BiH - Slovačka / Slovačka - BiH
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
-
- Kontakt:
Re: BiH - Slovačka / Slovačka - BiH
[youtube][/youtube]

AhahahahahhahahhahahahhahahhahahahhLenBias je napisao/la:[youtube][/youtube]

14/88
Nije problem igrati bez klasicnog DM-a, moderan fudbal i tezi ka tome (Barca igra bez DM u formaciji 4-3-3, Fiorentina prosle godine je igrala sa 4-3-3 i 3-5-2 i na sredini sa 2 kreativca i jednim poluhalfom, velika novina u It), znaci da svi znaju s loptom i da svi ucestvuju i odbrani i u napadu. Eh sad drugi je problem taj sto maltene kompletna BiH u petak je bila fizicki ispod nivoa slovaka. znaci u onakvoj postavci kao u petak svi treba da ucestuju u presingu, sve 3 sekcije ekipe treba da su zgusnutije, 2 napadaca i POGOTOVO navalni vezni Misimovic, treba da vrse pritisak na sredini na organizatore igre protivnika i prisile ga na dug ili na pamet pas (u biti ono sto su slovaci nas prisiljavali - da bacamo lopte prema naprijed). Znaci sa onakvom fizicnom formom i potpuno nekorisnim pojedincem Misimovicem kad nemamo posjed (i vrlo malo korsnim i kad smo imali posjed), prva izmena u 2. pol. je trebala biti Rahimic umjesto Misimovica, pa onda izvesti Vrsajevica i ubaciti Hajrovica, pomjeriti Lulica na desnu stranu i ostaviti Salihovica na lijevoj i tako igrati sa Medom, Pjanicem i Rahimicem na sredini, Hajrovic - Dzeko - Ibisevic u napadu. Medo i Pjanic bi tada puno bolje izgledali i protok lopte bi bio puno bolje ubijedjen sam!Mislim da je Safet preambiciozno usao u mec i da je podcijenio protivnika, sto nisam vjerovao da mu se moze desiti nakon svih utakmica koje je vodio. Znam da kuburimo sa tim DM-om, da nemamo trenutno nijednog da je "pravi", ali igrati uopste bez DM-a je po meni bilo suludo i upravo taj momenat je po meni bio presudan u drugom poluvremenu. Cujem da ce veceras biti ista prica? E pa neka nam je dragi Bog na pomoci...
Dali smo im previse prostora za igru i ljudi su to objerucke prihvatili. Kasnio je Pape sa izmjenama. Morao je u drugom poluvremenu uvesti u sredinu nekoga ko ce unijeti vise agresivnosti i trke cim je vidio da smo stali.
Misimovic je definitivno morao ranije van. Znam da ga ovdje mnogi brane i nazivaju umjetnikom s loptom, ali taj momak zaista ne voli da trci u fazi odbrane i kao takav nam je predstavljao u Zenici ogroman problem. Sjecam se bas dobro bar inserata u drugom poluvremenu gdje Slovaci povuku loptu na centru prema naprijed, trce pokraj njega, a on lagano cupka i ceka da kolege iz reprezentacije vrate posjed lopte. S takvim zalaganjem nam ni u Slovackoj rezultat nece biti nista drugaciji.
Slovaci su se zaista dobro branili, ali sada u Slovackoj ocekujem da krenu naprijed ka nasem golu od prve minute. Mislim da ce nama takva igra vise odgovarati, jer ce Dzeko i Ibisevic imati daleko vise prostora. Nadam se pobjedi koja bi barem malo popravila losu krvnu sliku iz proteklih dana kada su u pitanju sportski dogadjaji. No utamica u Zenici je pokazala da je svaki scenarij moguc.
Zadnja izmjena: Grunf, dana/u 10 sep 2013, 12:18, ukupno mijenjano 1 put.
Konacno jedan smislen post na forumu. Red je da te neko citira. Ostalo se svelo na pljuvanje,prije toga na izjave poderacemo ih,Pape je ovakav,Zahirovic onakav,Vrsajevic itd...Honorar je napisao/la:nqgqlqpta.com
Kljucevi pobjede
1. Sigurna zadnja linija – Potpora u formi pravog defenzivnog veznjaka je neophodna za ”miran san”. Pa cak i protiv Lihtenstajna smo igrali sa ”osiguracem” (Zahirovic), nije sramota se osigurati i protiv slovaka. Trazice svoju sansu po bokovima, trazice Hamsika u sredini dok ce Jakubko biti koristen samo u prvoj fazi dugom loptom kako bi predahnuli ili u slucaju ubacaja sa strane.
2. Sirina – Moramo zaigrati dosta sire sa puno brzim tempom u pas-igri. Zato sam i odstranio Misketa iz ove moje 11-orke jer smatram da je prespor igrac da bi se probila jedna jako disciplinovana odbrana kao sto je slovacka. Ovdje ce opet biti velika odgovornost na Mujdzi s jedne te na Salihovicu i Lulicu s druge strane, ako ih uspijemo razvuci stvorice se prostor za Dzeku ili Ibisevica iz drugog plana da nesto urade.
3. Podrska – Atmosfera ce da bude najgora moguca za nas u ovom trenutku, ”Centrotransovi” navijaci su u principu navijaci koji se potrose do pocetka utakmice odnosno odpjevaju svoj repertoar po gradu i kafanama a kad tekma pocne samo im fale kravate i odijela pa da budu prava pozorisna publika.
Igracima sutra treba podrska svih 90 minuta, podrska koja ce im dati vjetar u ledja i nositi ih do pobjede. Na zalost ta podrska je postala sve rijedja pojava u zadnje vrijeme otkad je repku poceo pratiti i Kunto i Mato. Da se razumijemo, fino je vidjeti pun stadion nasih ljudi ma gdje god da se igra ali osim BHF-a, Legiona i Belaj boysa za sve drugi vazi pravilo ”ima slike al’ nema tona”. Sutra svih 90 minuta navijati i stvoriti jednu pozitivnu atmosferu koja ce nam pomoci da dodjemo korak blize Svjetskom prvenstvu.
4. Hladne glave – Svu svoju energiju i koncentraciju usmjeriti na sebe i svoju igru, ni sekunde fokus ne smije biti na sudije ili nesportsko ponasanje protivnika. Fokus ne smije biti ni na utakmicu u Ateni izmedju grka i latvijaca, tamo neka bude sta bude, nama je bitno ovdje ostvariti dobar rezultat koji ce nam opet odskrinuti vrata Brazila.
5. Miralem Pjanic – Ukoliko zaigramo u ovoj formaciji vise nema izgovora, do Mireta je da preuzme na sebe ulogu predvodnika ove selekcije i da pokaze da vise nije samo talenat koji bljesne na trenutke nego da je dovoljno zreo da igra na najvisem mogucem nivou. Mi znamo sta zna, red je da cijela Evropa a iduceg ljeta i cijeli svijet vidi svu raskos njegovog talenta. Mali, vjerujemo u tebe!
6. Pape Susic – Da li ce zaista biti toliko tvrdoglav i na teren izvesti isti sastav (jedina izmjena Mujdza – Vrsajevic)? Ne vjerujem, nije valjda toliko naivan pa da opet stavi glavu na panj i rizikuje sve dobro sto je uradio u dosadasnjem toku kvalifikacija. Slazem se s njim da mi godinu dana nismo utakmice izgubili i da nasi igraci nisu zaboravili igrati ali pitam se da li je on mozda zaboravio ih voditi? U svakoj utakmici, od Meksika do Amerike igrao je sa klasicnim defenzivcem, nekad je to bio Zahirovic nekad Rahimic. Vjerujem da sam vise dosadio i Bogu i narodu sa ovom pricom ali vjerujte da je ovo kljucna stvar koja ti moze donijeti pobjedu ili ti nanijeti poraz a mi popravnih vise nemamo, poslije je sve u rukama drugih.
Ja vjerujem da je i Pape toga svjestan i da ce do sutra otkloniti ovaj ”kvar” a ukoliko se ipak odluci da zaigra sa istim sastavom kao proslog petka bojim se da ce tada novinari umjesto ”Oprosti mi pape” pjevati onu ”Ne sam Safete”..
Sve si pogodio:
1.falio je def. vezni (Rahimic,Zahirovic) umjesto prirodno ofanzivnog Medunjanina (ako je moglo tako protiv Latvije onda mora protiv 3 puta jace Slovacke) jer onda i ofanz. vezni imaju sigurnost.Za ovo Papetu ozbiljna kritika,ok na pocetku,ali morao je to promjeniti tokom tekme.
2. Miske,jedna od najslabijih karika u petak,nazalost.
3. Slovaci su radili strasan presing na sredini,uvijek uz igraca.
4.Atmosfera!!! Kad vodimo dobra je i u Kaknju i u Zenici i na Kosevu,svejedno. Zvizdanje nije bilo potrebno.Toliko o ,,paklenoj,, atmosferi...
5. Bolji smo,ali to treba dokazati na terenu,niko nece skinuti gace.Isti pristup kao da igras sa Francuzima.
Jos jednom,odlicno si opisao uzrok poraza...
Zadnja izmjena: Denizmare, dana/u 10 sep 2013, 12:16, ukupno mijenjano 2 puta.
- marseille_unique
- Kontakt:
Svako ko i dalje forsira tu nametnutu zastavu od uslje peddya ashdowna, pogotovo na sportskim terenima je najveca p.... na svijetu, nikajav navijac nisi ko god da si, nego si p...... najveca neobrazovana
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa
+1marseille_unique je napisao/la:Svako ko i dalje forsira tu nametnutu zastavu od uslje peddya ashdowna, pogotovo na sportskim terenima je najveca p.... na svijetu, nikajav navijac nisi ko god da si, nego si p...... najveca neobrazovana
14/88
Očekivanja - NIKAKVA ... može da je zbog straha od neuspjeha ...
Večeras da se zatvori najgora sedmica (4-10. septembar 2013. godine) u historiji bosanskohercegovačkog sporta, od nerviranja i psovanja do skakanja i ushićenosti pa onda do razočarenja ...
Valjda bude šta pozitivno večeras mada nakon košarke danas sam totalni pesimista ...
Večeras da se zatvori najgora sedmica (4-10. septembar 2013. godine) u historiji bosanskohercegovačkog sporta, od nerviranja i psovanja do skakanja i ushićenosti pa onda do razočarenja ...
Valjda bude šta pozitivno večeras mada nakon košarke danas sam totalni pesimista ...
-
- Kontakt:
ajd ti u šumu, ti nisi pič..ca pa se bori za tu zastavu. meni je ova "nametnuta" sasvim dovoljna i mogu iskazati partiotizam i preko ove zastave.marseille_unique je napisao/la:Svako ko i dalje forsira tu nametnutu zastavu od uslje peddya ashdowna, pogotovo na sportskim terenima je najveca p.... na svijetu, nikajav navijac nisi ko god da si, nego si p...... najveca neobrazovana
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!
- Goalgetter
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
Srce na teren !
Srce na teren !
-
- Kontakt:
ej imal facee u VEETLE TV ?Kevin je napisao/la:za veceras ko nea face tv
http://bstream4.net/raspored.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!
-
- Kontakt:
Ne znam za vas, ali ja veceras ocekujem 0-3.Oni ce stisnut prvih 10-15 minuta i onda ide jedna kontra i go.
U Zenici su momci odigrali veoma naivno, podcijenili su Slovačku (ovi to ne bi znali iskoristit do kraja da nije bilo one frlje) nadam se da ce mnogo bolje, pametnije i jace uci u ovo utakmicu.
Volim ljiljane!
U Zenici su momci odigrali veoma naivno, podcijenili su Slovačku (ovi to ne bi znali iskoristit do kraja da nije bilo one frlje) nadam se da ce mnogo bolje, pametnije i jace uci u ovo utakmicu.
Volim ljiljane!
hahahahahahahah jes se ovaj kvalitetno lupio nečim19sioux89 je napisao/la:AhahahahahhahahhahahahhahahhahahahhLenBias je napisao/la:[youtube][/youtube]
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Tarzo Bog kralj svih droga
![]()
![]()

DRUG NEBI TI PUNCA
-
- Kontakt:
Spaha je juče na presici bio dosta isfrustriran i ljut na novinare i općenito zbog glasina oko reprezentacije.
Isti takav mi je djelovao i Džeko u onom traileru..
Nevjerovatno kakvu mi atmosferu napravimo oko reprezentacije kad najvise treba..
Ali ko zna, mozda bolje grizu kad su ljuti.
Isti takav mi je djelovao i Džeko u onom traileru..
Nevjerovatno kakvu mi atmosferu napravimo oko reprezentacije kad najvise treba..

Ali ko zna, mozda bolje grizu kad su ljuti.

Ronaldo - Isco - Bale
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
To im i treba kad nisu disciplinovani bili pred najvazniju tekmu karijere.....
Jos su dobro prosli, engleski novinari, njemacki ili talijanski bi im kozu odrali.....
Jos su dobro prosli, engleski novinari, njemacki ili talijanski bi im kozu odrali.....
Danas nam se MORA vratiti u fudbalu, za onu tragediju u košarci od juce....jednostavno mora.
Pa mora biti neki balans, kosmicka pravda, nazovi kako hoces..mora se to kompenzirati na drugoj strani.
Pa mora biti neki balans, kosmicka pravda, nazovi kako hoces..mora se to kompenzirati na drugoj strani.
Evo u pola tri snimak Latvia - Bih na Face tv, mora se pogledati da se malo razrijesim ove tuge i depresije(drzi me od sinoc ****)
-
- Kontakt:
U ova 2 sata ce se vidit jesul djecaci il ljudi. Nema kalkulisanja,nema opravdanja,teoretisanja. Ako pobijedis ides na SP,ako ne pobijedis,gotovo sigurno ne ides (o barazu je sve ispricano). Bas ne znam sta da ocekujem.
Cini mi se da nasi momci nemaju tu mentalnu snagu. Mnogi su i fizicki nespremni.
Nadam se da ce me demantovat.
Cini mi se da nasi momci nemaju tu mentalnu snagu. Mnogi su i fizicki nespremni.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić
-
- Kontakt:
Nemojte danas sa tim bad moodom. Molim vas.neroazzuro je napisao/la:U ova 2 sata ce se vidit jesul djecaci il ljudi. Nema kalkulisanja,nema opravdanja,teoretisanja. Ako pobijedis ides na SP,ako ne pobijedis,gotovo sigurno ne ides (o barazu je sve ispricano). Bas ne znam sta da ocekujem.
Ronaldo - Isco - Bale
Dobrom taktickom postavom, te max. zalaganjem moze se izvuci pobjeda. Slovacima lezi to da budemo organizator igre, gdje bez puno razmisljanja idu na brze kontre, presjecanjem akcija. Prioritet je pobjeda, i moramo biti ta dominantna ekipa, ali za to treba pojacati vezu, i to defanzivni dio. Znaci postoje dvi opcije:
Lulic na ljevog beka, Salihovic i Haris zadnji vezni, ili Sejo ostaje na beku, a na poziciju veziste upada Rahimic.
Lulic na ljevog beka, Salihovic i Haris zadnji vezni, ili Sejo ostaje na beku, a na poziciju veziste upada Rahimic.
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´
Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."
Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."
Ma dosta je jedna Pjanićeva lopta s očima za Džeku ili Vedada i 1-0 za nas, pa nek oni budu i duplo bolji.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.