FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

isakovich
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la isakovich » 20 sep 2012, 17:34

moustapha je napisao/la:
Tweeds_10 je napisao/la:valencia je dominirala u drugom poluvremenu.
Nije bolest sve sto boli. :lol:
Bome nije :lol: :D :lol:

svaka cast, tako je, valnecija je dominirala u drugom a i vecinom prvog pouvremena :),,ja ne znam sto se bunite kad je Tweeds_10 potpuno upravu covjek to gleda nekim drugim ocima..........upravo onako kako ne treba :roll:
VOLIM BAYERN

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 20 sep 2012, 17:42

Sinoc se spremala neka koreografija, a posto sam propustio pocetak tekme nisam nigdje vidio kako je to izgledalo.

Ima li neko sliku ili video?
#divovi

Bane Madridista
Kontakt:

Post Postao/la Bane Madridista » 20 sep 2012, 23:30

Mislim da je Bayern najpametnije trosio novac u prelaznom roku. Martinez je pravi pogodak ;) Ove sezone imaju i dugacku klupu, moci ce da rasterete igrace i siguran sam da ce osvojiti domace prvenstvo sa ubjedljivom prednoscu ispred konkurenata. A u Ligi Sampiona su svakako uz Real i Barcu, prvi favoriti.
Real Madrid je bio i ostao najveći,dok je Barcelona samo furka današnjih klinaca!!!

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 21 sep 2012, 09:22

proFCB je napisao/la:Nezz
vidim da ne znas. dobro je da imate super-amidzu secka koji je znalac nad znalcima i koji zna odgovor na svako pitanje 8-)
dakle, ne mozes si objasniti zasto je valencija na momente preuzimala sredinu terena?
odgovor je vrlo jednostavan 8-) tacnije, najteza pitanja imaju najlakse odgovore.
pazi, hocemo li se sloziti da je bayo jedna od najiskusnijih ili najiskusnija ekipa u ligi prvaka?
mislim da hocemo.
dalje, hoces li se sloziti kad kazem da je bayo medju 3 najjace ekipe u toj ligi?
mislim da hoces.
ako je tako, onda ti nece biti problem da shvatis zasto je daleko slabija valensija s vremena na vrijeme preuzimala inicijativu te na momente izgledala kao ravnopravan takmac.

pazi, preiskusni bayern protiv ekipa kao sto je valensija krece svom silom, zabije gol i onda se malo povuce prepustajuci teren protivniku izvlaceci njihovu vezu i odbranu u dubinu.
stede snagu i cekaju kontre iz kojih ce dotuci protivnika koji se ponada da moze uciniti nesto.
iz takvih polukontri su dosla 2 penala. ok, prvi nije sviran a drugi je promasen.
bitno je da je bayern kontrolisao utakmicu dopustajuci valensiji samo ono sto bayo hoce.
jbg, valja se pricuvati za salke i one tzv. engleske sedmice koje su pred njima.
ako iko umije doci do finala, onda su to igraci bayerna koji vec sad primjenjuju najbolji receptic koji bi ih mogao odvesti u jos jedno veliko finale.
et´, toliko smo se prepali valensije da smo na klupi ostavili 2 prva strijelca i defanzivni tonbe, dok su na teren istrcali novajlija martinez i svajni svajn koji jos uvijek nije u top formi :)
Bane Madridista je napisao/la:Martinez je pravi pogodak
sve je dobro, sve je za pet. martinez je dobar igrac koji je vec sad u klasi onog buskeca.
ali kad vidim onog yayu :o , vjeruj da mi dodje da zaplacem :(
ps.
uf, kak vam je klub odigrao protiv sitija :shock:
real je sila, bez daljnjeg. za mene ste i dalje prvi favorit za osvajanje lige prvaka.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 21 sep 2012, 09:34

secer je napisao/la:ps. uf, kak vam je klub odigrao protiv sitija :shock:
real je sila, bez daljnjeg. za mene ste i dalje prvi favorit za osvajanje lige prvaka.
Vjeruj da sam prošle godine bio puno uvjereniji u prolaz Reala, a Bayern ih je tako lagano nadigrao u obje utakmice. A ove godine mi Bayern izgleda jači za bar 30 % od prošlogodišnjeg..
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 21 sep 2012, 10:13

Toxicity je napisao/la:Vjeruj da sam prošle godine bio puno uvjereniji u prolaz Reala
nisi imao osnove.
prvo, igrali su protiv daleko iskusnije ekipe koja ima dovoljno znalaca da zaustave ronalda i xabija.
drugo, syebo vas je onaj iscrpljujuci klasiko.
Toxicity je napisao/la:A ove godine mi Bayern izgleda jači za bar 30 % od prošlogodišnjeg..
istina, ali je takodje istina da je real jaci za najmanje 30% ;)
doveli su preyebena pojacanja + iskustvo + murinjo koji je daleko najbolji trener na svijetu.
pazi, doveli su oni modrica za kojeg mozemo reci da je vrhunski igrac, ali me je daleko vise strah covjeka koji je usao na mala vrata - essiena.
ako ga vrate u formu u kojoj je nekada bio(mou je jedini koji ga moze vratiti u tu formu), onda ste dobili igraca kojem kedira, modric i xabi ne mogu papuca okrenut´.

dalje, svaka odigrana utakmica(uspjesi i padovi) madridjane cini jacim, tako da smo protiv sitija gledali kombinacije kakve nismo mogli vidjeti u prosloj sezoni.

treci je murinjo. murinjo je nenadyebivi kralj za taktiku i insan koji zna kako se dolazi do trofeja.
jedini covjek koji je uzeo barselonu koju mnogi smatraju nepobjedivom(gdje su venger, ferguson i drugi?) i svidjalo se to kome ili ne, da se danas odigra klasiko, real bi bio favorit.
kada je dolazio napisah da ce u prvoj sezoni sastavljati i uigravati ekipu, u drugoj uzeti primeru, dok ce u trecoj uzeti ligu prvaka. dvoje se obistinilo dok za ovo trece moramo sacekati do kraja sezone.
bez muje ispadate u osmini finala, dok s njim obarate rekorde.

vasi glavni konkurenti su barca i bayern.
titina barca( :mrgreen: ) nikada nece igrati kao sto su igrali dok ih je vodio pep, dok ce se bayern koncentrisati na ligu tj. ´salataru´ koja se nakon 2 godine mora vratiti u minhen.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 21 sep 2012, 10:28

Mislim da smo ove godine izuzetno jaki što ćemo i pokazati jel,međutim treba lagano tempirati formu da najbolje tekme dođu tek na proljeće,takođe mislim da u Bundesligi trebamo igrat na svaku pobjedu ako može na kraju krajeva
u evropi smo već 3 godine u samom vrhu ali trebamo vratiti primat u Bundesligi,i još nešto mislim da imamo po prvi put situaciju nakon nekoliko godina da ne ovisimo recimo o Riberiju,Robenu,Švajniju jer sad imamo skoro nasvakoj poziciji po dva kvalitetna igrača...pozdrav za sve Bavarce

Bane Madridista
Kontakt:

Post Postao/la Bane Madridista » 21 sep 2012, 11:11

Duza klupa je i velika prednost. Prosle sezone Gomez je morao skoro sam da izgura cijelu sezonu, da igra u sva tri takmicenja. Olic je bio i povrijedjen, onaj napadac sto je otisao, cini mi se da je 9 nosio, je bio mlad i neiskusan- rijetko je dobijao priliku. Sada je tu Mandukic, koji vec reseta u domacem prvenstvu, koji moze biti zamjena Gomezu, bar u ligi. Pizarro je takodje solidan, s tim sto je bas iskusan. Duplo manji teret ce biti na Gomezu ove sezone, nego u prethodnoj. I Muller je dobro poceo ovu sezonu, od njega uvijek treba puno ocekivati. Za Robbena i Riberyja necu ni komentarisati, samo sad je tu i Shaqiri da ih cesto zamijeni, narocito Robbena jer je sklon povredama. Kroos polako ali sigurno izrasta u igraca svijetske klase, imao je odlicnu sezonu, a ove vjerujem da ce biti jos bolji. Schweinsteiger je jedan od najboljih igraca na svojoj poziciji u svijetu, kao i Lahm koji je najbolji lijevi/desni bek na svijetu. Martinez, kako u sredini tako i na stoperu igra fenomenalno- jedan od igraca koje bih ja volio vidjeti u Realu :D Luiz Gustavo i Tymoshchuk su tu da cesto zamijene. Badstuber, Boateng i Alaba su jos samo iskusniji, a imaju i dobre zamijene(van Buyten, Dante, Contento i Rafinha ), Neuer sada ima iskusnog Starkea kao zamijenu... Sve ce to dobro promijesati sjajni, iskusni Heynckes i ocekujem- prizeljkujem finale Lige Sampiona Real Madrid- Bayern Munchen :D
Real Madrid je bio i ostao najveći,dok je Barcelona samo furka današnjih klinaca!!!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 21 sep 2012, 11:23

Bane Madridista je napisao/la: prizeljkujem finale Lige Sampiona Real Madrid- Bayern Munchen :D
Uff kako bi to bilo dobro finale, to bi začinilo sve one prethodne žestoke i paklene duele ova 2 kluba. :D

Ovo ostalo nisam citirao, sve si dobro rekao, pa eto čak i taj Kroos kojeg sam znao kritikovat ovde, sjajan je, nekako je eksplodirao. Za njega se znalo uvijek da ima potencijala, ali nešto mi je kod njega stalno falilo prošle sezone. Mnogo se ovde oko toga raspravljalo, a sad mi se i njegova igra dopada. A Muller je uvijek bitan za Bayern, njegova forma je jako bitan, neki čak i zanemare njegov značaj za ovu ekipu.

Što se Reala tiče mogu samo reči, da ako Mou sad ovu mini krizu preživi, onda može biti jako opasan, onda je Real u Ligi šampiona veliki kandidat za titulu. Jose je uvijek zaheban, pa i kad ga otpišu, et npr. mnogi su mislili prošle godine da će Real sredit Bayerna, na kraju mi prođosmo, a ove Mourinho u novom okršaju može spremit uvijek neko novo iznenađenje. On uči iz grešaka i zato je uvijek opasan, a i dobro analizira protivnika. Bayern ima sad širinu kadra, dodatno je jači, ali bi se morao uložit dodatni napor u odnosu na prošlu sezonu da bi se savladao Real. Real je isto dobio novu širinu i ak se to dobro posloži i Real može biti još opasniji. A s ovim seckovim za Essiena se slažem, jer tog igrača jako, jako cijenim, kad je u top formi, onda je na toj poziciji najjači. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bane Madridista
Kontakt:

Post Postao/la Bane Madridista » 21 sep 2012, 14:43

Negdje sam procitao da je ovo Heynckesova poslednja sezona i ako je to tacno, onda sigurno mogu reci da ce ove godine Bayern pokazati najbolju igru, u Njemackoj uzeti i prvenstvo i kup. Od velikih evropskih klubova oni su najvise napredovali poslednjih godina i ono sto mi se najvise svidja kod njih je to sto ulazu u domace igrace.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 21 sep 2012, 16:01

Mandzukic donirao 10.000 eura za bolesnu djevojcicu iz Hrvatske.Sjajan gest naseg Mandze.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 21 sep 2012, 16:12

Dosta vise hvalospjeva. :D
Svi znamo da je Bayern iz godine u godinu jaci i taj trend ce se u buducnosti samo nastavljati. ;)

Ono sto je vrlo bitno u ovom trenutku je da je Alaba krenuo sa trcanjem, povreda je vec iza njega i lagano se pocelo sa trenaznim procesom.
Koliko cemo jos cekati na njegov nastup u ovoj sezoni ne znam, ali ne vjerujem da ce to biti jos dugo.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

gorstak
Kontakt:

Post Postao/la gorstak » 21 sep 2012, 18:18

Omerbavarac je napisao/la: Ono sto je vrlo bitno u ovom trenutku je da je Alaba krenuo sa trcanjem, povreda je vec iza njega i lagano se pocelo sa trenaznim procesom.
Gledajući tekmu protiv Valesije svaki put kad je Badštuber dobio loptu (a dobio ih je mnogo), pomislio sam šta bi bilo da je Alaba na njegovom mjestu...
24.04.1991.
Stern des südens

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 21 sep 2012, 18:33

Tekma dobra,igrali smo onoliko koliko je trebalo i dosti.Cuva se snaga.Valencija je va.ginin dim.
Btw,vidim sprijateljili smo se sa MadriĐanima.Neka neka,samo da se radi na izmedjuljudski odnosi. 8-)
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Klare

Post Postao/la Klare » 21 sep 2012, 20:15

Sutra od prve sa Gustom i Rikijem, Basti dobio poštedu, ništa ozbiljno, na klupi malo odmora.

Odbrana ista, Mandžuka od prve, dok je vrlo izvjesno da i Muller počne umjesto Kroosa.

Dakle rotira se, tako i treba, samo kako ćemo bez generala :? , trebao je još ovu s njim krenuti, a Rib Rob spremni, idu od prve.

Koga zanima ovaj četvrti golman, išao je na operaciju, pauza nekih 4-5 mjeseci, Gomez i Alaba lagano ulaze u trenažni proces, Gomez se najavljuje početkom oktobra, mada je najizglednija solucija da će preskočiti reprezentativne obaveze, bez rizika, zaliječiti povredu, te tamo tek poslije istih vratiti se jači no ikad, zaigrati potpuno spreman.

Alaba možda već za 10 dana :? , a Contento, pa zar je to bitno? :?:

Da ne bi pogrešno shvatili, riječ je o igračkim kvalitetama, preciznije Badstuber je Lahm za njega, a inače želim mu ozdravljnje, zdravlje na prvom mjestu, naravno. ;)

Što se same utakmice tiče, Schalke na svom terenu maltene nepobijediv, ja potpisujem nulu, neriješeno iz nekoliko razloga.

A Bane Mad, moramo pohvaliti ovaj post gore. :!:

badstuber
Kontakt:

Post Postao/la badstuber » 21 sep 2012, 20:47

ljudi jel se ovo s najvijacima ispravilo ili oni jos uvijek bojkotiraju??

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 21 sep 2012, 20:50

badstuber je napisao/la:ljudi jel se ovo s najvijacima ispravilo ili oni jos uvijek bojkotiraju??
Budemo vidjeli na narednom domacem mecu. :)

@Klare: izbaci Riberya iz svojih taktickih i formacijiskih zamisli jer isti nije otputovao u Gelsenkirchen. :evil:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 21 sep 2012, 20:55

Schalke je u dobroj formi pobjedili su Olympiakos u Ligi prvaka u gostima :D nece ni ternutak biti lako na sutrašnjem gostovanju :mrgreen:

O kakvom se bojkotu ovdje radi 8-) nisam u toku :?:
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

badstuber
Kontakt:

Post Postao/la badstuber » 21 sep 2012, 22:36

brzitesanj je napisao/la: O kakvom se bojkotu ovdje radi 8-) nisam u toku :?:
ma schichkeria je bojkotirala utakmicu protiv valencie,ali vjeruj mi neznam ni ja pravi razlog

Bane Madridista
Kontakt:

Post Postao/la Bane Madridista » 21 sep 2012, 22:56

Btw,vidim sprijateljili smo se sa MadriĐanima.Neka neka,samo da se radi na izmedjuljudski odnosi.
A Bane Mad, moramo pohvaliti ovaj post gore.
Moram biti prije svega realan. Na ovoj temi sam neutralan i volim prodiskutovati sa iskusnim i ozbiljnim forumasima. Na Realovoj i Barcinoj temi ima mnogo "djecurlije" koja su umisljena i sklona provociranju, tako da tamo u zadnje vrijeme i ne pisem. Ne mozes napisati post, a da te neko ne napadne. Ima toliko klinaca napaljenih na Real i Barcu, da je to nevjerovatno. Nije mi cilj da nekoga uvrijedim ili da me neko uvrijedi, sve sto zelim je da iznesem neko svoje misljenje.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.