Kerim Alajbegović

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

Bosnjo22
Kontakt:

Re: Kerim Alajbegović

Post Postao/la Bosnjo22 » 17 jul 2026, 02:13

Ajde Dječače Bosanski,zasijaj i za 3 godine u Bayern :bih:

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 17 jul 2026, 22:43

” Chelsea are showing interest in highly-rated Bosnian wonderkid Kerim Alajbegović.

According to reports, Xabi Alonso is a big admirer of the youngster, with his proposed move to Atalanta now put on hold.

Another top talent on Chelsea's radar as the club continues to invest in the future”

Venom
Kontakt:

Post Postao/la Venom » 17 jul 2026, 22:48

Iskreno se nadam da ne ide u englesku verziju FK Sarajeva
Srce, čast i ponos!

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 17 jul 2026, 22:55

Nisu ga jos samo sa Borcem povezali.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 jul 2026, 23:07

Potpis za Chelsea bi bila najveća moguća glupost. Prelazak u Englesku bi bila glupost.

Možda za par godina, ali trenutno je on fizički predaleko od EPL.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

tuzlanskinacin
Kontakt:

Post Postao/la tuzlanskinacin » 17 jul 2026, 23:37

DamirT je napisao/la:
17 jul 2026, 22:55
Nisu ga jos samo sa Borcem povezali.
Nisu ni s nama a valjo bi nam za pl :urnebes:
#CarsijaOdjebi

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 18 jul 2026, 02:01

Nesto su se smirile price oko Atalante… nadam se da sam u pravu, meni je licno drago jer bih ga volio vidjeti u drugom (jacem) klubu
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 18 jul 2026, 03:06

Chelsea je svakako bolja opcija od Atalante. Jedan od najvećih klubova modernog doba, najjača liga svijeta, najatraktivnija, kod trenera koji ga je prvi iz juniora uveo u prvi tim Bayera i trenera koji voli mlade igrače. Bilo bi fantastično.

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 18 jul 2026, 08:03

Mislim da bi njemu Bundesliga ili Italija najvise odgovarala. Drag je momak, ali iskreno ima perioda kad je malo lijen u toku utakmice. Mozda je to bilo i do vrucina u toku dana kad su igrali, ne znam, ne pratim ga inace osim repke. Kako god, nije jos za EPL, pojeli bi ga navijaci i pritisak tamo. I kad se kofol spominjao u vezi sa Arsenalom, nisam bio odusevljen jer Arteta ne zna sa mladim igracima. Mislim da bi BL bila za sada najbolja za njega ili Italija ako bas mijenja ligu. Kako god, sretno mu :bih:
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

Shevko
Kontakt:

Post Postao/la Shevko » 18 jul 2026, 08:33

Čelzi bi bio katastrofa, ali u slučaju da odigra neke utakmice i pokaže nešto, ekspresno bi našao novi angažman u EPL.

Ali za njega je najbitnija stabilnost i razvoj, nipošto EPL

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 18 jul 2026, 08:45

Elddar je napisao/la:
18 jul 2026, 02:01
Nesto su se smirile price oko Atalante… nadam se da sam u pravu, meni je licno drago jer bih ga volio vidjeti u drugom (jacem) klubu
Leverkusen koci pregovore, navodno zele prvo da trenira sa ekipom da se „pokaze“ pred novim trenerom, ne bi li se predomislio, ali po meni to je samo taktika da izvucu jos vise para iz ovog transfera samo.

U Chelsea sigurno nece, i on a i otac su mu dovoljno pametni da znaju da treba ici negdje gdje ce igrati.

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 18 jul 2026, 09:10

Iskreno volio bih da ostane u Leverkuzenu jer mlad je i za njega je bundes liga mjera
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

BiH26
Kontakt:

Post Postao/la BiH26 » 18 jul 2026, 09:35

Ja mislim da su se i u Leverkusenu iznenadili koliko interesa ima za Kerima. Tako da su to odlucili. Novi trener to ocigledno ne vidi, ali Simon Rolfes zna sta radi. Vrhunski trener drži otvorenim nekoliko opcija. Medjutim ovaj doveo nekog igraca na njegovoj poziciji i to je Kerim prepoznao i hoce u drugi klub. Potpuno razumijem. Imao je onu godinu gdje mu nisu ni minut dali (ali ok, taj tim je bio njemacki sampion i dosta jaci nego sad)

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 18 jul 2026, 09:38

U Chelsea ga ne bi ni najveći neprijatelj poželio.

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 18 jul 2026, 10:13

On je još uvijek krhak. Treba još malo ojačati za engleske. Svaku utakmicu se drži za nogu barem jednom od udaraca. U engleskoj bi mu skratili karijeru za par godina da ode sad. Tamo bi ga svaku utakmicu lemali po nogama čim vide da ih dribla.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 18 jul 2026, 10:45

Ne pratim Atalantu, dobar klub, dobra liga, vjerujem da bi kerimu dobro sjela i klub i liga al ne znam kakvu konkurenciju ima u atalanti. Najbitnije je da nema golemu konkurenciju da ima solidnu minutazu da se napreduje.
Salah je otisao u englesku ligu iz basela pa nije se odmah pokazao, u italiji je se probudio pa onda otisao ponovo u EPL kao zvijezda.

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 18 jul 2026, 11:26

Atalanta bi mu trenutno bilo top, ima Kolasinca, solidan klub, sigurno ce igrati a nema neki pritisak koji bi imao ako bi otisao u Milan ili Napoli.

Taman klub da se pokaze na jos vecem nivou i onda za koju godinu da ide dalje.

Nema on mjesta u Leverkusenu, nit u Celziju trenutno.

zastitaIdentiteta
Kontakt:

Post Postao/la zastitaIdentiteta » 18 jul 2026, 11:35

fukara87 je napisao/la:
18 jul 2026, 09:10
Iskreno volio bih da ostane u Leverkuzenu jer mlad je i za njega je bundes liga mjera
Pa ljudi neki dan kupili Moreiru za 30 miliona jer mu trener očito ne vjeruje, i ti kontaš da će i njega i Ben Seghira klupirati da bi 3 godine mlađem Kerimu ostavili prostora da se uigrava u ozbiljnoj ligi, nemoj me zezati.

Treba njemu ili bundesliga ili italija malo da stasa, slažem se. Al neće ga prodati konkurentima, a neće ga ni zadržati jer moraju opravdati što su dali za drugog krilnog toliki novac. Tako da italija ide, svakako radije Atalanta nego Milan, al geografski je to u 5 grama, kulturni multietnički dio italije gdje bi mogao i privatno da se osjeća ok.

Sad, da li europa ili konferencijska liga, manje bitno, najbitnije da ne uzimamo glupi faktor kao primarni izvor informacija za transfere u premiership :lol:
Pošteno, pa kako bude.

superFrankie
Kontakt:

Post Postao/la superFrankie » 18 jul 2026, 12:03

On bi u Chelseaju vjerovatno i bio najbolje lijevo krilo, i siguran sam da bi igrao. Ali nisam siguran koliko bi to bio pametan transfer najvise zbog fizikalija. Vjerujem da bi imao problema sa ozljedama, kao sto ih je imao i Estevao u svojoj prvoj sezoni, a njih dvojica su isto godiste.

Ali trenutno ni jedan ozbiljniji Chelseajev insajder nije prenio tu vijest, tako da ne znam ni koliko ima istine u ovim glasinama oko transfera.

ElAn10
Kontakt:

Post Postao/la ElAn10 » 18 jul 2026, 12:11

superFrankie je napisao/la:
18 jul 2026, 12:03
On bi u Chelseaju vjerovatno i bio najbolje lijevo krilo, i siguran sam da bi igrao. Ali nisam siguran koliko bi to bio pametan transfer najvise zbog fizikalija. Vjerujem da bi imao problema sa ozljedama, kao sto ih je imao i Estevao u svojoj prvoj sezoni, a njih dvojica su isto godiste.

Ali trenutno ni jedan ozbiljniji Chelseajev insajder nije prenio tu vijest, tako da ne znam ni koliko ima istine u ovim glasinama oko transfera.
I ja mislim da bi imao mjesta, garnacho nije u planovima xabija, gittens od dolaska nije nista pokazao, tako da mislim da bi kerim prije ili kasnije imao prednost, jedino ako bi estevao igro desno pa pedro neto lijevo onda bi bilo tesko da se alajbegovic izbori za prvi 11, ali sve je moguce i mislim da bi dosta igrao u celziju. On bi za 6 mjeseci u celziju/engleskoj ojacao ko nista, slicno kao estevao, za to se ne brinem. Opet mislim da je nas chelsea previse turbulentan trenutno i da bi mu bolje bilo u atalantu gdje je manji pritisak i slabija liga.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, DjaniTarik, Micron, SlobodaTuzla075 i 25 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []