U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 09 sep 2020, 09:47

Swanfilter je napisao/la:
09 sep 2020, 09:46
Koji ovo jedan na jedan se izlevati, boze sacuvaj ...
Nedim Chicharito Hadžić

Al desi se svakom, hebiga.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 09 sep 2020, 12:46

Beduin je napisao/la:
09 sep 2020, 07:43
Samozdravlje je napisao/la:
09 sep 2020, 00:20

Pitao bih te ko se u zadnjih 5 god. prodao iz PL za vise od 300 k€ ? :thumbup:
Darko Todorovic
Anel Sabanadzovic,Amir Hadziahmetovic

Koljic,memisevic,vukotic
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 09 sep 2020, 13:02

Salih1984 je napisao/la:
09 sep 2020, 12:46
Beduin je napisao/la:
09 sep 2020, 00:20

Pitao bih te ko se u zadnjih 5 god. prodao iz PL za vise od 300 k€ ? :thumbup:
Darko Todorovic

Koljic,memisevic,vukotic
Znam druze, kao i za Menala i Loncara (iako nisam sigiran u tacne cifre), nego sam se eto osvrnuo na svkj klub, a ocito da @Samozdravlje nema pojma, nego zeli velicati akademiju Sarajeva kao jednu i jedinu dobru.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 09 sep 2020, 13:13

I ja stvarno ne znam sta konkretno znaci naziv akademija? Je li to da ispunjava neke standarde, nacin rada?

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 09 sep 2020, 13:30

Tristan10 je napisao/la:
09 sep 2020, 13:13
I ja stvarno ne znam sta konkretno znaci naziv akademija? Je li to da ispunjava neke standarde, nacin rada?
Ma qurcenje eto sta :D al ozbiljno haha
Zadnja izmjena: ReX, dana/u 09 sep 2020, 13:30, ukupno mijenjano 1 put.
@igrajlopte 🐦

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 09 sep 2020, 13:30

Beduin je napisao/la:
09 sep 2020, 13:02
Salih1984 je napisao/la:
09 sep 2020, 12:46
Beduin je napisao/la:

Darko Todorovic

Koljic,memisevic,vukotic
Znam druze, kao i za Menala i Loncara (iako nisam sigiran u tacne cifre), nego sam se eto osvrnuo na svkj klub, a ocito da @Samozdravlje nema pojma, nego zeli velicati akademiju Sarajeva kao jednu i jedinu dobru.
Mi smo sada nabrojali 8 igraca(sigurno smo neke i zaboravili)koji su u zadnjih 5 godina prodani iz nase lige
I sve su to igraci koji mogu igrati/vec igraju u osrednjim ligama poput belgijske,austrijske npr.
Tako da je to sasvim solidna statistika za nasu ligu,pogotovo uzimajuci u obzir koliko se malo ulaze kod nas
Ima i sada mladih talentovanih igraca kod nas koji bi mogli napraviti neki bolji transfer u buducnosti
Sehic,Hajdarevic iz Zelje,Beganovic iz Slobode,Djokanovic iz Fks itd itd
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 09 sep 2020, 13:34

ReX je napisao/la:
09 sep 2020, 13:30
Tristan10 je napisao/la:
09 sep 2020, 13:13
Ma qurcenje eto sta :D al ozbiljno haha
Upravo pitam iz tog razloga. Od rodjaka mi sin trenira u pionirima akademije, i ja ne vidim da je kvalitet veci nego u drugim klubovima.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 09 sep 2020, 13:43

slika

Ovo je takmičernje na koje se možemo plasirat sa domaćim igračima.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 09 sep 2020, 14:03

Da Vas malo nasmijem draga moja bh omladino. Meni je 62+ god., 50+ navijam za FKS. registrovao se na forumu ss.ba radi Damira Dzumhura & comp. i nije mi bila namjera pisati na fudbalskim temama. Kad su poceli za FKS igrati Mujakic,Sabanovic,Pidro i ja sam poceo pisati na temi FKS.
Ja sam od onih kojima je BiH ispred grada Sarajeva(rodjen u njemu i volim ga neizmjerno), zatim mi je i reprezentacija BiH ispred FKS. Nisam ovdje da bih velicao Akademiju FKS, to radim tamo gdje trebam.
Todorovic,Menalo,Loncar,Sabanadzovic,Hadziahmetovic,Koljic,Memisevic,Vukotic,Serbecic i dr. ce biti okosnica reprezentacije BiH, svidjelo se to nekom ili ne. Naravno ocekujem da ce se naci mjesta i za Kovacevica,Mujakica,Pidru i druge buduce nogometase proistekle iz Akademije FKS.
Ono sto bih zelio jeste da svi klubovi imaju uslove za svoje OP kao sto ima FKS. To bi bio put preporoda fudbala u BiH. Neka sad idu vani nasi nogometasi i neka napreduju, od srca svim gore pobrojanim zelim da igraju lige 5-ce. Neki ce ostati, nazalost :rol:
Ono sto ne bih pozelio ni jednom klubu, a prije svih FKS da OP vode nestrucni ili malo strucni "strucnjaci".
Nazalost novac je mjerilo vrijednosti danas u svijetu i sve se vrti oko njega. Mozda je tuzno(za Vas),ali je istina da je FKS vise profitirao od Akademije nego svi ostali klubovi u dragoj mi BiH. Govorim o zadnjih 4-5 god.
Taj naziv Akademija FKS je mogao biti i drugaciji, eto nije i to ne treba iritirati nikog. Mozda Vam se cini pretencioznim,ali tako je kako je. Jos samo ovo :
Salcin iz Mostara, Pidro- Bugojno, Kovacevic-B.Luka.. Ako i dalje mislite da sam loko patriota, varate se. Pozz :bih:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

dukipajser
Kontakt:

Post Postao/la dukipajser » 09 sep 2020, 14:04

Jel moze Becir i dalje igrati za nas, posto nije odigro ove dvi utakmice, znam da nevalja nikoga moliti, al trebalo bi malog stisnuti opet obecati kule u gradove ovjeriti ga ako i dalje ima nade, jer nama je bitno da skupljamo igrace ebg mora se moliti ipak dzabe igrac nije ulozito nista na njega.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 09 sep 2020, 14:12

Mozda i nisam u pravu, ali mislim da je osnovna razlike uzmadju Akademije i OP, sto polaznike Akademije finansira Klub , a polaznike OP roditelji.
Mozda je to jedna od razlika. :bih:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 09 sep 2020, 14:19

dukipajser je napisao/la:
09 sep 2020, 14:04
Jel moze Becir i dalje igrati za nas, posto nije odigro ove dvi utakmice, znam da nevalja nikoga moliti, al trebalo bi malog stisnuti opet obecati kule u gradove ovjeriti ga ako i dalje ima nade, jer nama je bitno da skupljamo igrace ebg mora se moliti ipak dzabe igrac nije ulozito nista na njega.
:rol: :rol: :rol:

Uz dužno postovanje ali ne, ne treba nam.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 09 sep 2020, 14:21

09 sep 2020, 14:03
Da Vas malo nasmijem draga moja bh omladino. Meni je 62+ god., 50+ navijam za FKS. registrovao se na forumu ss.ba radi Damira Dzumhura & comp. i nije mi bila namjera pisati na fudbalskim temama. Kad su poceli za FKS igrati Mujakic,Sabanovic,Pidro i ja sam poceo pisati na temi FKS.
Ja sam od onih kojima je BiH ispred grada Sarajeva(rodjen u njemu i volim ga neizmjerno), zatim mi je i reprezentacija BiH ispred FKS. Nisam ovdje da bih velicao Akademiju FKS, to radim tamo gdje trebam.
Todorovic,Menalo,Loncar,Sabanadzovic,Hadziahmetovic,Koljic,Memisevic,Vukotic,Serbecic i dr. ce biti okosnica reprezentacije BiH, svidjelo se to nekom ili ne. Naravno ocekujem da ce se naci mjesta i za Kovacevica,Mujakica,Pidru i druge buduce nogometase proistekle iz Akademije FKS.
Ono sto bih zelio jeste da svi klubovi imaju uslove za svoje OP kao sto ima FKS. To bi bio put preporoda fudbala u BiH. Neka sad idu vani nasi nogometasi i neka napreduju, od srca svim gore pobrojanim zelim da igraju lige 5-ce. Neki ce ostati, nazalost :rol:
Ono sto ne bih pozelio ni jednom klubu, a prije svih FKS da OP vode nestrucni ili malo strucni "strucnjaci".
Nazalost novac je mjerilo vrijednosti danas u svijetu i sve se vrti oko njega. Mozda je tuzno(za Vas),ali je istina da je FKS vise profitirao od Akademije nego svi ostali klubovi u dragoj mi BiH. Govorim o zadnjih 4-5 god.
Taj naziv Akademija FKS je mogao biti i drugaciji, eto nije i to ne treba iritirati nikog. Mozda Vam se cini pretencioznim,ali tako je kako je. Jos samo ovo :
Salcin iz Mostara, Pidro- Bugojno, Kovacevic-B.Luka.. Ako i dalje mislite da sam loko patriota, varate se. Pozz :bih:
Sta ima veze ko je odakle. Kakav je Salcin dosao iz Mostara, i kakav je trenutno? Gdje taj pomak u njegovoj igri, licnosti, da kazes on je postao igrac. Vidilo se juce kad je igrala u21 reprezentacija, da on ne zna kuda luta. Isto tako, Pidro. Od njega je i Civic bolji. Poredi Civica iz prosle generacije kao beka u21, i Pidru. I Civic jeste bolji. Eh sad poredi Civica sa nekim ozbiljnim bekom i stvari budu jasne.

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 09 sep 2020, 17:38

Tristan10 je napisao/la:
09 sep 2020, 14:21
Sta ima veze ko je odakle. Kakav je Salcin dosao iz Mostara, i kakav je trenutno? Gdje taj pomak u njegovoj igri, licnosti, da kazes on je postao igrac. Vidilo se juce kad je igrala u21 reprezentacija, da on ne zna kuda luta. Isto tako, Pidro. Od njega je i Civic bolji. Poredi Civica iz prosle generacije kao beka u21, i Pidru. I Civic jeste bolji. Eh sad poredi Civica sa nekim ozbiljnim bekom i stvari budu jasne.
Jesi li ti stvarno pratio Civica i Salcina u Mostaru pa donosis takve zakljucke nakon jucerasnje utakmice il je to onako samo da se baci koska pa da pocne rasprava?

Mislim da je to vrlo tesko kad se zna da u vecini slucajeva njih 5 ili 6 iz u21 ce napraviti neku znacajnu karijeru.

Mjerilo su igranje za klubove, ma da je i tu vrlo tesko ustanovit sve dok se jedan od nasih klubova ne plasira u grupnu fazu, do tad macak u vreci kao sto su Cipetic, Sanicanin, Danilovic, Dzokanovic i drugi..

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 09 sep 2020, 17:53

harixs je napisao/la:
09 sep 2020, 17:38
Tristan10 je napisao/la:
09 sep 2020, 14:21
Jesi li ti stvarno pratio Civica i Salcina u Mostaru pa donosis takve zakljucke nakon jucerasnje utakmice il je to onako samo da se baci koska pa da pocne rasprava?

Mislim da je to vrlo tesko kad se zna da u vecini slucajeva njih 5 ili 6 iz u21 ce napraviti neku znacajnu karijeru.

Mjerilo su igranje za klubove, ma da je i tu vrlo tesko ustanovit sve dok se jedan od nasih klubova ne plasira u grupnu fazu, do tad macak u vreci kao sto su Cipetic, Sanicanin, Danilovic, Dzokanovic i drugi..
Pa Salcin je dosao u Sarajevo kao dijete, top potencijal. Igrao je npr dobro nam onom regionalnom turniru na Zlatiboru i trenutno nije ni blizu nekog kvaliteta. Jedino sto trenutno igra za u21 jeste sto je igrac Sarajeva, a ne gleda se da je liminitiran igrac. Mrljav igrac ni ti je brz. Mogao si gledati Civica u proslim kvalifikacijama u21 i Pidra u ovim. Civic je kvalitetniji igrac kad se njih dva porede. Za nesto vise je naravno i Civic liminitiran. Ako mi iz ove generacije dobijem 2 igraca puna saka brade, realnije je da ce mo dobiti jednog.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 09 sep 2020, 17:58

Na transfermarktu je razlika u cijeni Ćivića i Salčina samo 500 hiljada :shh:

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 09 sep 2020, 18:02

Drape je napisao/la:
09 sep 2020, 17:58
Pazi se ti, transfermarkt je sveto mijesto navijacima Sarajeva. Pogotovo kad imaju Zukana koji tamo upravlja. :urnebes: :urnebes:

Prije par dana kaze frajer hladno "idu nove cijene uskoro", a ono desetak njih u vis, joj jel ovaj jel onaj, ma njemu, nemoj njemu.. :urnebes: :oops:
@igrajlopte 🐦

michplatini
Kontakt:

Post Postao/la michplatini » 09 sep 2020, 18:09

Drape je napisao/la:
Transfermarket nije relevantan kad se priča o nekoj trzišnoj vrijednosti i to nema veze sa srvarnošću.Porediti Ćivića i Salčina isto je relevantno kao taj TM.
Ćivić je klasični lijevi bek i vidjećemo dokle će stići u karijeri(sad ima 24 i ulazi u najbolje godine).Salčin nikad neće napraviti značajniju karijeru na poziciji lijevog beka u to sam više nego siguran.Da li će se uspjeti izgraditi na polušpicu što je njegova prirodna pozicija,vidjećemo(mlad je 20 god ali mora to početi igrati tu poziciju ili je izgubljen za značajniji iskorak bojim se ).

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 09 sep 2020, 19:15

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
09 sep 2020, 14:19
dukipajser je napisao/la:
09 sep 2020, 14:04
:rol: :rol: :rol:

Uz dužno postovanje ali ne, ne treba nam.
Ja nemam nista protiv ali samo za nasu U21. :)

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 09 sep 2020, 19:21

Drape je napisao/la:
Skaljo je zaduzen za cijenu Salcina. A Civic je u ligi koja na transfermarktu nema toliku paznju. :bih:
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.