski: “Mogu reći da sam pozitivno iznenađen mladim igračima. Sarajevo dobro radi u dijelu razvoja mladih igrača. Ališah, Buljubašić, Mešić, Irfan i Tarik Ramić sigurno imaju budućnost pred sobom kao igrači i ja kao trener Sarajeva mogu reći da sam zadovoljan onim što su prikazali na pripremama”
Da li već sada imate sastav spreman, koji će igrati u prvom kolu?
Vasoski: “Otprilike imam već tim u glavi za prvo kolo, ali oko pojedinih pozicija odluka nije još konačna. Sastav će zavisiti od prijateljske utakmice protiv Goražda koja nas čeka i treninga do prve prvenstvene utakmice. Moramo još raditi na nekim detaljima, ali kao trener mogu reći da sam na slatkim mukama. Imamo po dva igrača na svakoj poziciji, koji imaju sličan kvalitet. Naredni dani će odrediti početni sastav prvog kola”
Da li ste zadovoljni igračkim kadrom? U kojem segmentu igre želite napredak do početka prvenstva
Vasoski: “Ja sam pozitivno iznenađen ekipom. Taktički je to dobro izgledalo na treninzima, onako kako to želim. Moramo prenijeti to sve na utakmice. Imamo slabosti kada su u pitanju prekidi. Radimo na tome kako bi otklonili te nedostatke. Svjesni smo gdje smo ranjivi i to želimo popraviti.”
Da li se radujete prvim, službenim utakmicama kao trener Sarajeva?
Vasoski: “Jedva čekam da počne! Sarajevo je za mene veliki izazov, mogu izvući maksimum iz ove ekipe. Cilj je da budemo u vrhu tabele i da osvojimo Kup. Uradit ću sve sa svojim saradnicima i našim igračima da to ostvarimo i obradujemo navijače”
Uoči početka proljetnog dijela m:Tel Premijer lige BiH razgovarali samo s trenerom Fudbalskog kluba Sarajevo. Aleksandar Vasoski sredinom januara preuzeo je prvi tim Bordo kluba, te su obavljene pripreme u Ljubuškom i Antaliji. Vasoski nam je prenio svoje utiske.
Vasoski: “U Antaliji smo odradili korektne pripreme. Ekipa je dobro radila i tempo je bio naporan. Radili smo dva puta dnevno i vidjelo se u pripremnim utakmicama da su noge bile teške, naročito u prve dvije utakmice. Smatram kako su pripreme odmicale, a pogotovo na posljednje dvije utakmice, da je ekipa bila fizički i taktički otprilike na nivou kojem težimo. Imamo stvari na kojima moramo raditi do prve utakmice. Svjesni smo toga. Maksimalno smo posvećeni, dolazi utakmica protiv Leotara gdje želimo istrčati na stadion u Trebinju u top formi”
Ko su dobitnici, a ko gubitnici priprema?
Vasoski: “Ne želim spominjati imena igrača, ali mogu reći da su dobitnici oni, koji su bili zdravi i koji nisu odsustvovali s treninga. Imali su više prostora da se pokažu i dokažu. Gubitnici su oni koji su nažalost imali lakše povrede i nisu mogli odraditi pripreme kako treba. Povrijeđeni igrači imaju zaostatak, kojeg moraju nadoknaditi u narednim danima”
Kakav je medicinski bilten uoči početka sezone?
Vasoski: “Postepeno nam se vraćaju povrijeđeni igrači. Ahmetović i Bodul su imali lakša istegnuća, Cmiljanić je imao povredu zgloba. Očekujem za nekih desetak dana da svi igrači budu u punom treningu”

Kakav su utisak ostavili mladi igrači u ekipi? Njih nekoliko je obavilo pripreme s prvim timom.
Vasoski: “Mogu reći da sam pozitivno iznenađen mladim igračima. Sarajevo dobro radi u dijelu razvoja mladih igrača. Ališah, Buljubašić, Mešić, Irfan i Tarik Ramić sigurno imaju budućnost pred sobom kao igrači i ja kao trener Sarajeva mogu reći da sam zadovoljan onim što su prikazali na pripremama”
Da li već sada imate sastav spreman, koji će igrati u prvom kolu?
Vasoski: “Otprilike imam već tim u glavi za prvo kolo, ali oko pojedinih pozicija odluka nije još konačna. Sastav će zavisiti od prijateljske utakmice protiv Goražda koja nas čeka i treninga do prve prvenstvene utakmice. Moramo još raditi na nekim detaljima, ali kao trener mogu reći da sam na slatkim mukama. Imamo po dva igrača na svakoj poziciji, koji imaju sličan kvalitet. Naredni dani će odrediti početni sastav prvog kola”
Da li ste zadovoljni igračkim kadrom? U kojem segmentu igre želite napredak do početka prvenstva
Vasoski: “Ja sam pozitivno iznenađen ekipom. Taktički je to dobro izgledalo na treninzima, onako kako to želim. Moramo prenijeti to sve na utakmice. Imamo slabosti kada su u pitanju prekidi. Radimo na tome kako bi otklonili te nedostatke. Svjesni smo gdje smo ranjivi i to želimo popraviti.”
Da li se radujete prvim, službenim utakmicama kao trener Sarajeva?
Vasoski: “Jedva čekam da počne! Sarajevo je za mene veliki izazov, mogu izvući maksimum iz ove ekipe. Cilj je da budemo u vrhu tabele i da osvojimo Kup. Uradit ću sve sa svojim saradnicima i našim igračima da to ostvarimo i obradujemo navijače”
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Sta mislite hoce li protiv Leotara biti oboren rekord u broju nase djece koja ce nastupiti i kako ce to preboljeti i presutjeti ovaj i slicni sportski portali? 

- JavierBosnia
- Kontakt:
Kako vrijeme prolazi sve vise mislim da ce protiv Leotara u napadu biti Suljic- Catakovic - Bagaric - Varesanovic (Kobiljar)
A u sredini Secerovic i Kapic, ne znam nismo nesto puno Djokanovica vidjeli?
- BegovicRamiz
- Kontakt:
povrede su bile kod njegJavierBosnia je napisao/la: ↑17 feb 2022, 16:59Kako vrijeme prolazi sve vise mislim da ce protiv Leotara u napadu biti Suljic- Catakovic - Bagaric - Varesanovic (Kobiljar)
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Povreda.JavierBosnia je napisao/la: ↑17 feb 2022, 16:59Kako vrijeme prolazi sve vise mislim da ce protiv Leotara u napadu biti Suljic- Catakovic - Bagaric - Varesanovic (Kobiljar)
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
-
- Kontakt:
Mali bi i bez priprema bio spremniji od Rifeta i Secera...
Trece plucno krilo, nesto poput Cimia
Trece plucno krilo, nesto poput Cimia

Trenutno korisnika/ca: crnehorde, keli, nedimmmm1337 i 13 gostiju.