Mirza Teletović
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Mirza Teletović
7 ili 8 igrac ali ne neke podrum ekipe kao sto ti navodis, jer sigurno moze u takvim ekipama biti i u petorci, Mirza je do sad u ovakvom Brooklynu bio 8 igrac sa prosjekom 9 poena.
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!
Mirza nije 7-8 igrac neke podrum ekipe,Mirza je po brojkama u ovom trenutku 8. igrac Netsa (d se pojedinci ne uzimaju 10+ suteva bilo bi i bolje).Slazem se da treba da trazi trade jer sigurno za njega nece biti mjesta sledece sezone.Ne pratim bas previse NBA ali evo Bobcasti mislim da su za sada medju 8 ekipa a ako ostane Big Al sigurno ce biti i sledece sezone konkurentni.Nisam bas previse pratio njihovu igru ali udjem slucajno da vidim i mislim da ona njihova 4 ima prosjeke tu negdje sa Mirzom uprkos Mirzinom padu u igri.Mislim da bi to bio tim gdje bi Mirza trazio svoju sansu da se dokaze da nije za europe i da moze igrati u NBA.invincible1921 je napisao/la:Povreda mozda jeste mozda nije , ali sam je sebi kriv dobio je sansu ja dok sam pratio prosli mjesec 17 tekmi , preko 70 suteva za tri poena PROCENAT OKO 30%Kao prvo i osnovno za ove povrsne poznavaoce kosarke u NBA ligi nijedan igrac nije taraba kao sto vi mislite. Kao drugo mirzin glavni problem je sto izuzev suta za tri poena nema skoro nista u napadu da ponudi, lako je bilo igrat niski post u evropi al kad ti stane crnjo kojeg ne mozes ni zaobic ne preskocit e haj onda da vidimo . Brzina mu nije nimalo jaca strana kao ni okretnost i skocnost. Znaci jedino ostaje sut za tri poena ,a i to mu realno nije na bog zna kakvom nivou. U poredjenju sa nba igracima on je smao sporadican suter koji moze ubacit 6/7 trojke , al isto tako iducu sutat 1/9. Ja mislim da ce se Mirza po isteku ugovora vratiti u Everopu jer tesko da moze uspijeti u NBA prije svega sto nije toliko mlad da bi mogao puno napredovati. Po mom skromn misljenju pa vi napadajte koliko hocete njegov vrhunac u NBA moze biti da bude 7 ili 8 igrac u nekoj podrum ekipi ala Milwaukee ili tako nešto, za više od toga nema ni kvalitete a ni godina dovoljno da napreduje.
sto se izrodi velikih znalaca kad stvari ne idu kako treba to je cudo jedno
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
Izgleda sreća što sam prespavao. Kontam zažalit cu kad otvorim da vidim kako je igrao a ono 

kad ste vidjeli ako je odigrao protiv Miamija odmah je Mirza Jordan puna usta hvale kod svakoga, a sinoc nije imao minutazu odmah nazad u europu, kakva smo mi nacija u pm,mi bi sve zivo razjebali( evo i repku u fudbalu cemo izgleda razjebati), a sta mislite da ga je odmarao ili mozda neka laksa povreda u pitanju, pa i James je imao par utakmica slobodnih poslije all star utakmice pa ga niste selili u europu
, sve sto valja nama ne valja, **** nas i nas mentalitet 

stvarno je nevjerovatno.. stvarno volim ovu temu na forumu, al nakon ovakvih komentara mi bude muka..ronaldo99 je napisao/la:kad ste vidjeli ako je odigrao protiv Miamija odmah je Mirza Jordan puna usta hvale kod svakoga, a sinoc nije imao minutazu odmah nazad u europu, kakva smo mi nacija u pm,mi bi sve zivo razjebali( evo i repku u fudbalu cemo izgleda razjebati), a sta mislite da ga je odmarao ili mozda neka laksa povreda u pitanju, pa i James je imao par utakmica slobodnih poslije all star utakmice pa ga niste selili u europu, sve sto valja nama ne valja, **** nas i nas mentalitet
naravno da mi je zao sto nije igro (jedva budan osto i odgledo prvo poluvrijeme i onda besika)... al to uopste nije neka velika stvar.. nek odmori malo.. a i nek kidd isproba neke druge stvari i druge igrace... nije sigurno ispo iz rotacije.. i zato opusteno..
PS: radi statistike mu je bolje sto nije nikako igro nego da je igro 5 minuta i imo jedan ili dva suta

Kada se Lopez povrijedio Kidd je mogao birati da napravi neki trade i dovede nekog igraca koji moze igrati na pozicijama 4 i 5, ili da se osloni na Mirzu. On se odlucio dati sansu Mirzi i ne dovoditi nikoga. Nekoliko utakmica je Mirza cak poceo i u prvoj petorci, i mislim da su tako Netsi zabiljezili samo jednu pobjedu i nekoliko poraza. Onda je probao sa ovom small postavom i dobro je krenulo. Nizali su pobjede, a Mirza je bio uz Blatchea okosnica klupe. Redovno su ubacivali 25-30 poena po utakmici, ali onda je Mirzu stalo. Sut nije bio najbolji, igrao je sve slabije i minutaza se smanjivala. U zadnjih nekoliko utakmica je davao znakove zivota, ali mora to puno bolje.BosnaSTL je napisao/la:Kad neko jos napise da mu je Kidd dao sansu onda mi dodje da povratim .Pa normalno da je dao kad vise nije imo nikog a da se Lopez nije povredio jos Kirilenko nije bio u stroju pola sezone.Nebi Mirze bilo u rotaciji NIKAd Ili bi trazio trade ili se vratio u Evropu .Dolazak Thorntona I Mirzina losa forma ga izbaci iz rotacije.Mirza nece biti u rotaciji sljedece sezone bolje da trazi trade kad bude mogao .Neznam jel bolje igrat u Evropi u nekom jakom klubu I biti jedan od glavnih igraca ili u NBA ligi biti niko I nista I zadnji igrac rotacije!?
Sto se sinocnje utakmice tice, mislim da ono neigranje nemora nista znaciti. U sljedecoj utakmici cemo moci vidjeti da li je stvarno ispao iz rotacije ili je sinoc bila u pitanju neka laksa povreda ili cisto odmaranje. Treba napomenuti da se ni Mirza ne sjeca kad je propustio neku utakmicu.
Sto se tice utakmice protiv Sunsa i neigranja Mirze, vrlovjerovatno je dio taktike. Sunsi igraju sa veoma brzom i pokretljivom cetvorkom koja je uz to odlican tricas i kojeg Mirza vjerovato ne bi mogao cuvati na kvalitetan nacin i zbog toga je Kirilenko na poziciji cetvorke sinoc bio idealno rjesenje kao back up PPu.
Sinoc Mirza nije mogao doprinjeti igri Netsa i to je vjerovatno procjenio Kidd i ostavio ga na klupi. Misim da ovo nece uticati na minutazu koju ce Mirza dobijati u nastavku jer Sunsi su specificna ekipa i sinoc je izvrsena specificna rotacija u kojoj je Mirza ispao ali mislim da ce se to odmah vratiti u normalu i mirza ce biti prvi back up na poziciji cetvorke dok se Kirilenko vraca na SFa
Sinoc Mirza nije mogao doprinjeti igri Netsa i to je vjerovatno procjenio Kidd i ostavio ga na klupi. Misim da ovo nece uticati na minutazu koju ce Mirza dobijati u nastavku jer Sunsi su specificna ekipa i sinoc je izvrsena specificna rotacija u kojoj je Mirza ispao ali mislim da ce se to odmah vratiti u normalu i mirza ce biti prvi back up na poziciji cetvorke dok se Kirilenko vraca na SFa
Mes Que Un Club
Neke ljude nikada necu shvatiti.Kada je Mirza ubacio 34 poena Dallasu bili su svi pozitivni komentari naravno ali od ljudi koji redovno pisu na forumu i prate i vole Mirzu.A sada kada ne odigra JEDNU utakmicu pojavljuju se neki forumasi i kritikuju njegovu igru.Shvatam da ljudi vole Teletovica i da su razocarani kada ne igra ali gdje si bio kada je odigrao dobro da ga selis u Europu 

Poredit Netse sa Bucksima i ostalim manim ekipama je jedna cista glupost...Pa bolje u igrat u ekipi koja ima velike ambicije 15-20 minuta,sa zvijezdama kakvi su DW,PP,KG,AK nego 30 minuta u Bucksima koji gube svaku utakmicu...Pa Knight koji je najbolji igrac Bucksa u Netsima nebi imao 5 minuta po utakmicu,da ne nabrajam ostale igrace..Docekat ce Mirza svoje minute ponovo,i ja sam sinoc govorio da je ispao iz rotacije,ali se ne moze na osnovu jedne utakmice govorit..
Samo Jedinstvu pjevamo i za njega zivimo !
NK Jedinstvo Bihac (SN 96)
- DzemoVoliMarmeladu
- Kontakt:
Nije dobro ovo nikako. Mirzi minutaza pomalo pada vec mjesec dana. Inace u NBA-u ovako pred playoff treneri skrate rotaciju na jedno 8-9 igraca na koje racunaju u playoff. Nadam se da nece Mirza ispast skroz iz Netsovih planova. Bas je bio dobar jedno vrijeme kad je dobivao konstantnu minutazu.
da, nikoga u dvorani i na svijetu ne zanimaju D-Will, PP, KG, JJ... svi gledaju samo sta ce mirza napravitiLloriS je napisao/la: Mirza je pod pritiskom jer su sve oci uprte u njega

upravo ovako i mirza razmislja, covjek hoce titulu, tako da trade u buckse, philu i slicne kretenske ekipe otpada... moze jedino otici u miami, indianu, spurse...Bihac96 je napisao/la:Poredit Netse sa Bucksima i ostalim manim ekipama je jedna cista glupost...Pa bolje u igrat u ekipi koja ima velike ambicije 15-20 minuta,sa zvijezdama kakvi su DW,PP,KG,AK nego 30 minuta u Bucksima koji gube svaku utakmicu...
koju nba to ti gledas?DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Nije dobro ovo nikako. Mirzi minutaza pomalo pada vec mjesec dana. Inace u NBA-u ovako pred playoff treneri skrate rotaciju na jedno 8-9 igraca na koje racunaju u playoff
inace, ovdje je covjek fino objasnio:
*boldana recenica je u stilu one cuvene "ja i drazen smo svima davali 50 poena" (by 12. igrac cibone, ne mogu mu s sjetiti sad imena, koji je igrao u prosjeku pola minute) ili "kada lebron i ja zabijemo 63 poena, mi ne gubimo" (by battier, koji je dao dva poena na tom mecu)suhakrpa je napisao/la:Kada se Lopez povrijedio Kidd je mogao birati da napravi neki trade i dovede nekog igraca koji moze igrati na pozicijama 4 i 5, ili da se osloni na Mirzu. On se odlucio dati sansu Mirzi i ne dovoditi nikoga. Nekoliko utakmica je Mirza cak poceo i u prvoj petorci, i mislim da su tako Netsi zabiljezili samo jednu pobjedu i nekoliko poraza. Onda je probao sa ovom small postavom i dobro je krenulo. Nizali su pobjede, a Mirza je bio uz Blatchea okosnica klupe. Redovno su ubacivali 25-30 poena po utakmici, ali onda je Mirzu stalo. Sut nije bio najbolji, igrao je sve slabije i minutaza se smanjivala. U zadnjih nekoliko utakmica je davao znakove zivota, ali mora to puno bolje.
Sto se sinocnje utakmice tice, mislim da ono neigranje nemora nista znaciti. U sljedecoj utakmici cemo moci vidjeti da li je stvarno ispao iz rotacije ili je sinoc bila u pitanju neka laksa povreda ili cisto odmaranje. Treba napomenuti da se ni Mirza ne sjeca kad je propustio neku utakmicu.

"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
da, nikoga u dvorani i na svijetu ne zanimaju D-Will, PP, KG, JJ... svi gledaju samo sta ce mirza napravitiKK_Bosna je napisao/la:LloriS je napisao/la: Mirza je pod pritiskom jer su sve oci uprte u njega

Te sve zvijezde koje si nabrojao imaju zagarantovanu minutazu jer su placeni puno vise od Mirze, dok se Mirza mora boriti za minute, i zbog toga ti govorim da i Kidd i uprava kluba prati Mirzu i njegove igre, rekao sam Mirza je pod pritiskom za razliku od KG, DW ili PP koji imaju veliku slobodu u igri dok to Mirza nema.
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!
pa ako failaju u PO svi ce kriviti DW PP KG JJ, niko nece uprijeti prstom u mirzu i reci "e zbog tebe smo ispali"...LloriS je napisao/la:da, nikoga u dvorani i na svijetu ne zanimaju D-Will, PP, KG, JJ... svi gledaju samo sta ce mirza napravitiKK_Bosna je napisao/la:LloriS je napisao/la: Mirza je pod pritiskom jer su sve oci uprte u njega
Te sve zvijezde koje si nabrojao imaju zagarantovanu minutazu jer su placeni puno vise od Mirze, dok se Mirza mora boriti za minute, i zbog toga ti govorim da i Kidd i uprava kluba prati Mirzu i njegove igre, rekao sam Mirza je pod pritiskom za razliku od KG, DW ili PP koji imaju veliku slobodu u igri dok to Mirza nema.
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
Nek Mirza odgleda malo ovo dijete šta radi, da se malo spusti na zemlju ...
http://www.acb.com/redaccion.php?id=102195
- Vasa Ladacki
- Kontakt:
Nisam znao da Mirza nebo para kol'ko je nos digao. Hvala na informacijama, međutim ako malo bolje pogledaš tu istu ligu je Mirza prevazišao davno, da ne kažem prekucao.abraham je napisao/la:Nek Mirza odgleda malo ovo dijete šta radi, da se malo spusti na zemlju ...
Dobar je Mario, veliki talenat.
Nama je Željo svetinja jedina.
Haha kakva smo mi ovo nacija,treba nas sve na goli otok poslat 

Samo Jedinstvu pjevamo i za njega zivimo !
- Consigliere
- Kontakt:
Gledajuci nivo retardacije, ova tema ozbiljno ugrozava Dzekinu 

Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
- masteRofPoker
- Kontakt:
Kasnis puno godina, davno je to Mirza prekucao i uzimao neke MVP nagrade.abraham je napisao/la:Nek Mirza odgleda malo ovo dijete šta radi, da se malo spusti na zemlju ...

I kad gubis tu smo mi, tvoji vjerni sinovi!
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.
masteRofPoker je napisao/la:Kasnis puno godina, davno je to Mirza prekucao i uzimao neke MVP nagrade.abraham je napisao/la:Nek Mirza odgleda malo ovo dijete šta radi, da se malo spusti na zemlju ...
Pusti tog provokatora,jedva ce cekao na ovo,ali Mirza ce ti opet zacepiti usta,ipak je bila povreda razlog sto Nije igrao.