Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Virtu4l
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Virtu4l » 26 maj 2020, 17:16

Heller je napisao/la:
26 maj 2020, 17:06
Čekaj fakat njegove knjižare? Ja se zajebavo :urnebes:
Pa da, to je porodični posao.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 26 maj 2020, 17:17

Ne znam da li si svjestan da upravo "patriotska" SDA omogucava faktorima koji bi rusili drzavu (HDZu) politicku vitalnost. Tvoja prica je da bi SDP-NS blok omogucio Hrvatima i Srbima da ruse drzavu i da budu relevantni, a za to vrijeme SDA to radi skoro savrseno. Za SDP i NS znas da nece ulaziti u koalicije sa HDZ i sigurno su probosanske opcije.

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 26 maj 2020, 17:17

Heller je napisao/la:
26 maj 2020, 16:56
Da je i bio to bi samo napravilo građanski rat između Bošnjaka. Alija je već otjerao Zulfikarpašića, Filipovića i Abdića. Alija se ne bi odrekao svoje fildžan države u kojoj je Supreme Leader. Sutra bi da je živ prihvatio treći
Zar se nije desio gradjanski rat kada je Abdic pocinio veleizdaju drzave.

Abdic se cijelo vrijeme zalagao za saradnju sa cetnicima, i kontra referenduma. Historija je pokazala ko je htio fildzan drzavu i svoj mali begluk. A to je Abdic.
Alija je netom poslije rata umalo zapoceo novi rat protiv hr fasista u tkz herceg Bosni. Da li to radi covjek koji zeli fildzan drzavu...
Izokrecete cinjenice, i lazete, pogotovo ti Helleru jer mrzis sve islamsko.
Durakovic je jedini ljevicar koji se deklarisao kao Bosnjak, i zalagao za nesto sto danas nazivaju "gradjanska drzava ".Njega jedino i postujem.
Kada je vidio da sdp naginje politikom agresorima i izdaji, napustio ga je. Covjek od principa. Najveci kriticar Alije, a u isto vrijeme najodaniji njemu i BiH. To se postuje a ne vi yebene kokosi koje placete za srboslavijom,kojoj smeta selam i td.
BiH treba promjene i sve na celu sa Bakirom pobit, ali ne to sto vi zagovarate. Ni po koju cijenu.
Zivio Alija i Bosanska Armija,zivjela Bosna.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 26 maj 2020, 17:22

E sad na redu vraćanje autonomije Sandžaku.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 26 maj 2020, 17:22

Epidaurus je napisao/la:
26 maj 2020, 16:56
Drape je napisao/la:
26 maj 2020, 16:45
Sigurno je među ljevičarima u Sarajevu postojao sposobniji i pametniji od Alije ali nije mogao u maju 1992. kao Tito povesti otpor jer je bio zauzet drugim aktivnostima. Ako je vodio dnevnik, ovakav bi mu bio upis iz proljeća 1992. godine:

"Danas dok sam išao na marš za bratstvo i jedinstvo primjetio sam nešto veoma ohrabrujuće. Naša vojska je preuzela kontrolu nad svim ključnim brdskim vrhovima, putnim komunikacijama i tv odašiljačima. Momci su spremni da nas odbrane od ekstremista iz reda sva tri naroda. Sviđa mi se nastup generala Kukanjca, imam potpuno povjerenje u njega.

Svako mora prvo počistiti ispred svoje avlije. Neki luđak je po mahali pričao da se trebamo organizirati i naoružavati, brzo smo mu stali u kraj.

Vojni kamioni sa ceradama u kolonama odlaze u srpska naselja. Rekoše mi da odvoze paprike i krompir da niko ne bi ostao gladan jer je bila loša sjetva, sramim se što sam i ja na trenutak pomislio na nešto drugo."
Inace ljevicari u Tz su bas tako reagovali na pokusaj zauzimanja grada. Jos im se i pridruzili.

Ljevicar Bogic Bogicevic glasao za vojnu kontrolu JNA citave Juge. Gov.na srbokomunisticka.
Već u prvoj rečenici sam stavio naglasak na Sarajevo. Selim mi je drag ali do 15. maja 1992. godine u Tuzlu se slilo na hiljade prognanika iz Posavine i Podrinja koji su sa sobom donijeli priče da je upravo "naša JNA" uništila njihove domove i prognala ih, nije trebalo poslije toga biti genijalac za skontati kakva se to vojska nalazi po kasarnama po Tuzli i kakve su im namjere.
Zadnja izmjena: Drape, dana/u 26 maj 2020, 17:23, ukupno mijenjano 1 put.

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 26 maj 2020, 17:23

Derdiyok je napisao/la:
26 maj 2020, 17:22
E sad na redu vraćanje autonomije Sandžaku.
Tesko.
Bosnjaci Sandzaka su vise podjeljeni nego u BiH
Zadnja izmjena: Sviuodbranu, dana/u 26 maj 2020, 17:24, ukupno mijenjano 1 put.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 26 maj 2020, 17:23

Šta reć' o Aliji, potpiše Kutiljerov plan, povuče potpis, nespremne nas uvuče u rat, Srbi nas genocidiraju, pobiju, rasele i unište nam komoletnu privredu da bi na kraju Alija potpisao mirovni sporazum u kojem dobije manje nego što bi dobio po Kutiljerovom planu i usput bi se sačuvali životi, privreda i međusobno povjerenje na makar nekom nivou. I onda kažu nije on htio islamsku državu nego je htio da gradi BiH i sa ostalim narodima.

Da, Alija - državnik svog vremena.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 maj 2020, 17:24

Sviuodbranu je napisao/la:
26 maj 2020, 17:17
Durakovic je jedini ljevicar koji se deklarisao kao Bosnjak, i zalagao za nesto sto danas nazivaju "gradjanska drzava ".Njega jedino i postujem.
To se postuje a ne vi yebene kokosi koje placete za srboslavijom,kojoj smeta selam i td.
Ne smeta nama selam. Smeta nam ono što se radi u ime i pod plaštom selama, isto ono što je smetalo i profesoru Nijazu Durakoviću.
Voli te tvoje Sarajevo.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 26 maj 2020, 17:26

Marsal je napisao/la:
26 maj 2020, 17:23
Šta reć' o Aliji, potpiše Kutiljerov plan, povuče potpis, nespremne nas uvuče u rat, Srbi nas genocidiraju, pobiju, rasele i unište nam komoletnu privredu da bi na kraju Alija potpisao mirovni sporazum u kojem dobije manje nego što bi dobio po Kutiljerovom planu i usput bi se sačuvali životi, privreda i međusobno povjerenje na makar nekom nivou. I onda kažu nije on htio islamsku državu nego je htio da gradi BiH i sa ostalim narodima.

Da, Alija - državnik svog vremena.
Gdje se to brutalna agresija sa dvije strane zove: Naš lider nas uvukao u rat!? Srbi htjeli da nam sačuvaju živote, privredu i međusobno povjerenje ali Alija ih zajebo.
Zadnja izmjena: Drape, dana/u 26 maj 2020, 17:27, ukupno mijenjano 1 put.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 26 maj 2020, 17:26

Kae Selam alejk nakon džume i ode ukrade 10 miliona, napadneš ga, kaže tebi smeta selam i kroz isto ovo je nekad prolazio poslanik Muhammed a.s. OK.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 maj 2020, 17:28

Marsal je napisao/la:
26 maj 2020, 17:26
Kae Selam alejk nakon džume i ode ukrade 10 miliona, napadneš ga, kaže tebi smeta selam i kroz isto ovo je nekad prolazio poslanik Muhammed a.s. OK.
Kao naš zajednički prijatelj, posti i ide na teraviju i onda se za Bajram uništi k'o krava. :mrgreen:
Voli te tvoje Sarajevo.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 26 maj 2020, 17:29

Epidaurus je napisao/la:
26 maj 2020, 17:17
Ne znam da li si svjestan da upravo "patriotska" SDA omogucava faktorima koji bi rusili drzavu (HDZu) politicku vitalnost. Tvoja prica je da bi SDP-NS blok omogucio Hrvatima i Srbima da ruse drzavu i da budu relevantni, a za to vrijeme SDA to radi skoro savrseno. Za SDP i NS znas da nece ulaziti u koalicije sa HDZ i sigurno su probosanske opcije.
A kada postavis stvari kao npr. "SDP i NS nece sa SDA" dobijes da su prohrvatske i prosrpske opcije.
Nije sve tako jednostavno.

SDA je veliki problem BiH, ali HDZ je jos veci. SDP i NS samim time sto nece sa njima, gube svaku smisao i dovodi se u pitanje zasto uopce postoje.
Vlast bez ovih neces nikada biti i onda ides u sve pogodnosti opozicije.

Koalicija SDA-SDP-NS i jos koja stranka je sasvim sigurno bolja opcija od SDA-HDZ.

Pa zasto onda SDP, NS i ostale opcije koje stavljaju u isti kos sve 3 "nacionalne" stranke, nece sa SDA iako bi ta opcija po trenutnom stanju bila najbolja za BiH.

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 26 maj 2020, 17:32

Sta znaci biti konstitutivan, da li to ima igdje osim u BiH.
Zasto Bosnjaci nisu konstitutivni u Hr...ili Srbiji gdje ih ima vise nego hr u BiH....
Da li igdje ima da 12 ili 13 posto gradjana upravlja vecinom i ima mogucnost blokiranja citave drzave....
Prvo srediti federaciju, ukinut Kantone i onda krenuti u obracun sa srbima za opstanak drzave.
Nema ne mozes ukinut kantone to ide na nivou drzave, niko i ne treba da ih pita za misljenje.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 maj 2020, 17:33

TheChief je napisao/la:
26 maj 2020, 17:29
A kada postavis stvari kao npr. "SDP i NS nece sa SDA" dobijes da su prohrvatske i prosrpske opcije.
Naravno da nisu, jer ne žele ni sa jednim od njih, za razliku od tvojih termita koji koaliraju sa svima samo da ostanu na vlasti.
Voli te tvoje Sarajevo.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 26 maj 2020, 17:33

Virtu4l je napisao/la:
26 maj 2020, 17:28
Kao naš zajednički prijatelj, posti i ide na teraviju i onda se za Bajram uništi k'o krava. :mrgreen:
Al' nikad za prvi nego za drugi dan Bajrama. :mrgreen:

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 26 maj 2020, 17:35

Virtu4l je napisao/la:
26 maj 2020, 17:33
TheChief je napisao/la:
26 maj 2020, 17:29
Naravno da nisu, jer ne žele ni sa jednim od njih, za razliku od tvojih termita koji koaliraju sa svima samo da ostanu na vlasti.
Zasto onda postoje, jer tako nece u vlast nikada ?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 maj 2020, 17:38

Sviuodbranu je napisao/la:
26 maj 2020, 17:32
Prvo srediti federaciju, ukinut Kantone i onda krenuti u obracun sa srbima za opstanak drzave.
Nema ne mozes ukinut kantone to ide na nivou drzave, niko i ne treba da ih pita za misljenje.
To je nemoguće.

Kao što sam ti već jednom napisao,
Virtu4l je napisao/la:
16 apr 2020, 15:14
Zalaže se za ukidanje kantona? To je pretpostavljam ona priča koju fura Imamović, za koju ne postoji ni promil šanse da se desi, a podržali su ga gradonačelnici koji bi željeli da raspolažu kantonalnim budžetom koji bi se prelio u opštinski, a gradonačelnici se pitaju koliko ti i ja. To zahtjeva promjenu Ustava Federacije BiH i to dvotrećinskom većinom, saglanost Predsjednika i ja mislim podršku sva tri kluba u Domu Naroda. Dakle, pusti snovi.
Voli te tvoje Sarajevo.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 26 maj 2020, 17:38

Drape je napisao/la:
26 maj 2020, 17:26
Gdje se to brutalna agresija sa dvije strane zove: Naš lider nas uvukao u rat!? Srbi htjeli da nam sačuvaju živote, privredu i međusobno povjerenje ali Alija ih zajebo.
Ja ne znam šta bi bilo kad bi bilo, nit ti znaš nit iko osim Boga, a ako Boga ima sumnjam da mu je forumanje na ss.ba forumu na listi prioriteta.

Znam zato šta je bilo, a bilo je da su Srbi i Hrvati pristali na taj plan kao i Alija koji je povukao potpis u martu 92 i znamo šta se kasnije desilo.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 26 maj 2020, 17:42

Virtu4l je napisao/la:
26 maj 2020, 17:38
Nisi mi odgovorio na ovo ?
Zasto onda postoje, jer tako nece u vlast nikada ?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 maj 2020, 17:43

Zato što si nebitan.
Voli te tvoje Sarajevo.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 77 gostiju.