FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Dokle će ekipa dogurati u Ligi prvaka ove sezone?

Anketa je završila: 27 feb 2026, 23:24.

Osmina finala
6
21%
Četvrtfinale
10
36%
Polufinale
2
7%
Finale
1
4%
Osvajaju Ligu prvaka
9
32%

Ukupno glasova: 28

1921boy

Re: FC Barcelona

Post Postao/la 1921boy » 22 avg 2023, 13:06

Cancelo deal done, uskoro bi trebao postati igrač Barcelone.
Brko iz druge galaksije!

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 22 avg 2023, 13:21

1921boy je napisao/la:
22 avg 2023, 13:06
Cancelo deal done, uskoro bi trebao postati igrač Barcelone.
Deco htio Fresnedu, Xavi insistirao na Cancelu i progurao svoje.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 22 avg 2023, 15:51

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 22 avg 2023, 16:11

Evander je napisao/la:
22 avg 2023, 09:43
Napad jeste losiji nego ranije, ali daleko od loseg.
Naravno da je loš kad nemaš 2 krštena igrača u napadu. Lewatflopski je svoje dao, vidjelo se to nakon SP-a. Ferran i Fati imaju probleme druge prirode, ako ih prevaziđu biće ok, do tada ne možeš na njih ozbiljno računati kao kvalitetna rješenja.
Raphinha ima problem za koji nema pomoći, jednostavno nedostatak inteligencije. Abde limitiran.
Yamal koliko god obećavao, ipak ima samo 16 godina. Neozbiljno je od njega očekivati da bude nosilac igre.

I zato sam bio za povratak Messija, jer bi nam bio daleko najbolji ofanzivac u klubu. Daleko.

Što se UCL tiče, koliko god čudno zvučalo, samo da je proći grupu. Sve ostalo bonus. I naravno da se opet rezultatski Barca ne obruka.

Barca kad god je uzimala CL, bila je najjača ekipa svijeta. Ne može Barca guzovače uzeti ala Real.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 22 avg 2023, 17:20

Mokes je napisao/la:
22 avg 2023, 16:11
Evander je napisao/la:
Naravno da je loš kad nemaš 2 krštena igrača u napadu. Lewatflopski je svoje dao, vidjelo se to nakon SP-a. Ferran i Fati imaju probleme druge prirode, ako ih prevaziđu biće ok, do tada ne možeš na njih ozbiljno računati kao kvalitetna rješenja.
Raphinha ima problem za koji nema pomoći, jednostavno nedostatak inteligencije. Abde limitiran.
Yamal koliko god obećavao, ipak ima samo 16 godina. Neozbiljno je od njega očekivati da bude nosilac igre.

I zato sam bio za povratak Messija, jer bi nam bio daleko najbolji ofanzivac u klubu. Daleko.

Što se UCL tiče, koliko god čudno zvučalo, samo da je proći grupu. Sve ostalo bonus. I naravno da se opet rezultatski Barca ne obruka.

Barca kad god je uzimala CL, bila je najjača ekipa svijeta. Ne može Barca guzovače uzeti ala Real.
:thumbup:

Sve potpisujem :mrgreen:

IceTea
Kontakt:

Post Postao/la IceTea » 22 avg 2023, 17:39

Rodju je napisao/la:
22 avg 2023, 11:27
Prije 4 godine je Barcelona bila u polufinalu, tako da bi iskorak bilo finale, a ne 1/4 finale, kad bi se to poredilo. 2020 bili u 1/4 finalu.
Zadnje dvije sezone su reper za sadašnji plasman u 1/4 finale UCL.
Za podsjećanje kako i zašto je Barcelona lani ispala.
- Teško oštećeni u Milanu protiv Intera, kasnijeg finaliste UCL.
- U ključnim utakmicama nedostajala po 3-4 igrača prve ekipe ( FDJ, Pedri, Dembele, Christensen, Araujo u raznim kombinacijama izostanaka )

Ovo drugo vrijedi i za povratnu utakmicu protiv molera u CDR.
Slažem se, za uspjeh u UCL je potrebna velika količina sreće. ( žrijeb, penali, sudija......) Stoga jedva čekam dan kad će se igrati liga, varijanta UCL ili
kako se već bude zvalo, dakle, svako sa svakim, kod kuće i u gostima, pa da pobjednik bude onaj sa najviše bodova.
:urnebes: :urnebes:
𝐒𝐋𝐎𝐁𝐎𝐃𝐀 𝐓𝐔𝐙𝐋𝐀

𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕

𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 22 avg 2023, 17:52

Mokes je napisao/la:
Evander je napisao/la:

Ferran je izgleda prevazišao svoje probleme, najbolji strijelac pripremnim, eto dobio pet minuta i dovoljno za gol protiv, i općenito igra je bolja, opasniji smo kada je on na terenu. Naravno treba mu dati više minuta da vidimo jeli to to. Ne treba zaboraviti i da je prošle sezone igrao više na kapaljku nego sa nekom konkretnom minutažom, još je izlazi na početku sezone iz neugodne povrede.

Sport90 je napisao/la:
22 avg 2023, 08:47
NisamInSajder je napisao/la:
21 avg 2023, 22:27
Jest favorit zato što nikad lošija La.Liga nije bila. Sa ovom igrom, ne gine ti 3. mjesto u grupi Lige Prvaka. Možda i nije do Xavija koliko je on tvrdoglav, to ako mu Laporta ne ispunjava želje u vidu transfera, ne mora zavaljivati ekipu i slati na teren 2 štopera, 1 beka, 5 veznih i 1 krilo i špica. Toliko veznjaka na terenu, a igra poptuno nepovezana igra. Xavi treba da se vrati na vrijeme kada je tek došao i kada je izvalčio iz momčadi maksimalu. Na teren slati kvalitetne igrače Ferran, a ne favelaša Raphinhu za kojeg je Deco mahnuo pare.

I ovo sa Yamalom, hladno mislim da će njegova priča biti ista kao i Fatijeva.
Ja uopste ne govorim da barca igra dobrvo, vec da barca ima dobru ekipu, ekipu koja je sposobna osvajati trofeje i boriti se za najveca dostignuca - e sad je li to xavi ustima ili nije pitanje je. nego mi je bezveze prica da Barcelonin sastav nije dobar i da nema potencijala, a u ekipiti 2 golden boya, FDJ, Gundo, zatim jedan od najboljih stopera Aruho, pa jako dobri Kristijansen i Kunde, na golu ti golman koji je u ovom trenutku u top 5 svijetskih golmana, na lijevom beku imas jednog od najvcih svijetskih talenta na toj poziciji. U napadu Lewandowski, Rafinja, Feran, Fati - ovo je ekipa koja mora osvajti trofeje i pucati na najvece domete i ako to nije slucaj samo je krivica trenera.

Razumijem, i slažem se. I baš sam spomenuo negdje, Xavi ne izvlači maksimum iz ekipe i to je glavni razlog nezadovoljstva. I da to ne traje od početka priprema ove sezone, nego cijelu godinu, pa realno imaš potencijal da ovako loše protivnike u La Ligi tamburaš sa 3-4 gola razlike, naši su dobijali po 1:0 jako jako teško. Prošle sezone se igrala sjajna odbrana, Ter Stegen bio na nivou i zato se osvajilo.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 23 avg 2023, 12:50

Bokte Lewandowski 35 godina ima, nisam ni znao, konto ima neke 33. :rol: :tokralju:

Pa sta su uopste mislili ljudi koji su ga dovodili? Da mu tek krece karijera pa da ce bit zagrijan i u cvijetu mladosti? Na onakav nacin se rijesis Suareza jer je stariji i onda dovedes lika koji ima isto godina i isti tip igraca. :rol: Jos mu dali brutalnu platu.

Pa bolje da su Suareza ostavili, dao bi vise golova 100 %.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 23 avg 2023, 13:33

22 avg 2023, 17:52
Mokes je napisao/la:
Evander je napisao/la:

Ferran je izgleda prevazišao svoje probleme, najbolji strijelac pripremnim, eto dobio pet minuta i dovoljno za gol protiv, i općenito igra je bolja, opasniji smo kada je on na terenu. Naravno treba mu dati više minuta da vidimo jeli to to. Ne treba zaboraviti i da je prošle sezone igrao više na kapaljku nego sa nekom konkretnom minutažom, još je izlazi na početku sezone iz neugodne povrede.

Sport90 je napisao/la:
22 avg 2023, 08:47
21 avg 2023, 22:27
Jest favorit zato što nikad lošija La.Liga nije bila. Sa ovom igrom, ne gine ti 3. mjesto u grupi Lige Prvaka. Možda i nije do Xavija koliko je on tvrdoglav, to ako mu Laporta ne ispunjava želje u vidu transfera, ne mora zavaljivati ekipu i slati na teren 2 štopera, 1 beka, 5 veznih i 1 krilo i špica. Toliko veznjaka na terenu, a igra poptuno nepovezana igra. Xavi treba da se vrati na vrijeme kada je tek došao i kada je izvalčio iz momčadi maksimalu. Na teren slati kvalitetne igrače Ferran, a ne favelaša Raphinhu za kojeg je Deco mahnuo pare.

I ovo sa Yamalom, hladno mislim da će njegova priča biti ista kao i Fatijeva.
Ja uopste ne govorim da barca igra dobrvo, vec da barca ima dobru ekipu, ekipu koja je sposobna osvajati trofeje i boriti se za najveca dostignuca - e sad je li to xavi ustima ili nije pitanje je. nego mi je bezveze prica da Barcelonin sastav nije dobar i da nema potencijala, a u ekipiti 2 golden boya, FDJ, Gundo, zatim jedan od najboljih stopera Aruho, pa jako dobri Kristijansen i Kunde, na golu ti golman koji je u ovom trenutku u top 5 svijetskih golmana, na lijevom beku imas jednog od najvcih svijetskih talenta na toj poziciji. U napadu Lewandowski, Rafinja, Feran, Fati - ovo je ekipa koja mora osvajti trofeje i pucati na najvece domete i ako to nije slucaj samo je krivica trenera.

Razumijem, i slažem se. I baš sam spomenuo negdje, Xavi ne izvlači maksimum iz ekipe i to je glavni razlog nezadovoljstva. I da to ne traje od početka priprema ove sezone, nego cijelu godinu, pa realno imaš potencijal da ovako loše protivnike u La Ligi tamburaš sa 3-4 gola razlike, naši su dobijali po 1:0 jako jako teško. Prošle sezone se igrala sjajna odbrana, Ter Stegen bio na nivou i zato se osvajilo.
Ma da, kad ti kažeš biće da je tako.
I onda dođe lani tanka Sevilla i namuči City-ja.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 23 avg 2023, 17:55

Xavi trazio da marokanski bivol ostane, zadnji voz da se ova ubleha nekome uvali propala
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 23 avg 2023, 18:29

xavi je debil

1921boy

Post Postao/la 1921boy » 23 avg 2023, 19:23

A niko da spomene da je Alonsu rekao da je untransferable.
Brko iz druge galaksije!

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 23 avg 2023, 20:15

Ubuduće ću na godišnji nakon kraja hebenog prelaznog roka.

Sjajna prilika je propuštena da se utrpa Abde za Barcelone standarde ogromnih 20 mil evra. Xavi insistira da ima 5 krila. A taj novac su mogli usmjeriti za Felixa, koji i kad nema dan je klasa za Marokanca.
Pratio sam namjerno Abdea cijelu sezonu lani kad je igrao za Osasunu. Ono što on pokazuje je dobro, ali nije ekstra, nije nešto nevjerojatno (poput Yamala) i stvarno je nešto što odgovara timu poput Osasune, Celte, Betisa.
Ima dodir viška, predvidiv je, nema brzinu za krilo. I nikad neće biti za Barcelone, samo konstantno nadanje. Sada su mogli uzeti pare...

Helem novi ljudi, ista kuvac transfer politika kluba.

Canselo dolazi sutra. Posudba uz uvjet obavezne kupovine prolaskom u UCL16. Plata pola pola. Cijena 25 mil. Čudi me da su ovo bezbolno isposlovali.
Zadnja izmjena: jasonstatham, dana/u 23 avg 2023, 21:18, ukupno mijenjano 1 put.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 23 avg 2023, 20:25

jasonstatham je napisao/la:
23 avg 2023, 20:15
Ubuduće ću na godišnji nakon kraja hebenog prelaznog roka.

Sjajna prilika je propuštena da se utrpa Abde za Barcelone standarde ogromnih 20 mil evra. Xavi insistira da ima 5 krila. A taj novac su mogli usmjeriti za Felixa, koji i kad nema dan je klasa za Marokanca.
Pratio sam namjerno Abdea cijelu sezonu lani kad je igrao za Osasunu. Ono što on pokazuje je dobro, ali nije ekstra, nije nešto nevjerojatno (poput Yamala) i stvarno je nešto što odgovara timu poput Osasune, Celte, Betisa.
Ima dodir viška, predvidiv je, nema brzinu za krilo. I nikad neće biti za Barcelone, samo konstantno nadalje. Sada su mogli uzeti pare...

Helem novi ljudi, ista kuvac transfer politika kluba.

Canselo dolazi sutra. Posudba uz uvjet obavezne kupovine prolaskom u UCL16. Plata pola pola. Cijena 25 mil. Čudi me da su ovo bezbolno isposlovali.
Ovo je sva suština. Ništa se promijenilo nije otkako je grobar Bartomeu otišao. Jedina je sreća što ovi sad nisu u stanju onoliko se rasipati novcem, inače bi gore poslovali od Chelseaja.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 23 avg 2023, 21:24

Misliš da nije Tebasa, spržili bi levati 100+ mil evra na recimo Olma? Ili Vandersona. Moguće. Još će ispasti da ih Tebas pripazio. :-)
Mada niko kao Chelsea, molim te, nova definicija promašaja.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 24 avg 2023, 12:17

Pedri opet povrijedjen, od njega i Arauja nema nista nazalost, dva najbolja igraca u odbrani odnosno vezi ali dzaba kad su svako malo van terena, yebat ih.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 24 avg 2023, 12:21

Njega ce itekako kostat ona 20/21 sezona kad je sa 16/17 godina odigrao skoro 70 utakmica.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 24 avg 2023, 13:53

Epidaurus je napisao/la:
24 avg 2023, 12:21
Njega ce itekako kostat ona 20/21 sezona kad je sa 16/17 godina odigrao skoro 70 utakmica.
Ocigledno je i da se u Barci lose trenira, il evo u zadnje vrijeme se mozda stedi na hrani i suplementaciji.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 24 avg 2023, 17:46

harden je napisao/la:
24 avg 2023, 13:53
Epidaurus je napisao/la:
Ocigledno je i da se u Barci lose trenira, il evo u zadnje vrijeme se mozda stedi na hrani i suplementaciji.
Nema druge, nego da ti preuzmeš kormilo trenera.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 24 avg 2023, 20:04

Rodju je napisao/la:
24 avg 2023, 17:46
harden je napisao/la:
24 avg 2023, 13:53
Epidaurus je napisao/la:
Nema druge, nego da ti preuzmeš kormilo trenera.
I ovako sam u firmi koja je finansijski losa i kasne plate, koji cu qrac prelaziti u jos goru.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.