Premijer liga BiH - aktuelno

tuzlanskinacin
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la tuzlanskinacin » 25 jul 2026, 21:28

PLFukare je napisao/la:
25 jul 2026, 21:24
tuzlanskinacin je napisao/la:
25 jul 2026, 21:11
PLFukare je napisao/la:
25 jul 2026, 21:01

Jesi DOŠO, jesi upoznao? A Bogami i uvredi ti prvi. Ja bagra jel? Fukso tuzlanska, sisaču sarajevskih qrčeva sad odyebi na dio predviđen za niželigaše.
Opet se ljutis sto sam te otkrio? I samo mala korekcija nije prvi put da te vrijeđam i na toj kako kazes nizeligaskoj temi sam te prije par dana al i ti si se iznerviro kad te otkri pred svima...
a kad sam te vec "uvredio" da nisi ti sisač beogradskih kvarceva...
Ti me otkrio i ja se iznervirao jel'? :rol:
Dijete uspjelo u životu. Jesi happy? Jesi rekao babi i mami šta si postigao danas :rol:
Upravu si otkrio si se sam jer si previse glup :beba:
#CarsijaOdjebi

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 25 jul 2026, 22:07

svrakino1921 je napisao/la:
25 jul 2026, 20:42
rishovski je napisao/la:
25 jul 2026, 16:59
svrakino1921 je napisao/la:
25 jul 2026, 16:20

Brutalna istina je - da je to novac otet od pondera 2

P.S.
I Čelik je na pripremama na Kupresu od tog novca
Kako ce biti otet novac koji je državni? Ili ga dali Livnu ili Tuzli,isti qurac.. To sto ti mislis da je Sarajevo glavni grad svijeta je nesto drugo.. :D
Evo ovako

Razlog zašto je Kanton Sarajevo uopće prvobitno dobio veći ponder je taj što se ispostavilo da se u ovom kantonu naplaćuje daleko više poreza nego u ostalima te su se kroz veći ponder nastojale ispraviti ove nepravde.

SDA prednjačila

Tako, primjerice, prema budžetu Tuzlanskog kantona za 2021. godinu, prihodi od indirektnih poreza (PDV) iznose 202.322.368 KM, a prema nacrtu budžeta Kantona Sarajevo za 2021. godinu, prihodi od indirektnih poreza iznose 441.238.469 KM, dakle više nego dvostruko u korist Sarajeva.

Ipak, postavlja se pitanje zbog čega je, gotovo deset godina od početka takve inicijative, tek sada u 2022. usvojena odluka o smanjenju pondera Sarajevu. Mnogi to tumače kroz činjenicu da SDA, u godinama u kojima je vladala Sarajevom, nije željela smanjivati budžetska sredstva ovom kantonu, dok su sada, nakon gubitka vlasti, odlučili da se osvećuju glavnom gradu. U tome je nedvosmislen bio i zastupnik SDA Zildžić, koji je doslovno rekao:

- Mi smo ovo uradili kako bismo zaustavili rapidan rast Kantona Sarajevo.

Kome je najviše bilo u interesu da u ovom trenutku dođe do oduzimanja Kantonu Sarajevo oko 90 miliona KM, koliko će godišnje izgubiti smanjenjem pondera, pokazuje i činjenica da je od 14 zastupnika koji su predložili izmjene njih čak osam iz SDA.
Nije samo Sarajevo država BiH... Treba ulagati i u Krajinu,politika tog istog Sarajeva ukinula ljudima zeljeznicku liniju,ostavili ih kao zadnje oyebine a koliko su ljudi dali u ratu života. Ova drzava je nenormalna,nemas željezničku liniju iz glavnog grada za za Tuzlu i Bihać u 21 vijeku a hocete stadion u Sarajevu od 60.000 :rol:
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

Marsiano
Kontakt:

Post Postao/la Marsiano » 25 jul 2026, 22:38

Slušam sad nedu, sve mu se svodi na neko prosjacenje, ovaj da da ovoliko, ovaj bi mogo dat, ovaj da vodi besplatno.
Dize se prasina ⚫️🔴

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []