Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Re: Automobili, motori...
Brat od limara, preko mehanicara do strucnjaka za tapacirung 
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Automobili raznih proizvodjaca su u prosli kroz onu radnju, od merca, preko a. martina, vw-a, audija, bmw-a, lamborginija, bentleya, onda od land rovera do fiatovih vojnih dzipova.
Naravno i taj stari engleski humor, jednostavno ima stila.
Naravno i taj stari engleski humor, jednostavno ima stila.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Pa su putovali i u USA po neka auta. Emisija je meni licno privlacnija jer se radi vecinom o autima koja obicni ljudi mogu da kupe. Znaci nije kupio auto od 5 hiljada, ulozio 25 hiljada i okrenuo sve na njemu pa ga prodao za 50 hiljada. Kupi jeftinije/solidno gdje moze uz manju investiciju manju zaradu da ostvari, a urade dobre popravke.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
Dodge Charger, Chevrolet Bel Air, Amphicar Model 770 itd.Pa su putovali i u USA po neka auta
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Kazaljka od goriva mi ide naopako, tj sa suprotne strane...kad je prazan rezervoar, pise da je pun...ovaj kaze da su neki plovak il sta vec samo postavili naopako kad su mijenjali neki dio pa zato kazaljka tako pokazuje i da se to moze nastimati...jel to tesko uraditi i skupo ?
Btw, uzeo sam Pola neki dan, i iako sam bio zaljubljen u Lagunu ne bi ga mijenjao sad ni za kakvu Lagunu
Btw, uzeo sam Pola neki dan, i iako sam bio zaljubljen u Lagunu ne bi ga mijenjao sad ni za kakvu Lagunu
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
-
bavarian_bk
- Kontakt:
Pitao sam na temi chat , pa da i ovdje pitam , mozda bolje prodje ...
Ima li ko iskustva sa navigacijama na androidu? Koja je najbolja/najsigurnija/najažurnija i tako dalje ? Da napomenem da bi bilo poželjno da bude besplatna na google playu
Ima li ko iskustva sa navigacijama na androidu? Koja je najbolja/najsigurnija/najažurnija i tako dalje ? Da napomenem da bi bilo poželjno da bude besplatna na google playu
Plovak u rezervorau tog Pola ili? Koje je godiste, itd.Papastathopoulos je napisao/la:Kazaljka od goriva mi ide naopako, tj sa suprotne strane...kad je prazan rezervoar, pise da je pun...ovaj kaze da su neki plovak il sta vec samo postavili naopako kad su mijenjali neki dio pa zato kazaljka tako pokazuje i da se to moze nastimati...jel to tesko uraditi i skupo ?
Zamjena nije skupa ni sam dio, ako je uopce potreban, max sa rukama za polovan plovak 30-ak KM.
Za cenera vise mozes uzeti i polovnu pumpu goriva, tako da.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 06 mar 2016, 21:14, ukupno mijenjano 1 put.
-
gojzerica
- Kontakt:
kad smo već kod tog pokazivanja goriva, meni pokazuje koliko imam goriva i kad je ugašeno auto, do čega je?
Ja ti preporucujem Here maps, to ide ili ce ici u nove Bmw-ove, Audi-e... koji su kupili, a i inace je najbolja, i besplatna.bavarian_bk je napisao/la:Pitao sam na temi chat , pa da i ovdje pitam , mozda bolje prodje ...
Samo nemoj previse da se oslanjas u BiH, vani funkcionise odlicno. Radi i kod nas ona, samo znas kakva je situacija u nas sa zemljom, koje se ulice preusmjere preurede to se nigdje ne zavodi.
@Papastdopulos, dobar izbor
Mia San Mia
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Da, kod Pola...2004. god, 1.2 benzin, 47 kw, et ako jos sta treba reci ?Asteriks je napisao/la:Plovak u rezervorau tog Pola ili? Koje je godiste, itd.Papastathopoulos je napisao/la:Kazaljka od goriva mi ide naopako, tj sa suprotne strane...kad je prazan rezervoar, pise da je pun...ovaj kaze da su neki plovak il sta vec samo postavili naopako kad su mijenjali neki dio pa zato kazaljka tako pokazuje i da se to moze nastimati...jel to tesko uraditi i skupo ?
Zamjena nije skupa ni sam dio, ako je uopce potreban, max sa rukama za polovan plovak 30-ak KM.
Za cenera vise mozes uzeti i polovnu pumpu goriva, tako da.
A kako sam ja razumio ovog covjeka plovak ne treba mijenjati nego samo nastimati jer je kao okrenut naopako kako to vec ide...
@R32 hvala brate
Pa ak je do toga onda ok, al' ako plovak ima neku manu, onda ti polovan dodje max 30 KM sa rukama majstora.
Ovak mu das 10 na kafu i to je to.
To je onaj sa tri klipa.
Dobro, na otvorenom ces biti miran oko 5 potrosnja.
Ako je sve normalno, neces imati problema sa elektronikom, kablovima, paljenjem, vjesanjem, itd.
To je onaj sa tri klipa.
Ako je sve normalno, neces imati problema sa elektronikom, kablovima, paljenjem, vjesanjem, itd.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 06 mar 2016, 21:36, ukupno mijenjano 1 put.
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Pa nije mi rekao da ima bilo kakvu manu pa vidjecu onda nekad da to odradim...ipak mi je draze da mi normalno pokazuje stanje goriva i rezervu a ne ovako jbg...Asteriks je napisao/la:Pa ak je do toga onda ok, al' ako plovak ima neku manu, onda ti polovan dodje max 30 KM sa rukama majstora.
To je onaj sa tri klipa.Dobro, na otvorenom ces biti miran oko 5 potrosnja.
Jest jest, to je taj
U svakom slucaju cestitam, dobrodosao u Polo klub. 
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Hvala ti komsija (mescini da si iz Konjica a i auto je upravo odatle) 
Da, Konjic.
Ma peglica (Fiat 126) je imala dva cilindra pa je isla na mjesec.
A cini mi se da je parila i po 120 
Ma peglica (Fiat 126) je imala dva cilindra pa je isla na mjesec.
sto se mene licno tice, google maps je vrh. testirao sam je i mogu kazati da nije slabija od tom tom ili ove originalne mercedesove, naprotiv!bavarian_bk je napisao/la:Pitao sam na temi chat , pa da i ovdje pitam , mozda bolje prodje ...
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
- JoseeMourinho
- Kontakt:
@papastat..
Nek je sa srecom da ga se navozas
Eh da usput da pitam ide proljeće pa me zanima cime perete/polirate auto jer bi mu odradio jednu generalku
Nek je sa srecom da ga se navozas
Eh da usput da pitam ide proljeće pa me zanima cime perete/polirate auto jer bi mu odradio jednu generalku
Poliranje se radi kada je sunacano u protivnom neces imati nekog efekta. Onda, ako nemas polir masinu ima da ti ruke otpadnu, jer moras raditi kratke polukruzne i brze kretnje.
Kada poliras, radis dio pod dio, znaci uzmes pola metra pa zavrsis, obrises i ides dalje. Pazi da ti polir pasta bude univerzalna (na piku se moze naci i za 15 KM).
Kada ispoliras okrenes taj dio prema suncu i kasnije sve saperes. Msm mozes ti odvesti da ti to majstori poliranja odrade, ali pripremi 100 KM (mozda negdje ima i jeftinije, ali obicno kazu jednu cijenu pa kasnije ono isao ovaj dodtak, cijelo auto itd.).
Istina auto sija kada se odradi profesionalno.
Kada poliras, radis dio pod dio, znaci uzmes pola metra pa zavrsis, obrises i ides dalje. Pazi da ti polir pasta bude univerzalna (na piku se moze naci i za 15 KM).
Kada ispoliras okrenes taj dio prema suncu i kasnije sve saperes. Msm mozes ti odvesti da ti to majstori poliranja odrade, ali pripremi 100 KM (mozda negdje ima i jeftinije, ali obicno kazu jednu cijenu pa kasnije ono isao ovaj dodtak, cijelo auto itd.).
Istina auto sija kada se odradi profesionalno.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 07 mar 2016, 11:22, ukupno mijenjano 1 put.
- JoseeMourinho
- Kontakt:
Ma ručno sam i planirao taman jedan-dva dana da ubijem vrijeme, konto ga fino oprat u garazi pa izvuc ispred i lagano polirat, jbg ručno al ako nista jedan dan pola auta drugi dan drugo pola 
Uglavnom jel tako polir sa voskom bi mi najbolje bilo naci kako sam ja skontao?
I da ne BiH još dok ne dodje toplije vrijeme nego et u planu imam
Uglavnom jel tako polir sa voskom bi mi najbolje bilo naci kako sam ja skontao?
I da ne BiH još dok ne dodje toplije vrijeme nego et u planu imam
Polir paste su vecinom na bazi voska. Kada dobro utrljas vidit ces taj sjaj.
http://www.olx.ba/artikal/20670662/univ ... lir-pasta/
Sa ovakvom sam polirao, a kolega cak uz pomoc iste i WD spreja dobro rijesio neke plitke ogrebotine.
I ja se volim zezat oko auta, pogotov sad kad staziram pa rijetko kad i odem u skolu.
http://www.olx.ba/artikal/20670662/univ ... lir-pasta/
Sa ovakvom sam polirao, a kolega cak uz pomoc iste i WD spreja dobro rijesio neke plitke ogrebotine.
I ja se volim zezat oko auta, pogotov sad kad staziram pa rijetko kad i odem u skolu.