FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
86
50%
Prolazak u Play off
36
21%
Grupnu fazu
49
29%

Ukupno glasova: 171

alacious
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la alacious » 18 feb 2022, 11:30

OsmaDolazi je napisao/la:
18 feb 2022, 11:23
alacious je napisao/la:
18 feb 2022, 11:19

Ne, smiješno je to što si postao link do njihove akademije koju oni zovu škola :D

A ako ti već treba nešto kao što je bila naša škola evo ti
U sklopu Nogometne škole Dinamo postoji i ”otvorena škola” namijenjena reakreativnom nogometu za djecu, a broj polaznika svake godine raste. Također, svake sezone mlade momčadi iz Dinamove otvorene škole sudjeluju na raznim natjecanjima i turnirima, a najbolji polaznici imaju priliku postati redovni polaznici nogometne škole Dinamo.
I dalje, bezveze trošak za ispunjavanje bolesnih ambicija većine roditelja te otimanje novaca od strane "stručnih" ljudi :salut:
I? Šta ti govori ovo što si mi napisao? Imaju li ljudi školu fudbala za djecu koja hoće da se bave fudbalom a nisu talentovana.
I da, imaju školu fudbala do 12 godina i onda se vrši selekcija.

Otimanje novaca hahaha, pa napravi sistem da ne može tako. Umobolno stvarno.
EDIT: Nogometna škola im se zove Hitrec Kacian Škola Fudbala. Moja greška.
30 godina se pokušava uvesti sistem, vidjeli smo svi gdje nas je to dovelo.

I da se nadovežem na prethodni komentar, gdje si citirao @napoleona, prvo i treba da se ugledamo na najveće klubove, očigledno da nešto rade kako treba čim su tu gdje jesu. Drugo, kod nas se ne plaća odšteta za prvotimce, a ne za 15-ogodišnjake. Treće, ne dovodiš ga u klub sa 15, već sa 12-13, koliko već predpioniri imaju godina.

PS: Jedini umobolan si ti, koji u normalnu prepisku uvodi uvrede ;)

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 18 feb 2022, 11:31

alacious je napisao/la:
18 feb 2022, 11:19
OsmaDolazi je napisao/la:
18 feb 2022, 11:15
alacious je napisao/la:
18 feb 2022, 08:50
Patetika na nivou onog lika sto tjera malog da kleci ispred stadiona.

Sto kazem da je patetika? Zato sto je sve to lijepo sto si ti napisao u nekom idealnom drustvu, ali nazalost smo mi daleko od toga.

Treneri redovno traze pare od roditelja obecavajuci da ce pogurati malog do akademije, pa onda onaj jedan koji mozda nesto i vrijedi ne dolazi do izrazaja jer ga se ne gura.
A o samoj potrebi posjedovanja skole fudbala pored akademije ne moramo pricati, dovoljno je pogledati top europske klubove i vidjeti put kojim trebamo ici.
http://skola.gnkdinamo.hr/

Jeli nam treba da težimo Dinamu ili da odmah preskočimo sve korake i da idemo odmah na nivo Real-a, Citya, Bayerna, Juventusa...?
Daj ba budite realni. Kakva patetika, mnoštvo navijača nam se oduzelo od kluba emotivno i navijački i ti porediš nas sa najboljim i najorganizovanijim klubovima svijeta.

Smiješno.
Ne, smiješno je to što si postao link do njihove akademije koju oni zovu škola :D

A ako ti već treba nešto kao što je bila naša škola evo ti
U sklopu Nogometne škole Dinamo postoji i ”otvorena škola” namijenjena reakreativnom nogometu za djecu, a broj polaznika svake godine raste. Također, svake sezone mlade momčadi iz Dinamove otvorene škole sudjeluju na raznim natjecanjima i turnirima, a najbolji polaznici imaju priliku postati redovni polaznici nogometne škole Dinamo.
I dalje, bezveze trošak za ispunjavanje bolesnih ambicija većine roditelja te otimanje novaca od strane "stručnih" ljudi :salut:
Sve sto si napisao, ja sam želio napisati.
Niko nas ne poredi sa Dinamom, jer njihova skola fudbala( akademija) je jedna od najboljih u svijetu.
Ovo sto rade sa predškolskom djecom je cisti marketing, i ta djeca nista ne plaćaju. Treba znati da Dinamo od Grada Zagreba dobiva milionske iznose u eurima svake godine, pa mogu na volonterskoj bazi raditi sa tom djecom. To se zove društveno koristan rad.
Skola naša je nama trošak, a te pare koje bi u nju uložili ja bih prije dao roditeljima nekog vrhunskog talenta da to dijete ne ode u Zvezdu, Dinamo ili neku drugu ekipu, vec da ga prepuste nama. Od tog malca, uz kvalitetan rad, možemo očekivati neku dobit, a od ove djece koja realno nisu za fudbala mozes očekivati pritisak roditelja...
Samo Akademija i sto bolji marketing, a navijači će doći kada dodju još bolji rezultati.
Evo i oni tebe selame!

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 18 feb 2022, 11:33

Skola fudbala za djecu koja hoce da se bave fudbalom a nisu talentovana? Postoje tako i fakulteti za ucenike koji bi da budu inzinjeri i doktori a ne uce dovoljno, eno ih u Travniku i na Kobiljaci. Das pare i dobijes diplomu. Al sta imas od nje?
Baza navijaca se moze sirit na puno bolje i isplativije nacine. Bolje na svakoj ligaskoj utakmici ugostit jednu osnovnu skolu iz Sarajeva/BiH i ugostit ih na zapadu, podijelit neke prigodne poklone toj djeci, nego pravit skolu fudbala za netalentovanu djecu lokalnih mocnika da bi oni sutra na kafi pricali da im mali igra za Sarajevo.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 18 feb 2022, 11:38

napoleon72 je napisao/la:
18 feb 2022, 11:33
Skola fudbala za djecu koja hoce da se bave fudbalom a nisu talentovana? Postoje tako i fakulteti za ucenike koji bi da budu inzinjeri i doktori a ne uce dovoljno, eno ih u Travniku i na Kobiljaci. Das pare i dobijes diplomu. Al sta imas od nje?
Baza navijaca se moze sirit na puno bolje i isplativije nacine. Bolje na svakoj ligaskoj utakmici ugostit jednu osnovnu skolu iz Sarajeva/BiH i ugostit ih na zapadu, podijelit neke prigodne poklone toj djeci, nego pravit skolu fudbala za netalentovanu djecu lokalnih mocnika da bi oni sutra na kafi pricali da im mali igra za Sarajevo.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Evo i oni tebe selame!

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 18 feb 2022, 11:39

Faktor piše da ni Vasosoki, ni 5 pojačanja nisu registrovani u Cometu.

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 18 feb 2022, 11:42

Historicar je napisao/la:
18 feb 2022, 11:39

slika

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 feb 2022, 11:44

Bordo tim su ove zime pojačali trener Aleksandar Vasoski (Sjeverna Makedonija), te igrači Daniel Avramovski, Nihad Mujakić, Adnan Šećerović, Hamza Čataković i Asmir Suljić, ali ni jedno od ovim imena u Cometu nije "registrovano" u FK Sarajevo.

:think:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 18 feb 2022, 11:45

alacious je napisao/la:
18 feb 2022, 11:42
18 feb 2022, 11:39

slika
:rol:
@Zukanovic hajde ti nam provjeri navode, ili feniks.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 18 feb 2022, 11:49

MortemHz je napisao/la:
18 feb 2022, 11:44
Bordo tim su ove zime pojačali trener Aleksandar Vasoski (Sjeverna Makedonija), te igrači Daniel Avramovski, Nihad Mujakić, Adnan Šećerović, Hamza Čataković i Asmir Suljić, ali ni jedno od ovim imena u Cometu nije "registrovano" u FK Sarajevo.

jos nam ovo treba :urnebes:
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 18 feb 2022, 11:51

A majke mi, taman krenulo na dobro 😂

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 feb 2022, 11:51

FCUM je napisao/la:
18 feb 2022, 11:49
MortemHz je napisao/la:
18 feb 2022, 11:44

jos nam ovo treba :urnebes:
slika

:rol:

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 18 feb 2022, 11:52

Ado76 je napisao/la:
18 feb 2022, 10:35

Posto jako dobro znas, hajde reci jesu li te 2-3 osobe iz SFK namakle vise para tamo, nego kompletna administracija u FK?
A Tana nije izvarala Sabrina?Nije potpisivala ugovore da nije ni pogledala ni provjerila za pojedine igrace kakve su ranije ugovore imali i jos puno toga.
Ja sam konstatovao da se NIJE smanjils administracija.
A napisano je da jeste ne znam stantu nije jasno? Kakve pare je ko donio? Od članskih? Ili?
Tana je izvarala sabrina ali je tan PRIJE toga odustao nakon sto je vidio sta su uradili s parama u kampu. Dva terena koja nizasta ne sluze a trebala biti tereni na kojima se moglo bar tri puta dnevno trenirati . Covjek dosao, vidio i rekao propala investicija.

A sto se tice skole fudbala, hajmo jos jednom.
Dakle garantujem svim na svijetu da vise od 20% djece koja su trenirala u skoli fudbala nije islo i ne ide na utakmice. To sro je njih par zakukalo, ja znam jednog od njih licno, nikad na kosevo nije dosao sem evropske tekme ito sa rajom a ne sa djetetom. I isti taj je prixao o ljubavi prema klubu, dok je par godina ranije nas koji smo isli na gostovanja nazivao narkomanima i huliganima.

Skola fudbala i ako treba da postoji to je da se odrzava u KAMPU. Ako se radi na koševu nema smisla nikakvoga jer vise platis nego sto zaradis. Kraj priče. Ja bih iskreno napravio skolu fudbala, zaposlio trenere iz akademije jer svakako radni dan je 8h i clanarina 100 maraka .

Odmah u startu reci da treniranje u fks ne znaci da imas ikakve veze sa akademijom sem sto treniras na istim terenima .

Svaki drugi oblik funkcionisanja je suvišan. A da ce ro dovoditi nove navijace, bgm nece. Navijače dovode rezultati, mahala, školska raja... Odlasci n autakmicu i osjecaj atmosfere na istoj.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 18 feb 2022, 11:52

18 feb 2022, 09:20
FCUM je napisao/la:
18 feb 2022, 08:53
proljece i sunce dodje a radovi na kosevu nista. Nas sto je crveni Mandic i Sabrina unazadili , trebat ce nam godine da izadjemo iz lopovluka njihovih.
Nek je on stavio sliku sa Papetom, tačno 10 dana pred zadnje opštinske izbore.Predstavljen ko veliki pitar, a lik, isto kao i Željko Komšić kod kona, dva igrača Sarajeva ne zna nabrojati :facepalm:
jos smo veci mi glupani sto smo glasali . Uzeo je izbore radi nas i stadiona. Neka kad smo ovce. A mislim da stadion nikad losiji nije bio

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 18 feb 2022, 11:56

zato mi nismo otjerali Krste i Hebiba , valjaju nam da igraju tamo do aprila dok ne registrujemo ove

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 feb 2022, 11:59

Velkoski, Hebibović i Dal u prvoj protiv Leotara

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 18 feb 2022, 11:59

Upravo sto neko napisa, skola fudbala nije tu da bio joj primarni cilj bio da ti pravi igrace, vec da prvo omladinu veze za klub, od akademije tih 100 tinjak igraca nemozes ocekivat dace pola njihove djece navijat za FK SARAJEVO prvi razlog i 80% njih ce FK SARAJEVO otjerat (opravadano ) 5% ne opravadano. Automaski ce svom djetetu lagat kako je on bio ronaldo mesi minimum za sve u akademi al eto babo mu nije mogo da podmaze pa su ga istjerali, i vecina njihove djece ce to uzet zdravo za gotovo i stvorice mrznju i pocece navijat za druge klubove. Takodje preko 60% akademije su iz drugi gradova tuzla mostar bugojno gdje postoje klubove koji igraju u pl bh… uz to ako dodas da u Sarajevu imas prosace dovedes se u tu situaciju da ces gubit pibliku u narednih 15-20, i samim tim gubi klub na imidzu..

Akademija je odlicna stvar i ona sluzi svrsi pravljenju igraca za nas klub..

Skola fudbala je reklama koja je naj skuplja i naj ucinkovitija, i moze bit skoro dzaba. Posebno ako se u toj skoli bude radilo kvalitetno, ako zaista nakbolji budu dobili sansu u akademi, sigurno u 5 godina jedan igrac ce se probit da dobije sansu i u prvom timu i da napravimo transfer bar od 150 hiljada eura sto bi pokrilo sve minuse skole koje bi imali u tih 5 godina. Takodje ona nadoknada postoji ako i ne uspije kod nas mozda uspije u zelji u velezu opet ces imat 1-2%…

Al se mora radit kvalitetno i mora se nazorovat rad trenera, jer to je kljuc svega..

Trenerima dat ugovor na 9 mjeseci postavit ciljeve mjerila nisi uspio noga, a ne na stalnoga primis i nemows mu dat odkaz koda je vlasnik kluba..

Dinamo svako 1-2 otjera trenera iz omladinske skole.. cim se opusti noga ide drugi.. nismo dragstor

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 18 feb 2022, 12:00

FCUM je napisao/la:
18 feb 2022, 11:56
zato mi nismo otjerali Krste i Hebiba , valjaju nam da igraju tamo do aprila dok ne registrujemo ove
Palic Djokanovic
Heba Dal Krste
Bagaric

U trebinju :ljepota:

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 18 feb 2022, 12:01

Pa ta mala djeca od 6 godina imaju šf valter, bubamaru, sampion, unis vogosca, igman ilidza i jos bar 10 mjesta gdje mogu trenirati. Ako su dobri nece vjv ostati nezapazeni. Problem je sto se nece moci pricati kad se ode u goste "ma dobar mi je ajnur, igra u sarajevu masala"... Ajnur dvije lijeve

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 18 feb 2022, 12:01

Ado76 je napisao/la:
18 feb 2022, 10:35

Posto jako dobro znas, hajde reci jesu li te 2-3 osobe iz SFK namakle vise para tamo, nego kompletna administracija u FK?
A Tana nije izvarala Sabrina?Nije potpisivala ugovore da nije ni pogledala ni provjerila za pojedine igrace kakve su ranije ugovore imali i jos puno toga.
Tan digao ruke od FKS nakon fijaska u sezoni 15/16 kad ni evropa nije izborena, za vrijeme najveceg budzeta u historiji i za vrijeme Dine Selimovica, Kantardzica, Ibrakovica, poslije Jesica i ostalih. Sabrina imenovana na mjesto direktorice 16.8.2016. godine. Nesto kasnije imenovan i Valentin, i tu je krenulo ono famozno "zavrtanje pipe", kad je Cala pola godine nakon tih imenovanja molio za zadnjeg veznog a dobio Livaka i Lelica. Da prethodna uprava nije izigrala Tanovo povjerenje, u sezoni 16/17 smo mogli do duple krune. Uprava sa Sabrinom.je tek poslije stekla svoje "aferime" zbog kojih su bivsi, al realno, nista nemaju sa Tanovim.okretanjem ledja klubu.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 18 feb 2022, 12:06

spezial je napisao/la:
18 feb 2022, 12:00
FCUM je napisao/la:
18 feb 2022, 11:56
Palic Djokanovic
Heba Dal Krste
Bagaric

U trebinju :ljepota:
kakva nas rapsodija ceka :tokralju: :tokralju:

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”