Upravu si otkrio si se sam jer si previse glupPLFukare je napisao/la: ↑25 jul 2026, 21:24Ti me otkrio i ja se iznervirao jel'?tuzlanskinacin je napisao/la: ↑25 jul 2026, 21:11Opet se ljutis sto sam te otkrio? I samo mala korekcija nije prvi put da te vrijeđam i na toj kako kazes nizeligaskoj temi sam te prije par dana al i ti si se iznerviro kad te otkri pred svima...
a kad sam te vec "uvredio" da nisi ti sisač beogradskih kvarceva...![]()
Dijete uspjelo u životu. Jesi happy? Jesi rekao babi i mami šta si postigao danas![]()
Premijer liga BiH - aktuelno
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
#CarsijaOdjebi
Nije samo Sarajevo država BiH... Treba ulagati i u Krajinu,politika tog istog Sarajeva ukinula ljudima zeljeznicku liniju,ostavili ih kao zadnje oyebine a koliko su ljudi dali u ratu života. Ova drzava je nenormalna,nemas željezničku liniju iz glavnog grada za za Tuzlu i Bihać u 21 vijeku a hocete stadion u Sarajevu od 60.000svrakino1921 je napisao/la: ↑25 jul 2026, 20:42Evo ovakorishovski je napisao/la: ↑25 jul 2026, 16:59Kako ce biti otet novac koji je državni? Ili ga dali Livnu ili Tuzli,isti qurac.. To sto ti mislis da je Sarajevo glavni grad svijeta je nesto drugo..svrakino1921 je napisao/la: ↑25 jul 2026, 16:20
Brutalna istina je - da je to novac otet od pondera 2
P.S.
I Čelik je na pripremama na Kupresu od tog novca![]()
Razlog zašto je Kanton Sarajevo uopće prvobitno dobio veći ponder je taj što se ispostavilo da se u ovom kantonu naplaćuje daleko više poreza nego u ostalima te su se kroz veći ponder nastojale ispraviti ove nepravde.
SDA prednjačila
Tako, primjerice, prema budžetu Tuzlanskog kantona za 2021. godinu, prihodi od indirektnih poreza (PDV) iznose 202.322.368 KM, a prema nacrtu budžeta Kantona Sarajevo za 2021. godinu, prihodi od indirektnih poreza iznose 441.238.469 KM, dakle više nego dvostruko u korist Sarajeva.
Ipak, postavlja se pitanje zbog čega je, gotovo deset godina od početka takve inicijative, tek sada u 2022. usvojena odluka o smanjenju pondera Sarajevu. Mnogi to tumače kroz činjenicu da SDA, u godinama u kojima je vladala Sarajevom, nije željela smanjivati budžetska sredstva ovom kantonu, dok su sada, nakon gubitka vlasti, odlučili da se osvećuju glavnom gradu. U tome je nedvosmislen bio i zastupnik SDA Zildžić, koji je doslovno rekao:
- Mi smo ovo uradili kako bismo zaustavili rapidan rast Kantona Sarajevo.
Kome je najviše bilo u interesu da u ovom trenutku dođe do oduzimanja Kantonu Sarajevo oko 90 miliona KM, koliko će godišnje izgubiti smanjenjem pondera, pokazuje i činjenica da je od 14 zastupnika koji su predložili izmjene njih čak osam iz SDA.
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
Slušam sad nedu, sve mu se svodi na neko prosjacenje, ovaj da da ovoliko, ovaj bi mogo dat, ovaj da vodi besplatno.
Dize se prasina ⚫️🔴
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.