Nedim Chicharito Hadžić
Al desi se svakom, hebiga.
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Nedim Chicharito Hadžić
Anel Sabanadzovic,Amir HadziahmetovicBeduin je napisao/la: ↑09 sep 2020, 07:43Darko TodorovicSamozdravlje je napisao/la: ↑09 sep 2020, 00:20
Pitao bih te ko se u zadnjih 5 god. prodao iz PL za vise od 300 k€ ?![]()
Znam druze, kao i za Menala i Loncara (iako nisam sigiran u tacne cifre), nego sam se eto osvrnuo na svkj klub, a ocito da @Samozdravlje nema pojma, nego zeli velicati akademiju Sarajeva kao jednu i jedinu dobru.
Ma qurcenje eto sta
Mi smo sada nabrojali 8 igraca(sigurno smo neke i zaboravili)koji su u zadnjih 5 godina prodani iz nase lige
Upravo pitam iz tog razloga. Od rodjaka mi sin trenira u pionirima akademije, i ja ne vidim da je kvalitet veci nego u drugim klubovima.
dukipajser je napisao/la: ↑09 sep 2020, 14:04Jel moze Becir i dalje igrati za nas, posto nije odigro ove dvi utakmice, znam da nevalja nikoga moliti, al trebalo bi malog stisnuti opet obecati kule u gradove ovjeriti ga ako i dalje ima nade, jer nama je bitno da skupljamo igrace ebg mora se moliti ipak dzabe igrac nije ulozito nista na njega.
Sta ima veze ko je odakle. Kakav je Salcin dosao iz Mostara, i kakav je trenutno? Gdje taj pomak u njegovoj igri, licnosti, da kazes on je postao igrac. Vidilo se juce kad je igrala u21 reprezentacija, da on ne zna kuda luta. Isto tako, Pidro. Od njega je i Civic bolji. Poredi Civica iz prosle generacije kao beka u21, i Pidru. I Civic jeste bolji. Eh sad poredi Civica sa nekim ozbiljnim bekom i stvari budu jasne.Samozdravlje je napisao/la: ↑09 sep 2020, 14:03Da Vas malo nasmijem draga moja bh omladino. Meni je 62+ god., 50+ navijam za FKS. registrovao se na forumu ss.ba radi Damira Dzumhura & comp. i nije mi bila namjera pisati na fudbalskim temama. Kad su poceli za FKS igrati Mujakic,Sabanovic,Pidro i ja sam poceo pisati na temi FKS.
Ja sam od onih kojima je BiH ispred grada Sarajeva(rodjen u njemu i volim ga neizmjerno), zatim mi je i reprezentacija BiH ispred FKS. Nisam ovdje da bih velicao Akademiju FKS, to radim tamo gdje trebam.
Todorovic,Menalo,Loncar,Sabanadzovic,Hadziahmetovic,Koljic,Memisevic,Vukotic,Serbecic i dr. ce biti okosnica reprezentacije BiH, svidjelo se to nekom ili ne. Naravno ocekujem da ce se naci mjesta i za Kovacevica,Mujakica,Pidru i druge buduce nogometase proistekle iz Akademije FKS.
Ono sto bih zelio jeste da svi klubovi imaju uslove za svoje OP kao sto ima FKS. To bi bio put preporoda fudbala u BiH. Neka sad idu vani nasi nogometasi i neka napreduju, od srca svim gore pobrojanim zelim da igraju lige 5-ce. Neki ce ostati, nazalost![]()
Ono sto ne bih pozelio ni jednom klubu, a prije svih FKS da OP vode nestrucni ili malo strucni "strucnjaci".
Nazalost novac je mjerilo vrijednosti danas u svijetu i sve se vrti oko njega. Mozda je tuzno(za Vas),ali je istina da je FKS vise profitirao od Akademije nego svi ostali klubovi u dragoj mi BiH. Govorim o zadnjih 4-5 god.
Taj naziv Akademija FKS je mogao biti i drugaciji, eto nije i to ne treba iritirati nikog. Mozda Vam se cini pretencioznim,ali tako je kako je. Jos samo ovo :
Salcin iz Mostara, Pidro- Bugojno, Kovacevic-B.Luka.. Ako i dalje mislite da sam loko patriota, varate se. Pozz![]()
Jesi li ti stvarno pratio Civica i Salcina u Mostaru pa donosis takve zakljucke nakon jucerasnje utakmice il je to onako samo da se baci koska pa da pocne rasprava?Tristan10 je napisao/la: ↑09 sep 2020, 14:21Sta ima veze ko je odakle. Kakav je Salcin dosao iz Mostara, i kakav je trenutno? Gdje taj pomak u njegovoj igri, licnosti, da kazes on je postao igrac. Vidilo se juce kad je igrala u21 reprezentacija, da on ne zna kuda luta. Isto tako, Pidro. Od njega je i Civic bolji. Poredi Civica iz prosle generacije kao beka u21, i Pidru. I Civic jeste bolji. Eh sad poredi Civica sa nekim ozbiljnim bekom i stvari budu jasne.Samozdravlje je napisao/la: ↑09 sep 2020, 14:03Da Vas malo nasmijem draga moja bh omladino. Meni je 62+ god., 50+ navijam za FKS. registrovao se na forumu ss.ba radi Damira Dzumhura & comp. i nije mi bila namjera pisati na fudbalskim temama. Kad su poceli za FKS igrati Mujakic,Sabanovic,Pidro i ja sam poceo pisati na temi FKS.
Ja sam od onih kojima je BiH ispred grada Sarajeva(rodjen u njemu i volim ga neizmjerno), zatim mi je i reprezentacija BiH ispred FKS. Nisam ovdje da bih velicao Akademiju FKS, to radim tamo gdje trebam.
Todorovic,Menalo,Loncar,Sabanadzovic,Hadziahmetovic,Koljic,Memisevic,Vukotic,Serbecic i dr. ce biti okosnica reprezentacije BiH, svidjelo se to nekom ili ne. Naravno ocekujem da ce se naci mjesta i za Kovacevica,Mujakica,Pidru i druge buduce nogometase proistekle iz Akademije FKS.
Ono sto bih zelio jeste da svi klubovi imaju uslove za svoje OP kao sto ima FKS. To bi bio put preporoda fudbala u BiH. Neka sad idu vani nasi nogometasi i neka napreduju, od srca svim gore pobrojanim zelim da igraju lige 5-ce. Neki ce ostati, nazalost![]()
Ono sto ne bih pozelio ni jednom klubu, a prije svih FKS da OP vode nestrucni ili malo strucni "strucnjaci".
Nazalost novac je mjerilo vrijednosti danas u svijetu i sve se vrti oko njega. Mozda je tuzno(za Vas),ali je istina da je FKS vise profitirao od Akademije nego svi ostali klubovi u dragoj mi BiH. Govorim o zadnjih 4-5 god.
Taj naziv Akademija FKS je mogao biti i drugaciji, eto nije i to ne treba iritirati nikog. Mozda Vam se cini pretencioznim,ali tako je kako je. Jos samo ovo :
Salcin iz Mostara, Pidro- Bugojno, Kovacevic-B.Luka.. Ako i dalje mislite da sam loko patriota, varate se. Pozz![]()
Pa Salcin je dosao u Sarajevo kao dijete, top potencijal. Igrao je npr dobro nam onom regionalnom turniru na Zlatiboru i trenutno nije ni blizu nekog kvaliteta. Jedino sto trenutno igra za u21 jeste sto je igrac Sarajeva, a ne gleda se da je liminitiran igrac. Mrljav igrac ni ti je brz. Mogao si gledati Civica u proslim kvalifikacijama u21 i Pidra u ovim. Civic je kvalitetniji igrac kad se njih dva porede. Za nesto vise je naravno i Civic liminitiran. Ako mi iz ove generacije dobijem 2 igraca puna saka brade, realnije je da ce mo dobiti jednog.harixs je napisao/la: ↑09 sep 2020, 17:38Jesi li ti stvarno pratio Civica i Salcina u Mostaru pa donosis takve zakljucke nakon jucerasnje utakmice il je to onako samo da se baci koska pa da pocne rasprava?Tristan10 je napisao/la: ↑09 sep 2020, 14:21Sta ima veze ko je odakle. Kakav je Salcin dosao iz Mostara, i kakav je trenutno? Gdje taj pomak u njegovoj igri, licnosti, da kazes on je postao igrac. Vidilo se juce kad je igrala u21 reprezentacija, da on ne zna kuda luta. Isto tako, Pidro. Od njega je i Civic bolji. Poredi Civica iz prosle generacije kao beka u21, i Pidru. I Civic jeste bolji. Eh sad poredi Civica sa nekim ozbiljnim bekom i stvari budu jasne.Samozdravlje je napisao/la: ↑09 sep 2020, 14:03Da Vas malo nasmijem draga moja bh omladino. Meni je 62+ god., 50+ navijam za FKS. registrovao se na forumu ss.ba radi Damira Dzumhura & comp. i nije mi bila namjera pisati na fudbalskim temama. Kad su poceli za FKS igrati Mujakic,Sabanovic,Pidro i ja sam poceo pisati na temi FKS.
Mislim da je to vrlo tesko kad se zna da u vecini slucajeva njih 5 ili 6 iz u21 ce napraviti neku znacajnu karijeru.
Mjerilo su igranje za klubove, ma da je i tu vrlo tesko ustanovit sve dok se jedan od nasih klubova ne plasira u grupnu fazu, do tad macak u vreci kao sto su Cipetic, Sanicanin, Danilovic, Dzokanovic i drugi..
Pazi se ti, transfermarkt je sveto mijesto navijacima Sarajeva. Pogotovo kad imaju Zukana koji tamo upravlja.
Transfermarket nije relevantan kad se priča o nekoj trzišnoj vrijednosti i to nema veze sa srvarnošću.Porediti Ćivića i Salčina isto je relevantno kao taj TM.
Ja nemam nista protiv ali samo za nasu U21.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑09 sep 2020, 14:19dukipajser je napisao/la: ↑09 sep 2020, 14:04Jel moze Becir i dalje igrati za nas, posto nije odigro ove dvi utakmice, znam da nevalja nikoga moliti, al trebalo bi malog stisnuti opet obecati kule u gradove ovjeriti ga ako i dalje ima nade, jer nama je bitno da skupljamo igrace ebg mora se moliti ipak dzabe igrac nije ulozito nista na njega.![]()
![]()
Uz dužno postovanje ali ne, ne treba nam.
Skaljo je zaduzen za cijenu Salcina. A Civic je u ligi koja na transfermarktu nema toliku paznju.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.