Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- IlPrincipino
- Kontakt:
Re: Juventus F.C.
zavisi za kojeg igrača...ima neki koji su mi neprocijenjivi...ako dodje neka bolesna ponuda...i igrač želi da ide..pustio bih ga..ako i igrač želi ostati a mi već imamo ekipu koja je konkurentna odbio bih to bez problema...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot
- GaziHusrevbeg
- Kontakt:
Ma mi imamo love kao blata, narodski rečeno.
Samo što mi ne trošimo, naša transfer politika je identična onoj Bayernovoj, svaka ponuda se može odbiti, a nijedan igrač ne vrijedi više od 30 miliona.
Doduše, sad kad bi npr. mi imali nekog igrača što je baš zvijezda, kao što smo imali Zidanea, vjerujem da bi prodali tu zvijezdu i doveli 3 ili 4 vrhunska igrača, doduše i to bi zavisilo kakva bi ponuda bila na tržištu. U ovakvoj situaciji kad je ponuda vrlo oskudna, ovo što ja pričam se sigurno ne bi desilo.
Ali iksreno, ja sumnjam da ćemo mi ikad imati finansijskih problema, Agnelli je jedna od najbogatijih porodica na svijetu.
Van Persie je već naš igrač, 100 %, tu su ostali još detalji da se odrade, isto kao sa Islom i Asamoahom, sinoć je Quagliarella izjavio da je obična glupost ta neka ljubomora među igračima koja se može pojaviti ako Van Persie bude imao veliku plaću, isto je rekao da takav igrač zaslužuje da bude dobro plaćen.
Razlika u davanju i potraživanju je 2 miliona, naći će se oni negdje između. Robin nema mjesta u Barci i Realu, Arsenal ne želi da pojačava konkurenciju, dakle mi smo jedini pravi izbor zbog njega, prvo zbog naših planova koji se poklapaju s njegovim ciljevima, a i zbog toga što imamo jak kolektiv i igrači nam se ne dijele na zvijezde i prosjek, svi su jednaki.
Samo što mi ne trošimo, naša transfer politika je identična onoj Bayernovoj, svaka ponuda se može odbiti, a nijedan igrač ne vrijedi više od 30 miliona.
Doduše, sad kad bi npr. mi imali nekog igrača što je baš zvijezda, kao što smo imali Zidanea, vjerujem da bi prodali tu zvijezdu i doveli 3 ili 4 vrhunska igrača, doduše i to bi zavisilo kakva bi ponuda bila na tržištu. U ovakvoj situaciji kad je ponuda vrlo oskudna, ovo što ja pričam se sigurno ne bi desilo.
Ali iksreno, ja sumnjam da ćemo mi ikad imati finansijskih problema, Agnelli je jedna od najbogatijih porodica na svijetu.
Van Persie je već naš igrač, 100 %, tu su ostali još detalji da se odrade, isto kao sa Islom i Asamoahom, sinoć je Quagliarella izjavio da je obična glupost ta neka ljubomora među igračima koja se može pojaviti ako Van Persie bude imao veliku plaću, isto je rekao da takav igrač zaslužuje da bude dobro plaćen.
Razlika u davanju i potraživanju je 2 miliona, naći će se oni negdje između. Robin nema mjesta u Barci i Realu, Arsenal ne želi da pojačava konkurenciju, dakle mi smo jedini pravi izbor zbog njega, prvo zbog naših planova koji se poklapaju s njegovim ciljevima, a i zbog toga što imamo jak kolektiv i igrači nam se ne dijele na zvijezde i prosjek, svi su jednaki.
Željezničar ale!
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...
- pinturicchio30
- Kontakt:
Nasa ekipa se gradi, raste, pravi se ekipa za neke velke domete ( LP.. dominacija u Seria A). Siguran sam da bar u toku tog procesa rasta i jacanja nema sanse da cemo prodavat bitne igrace. NI sam CONTE to nebi dozvolio. Ja mislim da se mozemo oduprijeti. Nismo ludi da sad razmontiramo nesto sto ce trajati, sad kad nam je krenulo i kad smo na pravom putu, da to usrermo nekim bespotrebnim prodajama. Kao sto rece HUSREF ups BEG
imamo na celu kluba porodicu kojoj pare realno ne trebaju, haman pa brisu guzicu njima. Tako da nam finansije nisu toliki problem kao mnogima.
..Edit..U klubu se radi na potpunoj stabilizaciji finansija. Dovedeni su neki pametni ljudi koji samo o tome vode brigu, da klub nikako ne bude u minusu.
Eventualno neke jako velike i bezobrazne ponude ( al i to tek nekad u buducnosti, tipa Zidan) od koje se ekipa moze dici na jos veci nivo. I da dodju te ponude nadam se da necemo prodavat igrace koji predstavljaju DNA JUVENTUSA. Mislim da bi se te ponude u slucaju ovih igraca vrlo lahko odbile. Tesko je to reci, jbg ne razmisljamo mi kao ljudi koji vode brigu o finansijama, o transferima u klubu. Mi sve to gledamo navijacki jer su nam mnogi igraci priraslii srcu.
Eventualno neke jako velike i bezobrazne ponude ( al i to tek nekad u buducnosti, tipa Zidan) od koje se ekipa moze dici na jos veci nivo. I da dodju te ponude nadam se da necemo prodavat igrace koji predstavljaju DNA JUVENTUSA. Mislim da bi se te ponude u slucaju ovih igraca vrlo lahko odbile. Tesko je to reci, jbg ne razmisljamo mi kao ljudi koji vode brigu o finansijama, o transferima u klubu. Mi sve to gledamo navijacki jer su nam mnogi igraci priraslii srcu.
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
ma sad je drugacije vrijeme oko transfera. prije je 65 miliona bio ogroman novac za koga bi dao bilo koga jer si znao da mozes dobiti odgovarajuce zamjene, kao sto smo mi uradili sa Zidanom. Sad je to malo teze ali opet izvodljivo.
ali opet Milan bi bio lud da ne prihvati, ne vrijedi Silva 65 miliona ali PSG je prinudjen da placa takve cifre dok ne izgradi ime, sad kada je tu Silva, naredni igrac ce lakse doci i i za manje para jer se tim pocinje graditi...a za tih 65 miliona(ukoliko bi ih ulozili u ekipu) mogu sigurno dovesti najmanje 3-4 igraca koji ce vise doprinijeti.
ali opet Milan bi bio lud da ne prihvati, ne vrijedi Silva 65 miliona ali PSG je prinudjen da placa takve cifre dok ne izgradi ime, sad kada je tu Silva, naredni igrac ce lakse doci i i za manje para jer se tim pocinje graditi...a za tih 65 miliona(ukoliko bi ih ulozili u ekipu) mogu sigurno dovesti najmanje 3-4 igraca koji ce vise doprinijeti.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
- Marsal
- Kontakt:
Veliki sam obožavalac lika i djela Robina van Persieja i zato ću vam ovdje okačit par najboljih klipica na netu o njemu. Preporucujem vam da sve pogledate jer su predobri!
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Robinovih prvih 100 golova za Arsenal
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Rvp u igri
[youtube][/youtube]
Gol za koji je svojevremeno rekao da je njegov najbolji u karijeri
[youtube][/youtube]
A ovako majstor rješava Interovce
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Robinovih prvih 100 golova za Arsenal
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Rvp u igri
[youtube][/youtube]
Gol za koji je svojevremeno rekao da je njegov najbolji u karijeri
[youtube][/youtube]
A ovako majstor rješava Interovce
[youtube][/youtube]
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- IlPrincipino
- Kontakt:
čitam da bi ga trebali platiti 25 milliona funti...meni je to ok...kada smo Vučka platili onoliko a skoro isto godina imaju a RVP je po meni bolji igrač mislim da je to fer cijena..jedino jbg posljednja godina mu je ugovora pa sam očekivao da će to biti još malo manje ali treba nam top klasa...
RVP mi nije prvi izbor...više sam za igrača iz Italije i to sam ponovo million puta...ali RVP je igračina...jedino je pitanje kako će se snaći u Italiji...nadam se da neće biti flop kao El Nino u Chelseau jer nam je potreban baš napadač koji će garantovati 20+ golova...
sem njega moraju se više uključiti i drugi napadači(čitaj Vučko;znam kakav je ali treba i on preko deset golova da ide)...
RVP mi nije prvi izbor...više sam za igrača iz Italije i to sam ponovo million puta...ali RVP je igračina...jedino je pitanje kako će se snaći u Italiji...nadam se da neće biti flop kao El Nino u Chelseau jer nam je potreban baš napadač koji će garantovati 20+ golova...
sem njega moraju se više uključiti i drugi napadači(čitaj Vučko;znam kakav je ali treba i on preko deset golova da ide)...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
- pinturicchio30
- Kontakt:
Juventus to try to include Giovinco in Napoli talks over Cavani(EXCLUSIVE By Romeo Agresti,,, goal.com)
The Bianconeri have not given up on landing the highly-rated Uruguayan and will now try to include the diminutive attacker as makeweight in the deal
The Uruguayan striker has been suggested as the priority to bolster Juventus' attacking options as coach Antonio Conte is eager to fine-tune his squad in order to be ready for Champions League football next season.
Napoli have been non-committal when asked about the potential sale of Cavani as Ezequiel Lavezzi's future at Stadio San Paolo remains a hot topic of debate.
It is understood that Valencia striker Roberto Soldado is at the top of Napoli's preferences, but given the difficulties to sign the Spain international, the Partenopei are considering other options.
And Giovinco, who is co-owned by Juventus and Parma, could be included in a deal for Cavani in a bid to convince the Coppa Italia holders to let the former Palermo striker move to Turin.
The Serie A champions have until June 22 to reach an agreement with Parma regarding the 25-year-old, or the full ownership of the striker will be decided through a blind auction, in which the higher bidder of the two will secure the remaining 50 per cent of his economic rights.
Cavani, for his part, is believed to be willing to accept Juventus' €5million-a-year contract and further his career at the Bianconeri under Antonio Conte, of whom he is a great fan.
The Bianconeri have not given up on landing the highly-rated Uruguayan and will now try to include the diminutive attacker as makeweight in the deal
The Uruguayan striker has been suggested as the priority to bolster Juventus' attacking options as coach Antonio Conte is eager to fine-tune his squad in order to be ready for Champions League football next season.
Napoli have been non-committal when asked about the potential sale of Cavani as Ezequiel Lavezzi's future at Stadio San Paolo remains a hot topic of debate.
It is understood that Valencia striker Roberto Soldado is at the top of Napoli's preferences, but given the difficulties to sign the Spain international, the Partenopei are considering other options.
And Giovinco, who is co-owned by Juventus and Parma, could be included in a deal for Cavani in a bid to convince the Coppa Italia holders to let the former Palermo striker move to Turin.
The Serie A champions have until June 22 to reach an agreement with Parma regarding the 25-year-old, or the full ownership of the striker will be decided through a blind auction, in which the higher bidder of the two will secure the remaining 50 per cent of his economic rights.
Cavani, for his part, is believed to be willing to accept Juventus' €5million-a-year contract and further his career at the Bianconeri under Antonio Conte, of whom he is a great fan.
- 10DelPiero
- Kontakt:
Hmm napad Van Persie-Cavani vec ove sezone ali ostajemo bez Giovinica, teska odluka bar za mene mada mozda ipak Van Persie-Cavani jer ovakav dvojac je tesko imati kroz par sezona a tek dovesti obojcu za jedan mercato. Ima li ista za tog Persia od kluba potvrda neka ?
Edit: sto se tice te prodaje igraca, mislim da ne bi prihvatali te nemoralne ponude za igrace tipa Chiellini, Marchisio sto su ponikli u klubu ali za ove sto smo kupili vjerujem da bi ali bi ih zamjenili isto kvalitetnim igracem samo za doooosta manje para
Edit: sto se tice te prodaje igraca, mislim da ne bi prihvatali te nemoralne ponude za igrace tipa Chiellini, Marchisio sto su ponikli u klubu ali za ove sto smo kupili vjerujem da bi ali bi ih zamjenili isto kvalitetnim igracem samo za doooosta manje para
Zadnja izmjena: 10DelPiero, dana/u 13 jun 2012, 13:48, ukupno mijenjano 1 put.
Alessandro Del Piero !
- L'Avvocato
- Kontakt:
Volio bi više da dovedemo Higuaina nego Cavanija ili VP-a ... šta ja znam, u vezi Robina sam skeptičan zbog podložnosti povredama i taktičkom znanju, a Cavanija jednostavno ne gotivim.
★★★
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
-
Juvelandia
- Kontakt:
Evo jos se neke stvari otkrivaju oko Farsopolia, sva prisluskivanja Moggia prosljedjena Facchetiu, a on probrao, vidi se ko je bio iza skandala i ko najvise profitirao.Sklonili sve sto njih inkriminira ostalo upakovali da ispadne da je jedan vladao ligom i poslali nas u Serie B.Bas bananica od drzave, ova Italija.
Siamo tornati ai tempi moggiani
Hvala Bogu sto nam titule ne dodjeljuju sudovi i sudske zastare.
Siamo tornati ai tempi moggiani
Hvala Bogu sto nam titule ne dodjeljuju sudovi i sudske zastare.
- GaziHusrevbeg
- Kontakt:
Ma konačno se zna prava istina, što je najbitnije, vidi se da su zapravo pravi i jedini lopovi mrtvi Faccheti i inter.
Što kaže Moggi, sad ćemo vidjeti hoće li FIGC bilo šta poduzeti povodom ovoga!?
Isla i Asamoah potpisuju u petak.
Željezničar ale!
- Burberry46
- Kontakt:
Odlicno!GaziHusrevbeg je napisao/la:Ma konačno se zna prava istina, što je najbitnije, vidi se da su zapravo pravi i jedini lopovi mrtvi Faccheti i inter.
Ocekujem da Marotta vrati Giovinca, ne treba ga interu pustiti
1946
FIGC je ispravno postupio kad je u pitanju kazna za Juventus ali je takođe ispao i dvoličan jer su progledali kroz prste Milanu i Interu pa se na ovaj način najveći dio krivice prelomio preko leđa kluba iz Torina.Razlog je jednostavan liga bi propala sa izbacivanjem u Seriju B tri najpopularnija tima u državi.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- TomaZdravkovic
- Kontakt:
Znaci kaznili su jednog a sto u Njemackoj ne kaznise nikog osim Sapine and co.... Ko je tu dvolican kome ti bacas suplje ublehe....Saurman je napisao/la:FIGC je ispravno postupio kad je u pitanju kazna za Juventus ali je takođe ispao i dvoličan jer su progledali kroz prste Milanu i Interu pa se na ovaj način najveći dio krivice prelomio preko leđa kluba iz Torina.Razlog je jednostavan liga bi propala sa izbacivanjem u Seriju B tri najpopularnija tima u državi.
- GaziHusrevbeg
- Kontakt:
Savez nije ispravno postupio, ako su svi radili isto, što je i dokazano, svi su trebali biti isto i kažnjeni. Jasno je da iza svega ovoga stoji Moratti i inter, jer su oni jedini prošli nekažnjeno, iako su oni naređivali da se prisluškuju drugi.
Tako je Moggi i izlevatio Morattija, hvalio je Greška u jednom svom telefonskom razgovoru, a ovaj ga levat odmah dovede u inter.
Giovinco će biti otkupljen samo zbog toga što je inter pokazao interes i onda će vjerovatno biti proslijeđen u neki drugi tim kao dio nekog transfera. Marotta sigurno neće dopustiti sebi takav kiks da pojača konkurenciju.
Ovo je moja pretpostavka.
Evo i dresova. Ovi bi trebali biti zvanični. Potrebno je izvršiti neke modifikacije oko loga, ukloniti zvjezdici i staviti natpis 30 sul campo.

Tako je Moggi i izlevatio Morattija, hvalio je Greška u jednom svom telefonskom razgovoru, a ovaj ga levat odmah dovede u inter.
Giovinco će biti otkupljen samo zbog toga što je inter pokazao interes i onda će vjerovatno biti proslijeđen u neki drugi tim kao dio nekog transfera. Marotta sigurno neće dopustiti sebi takav kiks da pojača konkurenciju.
Ovo je moja pretpostavka.
Evo i dresova. Ovi bi trebali biti zvanični. Potrebno je izvršiti neke modifikacije oko loga, ukloniti zvjezdici i staviti natpis 30 sul campo.

Željezničar ale!
- Burberry46
- Kontakt:
Kolko vidim iz milana odlazi Silva u Psg, konkurencija slabi, a sampion se pojacava
opet slijedi dominacija Juventusa 
1946
- GaziHusrevbeg
- Kontakt:
Danas smo se raspitivali i za Acerbija u odbranu.
Joj Marotta je paklen, dovodi sve igrače koje ima u planu konkurencija.
Joj Marotta je paklen, dovodi sve igrače koje ima u planu konkurencija.
Željezničar ale!
- L'Avvocato
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
auuuuu jest jaka pjesma ... drama
auuuuu jest jaka pjesma ... drama
★★★
- pinturicchio30
- Kontakt:
Crno- bijeli dres je mnogo dobar. Taj crni bi izgledao stoput ljepse da je sa kragnom ( vrtila se ta slika nedavno), bacalo bi na retro dizajn. Al et nadam se da ce nakon tih dorada i crni popravit izgled..
A sto se tice tog sudjenja oko Farsopolia, red bi bio da konacno sve stvari koje su gurnute pod tepih izadju na vidjelo.. Dovoljno je Juve ispastao zbog njih..
A sto se tice tog sudjenja oko Farsopolia, red bi bio da konacno sve stvari koje su gurnute pod tepih izadju na vidjelo.. Dovoljno je Juve ispastao zbog njih..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.