e to nećemo nikad dočekati, jer su ljudi puni ega i sujete. pa npr ako ja, peti, deseti, nešto predložim odmah u startu budeš prekrižen, jer nismo u dobrim relacijama. a i kroz istoriju nam je uvijek bila neka patnja, nikad nismo bili rahat.VeteranSA je napisao/la: ↑03 mar 2021, 14:53Mi svi zajedno moramo shvatiti da naš problem uopšte nije trener. Naš problem su upravljačke strukture kluba. Nekada davno 80-tih Željo je imao vrhunsku upravu, koju na žalost ekipa nije mogla pratiti, a poslije rata je imao nekoliko vrhunskih ekipa koje uprava nije mogla pratiti. Dakle stvari ne mogu da nam se poklope. A sve je vrlo jednostavno. Treba nam "GLAVA" neko ko zna donijeti pare, ili će investirati svoje, ali u svakom slučaju će se pitati, i odlučivati sa saradnicima koje on odabere. Tada nam se ne bi mogle dešavati situacije kao zadnjih godina, da kao imamo kvalitetnu upravu i sistem, a nakon njihovog odlaska sve se sruši za par mjeseci. Toliko od uprave i sistema. Ili da imamo situaciju u kojoj se trener pita za sve. Od tog da umjesto treninga i vremena sa ekipom on ide na sastanke UO ili na pregovore sa sponzorima. Ako i kada budemo imali tu "GLAVU" trener može biti samo trener. Odrede se ciljevi, obezbjedi se budget, i prihvati, ili idi, a ako prihvatiš ostvari ciljeve, ili noga. Vrlo jednostavno. E da mi je to dočekati, rodio bi se ponovo čini mi se.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- lijevapolutka
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
moSa ljoŽe
ma nikad dva dobra sastaviti mi necemolijevapolutka je napisao/la: ↑03 mar 2021, 15:05e to nećemo nikad dočekati, jer su ljudi puni ega i sujete. pa npr ako ja, peti, deseti, nešto predložim odmah u startu budeš prekrižen, jer nismo u dobrim relacijama. a i kroz istoriju nam je uvijek bila neka patnja, nikad nismo bili rahat.VeteranSA je napisao/la: ↑03 mar 2021, 14:53Mi svi zajedno moramo shvatiti da naš problem uopšte nije trener. Naš problem su upravljačke strukture kluba. Nekada davno 80-tih Željo je imao vrhunsku upravu, koju na žalost ekipa nije mogla pratiti, a poslije rata je imao nekoliko vrhunskih ekipa koje uprava nije mogla pratiti. Dakle stvari ne mogu da nam se poklope. A sve je vrlo jednostavno. Treba nam "GLAVA" neko ko zna donijeti pare, ili će investirati svoje, ali u svakom slučaju će se pitati, i odlučivati sa saradnicima koje on odabere. Tada nam se ne bi mogle dešavati situacije kao zadnjih godina, da kao imamo kvalitetnu upravu i sistem, a nakon njihovog odlaska sve se sruši za par mjeseci. Toliko od uprave i sistema. Ili da imamo situaciju u kojoj se trener pita za sve. Od tog da umjesto treninga i vremena sa ekipom on ide na sastanke UO ili na pregovore sa sponzorima. Ako i kada budemo imali tu "GLAVU" trener može biti samo trener. Odrede se ciljevi, obezbjedi se budget, i prihvati, ili idi, a ako prihvatiš ostvari ciljeve, ili noga. Vrlo jednostavno. E da mi je to dočekati, rodio bi se ponovo čini mi se.
-
- Kontakt:
Kakvi ba Željovci više, izlizana priča. Ovdje treba stranac. Željovci su imali pregršt prilika i niti jednu nisu iskoristili. On dok se dogovore ko je kriv i ko šta treba uraditi, zaboravi svoj svoga. Ili ugase telefone 10 dana pred skupštinu. Za mene više ne postoje.
Trebamo nešto novo, svježe ljude u upravi koji nisu zatrovani ovim odvratnim "bošnjalukom." Ljude koji će ići naprijed a ne osvrtati se i samo hrakati prethodnike.
Trebamo nešto novo, svježe ljude u upravi koji nisu zatrovani ovim odvratnim "bošnjalukom." Ljude koji će ići naprijed a ne osvrtati se i samo hrakati prethodnike.
Željezničar za život cijeli!
- MocMahale444
Samo da areni i nsbih **** najmilije, najblize, rod i porod.
Eh tako
pleme im guzim.
Eh tako

1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
-
- Kontakt:
Besplatan ti je ArenaCloud još 2 kola Muhoni.MocMahale444 je napisao/la: ↑03 mar 2021, 15:28Samo da areni i nsbih **** najmilije, najblize, rod i porod.
Eh takopleme im guzim.

Neko ko svake sezone promjeni po jedan klub, znaci 7 klubova u totalu od kada je bio kod nas, sve free transfer, i vrti se u rangu Serie C i Serie D u Italiji, to jednostavno pokazatelj da nije kvalitet, i Bog zna kojim je slucajem zalutao do nas. Da nema predznak italijana pa nam djeluje simpaticno smijali bi se ko Projicu. Na drugu stranu Stilic je bio najbolji stranac Poljske lige koja je puna kvalitetnija liga bila tad nego sada. I u svakom klubu u Poljskoj je pravio razliku na terenu. To su dva svijeta razlicita. Ali ovo se ne odnosi samo na nas klub, nego mozes naci dosta primjera igraca koji nemaju sta da traze pa zalutaju u nasu ligu. Npr svaki igraz iz Srbije sto je igrao zadnje vrijeme za Sarajevo nije nigdje drugo nesto pokazao, ali eto u BiHPL igra za vodeci klub (Stanojevic, Gavric, Lazic, nigdje ih ni na mapi, isto kao sutradan sa Pejovicem). Sto se tice Memije, slozio bih se sa tobom da je solidan igrac i radije njemu dati priliku nego nekim drugim. Ipak je odredjeno vrijeme igrao i bio standardan u Danskoj Superligi prije nego sto mu je igrac Brøndby slomio vilicu. Znaci pokazao je kvalitet na vecem nivou fudbala nego nasa liga.balkanika je napisao/la: ↑03 mar 2021, 15:01Evo tebi cu odgovoriti i Tristanu, ovom dzumhuru propalom koji samo kmeci po forumu i ima 3 normalna, zrela posta od milijardu i slicnima sa nekim djecijim pokusajima provaljivanja gdje se samo brukaju i zacrvenili bi se (nadam se) da znaju istinu, ne pada mi na pamet.BarbareZeljin je napisao/la: ↑03 mar 2021, 13:39Post u kome si iznio jako puno pametnih i realnih stvari ali isto toliko gluposti.balkanika je napisao/la: ↑03 mar 2021, 13:06Udjem na forum sad, i saznam da je Boccaccini bio prevara od igraca, da se Sinisa pljuje jer je izjavio nesto protiv forumske elite (gdje ces to grom te ne ubio, onaj sin od nekakvog propalog Zeljinog fudbalera, onaj otisao tri puta na utakmicu, onaj konta da je gol-aut zapravo onaj gol sto stoji kod zapada pored aut linije, a jedan je cak dva puta gledao Zelju na TV-u), onda je Memija odron (u narednom postu ide daj mlade igrace), Sipovic je bio Van Dajk (ako se ne varam jeb.ali ste mu od do ovdje, mozete se zaroviti po mojim postovima ako mi ne vjerujete), Amar je ku.rcina i da nam je opet neki Kostic, Petrovic, Adzem, Odovic, trenercine jebote (eh da, isti ti su postavljali kojekakve slike Vukomanovica kad je trebao Zelju preuzeti pa je covjek rekao ne hvala), hocemo mlade, ali je Bojo ku.rac, Hrelja alkoholicar, Sehic odron, Subasic krme, Sabanadzovic kloc... kad bi Eljifa Elmasa doveli bar... Bekric i Stilic su gerijatrija ali je jedan bio magija citavu proslu sezonu a na drugog je svrsavano do derbija, daj mlade pa kad budemo u borbi za opstanak bit ce kuku majko trener ne valja, niko nije Zeljo, ni Dimitrije ni Ivica ni Skija, ali bi Abdul bin Khaleed bio Zeljo ako kupi klub, svi na forumu su zakleti, do smrti odani, zive Zeljeznicar, jednom Z uvijek Z, a marke vas pola u klub nije unijelo.
Eh da, daj Zeljinu djecu, pa pljuju Nedu Turkovica. Al vam se dobro Nedo nagovorio mene bi bilo stid ikad vise ista napisati poslije toga.
Edit: Izdrzi Manijace!!!
Svako ima pravo na svoje vidjenje stvari.
Evo konkretno mene prozivas za Memiju,nemas pojma o cemu je rijec. Bilo je rijec o covjeku koju je pametovao po forumu i branio Memiju kad je ovaj igrao ispod svih ocekivanja. Pa meni bilo smijesno ovo sto je Sinisa ispricao.
Jer mu je Memija rekao da tu moze svasta pametno procitati.ili kako vec.
Ali ne bitno.
Kazem ti ima stvari za koje si upravu sa ovim postom,ali ga usra sa ovim Nedom.
Postujem Nedu kao navijaca Zelje,postujem i da je sam sebi nalazio angazmane vani i uzeo fine pare,svaka mu cast na tome. To je stvarno za ogroman respekt. Jer niko ziv pa ni on sam nezna na osnovu cega.
Ne znam sta pise,ali ako vec hoce biti realan,nek krene od sebe,i bude surovo iskren da nikad nije bio igrac za Zelju.
Ja nikad nisam rijeci ruzne protiv njega napisao,i dok je igrao. Da ne bude zabune.
Kao sto sam kazes onaj ko pise nesto,to ima odredjenu tezinu.
Forum sto pise moze a i ne mora imati neku ulogu.
Ako pisanje ide u pravcu nekog nezadovoljstva nekim stvarima koje navijac osjeti isfrustriran losim rezultatima,to je ok. To je navijacki.
Ali ako navijac pljuje jednog Amara i govori da je izlapio onda to nema veze sa mozgom. Jer iza njega stoje neki rezultati od prije .
Ali ako pljuje Nedu ili nekog slicnog,onda ne zajebaji.
Znam da mislis pa on je dijete Zelje,i jeste i mnogi su,ali nije ni prvi ni zadnji od nase djece koji je popljuvan.
Nazalost takvi smo.
Mozda se i navijaci i igraci u svom mentalitetu i odnosu prema klubu trebaju porpaviti.
Pa bi se vise medjusobno cijenili.
I svako to dijete Zelje bilo dobro ili lose i bilo koji igrac kluba,mora postovati navijaca i ne nazivati ih svakakvim imenima i smatrat ih nebitnim.
Imas ti svega i svacega po forumu,to si dobro napisao,od onih koji su tu ciljano i puno zuje a malo meda daju,ali imas i onih koji vole klub vise od vecine tih igraca.
Znam ja da te frustrira kad ljudi pisu svasta,ali nije sve crno ili bijelo.
Vezano za Boccu, da, puno transfera, nije nigdje nista uspio, ali nemoj zajebavati, u Zelji je bio odlican. Znas i sam da u danasnjem fudbalu vecu ulogu igraju menadzeri nego kvalitet igraca, ali evo, ne znam bgm kako je igrao u Perugi i bilo gdje drugo pa da mogu tvrditi je li dobar ili nije, ali u Zelji je bio odlican. I Stila je promijenio 7-8 klubova pa je igracina bio i ostao, a za nasu ligu je nenadjebiv.
Barba, da prozvao sam i sebe u nekim od ovih gore navoda ako ces iskreno. I da, svako ima pravo na svoje vidjenje stvari ali kad procitas 3 stranice na kojima pise sve ovo gore sto sam naveo, da ga ****, kome ugoditi?
Ja se tog lika za Memiju ne sjecam, nebitan mi je. Mozda sam i ja subjektivan za Memiju jer mi je drug ali sta evo da mislim ako ne valja Memija, ne valja Sinisa, ne valja Blazevic, niko ne valja, ali bi radije istrpili nasu djecu nego srpskog polovnjaka, ali opet ne valja Memija. Isto sa Osmankovicem citam neki dan. Svi ga pljuvali nakon povrede, tjerali ga, jos kad je otisao kako je otisai drvlje i kamenje, i procitam nedavno “Radije bi da nas Osmankovic kosta gola nego Kosoric”. Evo ne znam, ti mi reci je li to za poluditi? Ti nisi glup lik, dobro kazes, ovo sto je Sinisa izjavio je bilo smijesno ali i istinito, to sto mu je Memija rekao je bilo ironicno, a ovdje ga (sam procitaj) neki zbog toga odma popljuvase.
Za Nedu ne znam kako si me shvatio, ali je poenta opet bila na tom zahtjevanju Zeljine djece i pljuvanju po njima, a onda naleti Nedo na objavu na forumu pa ih bas spusti. Udarate na momka koji je zakleti Zeljovac, koji ruznu rijec o Zelji nije rekao, koji je pomogao klubu kako god je znao i kad god je trebalo. Taj momak nikad nije rekao za sebe da je igracina, da je bolji od nekoga ko trenutno igra u Zelji, tako da, to sto kazes nek bude iskren prema sebi, on to jeste. Problem je u ovim koji ga ne znaju a pricaju. I ne znam sta sam tu usrao, nisam rekao da je dobar igrac samo da su ljudi kontradiktorni. Cak naprotiv, za razliku od pojedinih forumskih miseva ja sam mu te stvari rekao u lice i oci u oci sam otvoreno pricao s njim o mnogim stvarima.
- MocMahale444
A sto ce mi besplatno, nije beg cicijaSudoHusika je napisao/la: ↑03 mar 2021, 15:29Besplatan ti je ArenaCloud još 2 kola Muhoni.MocMahale444 je napisao/la: ↑03 mar 2021, 15:28Samo da areni i nsbih **** najmilije, najblize, rod i porod.
Eh takopleme im guzim.
![]()

Nego ko prenosi kup????????

-
- Kontakt:
Niko izgleda majku im njihovu.MocMahale444 je napisao/la: ↑03 mar 2021, 15:36A sto ce mi besplatno, nije beg cicijaSudoHusika je napisao/la: ↑03 mar 2021, 15:29Besplatan ti je ArenaCloud još 2 kola Muhoni.MocMahale444 je napisao/la: ↑03 mar 2021, 15:28Samo da areni i nsbih **** najmilije, najblize, rod i porod.
Eh takopleme im guzim.
![]()
![]()
Nego ko prenosi kup????????![]()
Po meni odličan lični primjer "pritiska".
Svi na forumu imaju svoje viđenje kako stanja tako i pojedinačnog učinka igrača na utakmici. Neko se razuimije više u fudbal, neko manje, ali nadam se da svi ovdje vole Želju, pa onda ostalo (Osim, Štilić, Siniša...). Treba biti realan da smo u banani. Također treba razumjeti i određene forumaše koji brane pojedince,već nabrojani. Ja lično kad pišem, pišem nakon utakmice i obično iznosim svoje neko viđenje. Možda se to nekad nekom ne sviđa, ali ja držim do svog mišljenja, i da, laik sam, kao i većina ovdje. Stvarno bih volio da smo prvi i da bježimo 10 bodova, ali ne može. Ja možda i najviše kritikujem Štilića, jer očekujem puno, puno više. OK on ne igra odbranu, ali tu sve počinje. Ne izvode se korneri kako bi trebali, slobodan udarac, ne pamtim kad je neko prebacio zid.... Ne znam...
-
- Kontakt:
- MocMahale444
Neki ljudi trebaju citati forum a ne kao da su pali s marsa.
Ovdje ima 2-3 forumasa koji brane osima, 2-3 sto brane misketa.
Ostale libo racku za doticne, bitan je Željo.
O problemima treba pricati pa nismo pitari.
Ovdje ima 2-3 forumasa koji brane osima, 2-3 sto brane misketa.
Ostale libo racku za doticne, bitan je Željo.
O problemima treba pricati pa nismo pitari.
Evo na portalu ima clanak o Sabanu i njegovoj plati... Pise da se odrekao velikog dijela plate kod nas, jel to znaci da mi njega placamo?
“I'll Make Him an Offer He Can't Refuse?”
Ja u svojim razmišljanjima uopšte ne vidim da to mora biti neki provjereni Željovac, neko nama dobro poznat. Čak naprotiv slažem se da to mora biti neko izvan ovog našeg sivila, sumornog i korumpiranog društva. U principu baš neko kao ovaj Cerić, ali da je ozbiljan, jer ovaj na žalost vuče na ublehu. Dakle baš neko izvana, jer ovdje se za malo novca (u Europskim okvirima) može mnogo toga napraviti. A priča o nekim Željovcima je previše izvikana, jer kao prvo tu nema niko sa baš ozbiljnim parama da bi ušao u priču, i drugo nema ni sa ozbiljnim vezama vani (jer od tamo moraju pare doći) da bi doveo i sponzore i investitore.SudoHusika je napisao/la: ↑03 mar 2021, 15:13Kakvi ba Željovci više, izlizana priča. Ovdje treba stranac. Željovci su imali pregršt prilika i niti jednu nisu iskoristili. On dok se dogovore ko je kriv i ko šta treba uraditi, zaboravi svoj svoga. Ili ugase telefone 10 dana pred skupštinu. Za mene više ne postoje.
Mislim da ne. Odrekao se plate, ali da ga i dalje aek placa. Ako placamo igraca na posudbi koji kvalitetom ne odskace od ostalih nasih veznjaka, onda smo prvaci u gluposti
Ovaj dio me buni jer pise "na Grbavici", a ne npr. tokom boravka na posudbi ili slicno.Prema izvorima bliskim grčkom klubu SportSport.ba saznaje da Šabanadžović na godišnjem nivou ima platu u iznosu od 150.000 eura.
To znači da za polusezonu u Atini zaradi 75.000 eura što neće biti slučaj na Grbavici pošto se odrekao dobrog dijela plate.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Cini se da je Aek odustao od njega skroz,pa mozda zato i ne zele da mu pokriju platu..
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
Ako ga placamo onda fakat nemam vise rijeci.
“I'll Make Him an Offer He Can't Refuse?”
Plaćamo i Veselog, Mujezinovića, Kosorića, Miletića, Vrhovca, Fejzića... pa nemamo nikakve koristi od njih..
Sačekajte utakmicu pa ćemo komentarisati Šabana, što neko napisa i Dado je dočekan na nož, pa postade motor ekipe.
Sačekajte utakmicu pa ćemo komentarisati Šabana, što neko napisa i Dado je dočekan na nož, pa postade motor ekipe.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
Bas cemo mi dati 75 tisuca eura za polusezonu Sabanu. Mislim ono...
Jači od ratova, režima i partija !!!!
Trenutno korisnika/ca: Lecler, Nyema1921, Paromlinac i 39 gostiju.