Kyle Kuric je imao jedva poen po utakmici u prosjeku u prvoj sezoni a ja ne bi imao nista protiv da imamo jednog Kurica u repkiGhuraba je napisao/la: ↑03 mar 2021, 16:42Ja sam izgubio nadu da ce ijedan od rodjaka zaigrati za nas. S njima dvojicom bismo, u najgorem slucaju, mogli imati odlicne rezerve na 4 i 5 i ta centarska linija bi nam bila brutalna u narednih 10+ godina. Ovako se doslovno nemamo cemu nadati, jer je buducnost tanja nego ikad. Omladinske selekcije ce se tek u ovom postcorona periodu zavaliti u kanal.
Gledam recimo Huseinovic na koledzu nema ni 2 poena u prosjeku. Ok, tek mu je prva sezona. Ok, nije ni Alibegovic gotovo nista tamo napravio. Ali, ovaj je u Americi vec par godina i morao je bar malo vise pokazati, ako vec ima neki kvalitet.
Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
- legenda reala
- Kontakt:
Sulejmanovic vcrs nista katastrofa, Atic malo bolji al i on nista specijalno samo gura loptu drugima nemoj da on nesto proba
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Zato Gega zasad 4/5 za tri.legenda reala je napisao/la: ↑03 mar 2021, 19:45Sulejmanovic vcrs nista katastrofa, Atic malo bolji al i on nista specijalno samo gura loptu drugima nemoj da on nesto proba
Summa summarum ovaj Cavanaugh radi sve sto bi Sulejmanovic trebao raditi dok je u igri, a dok se to ne promjeni kod Emira gledat ce losijeg igraca generalno kako igra dok on sjedi na klupi.
- legenda reala
- Kontakt:
Znas kolko ja gotivim Amara i da ga uvijek branim, Atic me nervira jer je pizda tipa Pjanica, malo se decko opustio naso curuGhuraba je napisao/la: ↑03 mar 2021, 19:55Zato Gega zasad 4/5 za tri.legenda reala je napisao/la: ↑03 mar 2021, 19:45Sulejmanovic vcrs nista katastrofa, Atic malo bolji al i on nista specijalno samo gura loptu drugima nemoj da on nesto proba![]()
Ma frajer igra ko Penava u repci, uđe dobije dva faula napolje, uđe ponovo jos dva i kraj
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Ma Sulejmanovic je kroz cijelu karijeru pasivan. Imas osjecaj da ni u nasoj ligi ne bi imao vise od 10-ak poena u prosjeku.
Gegic trice 6/7 sve sam vidio u zivotu 
Edin Atic (vs Tenerife) - 4p, 5s, 3a
Darko Talic - 3p, 1s, 1a
Emir Sulejmanovic (vs Igokea) - 2p, 3s, 1a
Josh Roberson (vs Obradoiro CAB) - 5p, 1s, 3a
Ivan Karacic (vs Rabotnicki) - 6p, 6s
Amar Gegic (vs Gorica) - 28p, 6s, 6a
Kenan Kamenjas - 22p, 12s, 1a
Nedim Buza - 3p, 2s, 1a
Obrad Tomic (vs Kumanovo) - 5p, 4s, 2a
Darko Talic - 3p, 1s, 1a
Emir Sulejmanovic (vs Igokea) - 2p, 3s, 1a
Josh Roberson (vs Obradoiro CAB) - 5p, 1s, 3a
Ivan Karacic (vs Rabotnicki) - 6p, 6s
Amar Gegic (vs Gorica) - 28p, 6s, 6a
Kenan Kamenjas - 22p, 12s, 1a
Nedim Buza - 3p, 2s, 1a
Obrad Tomic (vs Kumanovo) - 5p, 4s, 2a
Hoces ti da ga prozivas.
On i Kamenjas su definitivno prevazisli ovaj nivo.
Da se ne ponavljam previse, samo bih napisao da mi se nikako ne svidja nacin na koji se Kenan brani na niskom postu. Tijelom uglavnom pruzi dobar otpor i ne dopusti nikom da ga lagano ugura, ali je problem sto uvijek ostavi prostora po ceonoj liniji, pa protivnicki igrac komotno moze zavrsiti na drugi obruc. U napadu je jako inteligentan, spretan i snalazljiv, polaze dobro s obje ruke, ali mora poraditi na osjecaju prilikom izbacivanja horoga - dosta kruto i grubo to izgleda, a luk lopte je previse ravan. Slobodna bacanja takodjer trebaju biti bolja.
Slusao sam hrvatskog komentatora na areni kako u ocaju ponavlja 10 minuta kako je Gegic los suter i onda je jedva docekao profulano slobodno da kaze o ovome sam vam pricaoGhuraba je napisao/la: ↑03 mar 2021, 21:21Hoces ti da ga prozivas.![]()
On i Kamenjas su definitivno prevazisli ovaj nivo.
Da se ne ponavljam previse, samo bih napisao da mi se nikako ne svidja nacin na koji se Kenan brani na niskom postu. Tijelom uglavnom pruzi dobar otpor i ne dopusti nikom da ga lagano ugura, ali je problem sto uvijek ostavi prostora po ceonoj liniji, pa protivnicki igrac komotno moze zavrsiti na drugi obruc. U napadu je jako inteligentan, spretan i snalazljiv, polaze dobro s obje ruke, ali mora poraditi na osjecaju prilikom izbacivanja horoga - dosta kruto i grubo to izgleda, a luk lopte je previse ravan. Slobodna bacanja takodjer trebaju biti bolja.
Evo poceo sam polako prozivati Sulejmanovica pa cemo vidjeti...Gegic se preporodio a i Orelik ozivi prekjucer nakon prozivki
Amarovi poeni
11: 40
14 : 20
17 : 40
1 : 12 : 15
1 : 14 : 35
11: 40
14 : 20
17 : 40
1 : 12 : 15
1 : 14 : 35
Postade i od njega kosarkas napokon ...
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
mislim da je dobra stvar za nas da se euro igra '22. jer dosta nasih igraca treba i ocekuje se da napravi iskorak sljedece sezone, da bi taman pred euro bili makar 10% bolji kosarkasi nego ove sezone. ovdje prije svega mislim na mladje poput gegica koji je vec ove sezone puno bolji nego lani. ne bi bilo lose da i neki drugi,poput atica, uzmu casove kod tog njegovog trenera za sut koji se spominjao ovdje. ako mu je stalo da napreduje i bude kompetentnija dvojka sa sirim arsenalom u torbi.
neki ce i promijeniti klub nabolje (Kameni prije svih) ili zadobiti vecu ulogu (Musa...)
najvise me zabrinjavaju igraci sa losim IQom i manjkom samopouzdanja poput, nazalost moram navesti, Sulje. pravi glupe faule, ne sutira kad treba, i td. to se u reprezentaciji moze donekle prikriti, ali klub ga nece dugo tolerisati...
opet moram navesti da bosnic niposto ne smije odustati od alibegovica. ako dogodine igrao euroligu kao backup, koliko to mi imamo igraca u boljoj situaciji??
i on cini mi se napreduje. kao da je sale djordjevic otkocio neke stvari u njegovoj glavi, pa sad uzima tricu bez straha kao recimo u oktobru...
svaka cast igracima koji su iznijeli kvale, ali ne moze ti biti veci prioritet vrabac od alibegovica. ako se moze povest 14 igraca onda ok. nek se brate i mirza prihvati posla i sredi momku sta treba...ako se ne srede stvari sa pasosem ja nisam siguran da bih birao robersona ispred amara ma koliko amerikanac bio pristojan u svojoj roli...sa ovako klimavim suljom, rizicno je ici ovako tanak na cetvorci...dok dobar dio uloge playa mogu iznijeti i nasi nominalno bekovi-suteri
neki ce i promijeniti klub nabolje (Kameni prije svih) ili zadobiti vecu ulogu (Musa...)
najvise me zabrinjavaju igraci sa losim IQom i manjkom samopouzdanja poput, nazalost moram navesti, Sulje. pravi glupe faule, ne sutira kad treba, i td. to se u reprezentaciji moze donekle prikriti, ali klub ga nece dugo tolerisati...
opet moram navesti da bosnic niposto ne smije odustati od alibegovica. ako dogodine igrao euroligu kao backup, koliko to mi imamo igraca u boljoj situaciji??
i on cini mi se napreduje. kao da je sale djordjevic otkocio neke stvari u njegovoj glavi, pa sad uzima tricu bez straha kao recimo u oktobru...
svaka cast igracima koji su iznijeli kvale, ali ne moze ti biti veci prioritet vrabac od alibegovica. ako se moze povest 14 igraca onda ok. nek se brate i mirza prihvati posla i sredi momku sta treba...ako se ne srede stvari sa pasosem ja nisam siguran da bih birao robersona ispred amara ma koliko amerikanac bio pristojan u svojoj roli...sa ovako klimavim suljom, rizicno je ici ovako tanak na cetvorci...dok dobar dio uloge playa mogu iznijeti i nasi nominalno bekovi-suteri
Garza se možda i ne uklapa u Bosnićev sistem, njemu je čvrsta odbrana osnovno i traži od igrača da trče kontre ali i da se brzo vraćaju u odbranu. Garzi su najveće mane da se sporo kreće i da je loš defanzivac koji se posebno muči kad treba braniti pick and roll. Za njegovu igru u napadu u SAD govore "On offense he’s got a million little ways to beat you", "elite skill level", a i trojke šutira 45.5% na više od tri pokušaja po utakmici.
Aleksandar Lazic (vs Zadar) - 5p, 3s
Djordje Topolovic (vs Split) - 16p, 5s, 1a
Sani Campara (vs Osijek) - 9p, 1s, 3a
Drasko Knezevic (vs Sloboda Uzice) - 18p, 1s, 9a
Jure Zubac (vs Studentski Centar) - 7p, 5s
Djordje Topolovic (vs Split) - 16p, 5s, 1a
Sani Campara (vs Osijek) - 9p, 1s, 3a
Drasko Knezevic (vs Sloboda Uzice) - 18p, 1s, 9a
Jure Zubac (vs Studentski Centar) - 7p, 5s
Imam utisak da Lazic moze puno vise od ovoga sto pruza u Mornaru. Uvijek je zadnja opcija u napadu i bojim se da se to pored ovih Amerikanaca nikad nece ni popraviti. Volio bih ga vidjeti u ekipi koja nema toliko stranaca, mada su mu Barani vjerovatno dali dobar ugovor.
Italija je dusu dala za njega, meni je svakako Mornar odvratna ekipa i njihovo uvlacenje u supak Pullenima, Whiteheadima, Gabrielima i ostalimaGhuraba je napisao/la: ↑04 mar 2021, 23:36Imam utisak da Lazic moze puno vise od ovoga sto pruza u Mornaru. Uvijek je zadnja opcija u napadu i bojim se da se to pored ovih Amerikanaca nikad nece ni popraviti. Volio bih ga vidjeti u ekipi koja nema toliko stranaca, mada su mu Barani vjerovatno dali dobar ugovor.
Ajdin Penava (vs Limburg) - 6p, 6s, 1a
Stefan Glogovac (vs Pljevlja) - 15p, 10s, 2a
Ivan Karacic (vs Lovcen Cetinje) - 12p, 6s, 1a
Ismet Sejfic (vs Rabotnicki) - 4p, 6s
Stefan Glogovac (vs Pljevlja) - 15p, 10s, 2a
Ivan Karacic (vs Lovcen Cetinje) - 12p, 6s, 1a
Ismet Sejfic (vs Rabotnicki) - 4p, 6s
Stavili su nas u zadnju jakosnu skupinu. Nas cim vide na velikom takmicenju automatski nas svrstaju u zadnju jakosnu skupinu, bez ikakvih kriterija.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.