Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Imperator98
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Imperator98 » 23 feb 2015, 18:50

Sjecam se prije 5-6 godina kada je bio smatran za velikog talenta Haris Vučkić,onda je govorio "volim BIH,ali ja sam rođen ovdje,odrastao ovdje,Slovenac sam..bla bla bla",i vidi sad,Janezi ne zovu,pa sad daj šta daš...ali jbg s obzirom da nemamo pouzdanog igraca na CAM,opet bi nama odgovarao....

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 23 feb 2015, 19:12

Imperator98 je napisao/la:Sjecam se prije 5-6 godina kada je bio smatran za velikog talenta Haris Vučkić,onda je govorio "volim BIH,ali ja sam rođen ovdje,odrastao ovdje,Slovenac sam..bla bla bla",i vidi sad,Janezi ne zovu,pa sad daj šta daš...ali jbg s obzirom da nemamo pouzdanog igraca na CAM,opet bi nama odgovarao....
Iskreno, on je uvijek u svojim izjavama ostavljao mogucnost za BiH. Diskretno, ali uvijek tu bilo. Svakako mu je lakse dobit poziv za Sloveniju nego za BiH.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 23 feb 2015, 19:27

Moramo vise cijeniti nasu ligu. Proslo je vrijeme kad smo bili na samom dnu po pitanju kvaliteta. U zadnje dvije-tri sezone liga je dobila na kvalitetu. Ima u Bosni strasno talentovanih igraca koji zasluzuju vise medijske paznje. I pticama je na grani jasno da pojedini igraci placaju clanke sportskim novinarima da pisu o njima u superlativima kako bi se sto bolje prodali.
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 23 feb 2015, 19:40

bulbasor je napisao/la:Moramo vise cijeniti nasu ligu. Proslo je vrijeme kad smo bili na samom dnu po pitanju kvaliteta. U zadnje dvije-tri sezone liga je dobila na kvalitetu. Ima u Bosni strasno talentovanih igraca koji zasluzuju vise medijske paznje. I pticama je na grani jasno da pojedini igraci placaju clanke sportskim novinarima da pisu o njima u superlativima kako bi se sto bolje prodali.
Nama je uvijek bolje tuđe nego naše :kafa:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 23 feb 2015, 19:40

Haris Vuckic nikada nije ni pomisljao da igra za BIH, sto je meni uvijek bilo cudno jer su rado u Bosni , svi cesto odlaze i privrzeni su nasem mentalitetu iako su odrasli u Sloveniji.
Licno sam povezao Jusufa Becirovica sa Harisom preko njegovog brata Alena nekako pred SP, nije momak htio ni da cuje, a njegov menadzer koji je nastanjen u Svicarskoj pravio budale sve redom.

Nekako smo navikli da svi zele igrati za BIH kada budu skartirani.
Ne kazem da ga ne treba vrbovati, jos je mlad, ali se plasim da ne bude kao sa Gudeljom koji nas je iskoristio za poziv A reprezentacije Srbije.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 23 feb 2015, 19:44

FaraonTM je napisao/la:
bulbasor je napisao/la:Moramo vise cijeniti nasu ligu. Proslo je vrijeme kad smo bili na samom dnu po pitanju kvaliteta. U zadnje dvije-tri sezone liga je dobila na kvalitetu. Ima u Bosni strasno talentovanih igraca koji zasluzuju vise medijske paznje. I pticama je na grani jasno da pojedini igraci placaju clanke sportskim novinarima da pisu o njima u superlativima kako bi se sto bolje prodali.
Nazalost. Vecina forumasa kad pise o nekom igracu nije nikad pogledala utamicu tog igraca u nekoj utakmici. Nego kaze eno ga igra u 3. norveskoj ligi i jos dao gol, hajmo ga u reprezentaciju.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 23 feb 2015, 19:48

FaraonTM je napisao/la:
Pa dobro ljudi, gledajmo rezultate nasih ekipa u Evropi. To je katastrofa ziva. Ili pogledajte kako je proslo kad su igraci iz domace lige dobili priliku u reprezentaciji, ili otisli u jaku ligu direkt iz PL.

Sarajevo je diglo administraciju i organizaciju na jedan novi nivo za nas, vidit cemo kako ce nastavit. Ako oni budu lokomotiva naseg nogometa, uz ligu od 12 ekipa i Zelju i Sirokog koji ce nastavljat stvarat igrace, onda mozemo pricat o nesto boljoj ligi. Ali nasa liga je slaba, vrlo slaba, i zbog ekonomske i demografske situacije ce uvijek biti relativno slaba. Eh sad moze bit slaba kao Hrvatska liga, ili slaba kao Albanska. Ako bude ovo prvo opet moze par igraca imat mjesta, dok je ovakva situacija treba bit jedan ili nijedan iz lige na spisku.

Gledajte objetkivno kvalitet, a ne kroz prizmu vaseg kluba. Zapamtite da mi imamo prvih 11 i jos par na klupi iz liga petice. Znaci to je konkurencija. Osim Hajdukovaca nemamo ni jednog igraca iz cirkus kluba na spisku. A eto i Hajduk ima to ime, iako ovu obojicu treba puskom otjerat.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 23 feb 2015, 19:54

emir79 je napisao/la:Haris Vuckic nikada nije ni pomisljao da igra za BIH, sto je meni uvijek bilo cudno jer su rado u Bosni , svi cesto odlaze i privrzeni su nasem mentalitetu iako su odrasli u Sloveniji.
Licno sam povezao Jusufa Becirovica sa Harisom preko njegovog brata Alena nekako pred SP, nije momak htio ni da cuje, a njegov menadzer koji je nastanjen u Svicarskoj pravio budale sve redom.

Nekako smo navikli da svi zele igrati za BIH kada budu skartirani.
Ne kazem da ga ne treba vrbovati, jos je mlad, ali se plasim da ne bude kao sa Gudeljom koji nas je iskoristio za poziv A reprezentacije Srbije.
Emire ovo nije u vezi Vuckica ali kako da igra kad odlazimo u Izrael bez napadaca a onaj nece da pozove nikoga. Dok je bio prosli selektor na duznosti skoro niko nije kontaktiran dok se nije digla kuka i motika. Pisao je momak u Inde. u za Besica makar 2 mjeseca prije nego je pozvan. Unistio ga u onoj konferenciji za novinare i po tebi je Susic bio zasluzan za taj poziv. Pisalo se o Kolasincu mjesecima dok nije pozvan. Neke smo igrace unatoc tome dobili a neke nazalost nismo. Sada cemo vidjeti ako Mesa bude radio kako se govori koliko ce nas tih momaka odbiti. Pa vecina nas voli BIH bili u njoj ili izvan nje i samo nas neki suludi inat moze odgurati od Bosne a Safet je u vecini nas iz nekog razloga budio inat. Njegovo ponasanje je bilo bas kao naruceno za to. Klasicna ogranicena seljacina kakvih u nas ima u svim segmentima zivota.
Zadnja izmjena: dubrovnik, dana/u 23 feb 2015, 21:36, ukupno mijenjano 1 put.

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 23 feb 2015, 19:57

@ Cartman
Znas da smo se raspravljali vise puta kad sam tvrdio da smo prosjecna ekipa, eto i sad sam to napisao. Samo ti mislis da imamo 11 prvoklasnih igraca, ja mislim da imamo 7-8.
Jedina stvar koju zamjeram Safetu je sto nije zvao vise igraca iz nase lige pa makar sjedili na klupi, da popune ona mjesta od 18 do 23. Zamisli samo kako bi djeca trenirala sa vise elana kada bi vidjeli da neko iz njihovog maticnog kluba ide redovno na okupljanja reprezentacije. Mozda nema toliko kvalitetnih ekipa da naprave nesto vise u Evropi, ali pojedinaca u tim ekipama ima sigurno.

povratakotpisanih
Kontakt:

Post Postao/la povratakotpisanih » 23 feb 2015, 20:01

bagrcavi je napisao/la:Martić treba biti broj 1 na listi prioriteta. Mujdža je krhak, ne smijemo dozvoliti da nam Avdija igra tu poziciju opet.
Ne znam kako letite svi gurati neke Martiće u repku a momci koji su prošli kroz našu mladu repku i koji igraju solidno ( Mateo Sušić desni bek, Bojan Letić ljevi bek) se i ne spominju, pa se postavlja pitanje koja je svrha igrati opšte za naše mlade repke kada poziv u A repku dobivaju ljudi kojima je BIH druga ili možda treća opcija.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zadnja izmjena: povratakotpisanih, dana/u 23 feb 2015, 20:01, ukupno mijenjano 1 put.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 23 feb 2015, 20:01

bulbasor je napisao/la:@ Cartman
Znas da smo se raspravljali vise puta kad sam tvrdio da smo prosjecna ekipa, eto i sad sam to napisao. Samo ti mislis da imamo 11 prvoklasnih igraca, ja mislim da imamo 7-8.
Jedina stvar koju zamjeram Safetu je sto nije zvao vise igraca iz nase lige pa makar sjedili na klupi, da popune ona mjesta od 18 do 23. Zamisli samo kako bi djeca trenirala sa vise elana kada bi vidjeli da neko iz njihovog maticnog kluba ide redovno na okupljanja reprezentacije. Mozda nema toliko kvalitetnih ekipa da naprave nesto vise u Evropi, ali pojedinaca u tim ekipama ima sigurno.
Nisam ja rekao da imamo 11 prvoklasnih igraca. Rekao sam da imamo 11 iz pet najjacih liga Svijeta. I jos nekoliko iz tih istih liga na klupi. Znaci to je konkurencija za te igrace iz nase lige. Domaci igraci moraju zasluzit poziv kao i svako drugi, ne vjerujem ni sekunde u te teze da ih treba pozvat da bi promovisali domacu ligu, motivisali nekoga i sta vec ne. Reprezentacija je samo za najbolje.

Cimirot je svojim igrama zasluzio poziv, koliko ja vidim, niko drugi nije. Slobodno navedi ko konkretno zasluzuje poziv. Isto tako vjerujem da ce se uvijek kvalitet prepoznat i od stranih klubova. Znaci neko ce ga dovest ako je zaista kvalitetan. Kao sto su probali dovest Cimirota u januaru, i kao sto je Dinamo dovelo Gojaka na primjer. Ili Werder Husejinovica. A onda vidimo jednog Svraku koji je guran u reprezentaciji dugo i nije mogao nigdje osim Irana. Trziste ce uvijek prepoznat kvalitet.
Zadnja izmjena: Cartman, dana/u 23 feb 2015, 20:03, ukupno mijenjano 1 put.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 23 feb 2015, 20:02

A koje su Vuckiceve reference u proteklim sezonama?
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 23 feb 2015, 20:04

Sabinho je napisao/la:A koje su Vuckiceve reference u proteklim sezonama?
Nikakve, nisam ni rekao da ga treba pozvat, niti je iko drugi to napisao koliko sam vidio. Ljudi pitaju i diskutuju o covjeku koji je bio jedan od vecih talenata Newcastlea. Debitovao prije 3-4 godine vec. Normalna stvar.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 23 feb 2015, 20:06

Dobro mi smo prosjecna ekipa i da se slozim sa ovim sto si napisao iako mislim iskreno da smo mi bolji od prosjeka. Ali problem je bio sto smo takvi prosjecni od prosjecnih dobivali po tri komada a od losih gubili utakmice kuci. Mi imamo vrlo dobru ekipu u reprezentaciji i svak bi se trebao tresti kada dolazi u Zenicu cak i oni najbolji. Igraci iz premijer lige BIH ne mogu puno pomoci a 1-2 najboljih ne bi bilo lose pozvati da se prodaju i da se liga i klubovi guraju na taj nacin. Ali kako kad pozivas Avdukica ili Dujkovica i na taj nacin trosis mjesta koja bi trebala biti upucena velikim mladim talentima. Takvi se sigurno mogu pronaci u Bih ali onda ne smijes dopustiti luksuz da Vrsajevic, Hadzic i slicni budu u sastavu.
Zadnja izmjena: dubrovnik, dana/u 23 feb 2015, 21:36, ukupno mijenjano 2 puta.

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 23 feb 2015, 20:11

Cartman je napisao/la:
Nisam ja rekao da imamo 11 prvoklasnih igraca. Rekao sam da imamo 11 iz pet najjacih liga Svijeta. I jos nekoliko iz tih istih liga na klupi. Znaci to je konkurencija za te igrace iz nase lige. Domaci igraci moraju zasluzit poziv kao i svako drugi, ne vjerujem ni sekunde u te teze da ih treba pozvat da bi promovisali domacu ligu, motivisali nekoga i sta vec ne. Reprezentacija je samo za najbolje.

Cimirot je svojim igrama zasluzio poziv, koliko ja vidim, niko drugi nije. Slobodno navedi ko konkretno zasluzuje poziv. Isto tako vjerujem da ce se uvijek kvalitet prepoznat i od stranih klubova. Znaci neko ce ga dovest ako je zaista kvalitetan. Kao sto su probali dovest Cimirota u januaru, i kao sto je Dinamo dovelo Gojaka na primjer. Ili Werder Husejinovica. A onda vidimo jednog Svraku koji je guran u reprezentaciji dugo i nije mogao nigdje osim Irana. Trziste ce uvijek prepoznat kvalitet.
Gojko Cimirot,Samir Radovac, Josip Kvesic (nazalost povreda ga je unazadila), Sevko Okic, Riad Bajic, Ivan Crnov, Nemanja Bilbija, Anel Hebibovic, Tomislav Tomic, Goran Zakaric...su otprilike najbolji igraci lige i sigurno da zasluzuju vise paznje, kako selektora tako i medija. Makar trojica-cetvorica zasluzuju poziv, pa nek presjede sve na klupi.

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 23 feb 2015, 20:14

dubrovnik je napisao/la:
Dobro mi smo prosjecna ekipa i da se slozim sa ovim sto si napisao iako mislim iskreno da smo mi bolji od prosjeka. Ali problem je bio sto smo takvi prosjecni od prosjecnih dobivali po tri komada a od losih gubili utakmice kuci. Mi imamo vrlo dobru ekipu u reprezentaciji i svak bi se trebao tresti kada dolazi u Zenicu cak i oni najbolji. Igraci iz premijet lige BIH ne mogu puno pomoci a 1-2 najboljih ne bi bilo lose pozvati da se prodaju i da se liga i klubovi guraju na taj nacin. Ali kako kad pozivas Avdukica ili Dujkovica i na taj nacin trosis mjesta koja bi trebala biti upucena velikim mladim talentima. Takvi se sigurno mogu pronaci u Bih ali onda ne smijes dopustiti luksuz da Vrsajevic, Hadzic i slicni budu u sastavu.
Koja bolan Zenica, nije valjda da jos neko vjeruje u te suplje u nepobjedivosti na Bilinom polju...Od kako su digli cijene nije vise ista atmosfera na stadionu. Jbg, bitnije je udarati selfije i tagovati se nego navijati. Pravi navijaci nazalost sve teze dolaze do karte

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 23 feb 2015, 20:16

povratakotpisanih je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:Martić treba biti broj 1 na listi prioriteta. Mujdža je krhak, ne smijemo dozvoliti da nam Avdija igra tu poziciju opet.
Ne znam kako letite svi gurati neke Martiće u repku a momci koji su prošli kroz našu mladu repku i koji igraju solidno ( Mateo Sušić desni bek, Bojan Letić ljevi bek) se i ne spominju, pa se postavlja pitanje koja je svrha igrati opšte za naše mlade repke kada poziv u A repku dobivaju ljudi kojima je BIH druga ili možda treća opcija.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Za Matea Susica se donekle i slazem ali postoji i tu problem. Izgleda da se u mladim reprezentacijama ne pozivaju najbolji igraci vec se uvelike ide na ruku domacim klubovima ili raznim mesetarima u savezu. Kako inace objasniti da momci kao Maric, Burnic ili Suljic otvoreno izjave da im nikad niko nije prisao od nasih i pojeo vuk magare. Cak mi se cini da ja unatoc losim rezultatima u zadnjem ciklusu Jagodic najbolje radio po ovom pitanju. Evo sada se mali Modic otvoreno nudi pa cemo vidjeti kad ce zaigrati.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 23 feb 2015, 20:21

bulbasor je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:
Dobro mi smo prosjecna ekipa i da se slozim sa ovim sto si napisao iako mislim iskreno da smo mi bolji od prosjeka. Ali problem je bio sto smo takvi prosjecni od prosjecnih dobivali po tri komada a od losih gubili utakmice kuci. Mi imamo vrlo dobru ekipu u reprezentaciji i svak bi se trebao tresti kada dolazi u Zenicu cak i oni najbolji. Igraci iz premijet lige BIH ne mogu puno pomoci a 1-2 najboljih ne bi bilo lose pozvati da se prodaju i da se liga i klubovi guraju na taj nacin. Ali kako kad pozivas Avdukica ili Dujkovica i na taj nacin trosis mjesta koja bi trebala biti upucena velikim mladim talentima. Takvi se sigurno mogu pronaci u Bih ali onda ne smijes dopustiti luksuz da Vrsajevic, Hadzic i slicni budu u sastavu.
Koja bolan Zenica, nije valjda da jos neko vjeruje u te suplje u nepobjedivosti na Bilinom polju...Od kako su digli cijene nije vise ista atmosfera na stadionu. Jbg, bitnije je udarati selfije i tagovati se nego navijati. Pravi navijaci nazalost sve teze dolaze do karte
Zenica je vise simbol jer domace utakmice igramo tu ali kada istrci Vrsa pa ga Ciprani prolaze kao da ga nema normalno da prestaje biti vazno gdje igramo. A bolji postoje i zele igrati. A ove fore KOJE BOLAN je prodavao i onaj kojem ti zamjeras samo nepozivanje igraca iz PL. Pa da je jos i njih 5-6 pozvao ne bi ni protiv Andore sigurni bili. Dok se ne pojavi Tan Zeta i Kukesi ili kako vec su dobivali nase klubove. I ti bi tu trazio materijal za repku.
Zadnja izmjena: dubrovnik, dana/u 23 feb 2015, 21:36, ukupno mijenjano 1 put.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 23 feb 2015, 20:42

PO trenutnim igrama kvalitetu lige po meni nove pozive bi trebali dobiti Milan DJuric Mario Vrancic Eldin HAdzic Edin COcalic i Mateo Susic umjesto A.Vrsajevica ako bude Salatic onda bi izbacio A.Hadzica

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 23 feb 2015, 20:43

Vidim svi forsirate toliko tog Matea Susica, je li ga neko pogledao? Ja sam ga jednom pogledao, ali nisam mogao donijeti neki znacajan zakljucak, a i presao je iz Cluja u Sheriff, sto je po meni moglo i bolje, pogotovo jer je bio prvotimac u Cluju.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.