Amel Tuka
Moderator/ica: rio_Ferdy88
-
- Kontakt:
Re: Amel Tuka
problem je sto 90% raje ne konta koji je ovo uspjeh i kolika je konkurencija u ovom sportu.....jos treba uzeti u obzir da postoji jedan dio svijeta (istocna Afrika) gdje su ljudi prirodno po konstrukciji spremniji za ovaj sport. ja u polufinalu nisam vidio pored Tuke jos mozda 3 ili 4 bijelca. nigdje npr Svaba ili Spanjolaca koji toliko ulazu u sport. Amelu je bilo ovo sve duplo teze jer je samom gradjom mal i nema bas najbolje uslove za ovaj sport (ni gradjom tijela a ni ulaganjem od strane drzave)...tako da realno gledano malo ko da je i ocekivao plasman u finale a kamoli trece mjesto....a to za zlato su bubnuli neki glupi komentatori koji mozda prvi put komentarisu atletiku!
Nisi dzaba policajacPoliceman je napisao/la: niko njemu nije kriv sto je imao losu taktiku trebao je da predvidi takav razvoj situacije
ko je jos uzeo zlato na slicnoj taktici

Iz rukava ON svakoga dana izvuce nekog keca..
Ljudi kontaju to što on nije ušao brzo, on ne može držati tempo naspram jednog Rudishe koji kao što ti kažeš ima prirodne predispozicije, Tuka je ovo odradio na najbolji mogući način, utrka je bila spora ali on nije mogao diktirati tempo, da je on išao 52 prvi krug bio bi 2 sekunde brži od Rudishe ali teoretski.gringonjaOnajDrugi je napisao/la:problem je sto 90% raje ne konta koji je ovo uspjeh i kolika je konkurencija u ovom sportu.....jos treba uzeti u obzir da postoji jedan dio svijeta (istocna Afrika) gdje su ljudi prirodno po konstrukciji spremniji za ovaj sport. ja u polufinalu nisam vidio pored Tuke jos mozda 3 ili 4 bijelca. nigdje npr Svaba ili Spanjolaca koji toliko ulazu u sport. Amelu je bilo ovo sve duplo teze jer je samom gradjom mal i nema bas najbolje uslove za ovaj sport (ni gradjom tijela a ni ulaganjem od strane drzave)...tako da realno gledano malo ko da je i ocekivao plasman u finale a kamoli trece mjesto....a to za zlato su bubnuli neki glupi komentatori koji mozda prvi put komentarisu atletiku!
Jer ko kaže da bi Rudisha pustio Tuku da diktira tempo ? Tuka bi samim time se doveo u situaciju da sagori na prvih 400 metara a onda ništa od medalje, on je išao na sigurno, po medalju bez nekog velikog rizika.
Gledajte npr 1500m ili 800 kod žena, bjelkinje redovno predvode tempo prvi krug,dva (kod 1500m) a onda poslije jednostavno sagore, eno vam primjer one Amerikanke na 1500, ostade i bez medalje a diktirala je tempo.
Druga stvar, nikada nemojte porediti vremena sa takmičenja i mitinga, na mitinzima imate plejsmejkere ovdje toga nema !
i još jednom, čestitke Amele

@Milicajac, pogledaj finale iz Atine i velikog Boržakovskog

1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990
- tuzlak1987
- Kontakt:
Atletika je cudan sport, mnogi su dosli na takmicenje kao favoriti pa se izgubili jer nisu tempirali formu.. Amel je dobro tempirao ove tri utrke jer se nije premorio u prve dvije i na kraju je prevazisao ono sto je ocekivao te uzeo medalju..
Ko je gledao neke druge discipline izbjeglo se ono najgore da dodjes kao glavni favorit ili jedan od favorita i ostanes bez icega, to se hvala Bogu nije desilo jer momak nije prepustio nista slucaju.
Evo bubam primjer ovog Amera na 400 sa preponama, lik je danas bio top3 favorita ali je zavrsio 8, skok u dalj isto Amer ispao nakon 3 pokusaja jer nije bio u 8,a bio drugi favorit takmicenja iza Britanca, Hrvatica Sandra bacala citavu sezonu preko 70 metara, imala niz nekih pobjeda na desetine i danas je izgubila od Kubanke koja je bacila 70, a Hrvatica par metara manje..
Ima dosta slucajeva i svi trebamo biti zadovoljni
Ko je gledao neke druge discipline izbjeglo se ono najgore da dodjes kao glavni favorit ili jedan od favorita i ostanes bez icega, to se hvala Bogu nije desilo jer momak nije prepustio nista slucaju.
Evo bubam primjer ovog Amera na 400 sa preponama, lik je danas bio top3 favorita ali je zavrsio 8, skok u dalj isto Amer ispao nakon 3 pokusaja jer nije bio u 8,a bio drugi favorit takmicenja iza Britanca, Hrvatica Sandra bacala citavu sezonu preko 70 metara, imala niz nekih pobjeda na desetine i danas je izgubila od Kubanke koja je bacila 70, a Hrvatica par metara manje..
Ima dosta slucajeva i svi trebamo biti zadovoljni

nisam ja rekao da je ovo los rezultat ali mislim da je zbog taktike propustio srebro jer on ovog poljaka moze u zubima nositi
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Poljak je namazan drama, lik u ovih 800 metara mislim zna u metar kada treba krenuti, a kada ne forsirati 

Svaka cast Amele.Najveci uspjeh bih sporta sigurno.Svi smo ponosni na tebe legendo.
- Gabon
- Kontakt:
Sta reci...
Svaka cast majstore
Svaka cast majstore

Hadzic Anel pjevac, igrac manje na terenu.
Svrsic Avdo minutica Papketa.
Talent Tino Sven Susic zadnji vezni, playmaker.. adzin univerzalac, dobar i za klupe Hajduka.
Svrsic Avdo minutica Papketa.
Talent Tino Sven Susic zadnji vezni, playmaker.. adzin univerzalac, dobar i za klupe Hajduka.
Necu rec da pratim atletiku redovno , prije sam dosta vise pratio kad su se te stvari dosta cesce pratile i na Tv-u . Medjutim jos ko dijete se sjecam Boržakovskog koji mi je bio jako drag jer volim te tipove koji nisu najbolji u svemu i tako dalje nebitna stvar , amelovo trcanje podsjeca na njegovo. Amela sam znao odgledat kad je imao daleko losije rezultate , ono europsko kad je bio treci me malo iznenadilo no nisam ni sanjao da bi na SP mogao doci do medalje jer je to zaista velika stvar Olimpijska medalja ima posebnu drazi ali sto se tice konkurencije tu je to.
Ono sto mi se odma nije svidilo ali moramo bit realni da je tako je njegova izjava prije finala da je sretan sto je u finalu i da je ovo sve jedno veliko iskustvo za njega , upotpunosti tacno ali eto mene to odma podsjeca na sve nase posrtaje u sportu gdje kad najvise treba mi useremo. Trka je bila spora trema je odradila svoje ali pored toga u glavi je trcao trku polufinala... Ima fantastican sprint u zavrsnici i definitivno ce uzeti jos medalja do kraja karijere godine mu itekako idu u prilog , nadam se da mu je ovo bilo veliko iskustvo da nikad nema tvz zid ispred sebe jer 3-4 trkaca ne moze samo tako preskociti ...
U svakom slucaju bravo jer realno ove godine se pojavio napravio je boom u atletici 80 % ljudi koje prate atletiku su i skepticni po pitanju njegovog rezultata vecina misli da se dopinguje mi naravno znamo da to kod njega ne dolazi u obzir ... Svaka cast i drago mi je da smo i mi konacno na pobjedickom postolju nadam se da je amel ovim otvorio vrata nasoj atletici na velikoj sceni puno srece Amele .
Ono sto mi se odma nije svidilo ali moramo bit realni da je tako je njegova izjava prije finala da je sretan sto je u finalu i da je ovo sve jedno veliko iskustvo za njega , upotpunosti tacno ali eto mene to odma podsjeca na sve nase posrtaje u sportu gdje kad najvise treba mi useremo. Trka je bila spora trema je odradila svoje ali pored toga u glavi je trcao trku polufinala... Ima fantastican sprint u zavrsnici i definitivno ce uzeti jos medalja do kraja karijere godine mu itekako idu u prilog , nadam se da mu je ovo bilo veliko iskustvo da nikad nema tvz zid ispred sebe jer 3-4 trkaca ne moze samo tako preskociti ...
U svakom slucaju bravo jer realno ove godine se pojavio napravio je boom u atletici 80 % ljudi koje prate atletiku su i skepticni po pitanju njegovog rezultata vecina misli da se dopinguje mi naravno znamo da to kod njega ne dolazi u obzir ... Svaka cast i drago mi je da smo i mi konacno na pobjedickom postolju nadam se da je amel ovim otvorio vrata nasoj atletici na velikoj sceni puno srece Amele .
- tuzlak1987
- Kontakt:
Policajac voli pobjednike, voli zlatno znamenje 

Bice zlato na olimpijadi insalah.
Osjećaji su pomiješani. Naš gubitnički mentalitet i herojski porazi mi govore da je ovo uspjeh, jer ovdje nismo bili nikad ranije, 'pročepili' smo na još jednom mjestu gdje smo bili na marginama, pa sa te strane ovo možemo smatrati uspjehom. Druga strana, ona objektivna, mi govori da je ovo neuspjeh i da je moglo bolje. Valjda je to tako u sportu, ako si favorit za pobjedu i ne ostvariš je, to se smatra neuspjehom?
U svakom slučaju, sve ovo što se dešava u zadnjih godinu dana mi je totalno vratilo nadu u naš sport, jer evo nas, tu smo na velikim smotrama i kad vratim film 5-10 godina unazad - nemam pravo biti nezadovoljan.
U svakom slučaju, sve ovo što se dešava u zadnjih godinu dana mi je totalno vratilo nadu u naš sport, jer evo nas, tu smo na velikim smotrama i kad vratim film 5-10 godina unazad - nemam pravo biti nezadovoljan.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Mlad je on jos, bice prilika. Onaj francuz je vjerovatno ciljao na Amela sa izjavom. Njegov napredak u relativno kratkom vremenu je stvarno fascinantan i mnoge oci ce biti uprte u njega.
kad je doček ovom velikom šampionu i sinu Bosne?
ko može, obavezno da dođe
ko može, obavezno da dođe
Da te volim duša zna, draga moja BiH
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Virtu4l je napisao/la:Osjećaji su pomiješani. Naš gubitnički mentalitet i herojski porazi mi govore da je ovo uspjeh, jer ovdje nismo bili nikad ranije, 'pročepili' smo na još jednom mjestu gdje smo bili na marginama, pa sa te strane ovo možemo smatrati uspjehom. Druga strana, ona objektivna, mi govori da je ovo neuspjeh i da je moglo bolje. Valjda je to tako u sportu, ako si favorit za pobjedu i ne ostvariš je, to se smatra neuspjehom?

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Svaka čast Amele.
Sad sa veseljem čekamo olimpijadu.

"Najbolji sinovi Krajine, mi danas pišemo historiju Bosne"
Policeman je napisao/la:niko njemu nije kriv sto je imao losu taktiku trebao je da predvidi takav razvoj situacijeisx je napisao/la:Niko da kaze kako su kenijci šupački igrali timski. Kipketer je pola trke držao lane 3 uporedo trčeči sa ostalima, zatvarajući Amela 600m.
ko je jos uzeo zlato na slicnoj taktici
yuri borzakovski 2004.
[youtube][/youtube]
- LARSSONCHE
- Kontakt:
Rudisha je ovo uzeo na iskustvo. Trku usporio do maksimuma da mu ostane snage za zadnjih 200 metara i tako onemogući Tuku da ga prestigne. Amel je krenuo naivno sa ovom taktikom jer mu je ona pošla za rukom par puta, ali Rudisha ga je pročitao. Ipak mu se nema šta zamjeriti jer će on ako Bog da u Riu oboriti svjetski rekord. A do tada imaju dva mitinga Dijamantske lige, gdje se (čini mi se) bodovi duplaju. 

Amaterski je nastupio, iznervirao me je pravo, pokvario mi je dan...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.