FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Kakvi juniori, vidite da 'prodaju' sve što valja...
Nego, ne znam ko bi to mogao sada, u svakom slučaju ja sam za to da se ponovo pregovara sa turskim investitorima ili
sa nekim arapskim, što da ne, uglavnom sa nekim ko bi više ulagao u klub, odnosno neko ko bi bio zainteresovan za uspjeh
našeg kluba. Zahvalit se amidži na pokušaju, ali ovako ne ide, nije to to što smo očekivali i priželjkivali.
Prodati Hadžića i onog malog Sadiku mogu samo budale i neznalice, kojima FK Sarajevo ne znači baš ništa.
Nego, ne znam ko bi to mogao sada, u svakom slučaju ja sam za to da se ponovo pregovara sa turskim investitorima ili
sa nekim arapskim, što da ne, uglavnom sa nekim ko bi više ulagao u klub, odnosno neko ko bi bio zainteresovan za uspjeh
našeg kluba. Zahvalit se amidži na pokušaju, ali ovako ne ide, nije to to što smo očekivali i priželjkivali.
Prodati Hadžića i onog malog Sadiku mogu samo budale i neznalice, kojima FK Sarajevo ne znači baš ništa.
1946
Ako ne junior neki, onda Radovac mora igrati umjesto Sarica.
Bolje da pokusamo rehabilitovati naseg igraca, nego da igra neko ko odlazi za par mjeseci.
A garantujem da nakon par utakmica, Radovac nista losiji ne bi bio od Sarica.
Bolje da pokusamo rehabilitovati naseg igraca, nego da igra neko ko odlazi za par mjeseci.
Od Sarića je teško bit lošiji. Da ja odigram 50 utakmica za Sarajevo, u pet ću bit dobar da ga yebeš.Evander je napisao/la:Ako ne junior neki, onda Radovac mora igrati umjesto Sarica.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
Bas tako.Evander je napisao/la:Ako ne junior neki, onda Radovac mora igrati umjesto Sarica.
A ovo forsiranje Sarica je samo dokaz koliko menadzeri imaju uticaja u klubu,a tome se izgleda ni Husref ne moze oduprijeti,mislim nezgodno je kad ti kao uposleniku kluba dode direktorica i kaze 'taj i taj bi trebao da igra zbog tog i tog razloga jer je to u interesu kluba'. Tesko je odbiti,kao npr. kad bi Sebija dosla nekom od doktora na KCUS i kaze mu da nekoga pregleda preko reda ili da mu ucini neku drugu uslugu. Tesko odbiti,da si ne znam kakav karakter ili principjelna osoba.
- ThrillerHz
- Kontakt:
Vala godina dana nakon, pisemo i citamo iste stvari, samo smo prosle sezone bar bili u utrci za trofeje... Kako Cala prosle godine, tako ce se i Husref ove na kraju tjerat... Nikakvog napretka, nicega, tjeraju se pogresni ljudi, a klub tone li tone, za koju sezonu ce liga za prvaka bit cilj kluba 
1946~
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Zato nikad nijedan ozbiljan trener neće doći u bilo koji klub u ovoj ligi i zato nikad nijedna naša legenda koja je negdje vani neko ime tipa Hadžibegića neće doći u klub i pristati da radi sa skorojevićima i ljudima kojima je bitan samo lični interes. O principima o kakvim mi maštamo da trener treba imati, postoji samo jedan takav čovjek koji nikad svoju riječ nije pregazio i mi čovjeka takvog profila ne zaslužujemo, a to je Vahid Halilhodžić. (Vahu sam naveo samo kao primjer, da ne bude zabune).zagorski je napisao/la:Bas tako.Evander je napisao/la:Ako ne junior neki, onda Radovac mora igrati umjesto Sarica.
A ovo forsiranje Sarica je samo dokaz koliko menadzeri imaju uticaja u klubu,a tome se izgleda ni Husref ne moze oduprijeti,mislim nezgodno je kad ti kao uposleniku kluba dode direktorica i kaze 'taj i taj bi trebao da igra zbog tog i tog razloga jer je to u interesu kluba'. Tesko je odbiti,kao npr. kad bi Sebija dosla nekom od doktora na KCUS i kaze mu da nekoga pregleda preko reda ili da mu ucini neku drugu uslugu. Tesko odbiti,da si ne znam kakav karakter ili principjelna osoba.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
Ma nema druze nista od toga. I to je jedna od stvari ciju trener ima krivicu sem ako neradi po direktivi. Uzecemo primjer Herica koji je proslu polusezonu igrom slucaja spojio 2-3 utakmice i po svim fudbalskim osnovama je morao da nastavi da igra jel boze dobro je igrao(to je najvaznije).Medjutim kako su se oporavili neki "skuplji" igraci mali je sklonjen,zasto,aposlutno nelogicno da sklonis nekoga ko je opravdao povjerenje.Evander je napisao/la:Ako ne junior neki, onda Radovac mora igrati umjesto Sarica.
Pa evo Mujakica malog sta dobijamo,mali podere realno,odigra kolo dva savrseno cak ga i trener pohvali,igra pripremne.Dodje gostovanje Sirokom gdje je momak? Igra nov igrac jel je "pojacanje" jel je skuplji. Pa vracamo igraca iz veznog da i on igra ispred ovog momka kojem znaci mjesto uzima igrac koji nije njegova pozicija.
Pa da ne govorim da sada imamo evo Lelica na klupi protiv Radnika i mi pravimo izmjenu mjenjamo krilo,i pazi ne ubacujemo krilo nego ubacujemo ovog Crepulju koji je nit krilo nit u zivotu igra to i ono wtf? Cemu to.Zasto igra zato jel je skuplji stariji ne razumijem.
A po svim parametrima znaci igracki nikakvu razliku ne vidimo cak naprotiv,al eto ovi su "skupi" imaju neko "ime"
Do koga je neznam dali Husref stvarno ne voli i nevjeruje mladim igracina ili mora da slusa nekoga neznam,iskreno vise mi vuce na ovo prvo jel se ovo uz njega veze od proslih mandata da ce uvijek sansu dati nekom iskusnom nego mladom momku.
I onda se popljuje ovaj mali Smajlagic sto je dao izjavu kako Sarajevo nije klub za mladog igraca ,normalno da nije. Pa evo i taj mali je razvalio svaku pripremnu u Butmiru pa jel nagradjen nekim minutama?
Znaci zakljucak svega ,nista mi u nastavku necemo gledati nego ovo sto imamo i kako sada igramo.Netreba se tome nadati.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Misljenja sam da bi se od utakmice za Slobodom opet trebalo vratiti u vezni red Stanojevic - Adukor i ispred njih Saric. Stoperi neku budu Sofranac i Mujakic. Ocigledno se vidi da vezni red iz prethodne dvije utakmice ne radi i da je previse supljina u njemu. Adukor jeste vracen na stopera ali to nuzno ne mora znaciti da je on sad samo stoper i nista vise. Mislim da bi ovako puno lakse zadrzavali loptu u nogama i pokrivali sve izgubljene lopte na sredini terena.
JURIŠ
Puno se mi vodimo onim "on je vojnik kluba, neće nikad dati menadžerima i levatima da svašta rade u FKS". Tako smo sa Janjošem, isto sada i sa Husrefom. Na kraju krajeva i oni su samo uposlenici kluba, teško da će ići glavom kroz zid i javno reći sve što ne valja kao što mi u nekim svojim iluzijama zamišljamo da naši vojnici rade. Ja bar nisam dosad to doživio. Naredni period će nam to pokazati najbolje..
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Onaj ko neće dati da mu se diriguje neće ni biti trener.joker90 je napisao/la:Puno se mi vodimo onim "on je vojnik kluba, neće nikad dati menadžerima i levatima da svašta rade u FKS". Tako smo sa Janjošem, isto sada i sa Husrefom. Na kraju krajeva i oni su samo uposlenici kluba, teško da će ići glavom kroz zid i javno reći sve što ne valja kao što mi u nekim svojim iluzijama zamišljamo da naši vojnici rade. Ja bar nisam dosad to doživio. Naredni period će nam to pokazati najbolje..
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Sa trenerima uvijek isti problemi i iste greške. Bio vojnik, bolesnik ili neprijatelj kluba - šutit će. Kad se povuče linija na kraju, između svih trenera, svi imaju skoro pa iste greške, par "bljeskova", par velikih sramota, par lošijih rezultata što na kraju rezultuje otkazom. RAZLIČITI TRENERI - ISTE GREŠKE - OTKAZ.
Problem je uprava, problem je što nemamo nikakav plan i strategiju. Problem su nestručni, nekvalifikovani i nesposobni ljudi u administraciji.
Dok su isti u klubu, promjenit ćemo i promjenili smo milion trenera, bilo je tu i dobrih stručnjaka, bilo je i katastrofalnih, bilo je i onih solidnih, bilo je i onih loših, bilo je svakakvih, ali na kraju svi su isti, jer se od gov.ana pita ne pravi. Sa ne kvalitetnom ekipom ne možeš uspostaviti kontinuitet i napraviti rezultat. Bez plana i strategije kluba ne možeš osvojiti trofej. Sa menadžerskim i propalim igračima ne možeš napraviti kvalitetnu ekipu.
Da bi bio trener, moraš šutiti i ne komentarisati puno rad uprave, u suprotnom, nisi ni kandidat za trenera.
UPRAVA (BOARD KUR.ČEVI) NAPOLJE!
Problem je uprava, problem je što nemamo nikakav plan i strategiju. Problem su nestručni, nekvalifikovani i nesposobni ljudi u administraciji.
Dok su isti u klubu, promjenit ćemo i promjenili smo milion trenera, bilo je tu i dobrih stručnjaka, bilo je i katastrofalnih, bilo je i onih solidnih, bilo je i onih loših, bilo je svakakvih, ali na kraju svi su isti, jer se od gov.ana pita ne pravi. Sa ne kvalitetnom ekipom ne možeš uspostaviti kontinuitet i napraviti rezultat. Bez plana i strategije kluba ne možeš osvojiti trofej. Sa menadžerskim i propalim igračima ne možeš napraviti kvalitetnu ekipu.
Da bi bio trener, moraš šutiti i ne komentarisati puno rad uprave, u suprotnom, nisi ni kandidat za trenera.
UPRAVA (BOARD KUR.ČEVI) NAPOLJE!
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Kakvi crninRadovci zaboraviti te ublehe sto prije,ne trebaju nam zene i trebe na terenu vec fajteri,nikakvi Hebibovici Bekici i slicni manekeni zgadi mi se te suge kad spominjemInijesta je napisao/la:Saric ima mjesta jedino na zapadu na tribini i tako bi jedino ispravno bilo s obzirom da ne zeli da ugovor produziEvander je napisao/la:Ok, sezona propala.Sta sad, desava se, idemo naprijed. Ali hajde onda da nesto uradimo da slijedeca bude bolja.
Saricu istice ugovor i on ide. Sta on ima dalje traziti u prvih 11?
Kakve koristi od njega mozemo imati vise?
Nije li logicno da na njegovom mjestu do kraja igra bilo koji junior? Ovo je samo jedan od primjera.
Imas Herica , Radovca, Mustafica na njegovoj poziciji , jedan od njih bi sigurno iskoristio priliku i mi bi bili na dobitku u svakom pogledu, a i da se ne pokazu nista ne gubis sto vec nisi izgubio
Na današnji dan prije 3 godine bila utakmica u Gradačcu.
Tri godine, hiljadu i kusur dana. Onda imali dream team za ove uslove, poigravali se na oranici, prepuna tribina, svi smo vjerovali u titulu i znali smo da je realna. Vidi danas, ne možemo Radnika dobit, posjeta očajna, pola ekipe škart roba... kako smo tako grohnuli?
Tri godine, hiljadu i kusur dana. Onda imali dream team za ove uslove, poigravali se na oranici, prepuna tribina, svi smo vjerovali u titulu i znali smo da je realna. Vidi danas, ne možemo Radnika dobit, posjeta očajna, pola ekipe škart roba... kako smo tako grohnuli?
Kad se samo sjetim te euforije.skoroalen je napisao/la:Na današnji dan prije 3 godine bila utakmica u Gradačcu.
Kraj mjesec, nekakvih troskova, prebijene nisam imao. Posudim pare, odemo ja i jaran. Vrijeme katastrofa. Za malo ne poginusmo iza kladnja.
Dolazimo na stadion, ona tribina puna, haman na kraj otisli da stanemo. Kad u tom trentuku dolazi 6 autobusa. Kontam, gdje ce ovi sad stati
E to je najveci gubitak, sto se izgubio taj neki osjecaj kod raje, sto je klub totalno se udaljio od navijaca.
Baš, kol'ko se onda čekala utakmica Sarajeva. Ponedjeljak i utorak si mogao bit normalan, već od srijede te groznica trese do vikenda.Evander je napisao/la:Kad se samo sjetim te euforije.skoroalen je napisao/la:Na današnji dan prije 3 godine bila utakmica u Gradačcu.
Kraj mjesec, nekakvih troskova, prebijene nisam imao. Posudim pare, odemo ja i jaran. Vrijeme katastrofa. Za malo ne poginusmo iza kladnja.
Dolazimo na stadion, onda tribina puna, haman na kraj otisli da stanemo. Kad u tom trentuku dolazi 6 autobusa. Kontam, gdje ce ovi sad stati
E to je najveci gubitak, sto se izgubio taj neki osjecaj kod raje, sto je klub totalno se udaljio od navijaca.
Još je to jutro bio neki manji zemljotres, sjećam se statusa "krenule Horde u Gradačac".
Kad ćemo opet onakvu ludnicu dočekat?
Da je ona atmosfera i onakva ili slicna ekipa,protiv Radnika sad bi bilo minimum 5 milja,bez obzira na vrijeme.Evander je napisao/la:Kad se samo sjetim te euforije.skoroalen je napisao/la:Na današnji dan prije 3 godine bila utakmica u Gradačcu.
Dolazimo na stadion, ona tribina puna, haman na kraj otisli da stanemo. Kad u tom trentuku dolazi 6 autobusa. Kontam, gdje ce ovi sad stati
Ti si bio sa ekipom u crnom golfu 3 ili4, sjećam se te situacije, ples na cesti... mi smo vozili iza vas, stali, ponudili pomoć...Evander je napisao/la:
Kad se samo sjetim te euforije.
Tačnije, na insistiranje kolege Molotovljeva zaustavili smo auto kako bi se uvjerili da je sve uredu...
1946
Ja nikad ne pljujem na prvu da vidim ih na djelu jedan period godinu,dvije medjutim uvijek isto dvije sezone preslikane,e sad vas je dosta mjenjajte nesto il idite nista novo donijeli niste osim patnje i nazadkaEvander je napisao/la:Kad se samo sjetim te euforije.skoroalen je napisao/la:Na današnji dan prije 3 godine bila utakmica u Gradačcu.
- Osttribine
- Kontakt:
I meni je ta scena sa onim busevima najjaca bila, jer sam u tom trenutku razgovarao telefonom sa bratom koji je ostao u Sarajevu i govorim mu ovo je invazija, a u tom momentu dolaze oni buseviEvander je napisao/la:Kad se samo sjetim te euforije.skoroalen je napisao/la:Na današnji dan prije 3 godine bila utakmica u Gradačcu.
Jesam, crni golf 4, ja vozio.Hirurg je napisao/la:Ti si bio sa ekipom u crnom golfu 3 ili4, sjećam se te situacije, ples na cesti... mi smo vozili iza vas, stali, ponudili pomoć...Evander je napisao/la:
Kad se samo sjetim te euforije.
Tačnije, na insistiranje kolege Molotovljeva zaustavili smo auto kako bi se uvjerili da je sve uredu...
Hvala bratu Molotovljevu
Trenutno korisnika/ca: DoktorXabaras, ErosViverosViv, jurisicduska, Napapijri i 44 gosta.