Upravu s,i da je neznalica otiso ranije, sad bi vec bili u 5tom sesiru, ovako moramo cekat jos koju god.Drape je napisao/la: ↑13 nov 2020, 16:52Reci ti gdje smo bili u trenutku kad je neznalica dobio otkaz. Jedina greška je u tom što ga je trebao dobiti i prije.bordobijeli je napisao/la: ↑13 nov 2020, 16:46I sta smo dobili u ovih 6 godina bez neznalice ??
A gdje smo bili dok je neznalica bio na klupi.
Novi selektor reprezentacije BiH
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Malo mi je prenapuhana cifra, pogotovo za Osijek, i tesko mi je povjerovati da je rijec o tako unosnom ugovoru. Ove informacije ne treba uzeti zdravo za gotovo jer ovakvi clanci nisu bas vjerodostojan izvor informacija, ali u svakom slucaju ono sto vrijedi i sto je kvalitetno u to treba ulagati. Kada povuces crtu, pa i tih 180k eura je ogromna cifra jer je to bacen novac. Sta si dobio postavljanjem trenera koji nije kompetentan da vodi reprezentaciju u ovakvim okolnostim, a koji je dobio posao samo sto se uklapa u finansijske okvire i granice postavljenje od "strucnih" clanova NSBIH.Salih1984 je napisao/la: ↑13 nov 2020, 16:44Evo kolike su plate Bjelice i njemu slicnih,dok npr Bajevic zaradjuje 180k eura godisnje(o tome su nasi mediji pisali vise puta)Hare1902 je napisao/la: ↑13 nov 2020, 16:34Da nema angažman u Osijeku, Nenad Bjelica je po meni najbolji izbor ili neko tog tipa. Dakle, aludiram na to da bude moderan trener, a ne ovi fosili koji su i dalje u 80-im godinama po shvatanju i samom pogledu na način igranja i taktiku u ovom sportu. Bjelica je zanat "ispekao" u Austriji i postigao, za nas region, sjajne rezultate sa Dinamom. Poenta priče, moderan selektor, dati mu prostora i vremena, ne stavljati pritisak i ocekivati rezultate odmah jer mi, u ovom trenutku, nismo reprezentacija koja je spremna za postizanje nekih rezultata niti cemo biti u nekom doglednom vremenu ruku na srce. Kompletan rebuilding svega!
https://www.tportal.hr/sport/clanak/doz ... o-20200904
Uklopio bi se sa novim vođom svlačionice.hurem je napisao/la: ↑13 nov 2020, 16:53Vrijeme ce pokazati da je Barbarez uvijek bio najbolji izbor, u kombinaciji s Bajramovicem ili nekim sličnim.
Nemojte mi samo priče u vezi s pokerom i nevodjenjem ni1 kluba do sada. Vodili su i trenirali dosadasnji selektori pa sta smo dobili?! - jedno veliko NIŠTA.
Daj covjeka kojem je 100% stalo i koji ce raditi isključivo u interesu reprezentacije a uz to i samom svojom pojavom privući nase talente iz dijaspore. Nama treba motivator, neko ko izgara za reprezentaciju.
...
Sve smo probali...daj sada nesto drugacije.

Svi su od Balje prepisali nosenje znojniceDrape je napisao/la: ↑13 nov 2020, 16:59Uklopio bi se sa novim vođom svlačionice.hurem je napisao/la: ↑13 nov 2020, 16:53Vrijeme ce pokazati da je Barbarez uvijek bio najbolji izbor, u kombinaciji s Bajramovicem ili nekim sličnim.
Nemojte mi samo priče u vezi s pokerom i nevodjenjem ni1 kluba do sada. Vodili su i trenirali dosadasnji selektori pa sta smo dobili?! - jedno veliko NIŠTA.
Daj covjeka kojem je 100% stalo i koji ce raditi isključivo u interesu reprezentacije a uz to i samom svojom pojavom privući nase talente iz dijaspore. Nama treba motivator, neko ko izgara za reprezentaciju.
...
Sve smo probali...daj sada nesto drugacije.
![]()

Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
-
- Kontakt:
Bili smo na 26 mjestu FIFA rang liste, sad smo 51Drape je napisao/la: ↑13 nov 2020, 16:52Reci ti gdje smo bili u trenutku kad je neznalica dobio otkaz. Jedina greška je u tom što ga je trebao dobiti i prije.bordobijeli je napisao/la: ↑13 nov 2020, 16:46I sta smo dobili u ovih 6 godina bez neznalice ??
A gdje smo bili dok je neznalica bio na klupi.
Nevjerujem da je prenapuhano,Osijek je jedan od najboljih klubova u HrvatskojHare1902 je napisao/la: ↑13 nov 2020, 16:58Malo mi je prenapuhana cifra, pogotovo za Osijek, i tesko mi je povjerovati da je rijec o tako unosnom ugovoru. Ove informacije ne treba uzeti zdravo za gotovo jer ovakvi clanci nisu bas vjerodostojan izvor informacija, ali u svakom slucaju ono sto vrijedi i sto je kvalitetno u to treba ulagati. Kada povuces crtu, pa i tih 180k eura je ogromna cifra jer je to bacen novac. Sta si dobio postavljanjem trenera koji nije kompetentan da vodi reprezentaciju u ovakvim okolnostim, a koji je dobio posao samo sto se uklapa u finansijske okvire i granice postavljenje od "strucnih" clanova NSBIH.Salih1984 je napisao/la: ↑13 nov 2020, 16:44Evo kolike su plate Bjelice i njemu slicnih,dok npr Bajevic zaradjuje 180k eura godisnje(o tome su nasi mediji pisali vise puta)Hare1902 je napisao/la: ↑13 nov 2020, 16:34Da nema angažman u Osijeku, Nenad Bjelica je po meni najbolji izbor ili neko tog tipa. Dakle, aludiram na to da bude moderan trener, a ne ovi fosili koji su i dalje u 80-im godinama po shvatanju i samom pogledu na način igranja i taktiku u ovom sportu. Bjelica je zanat "ispekao" u Austriji i postigao, za nas region, sjajne rezultate sa Dinamom. Poenta priče, moderan selektor, dati mu prostora i vremena, ne stavljati pritisak i ocekivati rezultate odmah jer mi, u ovom trenutku, nismo reprezentacija koja je spremna za postizanje nekih rezultata niti cemo biti u nekom doglednom vremenu ruku na srce. Kompletan rebuilding svega!
https://www.tportal.hr/sport/clanak/doz ... o-20200904
Pogledaj samo kolko love uzmu na trasnsferima,npr u sezoni 2018/19 zaradili su preko 11 miliona eura na raznim transferima
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....
- ASD
- Kontakt:
Osijek ima velik budžet.
Koliko god da košta Bjelica vrijedi čovjek, ali nama je problem prije svega savez i sistem u kojem kolo vode menadžeri koji se hvale kako pošalju ljubičicu (500 Eur) po igraču za selektora (u mladoj reprezentaciji). Možete zamisliti šta se dešava u A selekciji, a takvoj situaciji džaba je i Guardiola...
Znaci, prema informacijama koje nam daju, namece nam se da mi ne mozemo platiti trenera na nivou kluba kao Osijek. Nije li to malo porazavajuce da Osijek, finansijski, bolje stoji od fudbalskog saveza jedne drzave? Treba se zapitati da li smo mi stvarno u takvoj krizi, finansijski, ili je poremecen sistem prioriteta gdje kanalisati novcana sredstva (citaj napuni svoje dzepove pa sta ostane za placanje strucnog kadra). Ako je stvarno takva kriza, onda nemamo pravo se zaliti na selektore koje postavljaju i kritikovati njihov kvalitet i znanje.
Nema nam nista nego srusiti sav savez 

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Hoce li iko pozvati na odgovornost Zvjezdana Misimovica, prvo nas je zavalio sa zutom pijanicom a zatim potopio sa Bajevicem u izlogu a specijalcima iza njega.
Pokazao si da ne znas Miske.
Hocemo Vedu, Asmira, Salihović, Medunjanina a ne pijance i lokatore.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Zar on bira selektora i igrace?bhsport je napisao/la: ↑13 nov 2020, 18:46Hoce li iko pozvati na odgovornost Zvjezdana Misimovica, prvo nas je zavalio sa zutom pijanicom a zatim potopio sa Bajevicem u izlogu a specijalcima iza njega.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin
Misketova komisija samo predlaže ali ne bira selektore, Misketov prvi izbor je bio Kodro ali je savez odbio jer Meho nije podoban.bhsport je napisao/la: ↑13 nov 2020, 18:46Hoce li iko pozvati na odgovornost Zvjezdana Misimovica, prvo nas je zavalio sa zutom pijanicom a zatim potopio sa Bajevicem u izlogu a specijalcima iza njega.
Nema puno trenera koji mogu voditi one čobane! Nama ne treba neko ko zna već neko ko ce njima dijeliti pleske...Mi moramo jednom za sva vremena shvatiti da smo mi pogana nacija, znamo sve a nista ne znamo! Ja samo ne znam na sta cemo liciti kad nam se oproste Dzeko pa i Pjanic...Onda smo rang Latvije mada mislim da smo i sad u tom rangu! 90% njih dođe sto moraju(Boje se kazne UEFE). Nema vise nake karizme sto je bio Ciro! Jednostavno neslusas=pleska! Ima jedna dobra a vezana za Safeta Nadarevica gdje mu Ciro kaze "Sine ti si najbolji stoper na svijetu za tebe je Canavaro mala maca i Safet poslje toga ujeda inace bude pleska!
- JavierBosnia
- Kontakt:
Kakav Bjelica jeste li normalni.
Kodro, Osim, Husref, Marinovic, Nalic, Krstajic i slični su naš domet.
Kodro, Osim, Husref, Marinovic, Nalic, Krstajic i slični su naš domet.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Odlično nek ta komisija pozove nadležne na odgovornost.Drape je napisao/la: ↑13 nov 2020, 19:07Misketova komisija samo predlaže ali ne bira selektore, Misketov prvi izbor je bio Kodro ali je savez odbio jer Meho nije podoban.bhsport je napisao/la: ↑13 nov 2020, 18:46Hoce li iko pozvati na odgovornost Zvjezdana Misimovica, prvo nas je zavalio sa zutom pijanicom a zatim potopio sa Bajevicem u izlogu a specijalcima iza njega.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Ma vala dajte nam i Amara na godinu dana.
Neka ima i on u CV da je bio trener repke.
Apsolutno je svejedno ko nam dodje za sljedece kvale kada ne igramo da se kvalifikujemo.
Neka ima i on u CV da je bio trener repke.
Apsolutno je svejedno ko nam dodje za sljedece kvale kada ne igramo da se kvalifikujemo.
Pa oni i ne mogu platitu Bjelicu. Koliko god porazavajuce zvuci da Osijek moze, a mi ne mozemo. Jer na to nas je savez doveo.
SERGEJ BARBAREZ i AMAR OSIM skupa, ugovor neki veci i neka grade sistem.
Obojica imaju 100% veliku zelju za rad,
Srcem ce raditi jer obojica vole repku,
Znaju nas mentalitet, nase mane i vrline
Mislim da finansijski mozemo podnjet obojicu.
Obojici je stalo 100% do repke.
I nekako se mogu nadopunjavati obojica
Jos neke legende u strucni stab koje mozemo platit i koji imaju zelju i srce za repku.
Kad ne mozemo protiv saveza bar da je strucni stab kako treba.
SERGEJ BARBAREZ i AMAR OSIM skupa, ugovor neki veci i neka grade sistem.
Obojica imaju 100% veliku zelju za rad,
Srcem ce raditi jer obojica vole repku,
Znaju nas mentalitet, nase mane i vrline
Mislim da finansijski mozemo podnjet obojicu.
Obojici je stalo 100% do repke.
I nekako se mogu nadopunjavati obojica
Jos neke legende u strucni stab koje mozemo platit i koji imaju zelju i srce za repku.
Kad ne mozemo protiv saveza bar da je strucni stab kako treba.
BašČelik!
I Dalic ima duplo manju placu od Bjelice, ne znam sto je tu cudno. Klub i reprezentaciju usporedjivati je besmisleno, samo ovi najjaci savezi placaju ogromne place izbornicima.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.