Italia je napisao/la: ↑29 jun 2025, 22:41
Juventinisimo je napisao/la: ↑29 jun 2025, 17:30
Italia je napisao/la: ↑29 jun 2025, 16:52
Pitao sam te koji su igraci dovedeni 2023-e godine za koju tvrdis da je potroseno 90 miliona? Mozes li mi navesti samo imena igraca, bez da ista dalje opisujes i objasnjavas?
Vec sam objasnio....ali ti volis da vadis iz konteksta i tumacis kako ti pase..ok...fino sam napisao da su dovedeni u njegovom mandatu, LOGICKI tri godine je bio taj mandat..??!!
Zaboravi tu zadnju godinu.
Dobio je NISTA.
Max je potrosio 350m u prve dvije godine, uzeo je NISTA, zavrsio je cetvrti i sedmi, silovao ga Villareal, pa u grupama CL imao JEDNU pobjedu, PET poraza, ziheraski ispao od Seville u EL...i tako to..
Nista bolje rezultate nije ostvario od Pirla, a Pirla ste pljuvali i dan i noc..
Ti gledas samo sto ti pase...dok je bio Max, igraci truba, trener najbolji na svijetu...dodje drugi trener, igraci najbolji na svijetu, trener truba....
Drago mi je da smo utvrdili da je "dobio" nista, i sa tih nista uzeo Coppa, gradio mladu ekipu (koju su kasnije Guintoli i Motta rasprodali da bi navukli pare koje su bacili na ublehe, ali barem su imali 200 miliona da bace na nesto). To je bila i poenta posta, sa 200 miliona i sa Interom koji je u padu,
Allegri bi se prosetao ligom bez pola muke. Ali jbg, bitno je bilo promijeniti kurs, neke druge politike gurati, praviti rezove gdje i ne treba samo da krivica ne bi bila na nesposobnoj upravi (cije rezultate i danas gledamo).
Opet netacno...nista Max tu nije napravio...taj NIKADA nije igrao mlade igrace(pa nismo valjda ludi, gledali i pratili smo), dok ga nisu stisle sile prilika
Mozda si pratio, ali nisi shvatao. Evo i ovo za transfere, uz toliku dostupnost interneta, ti bi ovdje nekog ubjedjivao da je Juventus potrosio 90 miliona prije 2 godine samo jer si negdje procitao post, vidio vijest, pa nisi najbolje to skontao u glavi. Retroaktivno nesto pokusavas ispercipirati u trenutnku, kao da svi ljudi imaju amneziju i pamcenje pileta. Pa ako je po necemu jasna ta godina, te dvije godine, jasne su po jos jednom skandalu koji je pratio Juventus i zbog kojeg smo ponovo fasovali Calciopoli. Jos neki dan ona budala navede "petarda protiv Napolija", pa jel stvarno tako plikat mozak mozes biti i zaboraviti da si danima uoci te utakmice, i poslije nje, "strahovao" dal cemo ponovo doziviti Calciopoli. Al to je problem kod paušalnog pracenja koje se dalje prenosi i na osrednja tumacenja nekih desavanja. Takva osrednja tumacenja i dovode do nekakvih misljenja "samo da je trenera promijeniti, samo da uklonimo Aljegrija", a onda gledamo i dozivljavamo ovo iz prosle godine (nakon toliki ulaganja i odricanja buducnosti)..
Al hajd, smijesno je uvijek gledati kako mijenjate teze i vrtite se u nedogled sa izmisljanjem kojekakvih gluposti da bi opravdali svoje neznanje. Potrebna je kolektivna terapija ovdje.
Opet si uzeo ono sto ti pase, iz konteksta, pa neka sve gori...ko ga yebe..
Znaci, onih 350m za dvije godine, necemo o tome...uz sve te mlade igrace iz U23, malo je potrosio za te dvije godine....aferim
Max jeste igrao mlade igrace, nema sta...Comana, Ruganija, Romera(na njega nikad nije ni racunao), Kulusevskog, Demirala(ovoga je odmah otjerao, priliku mu nije dao), Dragusina, itd
Rovella nikada nije dobio sansu.
Znas li kad je to bilo??
Coman danas ima 29 godina, Kulusevski 25, Demiral 27, Romero 27..
Zbog cega je Coman otisao?? Sta bi sa Keanom? Zasto on ode?
Svi ovi su standardni reprezentativci svojih drzava...oni su i danas "mladi" ali nisu talijani, nama samo oni trebaju da budemo opet "jaki"...Imamo savonu..
Napokon se oslobodili "mladica" Alex Sandra, kojeg je Max igrao i dan i noc...ja bi bio bolji bek od njega...dok je Cambiaso bio na posudbi, a kako ti tvrdis MAx je "gradio" mladu ekipu...jasta radi...kao sto rece, zadesile su ga sile prilika..
U svoj prici je vazno da je otjerao Benatiu...radi njega smo ispali, ne radi Maxove ziherastine, nego radi penala...Nije mu se svidjao Ronaldo, Can...
Nije mi jasno, kako ti nije jasno...ako sam napravio transfere u ovoj godini u vrijednosti 300m a platio 150, slijedece godine opet 150...
300m je otislo, nevazno gdje ih stavis, u jednu godinu, ili dvije...sta je problem??
Kao sto sam fino rekao, 95m u sezoni 23/24, to ne ide u transfere od prije godinu/dvije kad je bio Max?? Tada su dovedeni igraci....kako god okrenes, Max je dobio 350m u svom drugom mandatu, dvije ili tri godine, apsolutno nevazno.
Nisu ovo nikakve gluposti, ovo su cinjenice..
Ti stvarno mislis da se treneri apsolutno nista ne pitaju u dovodjenju igraca??
Evo, sada ce Max imati priliku da stvori nesto u Milanu. Zar nije vec sam trazio 2/3 igraca iz Juventusa?? Sto li?
Bez CL, realno da ce se Max "prosetati" ligom...Inter je u "padu", Juventus u kanalu...ocekivan je scudetto..
U tri godine njegovog ziherastva smo imali probleme, danas ih, hvala Bogu, nemamo...
Mi samo imamo probleme kada je Max tu...kad je tu bio Pirlo, nismo imali nikakvih problema, samo prazne stadione, itd...vidim da si naveo kako je Max odradio dobar posao i uzeo Kup...Cinjenica je da je Pirlo pocetnik uzeo dva..
Zadnjih 5 godina, Pirlo 78 bodova, ostali ispod..
Zivot je bio lijep kada je Conte udario temelje, Inter i Milan bili u kanalu...kao sto rece, imace priliku da stvara novi i snazan Milan..

Vrijeme ce pokazati svoje..kao sto je pokazalo tri godine NICEGA u Juventusu..
@Mig, nismo dosli, to si samo TI dosao do tog zakljucka.