Vorovus je napisao/la: ↑01 jul 2026, 22:35
Resolute je napisao/la: ↑01 jul 2026, 22:23
Mislim da bi Zeljo trebao krenuti putem Celika, bez da se iko ljuti.
Klub dati u ruke odredjenoj grupi navijaca, simpatizera ( skolovanih), koji ce zasukati rukave i poceti od nule. Ocigledno je da je golo rasulo u klubu, ocigledno je da se svaka susa koja udje u klub bukvalno zajebava sa klubom. Takodje, drugi put u godinu dve citava garnitura vodeca se kupi i napusta to sve poslije par mjeseci. Pitanje je momenta kada ce javno izaci negativni bilans poslovanja kluba, dugova, neisplacenih plata.
Mozemo se mrziti koliko hocemo, ovo pisem kao neko ko je iskreni navijac svog kluba, i bez obzira na sve, neko ko zna kakvo je zeljo ime.
Cudno mi je da navijaci nijemo posmatraju sva ova desavanja sa ovim nazovi investitorima ( komentare po mrezama ne racunam).
Ti klosari su doveli Zelju maltene pred gasenje, trebaju ljudi poceti pripreme, u klubu nema ekonoma, a kamoli nekog da potpise platu i garantuje istu.
Razlika je ogromna. Tad su od Celika svi digli ruke pa su navijaci mogli da preuzmu klub. Kod Zeljeznicara ima 16 struja u klubu i ni jedna ne popusta.
Pa evo, ovo do sad sto smo ispratili, ukazuje na to da su i od Zelje digli ruke svi ( nakon sto su izmuzli iz njega sve sto su mogli ).
Ako sam dobro procitao/shvatio, cak je i neki nacelnik kantona ili sta li vec, rekao da je grad dao klubu ogroman novac u zadnjih par godina, a rezultata nigdje. Peru se i oni ( negdje sam brzinski procitao, mozda je druga poenta skroz ).
Sve i da im je ostala neka struja u klubu, kakva god, ocigledno je da ne da nije dobra, nego vodi klub u gasenje. Zato sam misljenja da klub komplet od do trebaju preuzeti navijaci/simpatizeri skolovani, krenuti od te zadnje lige i sezonu po sezonu, rjesavati probleme. Celik je uspio, a kad su bili zadnja kantonalna i kad sam vidio ko ih je uzeo, ja prvi sam mislio da on njih vise nema nista. A evo, vratise se kao jedna od najpozitivnijih prica poslije rata na ovamo.
Mislim da bi zelji samom ovo vise odgovaralo za rad istorije i pehara, da se ne gase/prave fuzije.