FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
sad iz Zavidovica.velika je sramota za klub da niko nije bio na djenazi ispred kluba.steta iskreno
Svi u napad,jedan je HASE
Iskreno bi me zacudilo da je neko otisao. Nemaju ti oni vremena od silnih talova, i ko je Pape da ga in oni moraju postovat... On je pisao neku drugu istoriju..baboatif je napisao/la:sad iz Zavidovica.velika je sramota za klub da niko nije bio na djenazi ispred kluba.steta iskreno
Maleni dizu transparent "Jesul` Horde gdje su nekad bile"... 3 sekunde kasnije Horde dizu transparent "Gdje god bili - uvijek korak ispred vas"...
baboatif je napisao/la:sad iz Zavidovica.velika je sramota za klub da niko nije bio na djenazi ispred kluba.steta iskreno
Kao da ove ublehe znaju za red. Izgleda i Bilic pade vec drugi dan na ispitu.
Neki dan prica o Papetu i 10 dana na tenisu, i kako se legende ignorisu, a niko da dođe na dzenazu.
Izgleda i on samo propuh.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
steta iskreno.imamo ogromnu tradiciju.historiju.a dozovoljavamo da futavci isticu nesto svoje a mi kao da mismo postojalo prije 92ge.ogroman je Pape ne mora nikad nista.biti u klubu al red je da ga se ispostuje i njega i ostale.on bar nikad nije pametovao sa strane ko drugisimidobar je napisao/la:Iskreno bi me zacudilo da je neko otisao. Nemaju ti oni vremena od silnih talova, i ko je Pape da ga in oni moraju postovat... On je pisao neku drugu istoriju..baboatif je napisao/la:sad iz Zavidovica.velika je sramota za klub da niko nije bio na djenazi ispred kluba.steta iskreno
Imamo fula.slazem se.nije samo ovo zadnje.steta majke mi.emir79 je napisao/la:baboatif je napisao/la:sad iz Zavidovica.velika je sramota za klub da niko nije bio na djenazi ispred kluba.steta iskreno
Neki dan prica o Papetu i 10 dana na tenisu, i kako se legende ignorisu, a niko da dođe na dzenazu.
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Fino se onaj bilic isprica jucer a evo provali se vec danas sa ovom dzenazom. Umjesto da nam ljudi poput Safeta vode klub nama tu sjede nekakvi bilici, valentini i kurave.......
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
Htio sam nekidan napisati da ovi naši tako vjerovatno neće ni otići, ali ipak nisam jer nisam htio prljati ni dušu ni jezik. Kakvi idioti!baboatif je napisao/la:Imamo fula.slazem se.nije samo ovo zadnje.steta majke mi.emir79 je napisao/la:baboatif je napisao/la:sad iz Zavidovica.velika je sramota za klub da niko nije bio na djenazi ispred kluba.steta iskreno
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Ista su to VANAGOemir79 je napisao/la:baboatif je napisao/la:sad iz Zavidovica.velika je sramota za klub da niko nije bio na djenazi ispred kluba.steta iskreno
UPRAVA NAPOLJE!!!
Ne kaki Bgt,sto si sarkastičan??Jel ti neko brani da ides?Sabinho je napisao/la:Traje li bojkot i dalje ili mozemo na tekmu sutra?
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
Ako me sjecanje ne vara, na jednoj evropskoj tekmi je bio prisutan Safet Susic, i kada ga je spiker prije utakmice prozvao da ga pozdravimo, muk je bio na stadionu...
@Sabinho @Evolution vraća se Lenaš u formu, het-trik danas, Cvajta nikad bliža. 

Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
- Orangina85
- Kontakt:
Vara te sjecanje, nije bio muk. Dosta se cak zvizduka culoZip je napisao/la:Ako me sjecanje ne vara, na jednoj evropskoj tekmi je bio prisutan Safet Susic, i kada ga je spiker prije utakmice prozvao da ga pozdravimo, muk je bio na stadionu...
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Pape otvoreno ignorise klub i nikada nista ne bi uradio po tom pitanju da budemo iskreni. On je bio stvarno odlican igrac, najbolji bosanski igrac svih vremena ali sto se tice ponasanja i karaktera, makar prema Sarajevu, velika nula.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
MortemHz je napisao/la:Pape otvoreno ignorise klub i nikada nista ne bi uradio po tom pitanju da budemo iskreni. On je bio stvarno odlican igrac, najbolji bosanski igrac svih vremena ali sto se tice ponasanja i karaktera, makar prema Sarajevu, velika nula.
dobro rečeno, gro igrača koje mi dovodimo je pogrešnog profila sa mentalne slike, tj. tog nekog šampionskog mentaliteta, pritiska , borbe za cilj neki...svi su igrali po sredinama ili dnu tabele hrvatske, slovenije, grčke, rijetko ko se borio za evropu, jedan od glavnih razloga što se naši juniori/akademci tako dobro snalaze na terenu u seniorima jeste taj da su ti mladi momci svake godine u vrhu tabele ili šampioni, dakle već sezonama imaju to usađeno...mi sa seniorima i igračima koje dovodimo taman ih naviknemo na takva očekivanja i pritisak(nekad i osvojimo nešto) i istekne im ugovor ili ih pustimo, dakle poprime nešto od takvog mentaliteta i odu u Zrinjskikengur je napisao/la:
Veliki klubovi znace igracima obavezu postizanja dobrih rezultata = pritisak. Kod nas su vecinom igraci dovedeni sa strane. Jedini kriterij kod nas je da novi igrac "zna lopte" ali jednako bitan je i mentalni sklop igraca koji se uci od malena i nosi u sebi (jedino je ova uprava izuzetak jer je jedini kriterij biti jeftin i nista drugo). Trener to samo potpali pred velike meceve ( a nekad ni to jer su i sami igraci svjesni velicine meca pa se sami motivisu). Zato Papetu nije jasno da nekog treba motivisati jer on to uvijek nosi u sebi, a modernim zvijezdama moras titrati pogotovo u repki. Nije isto ako igrac daje golove nakon sto ekipa vodi 4:0 ili moze odluciti tekmu iz nikakve polusanse kod 0:0. To je ogromna razlika. Ali to neko iz sportskog segmenta mora da prepozna kad se igrac dovodi. Ko ce to kod nas raditi ? Sabrina (jer ona odlucuje o svemu) ? Ihtijarevic ?
I onda dodje derbi i nasi bjeze od lopte ili se sakrivaju iza igraca. Ako su to radili u starim klubovima i nisu navikli na "preuzimanje odgovornosti" sta od njih ocekujete sada. Plus ako su ti igraci osjetljivi na grubu igru - eto veselja. Zato na derbijima komsije idu uvijek pregrubo a ako je teren kao njiva onda cak i bolje za njih. Nasi se ne mogu sa loptom sastaviti plus uzasan teren i na kraju garant gubis (zadnji derbi na Grbavici).
Onda se Husref cudi sta to bi i zasto. On zna da mu je najveci merak bilo igrati protiv C.Zvezde i slicnih. Danas je fokus igraca na dobre slike na Insta i veliki ugovori. Nemoj pritiska, ostre igre i divljih livada. Plus sve sto valja bjezi vani sto prije. Dakle mentalitet kluba je bitan (nas definitivno nije luzerski) ali igraci moraju biti spremni da ga prihvate. Nasi igraci vecinom NISU.
Nasi bar mogu nase akademce formirati na pravi nacin ali i za to moras imati ljude koji znaju o tome.
P.S. Zrinjski pazljivo bira svakog igraca i sta ko pokriva a ne prave greske - zahvaljujuci sportskom dijelu uprave koji zna sta radi (pa cak i sa puno nasih igraca uzima titule zaredom)

nema nekog posebnog plana u Zrinjskom nema potrebe to idealizirat, oni su jednostavno počeli dovoditi igrače koji su igrali zajedno i imaju neku uigranost, to je počelo od Muminovića, Belog i Vučine, pa su počeli i iz kona dovodit...
p.s. - jeste fakat iznenađeni da niko nije otišo ispred kluba na dženazu? kakav god da je njegov odnos prema klubu, treba okrenuti novi list i napraviti neki gest prema njemu jer je čovjek legenda internacionalna, nas je zadužio svojim igrama, ali i repku i državu(čovjek ima bistu u parizu jbt a nema u Sa

Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Orangina85 je napisao/la:Vara te sjecanje, nije bio muk. Dosta se cak zvizduka culoZip je napisao/la:Ako me sjecanje ne vara, na jednoj evropskoj tekmi je bio prisutan Safet Susic, i kada ga je spiker prije utakmice prozvao da ga pozdravimo, muk je bio na stadionu...

Isto je to, bez aplauza

- Evolution87
- Kontakt:
Ma baraz nam je plafon, a i to bi bilo odlicno s obzirom kako smo krenuli ove sezoneskoroalen je napisao/la:@Sabinho @Evolution vraća se Lenaš u formu, het-trik danas, Cvajta nikad bliža.

Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
BOJKOT
Sabrina želi da Sarajevo opet bude bh. klub, a Valentin Ilievski, direktor svih direktora, za sada to ne postavlja kao težnju. On bi opet gradio stadion. Za koga samo, nije se izjasnio. Tribine su prazne, momče makedonsko!
Kada sam, tamo nekih osamdesetih godina prošlog stoljeća, stavio potpis na bijeli papir na kojem je bilo pedesetak imena, samo sam sebi bio veoma važan. Možda i prvi moj potpis, bilo je to pravo vjenčanje iz ljubavi, zakletva za cijeli život. Stavio sam paraf na papir kao jedan od osnivača “Hordi zla”, navijačke skupine FK Sarajevo.
Bez sumnje, bilo je tu od mene mnogo istaknutijih članova tog, za nas tadašnje pubertetlije, životno važnog pokreta. Teško se mogu sjetiti kako je došlo do toga da baš ja budem jedan od osnivača. Ali, eto, bio sam. I da nedavno ne objaviše ljudi taj dokument, teško da bih se i sjetio da sam upisan na taj bijeli papir iz kojeg se rodilo nešto veliko i važno.
A nakon njega, rođena je navijačka grupa “Horde zla”, mladi ljudi koji su tada, uostalom kao i Željini “Manijaci”, trebali “stati na crtu” mnogo brojnijim navijačima Partizana, Crvene zvezde, Dinama ili Hajduka. I nije da i jedni i drugi to nismo uspijevali, mnogi ne znaju, nekada i zajedničkim snagama, što je danas gotovo nepojmljivo.
Na neke izlete iz tog vremena, s ovom glavom, nisam danas ponosan, ali sam sigurno pun ponosa kada se sjetim da je sve što smo radili, bilo pametno ili ne, ipak bilo samo iz čiste ljubavi prema klubu i boji njegovog dresa. U međuvremenu sam dospio nekako na suprotnu stranu jer sam igrao neke utakmice i protiv Sarajeva, a život me odveo i u vode u kojima bih, kada pišem i razmišljam o tome, trebao biti objektivan, ma koliko to nekoga zaboljelo.
S vremenom se navijačka scena promijenila. Više nije jakna “fajerka” zaštitni znak i više vam ne treba vispreni Vjeko koji ima jarana u Italiji da nam prošverca baklje na tribinu. Ne mora više ni Mito na brod u Split da bi otamo donio baklje. Danas je sve na dlanu, novo je vrijeme, i neka je. Neka mladi stvari kroje po svom.
Danas su “Horde zla” u bojkotu, nezadovoljni radom kluba. Dilema je da li je dobro ostaviti igrače bez podrške, pa makar oni bili ovako loši kakvi su danas. Suština je navijačkih grupa navijanje i podrška. S tribina se može poručiti mnogo toga. Ali, Sarajevo je zaista u dubokom glibu kada ti mladi ljudi nemaju drugog izbora do bojkota utakmica.
Uostalom, ko je uopće zadovoljan “radom” kluba? Utakmice se bojkotiraju jer je svim došlo do grla, jer je postalo mučno gledati sav taj jad i bijedu, kako na terenu, tako još više u loži stadiona. Jer tamo sjede ljudi koji vrijeđaju inteligenciju, koji misle da se sve češći porazi mogu zaboraviti vijestima o postavljanju novog prozora u kampu, krečenjem svojih ureda ili kakvom humanitarnom akcijom…
Istina je, osipaju se iz lože i ureda, svako malo pa ode neko, ali kičma je te upravljačke strukture nedodirljiva. Nova fora mlađahne direktorice Sabrine Buljubašić jeste izjava kako u novom Upravnom odboru klub želi ljude iz BiH. Kakav zaokret i kakva novina, baš kao da Sarajevo nije najblistavije trenutke imalo baš sa svojim ljudima u svojim uredima. Genijalno!
Sabrina želi da Sarajevo opet bude bh. klub, a Valentin Ilievski, direktor svih direktora, za sada to ne postavlja kao težnju. On bi opet gradio stadion. Za koga samo, nije se izjasnio. Tribine su prazne, momče makedonsko!
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Prije bih rekao da se zbog vlastitih guzica ignorise Susic, nego Susic da ignorise klub. Po tom pitanju bih ti sto sta imao napisati.MortemHz je napisao/la:Pape otvoreno ignorise klub i nikada nista ne bi uradio po tom pitanju da budemo iskreni. On je bio stvarno odlican igrac, najbolji bosanski igrac svih vremena ali sto se tice ponasanja i karaktera, makar prema Sarajevu, velika nula.
Ali da dodam bar ovo. Ne moramo uzimati Susica u obzir, gdje su druge legende?
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Idemooo! Bravo @skoro, @evolution ce proraditi u zadnja dva kola!Evolution87 je napisao/la:Ma baraz nam je plafon, a i to bi bilo odlicno s obzirom kako smo krenuli ove sezoneskoroalen je napisao/la:@Sabinho @Evolution vraća se Lenaš u formu, het-trik danas, Cvajta nikad bliža.

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Trenutno korisnika/ca: mosarajvosa83 i 43 gosta.