FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 30 jun 2013, 18:31

postajemo filijala menadzera. A ti menadzeri sad imaju najbolje odnose sa Celikom. Prije 6-7 godina su imali sa Zrinjskim , sutra ce sa nekim desetim ko dodje do para. Njima je samo to bitno.

a tu smo krivi iskljucivo mi kao klub. X puta smo ovdje pricali kako dok menadzere ne otjeramo od Slobode nema od nas nikad kluba. djeci ne damo ni za kopacke, ni karte niti kakve naknade. I onda dodje Adem ili Husaric pridju nekom talentu kao Said, Jasmin Mesanovic, Reno i kupe mu kopacke, plate mjesecnu kartu da moze dolazit na trening, da mu pare da moze izac nekad pojest popits sta( nista sto im klub nije prije dava) i logicno da ce dijete potpisat za njega i ON postaje vlasnik igraca, a ne Sloboda. Sloboda dobije kod transfera ili mrvice + naknadu za treniranje ili qrac u usta kao u vecini slucajeva.

A je.e nas i to sto su svi ugovori u ovoj ligi amaterski, pa mozda bi Azmir to i ispravio al nema mogucnosti.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

refree
Kontakt:

Post Postao/la refree » 30 jun 2013, 19:41

Ugovor igrača i kluba zaključuje se u skladu sa odredbama ovog Pravilnika i FIFA Pravilnika o statusu i transferu igrača. Profesionalne ugovore sa igračima mogu zaključivati klubovi Premijer lige, klubovi Prve lige Federacije BiH i Prve lige Republike Srpske. Klubovi ostalih liga mogu zaključivati amaterske ugovore pod uslovima iz ovog Pravilnika, a u skladu sa čl. 61. ovog Pravinika

Problem je kada klubovi potpisu profi ugovore sa igracem tada su klubovi duzni da uplacuju doprinose drzavi.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 30 jun 2013, 19:45

nece ovo na dobro..nece nikako...opet struje..opet podmetanja...opet nam igraci odlaze...opet neki polovnjaci..opet sezona u drugoj ligi..opet mucenje i nabijanje lopte...opet j.e.b.e.n.o 5. mjesto...opet kidanje zivaca...BATINA JE IZ RAJA IZASLA..nema druge :evil: :evil:
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 30 jun 2013, 22:18

staragarda je napisao/la:nece ovo na dobro..nece nikako...opet struje..opet podmetanja...opet nam igraci odlaze...opet neki polovnjaci..opet sezona u drugoj ligi..opet mucenje i nabijanje lopte...opet j.e.b.e.n.o 5. mjesto...opet kidanje zivaca...BATINA JE IZ RAJA IZASLA..nema druge :evil: :evil:
Na kakva podmetanja misliš? Ako su to ona u režiji "vidovitog" onda ne treba da brinemo uopšte. Onu ljigu od čovjeka treba nalupat da mu više nikad ne padne na pamet da se približi stadionu a pogotovo da iznosi "informacije" o FK Sloboda.
Tek sad vidim šta piše pod lažnim imenima i profilima i kako proziva Fućka i ostale iz UO. Svima nam je poznato da ni Fućko nije cvjećka al' onaj lik je dno dna, yebali mu mešetari sve njegovo :evil:
075

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 30 jun 2013, 22:32

TzBulevar87 je napisao/la:
staragarda je napisao/la:nece ovo na dobro..nece nikako...opet struje..opet podmetanja...opet nam igraci odlaze...opet neki polovnjaci..opet sezona u drugoj ligi..opet mucenje i nabijanje lopte...opet j.e.b.e.n.o 5. mjesto...opet kidanje zivaca...BATINA JE IZ RAJA IZASLA..nema druge :evil: :evil:
Na kakva podmetanja misliš? Ako su to ona u režiji "vidovitog" onda ne treba da brinemo uopšte. Onu ljigu od čovjeka treba nalupat da mu više nikad ne padne na pamet da se približi stadionu a pogotovo da iznosi "informacije" o FK Sloboda.
Tek sad vidim šta piše pod lažnim imenima i profilima i kako proziva Fućka i ostale iz UO. Svima nam je poznato da ni Fućko nije cvjećka al' onaj lik je dno dna, yebali mu mešetari sve njegovo :evil:
mrsko mi sad elaborirat i nije za foruma al prica ide otprilike ovako...de vi dajte VASE pare da vam MI dovedemo pojacanja,poplacamo dugove i da MI zajedno sa vama i VASIM paramo budemo ti koji su Slobodu vratili gdje i pripada...vidite i sami da skripi a sezona nije ni pocela...nemozete pricat za gradu i ovog malog renata pa nek su nas napustili...nek joge ide u lukavac..netreba nam ovaj ili onaj..stvara se losa vibra i ljudima sa strane koji sutra treba da dodzu i nose dres SLOBODE upada u oci da se igracki kadar osipa,ne dovode se adekvatne zamjene i posto je to sistem spojenih posuda male su sanse da sa polovnjacima napadnes prvo mjesto..daj Boze da grijesim
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Skojevski
Kontakt:

Post Postao/la Skojevski » 30 jun 2013, 22:35

Nista mi nije jasno o cemu pricas.
Mirhad i Efendic su odlicna pojacanja.

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 30 jun 2013, 22:55

staragarda je napisao/la:
TzBulevar87 je napisao/la:
mrsko mi sad elaborirat i nije za foruma al prica ide otprilike ovako...de vi dajte VASE pare da vam MI dovedemo pojacanja,poplacamo dugove i da MI zajedno sa vama i VASIM paramo budemo ti koji su Slobodu vratili gdje i pripada...vidite i sami da skripi a sezona nije ni pocela...nemozete pricat za gradu i ovog malog renata pa nek su nas napustili...nek joge ide u lukavac..netreba nam ovaj ili onaj..stvara se losa vibra i ljudima sa strane koji sutra treba da dodzu i nose dres SLOBODE upada u oci da se igracki kadar osipa,ne dovode se adekvatne zamjene i posto je to sistem spojenih posuda male su sanse da sa polovnjacima napadnes prvo mjesto..daj Boze da grijesim
Pa ON ako je pametan neće dozvolit takvo nešto niti ga ONI mogu ucjenit. Znao je dje dolazi a i sam je sastavljao UO, valjda :roll: ..
075

RUDARSKA2
Kontakt:

Post Postao/la RUDARSKA2 » 30 jun 2013, 23:34

nemojte se ljutit al mislim da nema smjesneg foruma od ovog naseg ... uvjek je bilo dobrih i losih vjesti , koje se na ovom forumu proprate ovako ... PREKUCAT CEMO LIGU ( kad neko napise neku pozitivnu str ) , i NIKAD SE NECEMO VRATIT ( kad neke losije informacije procure ) i tako u jednom danu promjenite nekoliko puta stavove !!!

Pod jedan , od renatovog odlaska pravite veci BAUK nego kad je Huejinovic napustio nas klub , sto nikako ne mogu da shvatim , citam vase postove i placem od smjeha , renato posjeduje odredjen tlenat , ali kladim se sa svima od vas da nije igrac za velike domete i njegov nedostatak cemo nadomjesti boljim stoperom ... to ce vam pokazati naredni period !!!

Za Cnogorcem mozemo pustiti suzu jer to je bio istinski vodja , kvalitetan igrac i velika FUKARA , ali vratit ce se on uskoro !!

Po rijecima predjsednika pregovara se sa mnogo igraca , neki su vec tu ... i mislim da smo dobili neka kvalitetna pojacanja , velika steta sto predsjednik nema podrsku grada i jos nekih tz poduzetnka , tesko mu je samom biti u ovovme , ja mu skidam kapu , odlicne stvari radi ... i Vjerujte mi SLOBODA PUNO JACA ULAZI U SEZONU .... ja sam govorio jod prije dva mjeseca ... NEKA IDU SVI OSIM GRADE i TO MISLIM I DANAS , SVE OSIM GRADE JE PRELAKO NADOMJESTITI !!!!

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 30 jun 2013, 23:42

pa naravno da cemo igracki uc jaci u narednu sezonu samo ako dovedemo igraca koji je na 50% Gradinog nivoa, samo iz razloga sto je tesko uc igracki slabiji u sezonu nego sto smo mi bili u ovoj polusezoni. Jako tesko i neozbiljno bi bilo uc slabiji. Momci nisu imali neki kvalitet , nisu imali nikakav kvalitet ali na borbenost, euforiju, zalaganje su dosli do nekih rezultata...

ja sam davno rekao bicemo jaci, pojacat cemo se u skladu sa mogucnostima. Sad da li ce to biti dovoljno za PL- ne vjerujem. A ima tu i jos nesto. Sta da udjemo u PL? koji q cemo u PL sa 7000 mjesecno od Opstine i samo Azmirom koji namice neke pare?. Pl donosi novih 10-ak hiljada mjesecno i to je to. Odakle namaknut razliku?

sto se tice Rene, veliki gubitak i jedino za njeg vjerujem da ce napravit karijeru od ovih nasih "Mladih alkosa" . Nisam ga vidio sa pivom, trenira redovno, bori se. Sto se tice njegove igre prosle polusezone, hej balavcu je 18 god, ne znam ni jel punoljetan jos i mi se zalimo a momak nit nekih kikseva nit sta, ni za cim ne zaostaje za onim djedovima. Hej 18 god maksumu a onako igra- sasvim solidno. Strasan igrac ce ono bit ako se s njim bude pametno radilo.

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 30 jun 2013, 23:45

Off topic,

Panta se jeste ovdje (bukvalno na forumu) spominjao kao moguće rješenje, ali mislim da on nije bio na listi traženih što se tiče kluba. Nije neka bitna stvar, ali čisto da se zna...ne da nije dogovoreno sa Pantom već se nije ni pokušalo. O Suši isto!

Jedini na listi traženih je bio Efendić sa kojim je dogovoreno.

Pričamo znači o Bratstvu, ne o ostalim klubovima.
tuzlanska Sloboda

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 30 jun 2013, 23:48

Šušu bih volio da pokusaju, da bude jedan od tih stopera sto ce mijenjat Gradu ili Renu, ali eto valjda on ostaje tamo. On bi ih mogao zamijenit, svidja mi se kao igrac- oba njihova stopera su mi ok. Nisam optimista da mi Salihovic bude startni stoper.

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 01 jul 2013, 00:01

Rudarska2, sve si ti to druže upravu, ali nas kopka što mi ovdje vidimo da nam odoše dva veoma bitna igrača, a doš'o nam je samo Efendić. Sve ostalo su priče otići će - doći će. I normalno da vidiš ovakve komentare kakve ljudi pišu. Nema nikakvih konkretnih informacija, sve se svodi na najave.

Ti pričaj koliko god hoćeš, da taj mali nema kvaliteta ne bi ga Čelik sigurno ni tražio, već bi nastavio svirati po njivama 1.FBiH.

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 01 jul 2013, 00:46

Danas je prozivka :mrgreen:
tuzlanska Sloboda

fukaratz
Kontakt:

Post Postao/la fukaratz » 01 jul 2013, 00:52

Coraco je napisao/la:Rudarska2, sve si ti to druže upravu, ali nas kopka što mi ovdje vidimo da nam odoše dva veoma bitna igrača, a doš'o nam je samo Efendić. Sve ostalo su priče otići će - doći će. I normalno da vidiš ovakve komentare kakve ljudi pišu. Nema nikakvih konkretnih informacija, sve se svodi na najave.

Ti pričaj koliko god hoćeš, da taj mali nema kvaliteta ne bi ga Čelik sigurno ni tražio, već bi nastavio svirati po njivama 1.FBiH.
kako samo Efendic kad su dosli i Trumic, Mehanovic i Hodzic iz Radnickog! mozes ih vidjeti na Tusnju tedovno a ionako je sutra prozivka pa bujrum vidi tko ce doci ;)
Sloboda Tuzla

RUDARSKA2
Kontakt:

Post Postao/la RUDARSKA2 » 01 jul 2013, 08:11

Coraco je napisao/la:Rudarska2, sve si ti to druže upravu, ali nas kopka što mi ovdje vidimo da nam odoše dva veoma bitna igrača, a doš'o nam je samo Efendić. Sve ostalo su priče otići će - doći će. I normalno da vidiš ovakve komentare kakve ljudi pišu. Nema nikakvih konkretnih informacija, sve se svodi na najave.

KAO PRVO zar je neko OD vas ocekivao da ce grado ostat ??? ja sam u podsvjesti racunao Da on ide , a SVI ostali MOGU DA IDU STO SE MENE TICE , JER NE VRIJEDE NISTA , sto su pokazal na svim tim njivama o kojim pricas , svaka , al bas svaka ekipa nas namucila i nadigrala !! NEKA IDU SVI !!! kad smo kod celika , I CELIK IGRA NA NJIVAMA , a reno nije njihov igrac , on ce tu igrat za svog menagera koji ce pokusat da izvara nekod vani i da tusne renu na godi dvije ... i eto njega opet u slobodu !!! ja mu zelim puno srece od srca , ali ne gotivim ga NI SEKUNDE nek mi je zdrav i ziv 100 god !!!

ja pratim treninge cesto i puno je tu novih igraca , et taj efendic , trumic i jos neki vidicemo u narednm danima ce se konktno izdesavati , ja sam misljenja da smo dobili dva soldna graca , dok nam je otiso jedan odlican i jedan prosjecan !!! ne znam sta ste vi ocekivali od pojacanja ??? ,mozda husejinovica , nadarevica , hasagica, skoru ????? istina ima jedan proble mali , pojaanja biraju dedic i karic i istina da se to ne bira bas najrealnije i das trziste ne poznaju dovoljno dobro , treba im jedan dobar savjetnik ... cini se ...

solar
Kontakt:

Post Postao/la solar » 01 jul 2013, 09:34

ultrasstyle_tz je napisao/la:Šušu bih volio da pokusaju, da bude jedan od tih stopera sto ce mijenjat Gradu ili Renu, ali eto valjda on ostaje tamo. On bi ih mogao zamijenit, svidja mi se kao igrac- oba njihova stopera su mi ok. Nisam optimista da mi Salihovic bude startni stoper.
Zasto Salihovic ne bi mogao bit startni stoper, pa momak je igrao Premijer ligu prije dvije godine...ovu polusezonu silom prilika odigrao na beku i to sasvim korektno, ako nista drugo odlucio nam je derbi ;)

imperator10
Kontakt:

Post Postao/la imperator10 » 01 jul 2013, 10:15

RUDARSKA2 je napisao/la:

KAO PRVO zar je neko OD vas ocekivao da ce grado ostat ??? ja sam u podsvjesti racunao Da on ide , a SVI ostali MOGU DA IDU STO SE MENE TICE , JER NE VRIJEDE NISTA , sto su pokazal na svim tim njivama o kojim pricas , svaka , al bas svaka ekipa nas namucila i nadigrala !! NEKA IDU SVI !!! kad smo kod celika , I CELIK IGRA NA NJIVAMA , a reno nije njihov igrac , on ce tu igrat za svog menagera koji ce pokusat da izvara nekod vani i da tusne renu na godi dvije ... i eto njega opet u slobodu !!! ja mu zelim puno srece od srca , ali ne gotivim ga NI SEKUNDE nek mi je zdrav i ziv 100 god !!!

ja pratim treninge cesto i puno je tu novih igraca , et taj efendic , trumic i jos neki vidicemo u narednm danima ce se konktno izdesavati , ja sam misljenja da smo dobili dva soldna graca , dok nam je otiso jedan odlican i jedan prosjecan !!! ne znam sta ste vi ocekivali od pojacanja ??? ,mozda husejinovica , nadarevica , hasagica, skoru ????? istina ima jedan proble mali , pojaanja biraju dedic i karic i istina da se to ne bira bas najrealnije i das trziste ne poznaju dovoljno dobro , treba im jedan dobar savjetnik ... cini se ...
Da se razumijemo,da je sad Renato neki igrac koji je super talenat ili za kojeg mogu zagarantovati da ce napraviti karijeru izvan granica BiH,ne bi ti smio reci.Ali to ne znaci da je na ovom nivou slabiji od Grade kako ti kazes.Gradu postujem jer je dosao u ovaj klub u trenutku kad je tesko bilo(mnogi ce reci i da nije imao izbora),i zato sto voli Slobodu i zna da gine na terenu za nju,i to mu niko ne smije zamjeriti.Sto se igrackog dijela tice,ni on nije pokazao da je bolji od ostalih svojih saigraca.Sad su obojica otisli,i trebamo gledati naprijed.

Ti pratis te treninge i svaka ti cast,ja nisam bio u mogucnosti toliko redovno ali sam zato znao ponekad navratiti na utakmice mladjih kategorija tuzlanskog sporta.Imam utisak da su svi ti mladji igraci prerano gurnuti u vatru i nekako na silu ugurani,da niko od njih nije zasluzio uopste da igra za prvi tim Slobode pogotovo tako rano i da uopste nisu bili bolji od igraca s kojima su igrali zajedno u mladjim kategorijama i zbog toga sam ti rekao da je Renato bolji od Prsesa,Jusufovica,Ribica iz te generacije koja je toliko hvaljena a nicim nije pokazala da zasluzuje to da bude.Boli me sto vidim da godinama uzimamo titule u mladjim kategorijama,sto smo uvijek imali vrlo jaku bazu mladih igraca iz Tuzlanskog kantona i sto niko od tih igraca ne pravi neku karijeru da sad sutra ponosno kazemo da je on prosao omladinsku skolu Slobode.Boli me sto vidim da nas klub ima ponajbolje navijace u drzavi i ne moze da pobijedi amaterske ekipe koje dva put sedmicno treniraju i uzmu bodove Slobodi.Boli me i to sto sam vidio proslu jesen na Tusnju u kadetima i juniorima jednog-dva igraca koji su odskakali svojim kvalitetom a koje nisam vidio na proljece u crveno-crnom dresom.Boli me sto su nasi igraci vise koncentrisani na slikanje,pivu i *rkanje po Facebooku i Vivi umjesto da treniraju.Zato sam ti ja gore tako i odgovorio,ali moram ti reci da postujem tvoje misljenje i misljenje svih forumasa ovdje.Samo bi trebali da budemo realniji.Ovo je Prva liga federacije i u njoj niko nije sijao od nasih igraca sto znaci da trebaju zestoke promjene,promjene da ti ne dodje sutra Zeljo i Olimpic na Tusanj i da ti 4 gola i kasnije da se sa njima boris po forumima zbog te sramote.Znam da vecina igraca ovo cita i zestoko bi se trebali zapitati gdje su i sta su dosad napravili u svom zivotu,sta su dali Slobodi.Zbog toga nam treba Efendic i ostali dobri igraci koji se u blizini nalaze i koji ce se ako nista boriti do kraja za ovaj klub i ovaj grad i postovati vas a ne slaviti poraze pivima.

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 01 jul 2013, 10:56

RUDARSKA2 je napisao/la:KAO PRVO zar je neko OD vas ocekivao da ce grado ostat ??? ja sam u podsvjesti racunao Da on ide , a SVI ostali MOGU DA IDU STO SE MENE TICE , JER NE VRIJEDE NISTA , sto su pokazal na svim tim njivama o kojim pricas , svaka , al bas svaka ekipa nas namucila i nadigrala !! NEKA IDU SVI !!! kad smo kod celika , I CELIK IGRA NA NJIVAMA , a reno nije njihov igrac , on ce tu igrat za svog menagera koji ce pokusat da izvara nekod vani i da tusne renu na godi dvije ... i eto njega opet u slobodu !!! ja mu zelim puno srece od srca , ali ne gotivim ga NI SEKUNDE nek mi je zdrav i ziv 100 god !!!

Vala druže ako se najavilo da napadamo prvo mjesto u narednoj sezoni, ko ne bi očekivao ostanak tako bitnog igrača ? To ako ti njega poznaješ privatno pa o tome pričate, to je neka druga stvar. Ne znam Bgm šta bih ti rek'o na ovu izjavu da momci ne vrijede ništa, većina ih je prekomandovana iz mlađe kategorije kad nam je gorilo pod nogama hoćemo li uopšte ostati u ovoj ligi, i nosili su se sa mnogo jačim i iskusnijim od sebe.
Ni Mešanović nije Čelikov, pa opet je toliko doprinjeo klubu ..

Ja od početka govorim ima li konkretnih informacija tipa ovo za Efendića, da neko kaže potpisao je za nas. Pratim i ja dešavanja u i oko kluba, al' sve moguće u narednim danima.. Ako ćeš iskreno očekivalo smo Neymara obzirom da se dobro pokaz'o na ovom kupu, šta si ljut bolan :D

RUDARSKA2
Kontakt:

Post Postao/la RUDARSKA2 » 01 jul 2013, 11:31

http://****.ba/vijest/22691" onclick="window.open(this.href);return false;

emir omerovic vjerovatno pojacava slobodu , bivsi igrac slobode nekada nosio dres hofenhajma .....

p.s. svako ima svoje misljenje , ja se drzim svog ... malo ko u slobodi vrijedi 5 000 KM

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 01 jul 2013, 11:45

Ljudi ja imam neki dobar osječaj
tuzlanska Sloboda

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.