FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

schweinsteiger
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la schweinsteiger » 22 sep 2012, 17:35

Od silne srece nisam ni vidio da je BVB izgubio,pa zar moze bolje :D
#miasanmia

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 22 sep 2012, 18:20

Muller konacno proradio :)

U prvom poluvremenu smo se mucili, ali smo u drugom jednostavno rastavili Schalke na proste faktore. Blitzkrieg je trajao svega 3 minuta i to je bilo dovoljno da upisemo nova 3 boda. Al kad smo od 71. do 75. minute drzali loptu u svom posjedu je bilo za udzbenike. Kaze komentator na ES-u da igramo ko Barcelona. Ne smijem ni zamisliti kako cemo igrati kada svi igraci budu zdravi. Za sada nam jedino parira Eintracht koji je odlicno poceo sezonu, ali mislim da nece uspjeti odrzati ovaj ritam duze vrijeme. Takodjer, Dortmund je izgubio od HSV-a, tako da nam i to ide u prilog.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 22 sep 2012, 18:26

čestitke bavarcima na pobjedi danas, odrađen je jedan težak ispit uspješno
Agieren statt reagieren

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 22 sep 2012, 18:35

[youtube][/youtube]
Evo golijada 8-)
Nadam se da ce napisati poneki komentar i neki navijaci BvB-a, koji Mullera vec neko vrijeme prozivaju, smotan igrac, igrac koji nije dobar, ili pak igrac koji nije u stanju da postigne pogodak :D

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 22 sep 2012, 18:49

Igrali smo dobro al nisam zadovoljan
Previse smo lazerni u nekim trenutcima sto ce nam se nekad odbiti od glavu

Tomica do asistencije i gola LOS
Mandzo je propustio sansu iz koje je morao zabiti
Neuer MASINA 8-)
Koliko samo Ajren pravi prostora kad vodi loptu jer su uvijek 2-3 igraca oko njega a on to sad i iskoristava pasom jer sebicnost je sada za njega strani pojam . Ne znam odakle one izjave :D

Steta sto ga Martinez nije zabio nakon onog kornera :(

Sve u svemu najbolje je sto je Zima stigla u Dortmund prvog dana Jeseni :D
Thomas Müller - Fußballgott

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 22 sep 2012, 19:12

Od početka smo imali više od igre, ali u drugom poluvremenu smo nekako još više zapeli, išli na taj gol svom snagom i kad smo uboli prvi poslije je bila samo dominacija. Kroos nastavlja rešetanje mreža i njegova forma definitivno je impresivna, vidi se vatra kod njega, vidi se odlučnost pred golom.

Muller svjetska klasa, on kad je u top formi, on je onda jedan od naših najbitniji igrača, to sam oduvijek govorio, jer zapravo kad je Muller dobar onda uvijek i naši rezultati štimaju, ako nadmaši ili dostigne onu svoju prvu sezonu, onda je definitivno on prava svjetska klasa i onda tu dalje diskusije nema.

Schweinsteiger cijelu utakmicu dobar, prezentan na terenu, raspoređuje lopte, diriguje. A sjajno pozada igraju Dante i Boateng, koliko je samo Brazilac pametan, ne vraća loptu napamet golmanu, pogleda oko sebe, pa kontrolisano iznosi, pa svaki put je tu do Huntelaara odmah, izbije loptu ispred njega ili se postavi ispred njega. Boateng isto siguran, Badstuber je imao po neku grešku, jedan mu je bio dobar centaršut, Muller tada šutirao pored gola. Holger nije bio ni loš, ni pretjerano dobar. Gustavo solidan, ne toliko upadljiv, ali ok nastup. Robben se dosta borio, učestvovao u igri, ali kod njega to sada dosta drugačije izgleda, sad se više kreče , ide u sredinu, ali možda malo manje ima ubojitih proboja, šteta za onu šansu, ono je trebao zabit, kad je probao lobovat.

Jupp dobro rotira, pa čovjek ko da je nešto naučio :lol: :lol: ....Ovako treba samo nastavit.....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 22 sep 2012, 20:02

Nekako mi se cini dok gledam utakmice Bajerna, da ti ljudi igraju sa 50% snage. Daju gol, a posle ni Sveti Petar ne moze da savlada Nojera. Neko rece da igramo nonsalantno, i meni na trenutke deluje tako. Bajern ulazi u svaku utakmicu kao da oponent krece za hendikepom od dva gola zaostatka. :)

Po ko zna koji put kazem da bih voleo da vidim samo malo vise agresivnosti, samo malo, i za nijansu ofanzivniji stil igre, sa vise ljudi u zavrsnici. Doduse, to nosi rizik u slucaju gubitka lopte na protivnickoj polovini, ali u globalu, jako dobro i kompaktno sve to deluje, iz utakmice u utakmicu. Kad se jos malo sloze kockice, posto je sve jos sveze, i kad se vrate povredjeni igraci, bice jos veca konkurencija,jos zesca borba za mesto u timu, a samim tim igraci ce pruzati jos vise.

Izvinjavam se sto duzim, znam da svi vi ovo vec znate, i da nema potrebe za ovim, al' ajde.
Pozdrav :)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 sep 2012, 20:38

Cestitike na zasluzenoj pobjedi. Vidi se da je uprava u ovom prelaznom roku odradila fenomenalan posao i da se ove sezone ne osjeti npr. jedan izostanak Ribery-a. Prethodnih sezona kada isti nije bio u sastavu kod navijaca je nastajala panika i odmah su padala ocekivanja vezana za utakmicu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 22 sep 2012, 20:49

Sa ovakvom igrom nema zime za nas bicu slobodan i reci da smo vec sada na jako blizu titule u BL,sa ovom igrom ne znam kako mozemo ispustiti vec sada ovu prednost.

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 22 sep 2012, 20:56

Ocekujem pad u rezultatima

Oktoberfest je tu :D

Dao bih bubreg da sam tamo :) Ustvari bubreg bi mi bas trebao tamo :lol: Moze nesto drugo

Ja sad kad se nas Martinez odvali :P

Klare

Post Postao/la Klare » 22 sep 2012, 21:51

Idemo, trčimo, nabrzinu da napišemo, boa siguran, ispravlja Danteovu pokoju greškicu, dok Dante dosta pametan

badstuber stoper, ovamo može u nuždi, kao sada, biće konkurencija žestoka, no rotacija je tu, jer ove sezone većinu sedmica igramo po dvije utakmice u istoj

tako da će biti vremena i prostora za sve, a Tymo i Buyten su tamo negdje, godine ih sustigle, tako da su sa slabim šansama, iako Tymo premiju danas izguli, nasmijan uvijek

gustavo luiz extra, radio je dosta, ta lopta se lijepi za nogu, netipično za igrače njegove pozicije, ima ga i naprijed, fizički veoma spreman, bio je uvijek, ali ove godine je posebno vrijedno radio, a i motoričke sposobnosti, dobro o ovom sam već pričao i pričam, to ubrzanje je dosta brže, radio je, vrijedno radio, basti najjači igrač sredine terena na svijetu, opet diriguje, možemo slobodno reći, još dodamo martineza biće rotacije bez gubljenja na kvaliteti

Roben igra, nema ono iz prve sezone, ali zato mnogo trči, mnogo vrijedi, Muller slab do drugog poluvremena, a onda eksplozija, još jedna osobina onih najvećih, Kroos potpuno iznenadio, ove godine pa neću reći naš najbolji igrač, ali sigurno u rangu sa najboljim, čvršći je, nije više mekan, dosta trči, kontrola lopte, zna povući, radi bez lopte, a još kad se Gomez vrati, Mandžuka i Piza dobri da ga odmore, a Gomez kad se vrati biće paranja mreže, a biće i manje golova na kontu Milera i krosa, jer gomez to mora pospremati, biće na pravom mjestu

evo došli su na svoje neki, nema mi smajlija u postu, a zato im sada ispadoše oči dok ovo pročitaju

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 22 sep 2012, 21:57

Prvo predavanje ove godine i nemogucnost gledanja tekme.Citam da je sve to izgledalo odlicno sa pola snage sto bi se reklo,apsolvirali smo tesko gostovanje.O konkurenciji necu ni da pricam jer je haman i nemamo.Ono pravo nas tek ceka.Ne mogu da ne spomenem @Klaretov post bez smajlica :o .Usudit cu se pa reci,kijamet nam je sve bliže :P
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 22 sep 2012, 22:47

Prvo da pozdravim sve prijatelje Bavarce, a posebno staru "gardu" Omera,Effea,Burzu,Geronima etc .. Nego nisam se dugo javljao na forumu, moze se reci opravdano.

Nego da se dohvatim malo naseg Baye. Bayo je poceo ovu sezonu gotovo identicno kao proslu, proslu sezonu nazalost je zavrsio neslavno iako se stice utisak da su zasluzili mnogo bolje, medjutim sportske srece se nije imalo, pa je Bayern na kraju ostao bez ijednog trofeja. DObra stvar ove sezone je da se prekinuo taj crni niz protiv Dortmunda.
Medjutim citajuci vase komentare, barem vecine vas kazete da je Bayern trenutno za 30% jaci od onog proslogodisnjeg.Po meni igracki definitivno jeste tako, medjutim igra jos uvijek nije tako dobra kao recimo proslogodisnja, pogotovu u utakmicama protiv Reala npr. Naravno ovo je razumljivo s obzirom da je sezona tek pocela, igraci su ipak izgubili na tom nekom osjecaju, medjutim kako vrijeme bude odmicalo vjerujem da ce Bayern biti pa barem za 30 posto jaci od onog proslogodisnjeg, ako ne i vise, samo nadam se da ozljeda nece biti. Stekao sam utisak da Bayern ima tu nekakvu sigurnost,to iskustvo koje je sticao godinama, te zbog toga sticemo dojam da dobija utakmice sa 50 posto snage ponekad i manje. To zaista i jeste slucaj, jer Bayo je dosta uigran i pored nekoliko dobrih pojacanja Bayo lako pobjedjuje svoje protivnike. Ono sto se meni licno ne svidja a o tome sam govorio davno je dovodjenje visokog centarfora u ovom slucaju Mandzukic. Da on postize golove, bori se ali jednostavno mnogo bolje bi to izgledalo s pokretljivijim, tehnicki potkovanijim igracem kao npr Muller. Ja bih njega isprobao na toj poziciji spica.Mandzukic je pogotovo u zadnjim utakmicama, recimo posljednje 2 dosta los, blago receno. Sto se tice stoperskog dvojca Dante, Boateng vidljivo je kako oni jos uvijek nisu dovoljno uigrani kao taj stoperski par. Dante je dosta dobar igrac, medjutim ponekad mi pokazuje te neke znake nesigurnosti i mislim da je Badstuber ipak bolji izbor na stoperskoj poziciji. Spletom nesretnih okolnosti Badstuber je primoran da igra na beku, a vidim da se @ Geronimu ne svidja njegova prgavost, ma neka ga malo jos je mlad vrela krv, misljenja sam da bi Badstuber trebao igrati stopera nakon povratka Alabe. Steta za kralja Riberya sto nije u mogucnosti da konstantno pokazuje kakav je to igracina, nadam se da ce ubrzo poceti s konstantnim igranjem bez nekakvih povreda. Robben cini mi se polako vraca to izgubljeno samopouzdanje, primjer danasnje utakmice protiv Schalkea, dosta je trcao borio se i cini mi se da ce on kako sezona odmice biti samo bolji i bolji. Sta da kazem za Kroosa ocigledno da momak prsti od samopouzdanja i neka samo tako nastavi. Muller je stara lisica i odlican igrac. Martinez je takodje bio dosta dobar u prethodnim utakmicama, a danas nije bio nesto posebno uocljiv za ono 15-ak ili nesto vise minuta koliko je igrao, ali njemu treba vremena bit ce on dobar. Dakle po danasnjim komentarima i bod je bio dosta dobar, slicno misljenje sam dijelio i ja, medjutim Bavarci ocigledno nisu pa su izdominirali Schalke u drugom poluvremenu, prvo je bilo dosta lose s puno gresaka i takva igra ne smije da se ponavlja u buducnosti. Dakle po meni Bayo jos nije dosegao ni blizu svoj maksimum, jos uvijek tu nesto fali, primjer danas u 1 poluvremenu je falilo dosta agresivnosti. Dakle misljenja sam da treba Muliju postaviti utakmicu ili dvije na spica, da vidimo kako bi to izgledalo, zatim Badstubera vratiti na stopera zajedno s Boatengom, Alabu na beka, a ostalo ostaviti po starom, naravno uz zgusnuti raspored vrsilo bi se dosta rotacija. Pozz do iduceg tipkanja moji dragi Bavarci, ne znam kada ce to biti nadam se da vas nisam previse smorio ovim postom.
P.S Da li ce mozda u blizoj buducnosti biti kakvog okupljanja Bavaraca u Tuzli zbog pracenja neke utakmica i ako hoce kada ?
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 22 sep 2012, 23:07

anelbavarac je napisao/la:Sa ovakvom igrom nema zime za nas bicu slobodan i reci da smo vec sada na jako blizu titule u BL,sa ovom igrom ne znam kako mozemo ispustiti vec sada ovu prednost.
Hold your horses :D
Prosle sezone smo i vise ispustili ;)

Muller fenomenomenalan :lol:
Kakvi potezi u obje akcije u kojima su pali golovi :o

Kroos se uozbiljio kako treba,stes'o stomak s godisnjeg i poceo igrat' kako je igrao na zavrsetku sezone :D

Boateng zivotinja ! Za sezonu-dvije,nece biti stopera na svijetu koji ce se s njim moci poredit'.Kakva hladnokrvnost,kakav tajming,...Stoper onakve gradje,a onako okretan i brz.Ja jos uvijek,kao njegovu jedinu gresku koja nas je stojala gola,pamtim onaj gol BVBa na Allianz Areni,nije mogao da skonta gdje je lopta i tam-vam ljudi zabise :)
Grehota je njega na klupu,ali je Boga mi grehota i Dantea i Badstubera...Dante masina,mislio sam da ce vise ispadat' u nekim duelima,ali kako stabilno i inteligentno igra,uh :D
Badstuber sjajan,s obzirom da igra na neprirodnoj poziciji za njega (ako izuzmemo onu sezonu kad je vGaal eksperimentisao s njim na lijevom beku,pa nam ManUtd uvali 2 gola zbog njega).

Imam neki osjecaj da Badstuber ima zagarantovano mjesto stopera,a da ce se Boa i Dante borit' za drugo.

A isto tako ce da se bore Martinez i Gustavo.Kako imat srca i stavit Gustava na klupu,kako? :D
Iz utakmice u utakmicu samo briljira :D

Iiiiiiiii SCHWEINSTEIGER !!! :D
Ja se izvinjavam sto sam subjektivan,ali koliko mi je drago sto je podigao formu... :D
Sve bolji,sve jaci iz utakmice u utakmicu :D
Samo neka tako i nastavi :D
#miasanmia

Klare

Post Postao/la Klare » 22 sep 2012, 23:40

schweinsteiger je napisao/la: Grehota je njega na klupu,ali je Boga mi grehota i Dantea i Badstubera...
Imam neki osjecaj da Badstuber ima zagarantovano mjesto stopera,a da ce se Boa i Dante borit' za drugo.
Niko nema zagarantovano, niko 'sem jednog jedinog, neponovljivog Maria Mariana Gomeza. 8-)
Uh, kako tog lika željno iščekujem, ma znate šta, effe me neki dan pita koliko misliš da sada vrijedi, ma jednostavno nema cijene, lik je neprocijenjiv, pa vjerovali ili ne taj čovjek je na putu da nadmaši omiljenog svih vremena Šolija Mehmeta, a eto nema šta više da pričam. ;)

Svi će oni okusiti klupu, sezona je duga, a kome je to do toga da svaku odigra, pa red je nekad i odmorit', jest da se dijele premije, a ko zna ima nas i takvih. :lol:

Ma ovo je igra sa prošlogodišnjeg nivoa u ovo doba, nema dalje, nego sada smo još jači, prvi favoriti, a široka klupa neće tako lako dozvoliti padove iz prošlih sezona.

Ovo danas je bio dokaz jedne jakoće, jednog kolektiva, Schalke je među 8 klubova u Evropi, a tako pametno i da ne kažem tako lako se izašlo na kraj, čista desetka, i najvažnije utakmica baš nije bila dosadna, ne daj nam da gledamo ona bucanja po 5-6 razlike, neću da spavam kad Bayerna gledam. :lol:

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 23 sep 2012, 05:22

Monolog je napisao/la:Jao Mullera. 8-) :mrgreen:
Jah, Tantalova muka izdominirati najgoreg def. beka u ligi i M'gladbachov isprdak. :lol:

Nikad "vazeLJinskiji" Yayo ove godine klizi jos brze u ambis. :twisted:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 23 sep 2012, 10:50

Hare_BvB je napisao/la:
Monolog je napisao/la:Jao Mullera. 8-) :mrgreen:
Jah, Tantalova muka izdominirati najgoreg def. beka u ligi i M'gladbachov isprdak. :lol:

Nikad "vazeLJinskiji" Yayo ove godine klizi jos brze u ambis. :twisted:

nemoj da ti bude krivo,Kuba ne moze kako treba ni Chandlera proc'.
(bek Nurnberga)

:lol: :lol: :lol:
#miasanmia

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 23 sep 2012, 13:11

@schweinsteiger Ma to je Hare tek onako napisao, da se ne osjecamo razocarano :D obzirom da smo jos juce ocekivali komentare na racun Mullera od strane navijaca BvB-a. Ja sam mislio da ce napisati poneki komentar forumasi koji su nedavno tvrdili da Muller zivi od stare slave i da je bezopasan igrac, ali eto Hare je komentarisao za njih 8-) :D

Eh, iemo dalje!

Predsjednik Bayerna Uli Hoeness i dalje smatra da je Bayern financijski sposoban, uprkos 40 miliona vrijednom transferu Španca Javi Martineza, te da transfer nije "oštetio" Bayernov račun.

I dalje je račun pun novca: "Ima još mnogo na njemu. Uzeli smo jedan dio, ali još uvijek imamo dovoljno novca na računu", izjavio je Hoeness za Sky.

Rotacija koju vrši trener Jupp Heynckes, u "engleskim" sedmicama, je sasvim normalna za bivšeg sportskog direktora: "Na dan kada ćemo okupiti sve zadovoljne novinare zajedno, ja ću častiti rundom šampanjca. Prošle godine se govorilo da klupa nije dovoljno dobra i da ne nudi dovoljno mogućnosti. Sada imamo mogućnosti i otpočetka je bilo poznato: Vjerojatno će biti ljutnje. Ja mislim da je to luksuzni problem."

Iskreno ocekivao sam da Hoeness ranije da u javnost jednu ovakvu izjavu. Neki mediji su vec proglasili Bayern timom koji se zalaze za financijski fair play, ali ga ne postuje sto naravno nije tacno! Bayernov racun je u odlicnom stanju, sto ce se i potvrditi kada izvjestaj bude potpun!

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 23 sep 2012, 15:44

Gledam ovaj Liverpool i Man.U pa ljudi moji Bayern , Real , Barca i Juve su drugi univerzum za njih

Niko tu 4 pasa nije u stanju napraviti kako treba

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 23 sep 2012, 15:52

don_burza je napisao/la:Gledam ovaj Liverpool i Man.U pa ljudi moji Bayern , Real , Barca i Juve su drugi univerzum za njih

Niko tu 4 pasa nije u stanju napraviti kako treba
Slazem se.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.