Premijer liga 2015/16

Ko osvaja PL BiH 2015/2016

Anketa je završila: 25 jul 2016, 19:59.

RK "Borac"
19
18%
RK "Izviđač"
22
21%
RK "Čelik"
11
11%
RK "Konjuh"
3
3%
RK "Derventa"
0
Nema glasova.
RK "Sloboda"
9
9%
RK "Vogošća Poljine Hills"
27
26%
RK "Prijedor"
0
Nema glasova.
RK "Sloga"
2
2%
Neko drugi
11
11%

Ukupno glasova: 104

po'marke
Kontakt:

Re: Premijer liga 2015/16

Post Postao/la po'marke » 13 feb 2016, 21:53

Sloga - Igman 33:25

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

mag
Kontakt:

Post Postao/la mag » 13 feb 2016, 22:58

Maglaj~Gračanica 33:30

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 14 feb 2016, 00:05

BOSNA (S) - ČELIK 35:30
VOGOŠĆA - KONJUH 24:21
ZRINJSKI - GRADAČAc 31:27
KRAJINA - DERVENTA 27:23
PRIJEDOR - BOSNA (V) 25:22
IZVIĐAČ - SLOBODA 34:20
MAGLAJ - GRAČANICA 33:30
SLOGA - IGMAN 33:25

19. KOLO
IGMAN - ZRINJSKI - 1
GRADAČAC - MAGLAJ - 2
BOSNA (V) - KONJUH - 1
DERVENTA - PRIJEDOR - 1
GRAČANICA - IZVIĐAČ - 2
SLOBODA - KRAJINA - 1
BOSNA (S) - VOGOŠĆA - 2
ČELIK - SLOGA - 1

balkanac198

Post Postao/la balkanac198 » 14 feb 2016, 15:11

Bice jako zanimljivo 19-to kolo...
Bosna S.koja se "vraca" :njanjanja: protiv ekipe koja ne igra dobar rukomet :nene: :nene: :nene: ,"pate" se u vecini susreta i bodove im donosi odlicni Sabanovic :tokralju: ,mislim da je ovde sve moguce 1x2,blaga prednost Bosni...Druga utakmica u Gradaccu,domacini u velikim problemima a dolaze im Mašo sa "GLADIJATORIMA" :salut: mislim da ce to biti 2 :opaopa:
Komsijski derbi igraju Derventa i Prijedor,prednost Derventi :thumbup: ....Izvidjac ne bi trebao imati problema a dobra ce utakmica biti u Visokom...Sretno svima :bih:

samosingle
Kontakt:

Post Postao/la samosingle » 14 feb 2016, 16:39

balkanac198 je napisao/la:Bice jako zanimljivo 19-to kolo...
Bosna S.koja se "vraca" :njanjanja: protiv ekipe koja ne igra dobar rukomet :nene: :nene: :nene: ,"pate" se u vecini susreta i bodove im donosi odlicni Sabanovic :tokralju: ,mislim da je ovde sve moguce 1x2,blaga prednost Bosni...Druga utakmica u Gradaccu,domacini u velikim problemima a dolaze im Mašo sa "GLADIJATORIMA" :salut: mislim da ce to biti 2 :opaopa:
Komsijski derbi igraju Derventa i Prijedor,prednost Derventi :thumbup: ....Izvidjac ne bi trebao imati problema a dobra ce utakmica biti u Visokom...Sretno svima :bih:
Iskreno ni mene Vogosca nije impresionirala, ali sto kaze kolega sa foruma vjerovatno igraju koliko im treba mada nekad takav pristup ih dovede u probleme pa onda Sabanovic spasava. Sa druge strane ovo ce biti pravi test vrijednosti za Bosnu, gledao sam sve utakmice Bosne u zivo i moram da pohvalim dobru igru u odbrani koja je odlicno pokretljiva i odlican golman Cvetkovski. Medjutim u napadu se dosta pate sve to izgleda dobro u prvom poluvremenu dok ima snage a onda u drugom totalni pad i bezidejnost koju mora rijesavati majstor Sahinovic. Kada Sahinovic mora odmoriti Bosna je napadackim problemima. Takodjer krila Bosne su dosta spora izgubili su na kontri odlaskom onog malog u Vogoscu. I jos da iskritikujem Celik ekipu koja je veoma neozbiljna i ne vraca se u odbranu to smo vidjeli protiv Vogosce i to smo vidjeli protiv Bosne.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 14 feb 2016, 19:48

Ma dajte ljudi. Vogosca nema igre, sve se svodi na pojedinca. Ta prica da igraju koliko im treba bi palila da ovo pocetak prvenstva, a ne par kola do doigravanja. Valjda je logicno da se sada uigravaju, ali kod njih nema poboljsanja. Dobijaju utakmice na fizicku spremu i individualni kvalitet dva il tri igraca. To protiv Borca, Ljubuskog ne moze proci, nije vise sitna buranija u pitanju.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

vogosca
Kontakt:

Post Postao/la vogosca » 15 feb 2016, 22:00

Pozdrav. Vidim da R.K. Vogosca PH ima mnogo dusmana na ovom forumu. U neku ruku me to raduje, to je znak da vrijedimo mi iz R.K. Vogosca PH. Jer svi vi koji za sebe kazete da ste rukometni znalci, ste u stvari isfrustrirani pojedinci koji zavide uspjesima R.K. Vogosca PH. Pozivam vas da dodjete u sto vecem broju na utakmicu sa R.K. Bosna i uvjerite se kako R.K. Vogosca PH igra. Pobijedili smo ih u proslim mecevima, pobijedicemo ih i u sred Mojmila, i pobijedjivacemo sve dok mi mislimo da treba. Raznim dusebriznicima da kazem samo da brinu svoje brige, da uzivaju u svojim problemima a nama iz Vogosce da ostave da se veselimo nasim uspjesima koje smo zasluzili svojim radom, svojim treninzima, svojim utakmicama. Sahinovic, Rahimic i ostali ce nam gledati u ledja i zavidjeti nasim pobjedama. Svojim poganim jezikom i svojim nesportskim ponasanjem i na terenu i van terena samo pokazuju ko su kao ljudi, ako ih se moze nazvati ljudima, i sta su i u kakvom klubu igraju, a onda i ko su ljudi koji ih podrzavaju u svemu tome. Budite sportisti a ne bezlicni igraci koji zele svakom zlo ko nije istog misljenja kao i oni. Nevrijedi vam nista. Bezvrijedni ste svi vi samim svojim stavovima i pisanjima na stetu R.K. Vogosca PH. Mi dijelimo prvo mjesto, i borimo se za ligu prvaka a vi ostali ste medju zadnjima i borite se za opstanak. I dalje lazete svoje igrace , vi iz R.K. Bosna , i dalje ih obmanjujete, i dalje ste im duzni plate i novce, i dalje obmanjujete javnost. Stid i sram nek vas bude. Jedino mjerilo je teren i tu pokazite sve sto znate. Nek vam bude na obraz i cast to sto radite. Svojim djelovanjem prije ste i doveli sebe u tu poziciju gdje ste sad. I nastavljate opet. Jadni ste da jadniji nemozete biti.

samosingle
Kontakt:

Post Postao/la samosingle » 16 feb 2016, 02:41

vogosca je napisao/la:Pozdrav. Vidim da R.K. Vogosca PH ima mnogo dusmana na ovom forumu. U neku ruku me to raduje, to je znak da vrijedimo mi iz R.K. Vogosca PH. Jer svi vi koji za sebe kazete da ste rukometni znalci, ste u stvari isfrustrirani pojedinci koji zavide uspjesima R.K. Vogosca PH. Pozivam vas da dodjete u sto vecem broju na utakmicu sa R.K. Bosna i uvjerite se kako R.K. Vogosca PH igra. Pobijedili smo ih u proslim mecevima, pobijedicemo ih i u sred Mojmila, i pobijedjivacemo sve dok mi mislimo da treba. Raznim dusebriznicima da kazem samo da brinu svoje brige, da uzivaju u svojim problemima a nama iz Vogosce da ostave da se veselimo nasim uspjesima koje smo zasluzili svojim radom, svojim treninzima, svojim utakmicama. Sahinovic, Rahimic i ostali ce nam gledati u ledja i zavidjeti nasim pobjedama. Svojim poganim jezikom i svojim nesportskim ponasanjem i na terenu i van terena samo pokazuju ko su kao ljudi, ako ih se moze nazvati ljudima, i sta su i u kakvom klubu igraju, a onda i ko su ljudi koji ih podrzavaju u svemu tome. Budite sportisti a ne bezlicni igraci koji zele svakom zlo ko nije istog misljenja kao i oni. Nevrijedi vam nista. Bezvrijedni ste svi vi samim svojim stavovima i pisanjima na stetu R.K. Vogosca PH. Mi dijelimo prvo mjesto, i borimo se za ligu prvaka a vi ostali ste medju zadnjima i borite se za opstanak. I dalje lazete svoje igrace , vi iz R.K. Bosna , i dalje ih obmanjujete, i dalje ste im duzni plate i novce, i dalje obmanjujete javnost. Stid i sram nek vas bude. Jedino mjerilo je teren i tu pokazite sve sto znate. Nek vam bude na obraz i cast to sto radite. Svojim djelovanjem prije ste i doveli sebe u tu poziciju gdje ste sad. I nastavljate opet. Jadni ste da jadniji nemozete biti.
Druze ne znam zasto ti ovo treba, ovo je forum i ovdje su svi zaljubljenici u rukomet i imaju pravo i da kritikuju ali i da pohvale sve ekipe. Dakle niko ne zavidi Vogosci, cinjenica je da je Vogosca uz Izvidjac najjaca ekipa prvenstva i mi ovdje djelimo svoja misljenja vezano za igru svih timova. I naravno da mi je drago da u nasoj ligi postoje tako finansijski stabilne i igracki jake ekipe kao Vogosca. Sportski pozdrav

balkanac198

Post Postao/la balkanac198 » 16 feb 2016, 10:25

A sta nam sve napisa "Vogosca" :roll: ,prozva pola ekipe Bosne S. :damn: pa druze neide to tako,mi iskreni poznavaoci rukometa,koji žele da rukomet ima bolju buducnost smo dali svoje misljenje o ekipi RK:Vogosca PH.Sve pohvale upravi ,na celu sa gospodinom Fetahom koji je napravio respektabilnu ekipu,nasao pare,PRELIJEPA PRICA :tokralju: al druze Vogosca sa takvim igracima,reprezentativcima igra lose,jedva Maglaj ,Konjuh id.dobili,NEMAS POTREBU ZA LJUTNJOM,JA ŽELIM DA VOGOSCA OSVOJI LIGU AL AKO SE STA NE PROMJENI TESKO...SRETNO :bih:

terra
Kontakt:

Post Postao/la terra » 16 feb 2016, 14:49

Kad je već diskusija o dvoboju Bosne i Vogošće sve osim ubjedljive pobjede Vogošće bi bilo iznenađenje,bez obzira što Vogošćani tempiraju formu za završnicu. Mislim da nijedan igrač Bosne nebi bio starter u timu iz Vogošće.

balkanac198

Post Postao/la balkanac198 » 16 feb 2016, 22:45

Čaršija se ne predaje seljacima. Seljaci imaju dvije duše i obadvije pokvarene. Ja ne vidim veliku razliku između Bosne i Vogošće, mi imamo prednost domaćeg terena. Sve se može kad se hoće. I još jedna stvar, da im nije bilo mene i Bajre nikad za nikad ne bi vidjeli premier ligu, osim u novinama, možda....................... :nene: :nene: :nene: ....E STO GA PRETJERASE OVI IZ BOSNE S......HITNA CE IMAT PUNE RUKE POSLA :tralala:

boriska
Kontakt:

Post Postao/la boriska » 16 feb 2016, 23:02

nista se ne moze reci ni za jedan par dok se ne delegiraju sudije. i naravno ocjene 77 svim parovima :crazy: :crazy: :crazy:

NLO
Kontakt:

Post Postao/la NLO » 17 feb 2016, 01:02

mislim da je sramotno i od jednih i drugih sto se ovako medijski prozivaju iiznose lazi i razne prljave stvari. Umjesto da ta dva kluba (RK BOSNA I RK VOGOSCA PH) pomazu se respektuju zive i podizu rejting rukometa u gradu Sarajevu oni na razne nacine kroz medije blate to sto jesu. Cinjenica da po facebooku i ovom forumu vise tu negativnu i neprijateljski nastrojenu pricu plasiraju simpatizeri da ih tako nazovem iz RK Bosna a vogocani izazvani samo jos vise uponor salju ova dva kluba. RK bosna nas ponos i dika rukmetane smije da se spusta na taj nivo jer oni su krojili i bili historija bh raumoeta san svakok djecaka ali ne treba da se sad medijski ponizavaja a u ustima samo stara slava ii svaka cast na zadnjim rezultatima postignutim. Rk vogosca ph zivi svoj san, evropa vrh premijer lige to je nesto sto je prelijepa prica koju nam taj klub salje. dugogodisnji drugoligasi kroz kratko vrijeme u evropi i u vrhu premier lige nije li to sjajno . To je odraz organizovanosti i fine politike jednog kluba taj primjer treba da sluzi i drugim klubovima da imaju volje postenog rada da dodju i oni do tih uspjeha. Iskreno od srca zelim puno uspjeha objema ekipama u nastavku takmicenja vogossci vrh bosni stabilan i siguran opstanak i sredinu tabele pa abd da iduce godine se oboje borite za ligu 4.i jos samo da dodam kometar na ovaj gore post "da nije bilo bajre i mene " meni je po nekad zao kad procitam ovakkve komentare tipa ovih al ovo je bosna i hercegovina gdje nazalost svii mi kazemo da nije mene mislim da nije to uredu i na to gledam kao nedostatak licnog obrazovanja pojedinca.Treba svak da pocne od sebe i da sebe prvo ispravlja. zelim puno srece ekipama u srijedu i da bolji pobijedi.

Apaurin
Kontakt:

Post Postao/la Apaurin » 18 feb 2016, 18:56

Ljudi se dogovorili RK Bosna treba da ostane u ligi i Vogošćani ce ih pustiti jer im treba jos igrača iz Visokog !!!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 feb 2016, 19:02

Bit ce ovo veoma zanimljiva utakmica. Vogosca jeste kvalitetnija ali ce se dosta namuciti protiv Bosne.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 18 feb 2016, 19:54

Apaurin je napisao/la:Ljudi se dogovorili RK Bosna treba da ostane u ligi i Vogošćani ce ih pustiti jer im treba jos igrača iz Visokog !!!
eto problem im dovesti igraca iz Bosne. Pa igracici polete cim im spomenes klub van Visokog.

LIBERTY
Kontakt:

Post Postao/la LIBERTY » 18 feb 2016, 22:01

samo_lijevo je napisao/la:
Apaurin je napisao/la:Ljudi se dogovorili RK Bosna treba da ostane u ligi i Vogošćani ce ih pustiti jer im treba jos igrača iz Visokog !!!
eto problem im dovesti igraca iz Bosne. Pa igracici polete cim im spomenes klub van Visokog.
Upravo tako, najbolji je zadnji primjer prelaska Balte u sarajevsku Bosnu. Čovjek sam otišao moliti da pređe u sarajevsku Bosnu i sada niti igra ( ne može od Bubija), niti će dobiti šta para. Siguran sam da bi mu bilo bolje da je ostao u Visokom. Ali kako ti reče, igračići misle da u drugim klubovima mogu provoditi, što su provodili u Visokom. Siguran sam da ni Travančića ne čeka neka svijetla budučnost, jer mu je karakter nula. Čujem da se nešto previše van terena druži sa Bubijem, a to, po mom mišljenju, nije neki plus za mladog igrača.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 18 feb 2016, 22:43

LIBERTY je napisao/la: igračići misle da u drugim klubovima mogu provoditi, što su provodili u Visokom.
Zato se nadam da ce se pojaviti osoba koja ce vratiti barem malo dostojanstva ovom klubu. Osoba koja ce uvesti red medju igracima, a ne da brukaju ime kluba na svakom gostovanju. Osoba koja ce konacno stati u kraj odlascima i dolascima kad se cefne zvijezdicama itd., itd. Napravili su socijalnu ustanovu od kluba.

A sto se tice odlazakama, ma nemam ja nista protiv. Ko god misli da ce nesto postici neka ide. Sto se mene tice svi zavrsili u Kielu, niko sretniji od mene. Samo rijetki su kao Vladan da imaju cilj i da znaju sta zele u zivotu.

bambus
Kontakt:

Post Postao/la bambus » 20 feb 2016, 17:22

http://handballtv.ch/sport/handballTV/h ... 2016-16-45

uzivo Thun-Celik...koga interesuje...Celik prelos
!

gradacac10
Kontakt:

Post Postao/la gradacac10 » 20 feb 2016, 18:34

Celik nas je osramotio... Nema nikakvog zara, ne bore se za svoj klub, i ovo je sreca da su prosli u ovaj krug jer su dobili one momke sa Kosova. Sve u svemu, za ovu sezonu je lose. Vogosca nas je dostojno predstavilai, Borac pomalo razocarao i ponekad se desi neki bljesak u igri ali rijetko, Celik osramotio, Izvidjac odustao. Cekamo ligu za prvaka, Borac, Vogosca ili Izvidjac, podjednake sanse. Ako Vogosca ponovi igru kakvu su prikazivali protiv Sankt Petersburga mogli bi bit prvaci, a Izvidjac igru kao protiv Vogosce, oni bi mogli bit prvaci, a Borac ce biti prvak ako mu dobra igra potraje duze od 2 utakmice.

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.