FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Megamon
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Megamon » 27 jun 2011, 23:07

Sta je ovo opet puka euforija,samo kad se Prle sutra vrati :lol:
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 27 jun 2011, 23:09

Bandovic i Alen Škoro gotovo pa sigurno si nasi igraci, formalnosti su samo ostali 8-)

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 27 jun 2011, 23:14

dzenan01 je napisao/la:
Dirk je napisao/la:Vucina i Damir ostaju ... fantasticno jos Bandovica, Skoru i Milosevica to bi bilo to :D
Sumnjam da će dovesti Miloša, jer Plišek preferira mlađe igrače i vjerovatno potpisuje ovaj Škahić. Nadam se da ima dovoljan kvalitet za PL. Bandović i Škoro su praktično dogovoreni, onda ne bi bilo loše dovesti još veznjaka...
I TITULA :mrgreen:
EDIT. Ako Bane ne ostane, moramo dovesti i desnog beka ili probati sa Ledetom .
Lede svakako moze igrati beka i to dobro(za razliku od stopera) ali zasto ga tu trositi kad ga je bolje ostaviti na krilu a zadrzati Baneta :)

padobranac1978
Kontakt:

Post Postao/la padobranac1978 » 27 jun 2011, 23:38

barbarez je napisao/la:
Megamon je napisao/la:
barbarez je napisao/la:Bogami dragog nije mi cilj provocirati,htio bih da mi prokomentarisete neke stvari i kako vi na to gledate..Vidim da vam je puna kapa tih nekih nepotizama i familijarnih veza i klanova.Sto je sasvim normalno.Volite klub i zelite da sve funkcionise u najboljem redu.Ne ulazim u to sta ce dolazak Pliseka znaciti za Sarajevo,po vama ne moze gore biti nego sto je bilo.Necu ulaziti ni u njegovu strucnost,u Zelji je bio i premalo da bih sad mogao davati neke komentare.Ono sto je meni jedino malo cudno je taj odnos Redzepagic -Plisek.Plisek je dosao u Zelju,Zeljo mu dao otkaz,umjesto para trazio Dzeku.Omogucio mu napredak,bilo je tu i njegovog interesa,menadjer je naravno Irfan.Dobro su oni tu omastili brk.Sada irfan njega dovodi u Sarajevo,sto opet pokazuje te neke medjusobne seme i veze.Sta ce biti vrijeme ce pokazati,ne kazem ni da sam upravu,ali ako nesto krene naopako da oni opet nisu nekog zapikirali,jer ocito da znaju procijeniti dobrog i profitabilnog igraca,pa da se opet okoriste dobro.Jer ocito je da jedan drugom stimaju poslove.Nije mi cilj da mi sad hrpa ljudi prica haj sta te briga,razguli,nego sta mislite da li su oni tandem koji ce vas zaista oporaviti od tih svih parazita u klubu ili su i oni slicni njima,i tu nisu zbog napretka Sarajeva ,nego vide pogodno tlo i za svoju guzicu.Znate na sta mislim.Pozz
A eto nama bi smetalo da oni stvore nekog novog Dzeku :lol: .Pa mi hocemo da to urade,jer i mi imamo koristi.Da nije bilo Pliseka i Redzepagica i sad bi pazar od brijanja is'o za plate igrace zeljeznicara :mrgreen:[/quote
Ma nek on stvori 5 takvih igraca,ali nek napravi rezultate sa Sarajevom,nemoj da ti zelis istu sudbinu Zelje i takve pare.Koliko god su sada dobro dosle,sigurno da je to minimum.Ja bi vise volio da je nesto napravio sa mojim klubom,pa bi sigurno bilo vise tih para i ja bi kao navijac imao vece zadovoljstvo.Pitam vas da li vam i oni djeluju kao neko ko je vidio interese u Sarajevu,ali ne samo napredak Sarajeva nego i svoj licni finansiski interes.U slucaju da dodje do nekih nesporazuma i talova,da ne bi bili izmanipulisani i da Sarajevo ne dobije mrvice,a moglo je puno vise.
[youtube][/youtube]

a sta ti mislis ciji je interes u pitanju kod vaseg tate,jeli njegov licni ili uspjeh melje?
MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 27 jun 2011, 23:46

Hvala Allahu dragom , dolaze nam bolji dani.

legenda79
Kontakt:

Post Postao/la legenda79 » 27 jun 2011, 23:55

a sta ti mislis ciji je interes u pitanju kod vaseg tate,jeli njegov licni ili uspjeh melje?[/quote]

Danas se fudbal svodi na interese pojedinaca ili vise njih..pa bio to neki seik,ruski naftni magnat ili pak Amar Osim,Irfan Redžepagic & companija, izgleda da ljudi jos uvijek zive u zabludi da se fudbal igra za raju...sto bi reko rahmetli babo Atif..sine veli: Ko igra za raju zanemaruje taktiku zavrsit ce karijeru u nizerazrednom f.k vratniku..!!

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 27 jun 2011, 23:57

legenda79 je napisao/la:

Danas se fudbal svodi na interese pojedinaca ili vise njih..pa bio to neki seik,ruski naftni magnat ili pak Amar Osim,Irfan Redžepagic & companija, izgleda da ljudi jos uvijek zive u zabludi da se fudbal igra za raju...sto bi reko rahmetli babo Atif..sine veli: Ko igra za raju zanemaruje taktiku zavrsit ce karijeru u nizerazrednom f.k vratniku..!!
Ma naravno.
Sve dok ti interesi nisu u sukobu, nema problema. Odnosno, sve dok klub profitira jednako kao i interesna skupina.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

padobranac1978
Kontakt:

Post Postao/la padobranac1978 » 27 jun 2011, 23:59

legenda79 je napisao/la:a sta ti mislis ciji je interes u pitanju kod vaseg tate,jeli njegov licni ili uspjeh melje?

Danas se fudbal svodi na interese pojedinaca ili vise njih..pa bio to neki seik,ruski naftni magnat ili pak Amar Osim,Irfan Redžepagic & companija, izgleda da ljudi jos uvijek zive u zabludi da se fudbal igra za raju...sto bi reko rahmetli babo Atif..sine veli: Ko igra za raju zanemaruje taktiku zavrsit ce karijeru u nizerazrednom f.k vratniku..!![/quote]

nemoj to meni govoriti,reci ovom Barbi....
MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!

legenda79
Kontakt:

Post Postao/la legenda79 » 28 jun 2011, 00:06

padobranac1978 je napisao/la:
legenda79 je napisao/la:a sta ti mislis ciji je interes u pitanju kod vaseg tate,jeli njegov licni ili uspjeh melje?

nemoj to meni govoriti,reci ovom Barbi....[/quote]

Ma nisam ciljao na tebe nego nako generalno

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 28 jun 2011, 00:08

ako u Sarajevo dodju najavljena pojacanja,uz ostanak ekipe iz prosle sezone,bicete glavni favoriti za titulu,zajedno sa Zeljom ,Borcem i Sirokim.. cim su vam zalizani otisli iz kluba i kod vas ugrijalo sunce!:)

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 28 jun 2011, 01:25

Mašala tek pročitah da su Kojašević i Ščepanović produžili saradnju nakon razgovora sa Irfanom ; Mašala, bravo za Irfana, svaki dan ima sve više i više pluseva kod mene :) Eh, dal' su istine il samo puste želje da se Škoro vraća ?!
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 28 jun 2011, 01:31

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 28 jun 2011, 01:31

Aferim ! ;) :mrgreen:
FORZA MARŠAL !!!

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 28 jun 2011, 01:40

Ko je onaj komentator na Genk - Sarajevo ?! Kako čovjek se raduje drugom golu Sarajeva, vidi se iz srca pravo.

Giallorossi
Kontakt:

Post Postao/la Giallorossi » 28 jun 2011, 01:53

GunnerS je napisao/la:Ko je onaj komentator na Genk - Sarajevo ?! Kako čovjek se raduje drugom golu Sarajeva, vidi se iz srca pravo.
Kerim Priganica je taj ;)
FK Sarajevo ♥ Chicago Bulls ♥ Chicago Bears ♥ AS Roma ♥

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 28 jun 2011, 02:00

GunnerS je napisao/la:Mašala tek pročitah da su Kojašević i Ščepanović produžili saradnju nakon razgovora sa Irfanom ; Mašala, bravo za Irfana, svaki dan ima sve više i više pluseva kod mene :) Eh, dal' su istine il samo puste želje da se Škoro vraća ?!
Vrlo izgledno :P

Evo formacije idealne za mene (nemojte mi govorit takticar hahu jer ovo je formacija,kako ce oni istrcat na teren a ne kako ce oni igrat,trcat,dodavat isl - to je taktika)

----------------BANDOVIC-------------------
Bane/???-----TORLAK--DUPOVAC-----BELI
------------------VUCINA---------------------
LEDE---------------------------------HADZIJA
----------------KOJASEVIC--------------------
----------SKORO---------OBUCA------------

-Znaci od uprave i trenera do Europe odnosno PL BIH ocekujem sljedece:

1) Dovodjenje golmana(Bandovic) na min 3-4 godine.
2) Dovodjenje napadaca ali ako ce biti pravi(Skoro - ugovor na 3 god minimalno) a ako nece onda nam ne treba jer imamo dovoljno
3) Ostanak Baneta ili dovodjenje desnog beka/krila(pravo pojacanje za prve postave) - zavisi od toga sta ce Lede igrati
4) Produzavanje sa Torlakom,Hadzijom i Ledetom naravno (sto duze to bolje)
5) Potpisivanje ugovora sa Ibrahimom na 4 god minimalno(stoperom iz Gradine) jer ima nade u njemu, mogao bi biti veliki igrac
6) Potpisivanje ugovora sa dobavljacem opreme(vec sam milion puta rekao da mora biti kvalitetno sa dobro uradjenim sponzorima,grbovima itd) koji ce po mogucnosti opremiti omladinske kategorije.
7) Novi projekat sa clanskim i godisnjim koje ce se ujedno i bar malo reklamirat na tvu,novinama i netu kao i stalno azuriranje zvanicne web stranice.

To je onaj minimum,sad idu stvari sa kojima bi bio presretan da urade:

8) Dovodjenje playa,igrac koji moze u prvu postavu odma a ne prinova
9) Dovodjenje ljevog beka(isto kao i sa playom)
10) Dovodjenje krilnog igraca(isto kao i u gore navedenim stavkama)
11) Skracivanje igrackog kadra, mislim na juniore kojih je 6-7 a imaju 2-3 nastupa za 2 godine (Cakal,Cizmic,Kadic,Skoro,Sehovic,Becirevic,Campara,Peljto) Probrati 1-2 od njih i to je to,ostalo ili na posudbu ili raskid ugovora.

U buducnosti od njih ocekujem sistemski rad,gdje se zna ko pije ko placa. -Izglasavanje statuta i poslovnika o radu skupstine(prije toga sve pipremiti a ne opet najavljivat otkaze kad se ne usvoji ili ne bude kvoruma).-Namicanje sponzora te produzavanje ugovora sa onim Rusima.-Tjeranje ostatka parazita u klubu(ima ih jos vjerujte).-Produzavanje ugovora sa igracima prije nego sto isteknu da bi se unaprjed znalo na koga se moze racunat a na koga ne kao i planirano dovodjenje igraca gdje treba Ne prodavanje igraca za sicu,kao i potpisivanje na MINIMALNO 2 god a pokusavati i vise naravno.-Otvaranje Fan Shopa. -Potpuno zabranjivanje igracima da daju izjave u medjima i za kraj, ako se odradi ovih prvih 7 ili 11 stavki onda podhitno zadrzati kompletan kadar na zimu i spremiti se za drugi dio kako treba,tj za titule.

ako biste vi jos nesto dodali slobodno napisite :)

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 28 jun 2011, 02:05

Care, ja tebi predlažem da ti ovo njima pošalješ, faksiraš al kad bi to njima došlo oni bi ti odgovorili ako ovako svi traže od nas odošmo mi :D I ja bih to najviše volio al je to mislim previše, daj Bože da se pola toga riješi, a ne 90%.

Identitet
Kontakt:

Post Postao/la Identitet » 28 jun 2011, 02:05

samosarajvo je napisao/la:
GunnerS je napisao/la:Mašala tek pročitah da su Kojašević i Ščepanović produžili saradnju nakon razgovora sa Irfanom ; Mašala, bravo za Irfana, svaki dan ima sve više i više pluseva kod mene :) Eh, dal' su istine il samo puste želje da se Škoro vraća ?!

Evo formacije idealne za mene (nemojte mi govorit takticar hahu jer ovo je formacija,kako ce oni istrcat na teren a ne kako ce oni igrat,trcat,dodavat isl - to je taktika)

2) Dovodjenje napadaca ali ako ce biti pravi(Skoro - ugovor na 3 god minimalno) a ako nece onda nam ne treba jer imamo dovoljno
3) Ostanak Baneta ili dovodjenje desnog beka/krila(pravo pojacanje za prve postave) - zavisi od toga sta ce Lede igrati
5) Potpisivanje ugovora sa Ibrahimom na 4 god minimalno(stoperom iz Gradine) jer ima nade u njemu, mogao bi biti veliki igrac
6) Potpisivanje ugovora sa dobavljacem opreme(vec sam milion puta rekao da mora biti kvalitetno sa dobro uradjenim sponzorima,grbovima itd) koji ce po mogucnosti opremiti omladinske kategorije.
7) Novi projekat sa clanskim i godisnjim koje ce se ujedno i bar malo reklamirat na tvu,novinama i netu kao i stalno azuriranje zvanicne web stranice.

11) Skracivanje igrackog kadra, mislim na juniore kojih je 6-7 a imaju 2-3 nastupa za 2 godine (Cakal,Cizmic,Kadic,Skoro,Sehovic,Becirevic,Campara,Peljto) Probrati 1-2 od njih i to je to,ostalo ili na posudbu ili raskid ugovora.

U buducnosti od njih ocekujem sistemski rad,gdje se zna ko pije ko placa. -Izglasavanje statuta i poslovnika o radu skupstine(prije toga sve pipremiti a ne opet najavljivat otkaze kad se ne usvoji ili ne bude kvoruma).-Namicanje sponzora te produzavanje ugovora sa onim Rusima.-Tjeranje ostatka parazita u klubu(ima ih jos vjerujte).-Produzavanje ugovora sa igracima prije nego sto isteknu da bi se unaprjed znalo na koga se moze racunat a na koga ne kao i planirano dovodjenje igraca gdje treba Ne prodavanje igraca za sicu,kao i potpisivanje na MINIMALNO 2 god a pokusavati i vise naravno.-Otvaranje Fan Shopa. -Potpuno zabranjivanje igracima da daju izjave u medjima i za kraj, ako se odradi ovih prvih 7 ili 11 stavki onda podhitno zadrzati kompletan kadar na zimu i spremiti se za drugi dio kako treba,tj za titule.

Bravo, ja bi dodao samo da se pola od toga ostvari bio bi presretan! 8-)

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 28 jun 2011, 02:08

Identitet je napisao/la:
samosarajvo je napisao/la:

Bravo, ja bi dodao samo da se pola od toga ostvari bio bi presretan! 8-)
1-7 bi trebao, to je minimum sto ja ocekujem jbt . Mislim da to nije tesko.
od ovog dole 8 - 11 tesko da se ista ostvari
a ovo zadnje...e tu ocekujem barem pola , pogotovo ovo boldirano i vezano za igrace

Identitet
Kontakt:

Post Postao/la Identitet » 28 jun 2011, 02:14

iskreno, bilo bi idealno. ali moramo svi imati u vidu da ne smijemo očekivati previše. ne smijemo jer su u klubu jos dinosauri kao agim nikolić, mirso fazlagić i kompanija. ja očekujem još problema, al se nadam da će stvari krenuti nabolje.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, bordospartanac, muhamedhulk, OsmanhodzicBuco i 55 gostiju.