Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Marsal
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Marsal » 30 jul 2012, 21:05

miger_man je napisao/la:evo nesto citam da je Podolski uzeo broj 9 a cekao je Robinovu 10-ku..onda bi to trebalo znaci da Robin ostaje :mrgreen:
Izgleda da će rizikovati sa van Persiejem i ostaviti ga, pokušati osvojiti nešto i ubijediti ga da ostane... Wenger je za njega prije cijele ove sage rekao da bi volio da Robin završi karijeru u Arsenalu što znači da je to baš istina jer AW to nije rekao nikad ni za jednog igrača, a samo se sjetite kakvi su sve igrači prošli kroz ovaj klub zadnjih 20 godina. Vidjet ćemo šta će biti, ja još ne bih iskljucio da će ga prodat ali čini se da stvarno žele da ga zadrže u klubu što je za promjenu rekao bih čak pohvalno.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 30 jul 2012, 21:06

Jest ali ako ce biti citavu sezonu k'o mlitava cuna sto ga onda zadrzavati?
Celik!3,2,2.

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 30 jul 2012, 21:09

On ovakvu sezonu nece ponovit to je sigurno. Po meni bolje ga je prodat dok jos ima klubova koji su zagrijani za njeg. A i covjek je sam rekao da ne planira ostajati, onda zasto muciti i njeg i nas, to po kratkom postupku sve ****.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 30 jul 2012, 21:13

AllGunsBlazing je napisao/la:Jest ali ako ce biti citavu sezonu k'o mlitava cuna sto ga onda zadrzavati?
Kako ti znas kakav će bit čitavu sezonu?
cala je napisao/la:On ovakvu sezonu nece ponovit to je sigurno. Po meni bolje ga je prodat dok jos ima klubova koji su zagrijani za njeg. A i covjek je sam rekao da ne planira ostajati, onda zasto muciti i njeg i nas, to po kratkom postupku sve ****.
Više volim da ode na free nego u United ili City. Kada i ako bude odlazio na free trazit će ga svi klubovi Europe od Bayerna, Juvea, Intera, Milana, Reala pa čak i Barcelone i više volim da ode u jedan taj klub dzaba nego za 100 miliona u United ili City. To bi nam bio konačan krah i niko nas više ozbiljno ne bi shvatio...

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 30 jul 2012, 21:27

Mislim da ovakva uprava nece rizikovati da igrac ode za dzaba, nema sanse.
A opet i za free moze otic u jedan od dva manchestera, jer oba kluba svoje igrace i vise nego solidno placaju, pogotovo ManU koji je sad u krizi sa napadacima, nemaju kako treba napadaca sem shreka. Da ga tusnemo za 25m juvetu ja bi bio prezadovoljan.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 30 jul 2012, 21:33

Santi je fantastičan igrač.

[youtube][/youtube]

Strašno pojačanje za Arsenal.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 30 jul 2012, 21:37

Marsal je napisao/la:Više volim da ode na free nego u United ili City. Kada i ako bude odlazio na free trazit će ga svi klubovi Europe od Bayerna, Juvea, Intera, Milana, Reala pa čak i Barcelone i više volim da ode u jedan taj klub dzaba nego za 100 miliona u United ili City. To bi nam bio konačan krah i niko nas više ozbiljno ne bi shvatio...
Slazem se, pogotovo ovo zadnje boldirano.
Vec duze vremena pricam o tim imenima i kako i zasto ih neki klubovi dovode trebali im ili ne. Arsenal ima jos uvijek jake sponzorske ugovore ali dokle? Isto vazi i za masu navijaca sirom svijeta.
Zamanta mi se kad vidim koga sve dovodi Chelsea. Otrpilike isto misle i sponzori i mediji i ljudi koji vole gledati dobar fudbal.

Ako Arsenal hoce da bude ozbiljno shvacen, mora dovoditi "velika imena" ili ih bar zadrzati kad to postanu.

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 30 jul 2012, 22:09

Tako se to radi :lol:
[youtube][/youtube]
Visca el Barça ! Mes que un club !

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 30 jul 2012, 22:14

cala je napisao/la:Mislim da ovakva uprava nece rizikovati da igrac ode za dzaba, nema sanse.
A opet i za free moze otic u jedan od dva manchestera, jer oba kluba svoje igrace i vise nego solidno placaju, pogotovo ManU koji je sad u krizi sa napadacima, nemaju kako treba napadaca sem shreka. Da ga tusnemo za 25m juvetu ja bi bio prezadovoljan.
Da ali on nece ici u engleske klubove kada bude imao ponudu od drugih, a pošto se sad jedino engleski klubovi interesuju za njega mozda bi to i učinio... Vrijedi rizikovati i ostaviti ga jer meni se čini da je i AW svjestan da kad bi ga prodao te pare ne bi dobio od uprave da ulozi na pojačanja.

@SamoZeljo
Arsenal i nema jake sponzorske ugovore i to je nešto najgore što je naša upravu uradila. A uradili su sljedeće, prije izgradnje stadiona potpisali dugogodisnje sponzorske ugovore ali trazeci sve pare odmah i to su dobili i te pare su ulozene u stadion. Dakle mi od sponzora vise skoro i nemamo nista zato smo i primorani prodavat igrače. Cilj kluba je konstantno igrat LP dok ne dođe do revizije sponzorskih ugovora za 3-4 godine kada ćemo zaista moći parirati najboljim svjetskim klubovima. Dotada se moramo strpit nekako.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 30 jul 2012, 22:49

U pravu si. Znam za te dugogodisnje ugovore ali su u vremenu potpisivanja bili jaki.... ime stadiona se isto tako rezervisalo na duugo godina, na 15 minimalno. (tada je to bilo rekordnih 100 miliona)
Ja se bojim da novi ugovori nece biti nista bolji ukoliko se ne potrudi.
Arsenal je jedan od najzdravijih klubova u PL a u samom vrhu je u Brand Finance® Top 30 European Football Brands. Na sestom mjestu za 2011 godinu a godinu prije je bio peti.

Uz pametnija ulaganja se moze postati jedan od favorita za titulu. Pa ako treba i zaduziti se, zasto ne?! Rating AA otvara sva vrata. :D

Cijela lista Brand Finance® Top 30 European Football Brands 2011:
http://www.brandfinance.com/images/uplo ... ebsite.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Ako uporedimo 2010 i 2011 godinu, Arsenal je u padu od 12.5% a taj pad je objasnjen ovako: Things go from bad to worse for the Gunners, its under par contracted commercial deals and loss of superstars puts a strain on its ability to maximise its brand potential.
Ispod liste top 30 ima opsirnije o svakom klubu iz Top 10.

Samo je Roma imala veci pad od Arsenala, od ovih prvih 30.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 30 jul 2012, 22:58

Taj pad je bio samo zbog toga što nisu uračunate neke pare koje su se uračunale sljedeći kvartal, stvarno se ne sjećam više o čemu je riječ.

A mislim da je ime stadiona potpisano da traje do 2015. godine, a ne 15 godina :? , sad poslije toga ne znam hocemo li produzivat, trazit novog sponzora ili ce se stadion jednostavno zvat Ashburton Grove. Vidjet ćemo...uvijek sam prizeljkivao da se stadion nazove New Highbury ili tako nešto ali mislim da će dobiti ime Grove, Ashburton ili pak Ashburton Grove zbog četvrti u kojoj se nalazi...

Što se tiče novih sponzorskih možemo daleko bolje, trenutno od Nikea dobijamo 4 i nešto miliona funti, a izgleda da je već unaprijed sve dogovoreno sa Adidasom koji ce davati mnogo vise. Takodjer i sa Fly Emiratesom će doci do velike revizije, jer trenutno se dobiva premalo.

Najvaznije je da klub posluje na ovom nivou još 4 godine, da igra LP te 4 godine i da se odrzi na ovom nivou, ako to uspijemo postat ćemo velesila jer stadion će biti otplaćen, imacemo novca toliko da ćemo moći poslat ponudu ne za Messija, nego za Messija, Xavija i Iniestu.

Ali dotad imaju još 4 sezone i nikako ne smijemo postati novi Liverpool...

Edit: Sky Sports je danas objavio vijest da je Cazorla potpisao za Arsenal,vijest je nakon nekoliko minuta obrisana???
slika

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 30 jul 2012, 23:13

Problem je sto konkurencija raste (mozda neprirodno ali raste) i bice tesko istrpiti te godine a ne dozivjeti sudbinu Liverpoola. Chelsea je vec iznad a City jurisa nenormalnom brzinom, 2010-2011 97% skok!

Mozda bi se moglo i zaduziti ili bilo sta, ali IME se mora odrzati. Nije mi jasno kako Unitedu uspjeva da budu prvi, cak i rastu po 10% iako nemaju tolika ulaganja kao City i Chelsea.ocigledno da rade pametno, najpametnije.

Za stadion je, cini mi se potpisano minimalno 15 godina, znaci jos 10.

Situacija je opasna, par godina bez dobrih rezultata i nema te. Pitanje je kad i kako se vratiti u sami vrh i biti konkurentan u borbi za titulu?!

Ja bi uzeo kredit ako treba, zadrzao postojece igrace i doveo jos par pojacanja i jurisao na osvajanje svih trofeja (EPL i CL svakako). :mrgreen:

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 31 jul 2012, 00:01

Nisam strucnjak za ekonomiju i slicne grane pa cu se suzdrzati komentara vezano za te teme :)

Ipak nadam se da cemo i nakon otplate dugova nastaviti "forsirati" te mlade igrace, samo s razlikom da cemo ih zadrzavati kada postanu zvijezde :D

Ukoliko se obistine nagađanja oko transfera imat' cemo naredne sezone jak roster. Nesto ovako:
GK: Szczesny, Fabianski (?), GK#3
Bekovi: Sagna, Jenkinson, Santos, Gibbs
DC: Vermalen, Koscielny, Mertesacker, Djourou, Bartley
DM: Song, Coquelin
(A)MC: Ramsey, Wilshere, Arteta, Diaby, Rosicky, Cazorla, Aneke
Krila: Gervinho, Walcott, Arshavin (?), Chamberlaine, Ryo(?)
ST: van Persie (?), Giroud, Podolski, Chamakh

možda sam nekoga i zaboravio ali ovo ne izgleda lose :D

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 31 jul 2012, 00:27

Marsal je napisao/la:
AllGunsBlazing je napisao/la:Jest ali ako ce biti citavu sezonu k'o mlitava cuna sto ga onda zadrzavati?
Kako ti znas kakav će bit čitavu sezonu?
ja nisam rekao da ce biti, ili da nece, jednostavno pitam zasto ga zadrzavati ako ce biti pizda, a mozda i nece biti to vidjeti cemo . Jedino sto ce se raditi slijedece sezone jeste, ono sto se radilo sa Henryem i Cescom, odnosno povrede i povrede. TJ. svako malo obojica su bila povrijedjena zadnju sezonu, i odigrala neki skroz mali broj utakmica. Henry 16 utakmica u ligi, Cesc 22.
Celik!3,2,2.

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 31 jul 2012, 00:29

Marsal je napisao/la:
Edit: Sky Sports je danas objavio vijest da je Cazorla potpisao za Arsenal,vijest je nakon nekoliko minuta obrisana???
slika
pogledaj datum objave vijesti, ispod naslova

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 31 jul 2012, 00:50

Nemaveze kad je objavljenja, vazno je da je objavljenja i da je zatim uklonjena. Znači nešto se opasno kuha, Sky to ne bi dzaba pisao pa sklanjao da nemaju pouzdane informacije.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 31 jul 2012, 01:02

SamoZeljo je napisao/la:Pa dobro, svi grijese..... Ovdje se cesto spominju igraci kojih se treba rijesiti, a i njih je neko doveo. Ja sam jos uvijek za opciju dovodjenja "provjerenih" igraca.
Taj Cazorla je navodno odlican igrac i znaci provjeren. Iskreno, nisam ga ni ja bas upratio jer u Spaniji gledam tekme Reala i Barcelone i ponekad nekog drugog ali samo kad nema nista drugo za gledati.
Ako ga svi toliko hvale, onda i vrijedi tih 18-20 miliona a malo je reci da je dobrodosao u Arsenal.
Ne vjerujem da će ga Malaga pustiti za 18-20 mil jer platili su ga 21 mil a potpisao je do 2016.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

HighburyHigh
Kontakt:

Post Postao/la HighburyHigh » 31 jul 2012, 03:47

Saurman je napisao/la:
SamoZeljo je napisao/la:Pa dobro, svi grijese..... Ovdje se cesto spominju igraci kojih se treba rijesiti, a i njih je neko doveo. Ja sam jos uvijek za opciju dovodjenja "provjerenih" igraca.
Taj Cazorla je navodno odlican igrac i znaci provjeren. Iskreno, nisam ga ni ja bas upratio jer u Spaniji gledam tekme Reala i Barcelone i ponekad nekog drugog ali samo kad nema nista drugo za gledati.
Ako ga svi toliko hvale, onda i vrijedi tih 18-20 miliona a malo je reci da je dobrodosao u Arsenal.
Ne vjerujem da će ga Malaga pustiti za 18-20 mil jer platili su ga 21 mil a potpisao je do 2016.
Platili su ga 21 mil eura. A Arsenal navodno nudi 18 mil funti sto je cak vise za par miliona od te cifre. Nemam sumnju da ce to Wenger spustiti, pa sigurno jedno 16 mil funti, jer je Malaga navodno spremna prodati Cazorlu za slicnu cijenu zbog ogromnih dugova. Govorilo se da ce prodati klub da bi se izvukli iz dugova, ali kao sto je vec receno Cazorla je spreman na prelazak u Arsenal, i vec su dogovoreni personalni detalji. Mislim da ce se ovo sigurno zavrsiti uskoro, jedino ako ne krene sta po zlu.
Victoria Concordia Crescit.

HighburyHigh
Kontakt:

Post Postao/la HighburyHigh » 31 jul 2012, 14:03

Juventus are ready to make a massive £70m bid for Arsenal captain Robin van Persie! http://goo.gl/n7AN1" onclick="window.open(this.href);return false;
Ako je istina, halal im bilo. Sta se sve moze za te pare uzeti. Ovo bi samo dodatno pojacalo klub.
Victoria Concordia Crescit.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 31 jul 2012, 14:19

Od tih para Arsenal bi dobio 20-ak miliona, kad uzmeš poreze i ostale zavrzlame i manje, a Robinu i njegovom agentu bi otišao ostatak novca. Ja sam za to da rizikujemo i ostavimo ga do kraja ugovora jer možda se predomisli i potpiše.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 6 gostiju.