Modalitet takmičenja u BHT Premijer ligi od sezone 2016/2017

Najbolji modalitet takmičenja u BHT Premijer ligi od sezone 2016/2017 po vama?

1. Liga za prvaka i liga za opstanak poslije 22 odigrana kola
141
56%
2. Trokružno
48
19%
3. Polovljenje bodova nakon 22 odigrana kola i onda liga za prvaka/opstanak
9
4%
4. Trebali smo odmah usvojiti ligu 10 i četverokružno igrati
53
21%

Ukupno glasova: 251

arelinho
Kontakt:

Re: Modalitet takmičenja u BHT Premijer ligi od sezone 2016/2017

Post Postao/la arelinho » 21 jun 2016, 20:36

brig je napisao/la:
arelinho je napisao/la:
Pa jeste. BHT ima dobru saradnju sa BHT-om tako da cemo jos dugo gledati utakmice na tom kanalu kao i na kanalu moje tv. Prica se da ce ove sezone sve utakmice biti prenosene na kanalu moje tv. Vidjet cemo da li je to istina.
A sta s ovima koji nemaju bh telecom? Mislis da ce klubovi dati to? Cisto sumnjam
Pa vidio si ove sezone da se klubovi ne pitaju mnogo u vezi toga. Da se pitaju gledao bi sarajevski derbi na BHT-u, a ne na mojoj tv. ;) Oni su glavni za ligu i kako oni kazu tako ce i biti.

AliG
Kontakt:

Post Postao/la AliG » 21 jun 2016, 20:38

virtuoz je napisao/la:Zna li netko dokad su prodana prava na prijenos utakmica BHT-u ? Jedan od glavnih preduvjeta za razvoj lige (uz infrastrukturu) je medijska popracenost a ovo sto BHT trenutno radi je sramotno, od broja utakmica koje prenose do kvalitete slike.

Nekakav ugovor sa Arenom o prijenosu svih utakmica (pa makar i pola) bi bio zlata vrijedan.
BH Telecom kao generalni sponzor drzi monopol za prijenos utakmica i biraju koje ce utakmice raditi ... te utakmice radi BHRT-e za Moju TV-e i rade ih u iprovizovanim HD-e kolima i slika nije uopste losa ... a utakmice koje su na BHRT-u to ti odredjuje nogometni savez BIH koga ce da prenose i rade druga reportazna kola u SD-e rezoluciji i slika je katastrofa ... ako se budu igrale tri utakmice npr subotom,tri nedeljom mogu sve sve prenositi,BHRT-e,Moja TV-e i Arena.
Istina za Vedrana!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 jun 2016, 23:45

KenoRob je napisao/la:Isto sto se tebi ne moze objasniti da je ovo sport i da svih 12 timova znaju pravila na pocetku sezone. Sve sto se desi poslije toga je samo sport ili se svi nadamo da je sport. U 22 kola bodovne razlike nece biti prevelike prvo sto je to 8 kola manje od 30 drugo timovi su kvalitetniji i utakmice ce biti puno kvalitetnije trece ovo je pa bar 20 puta bolji izbor od trokruznog sistema gdje bas ne bi bilo nikakve pravilnosti
Ovo je sistem koji ima apsolutno sve prednosti, a niti jednu manu, posebno u poređenju sa trokružnim sistemom takmičenja. Ovo može da smeta samo onima koji završavaju utakmice u 5-6 posljednjih kola, e ovo je tužna vijest za njih, jer su male šanse da u finišu prvenstva igraju sa Krupom, Vitezom, Mladosti, Olimpicom i ostalima gdje se upisuju sigurni bodovi na ovaj ili onaj način.

Sad prika moj ako hoćeš da budeš prvak, moraš biti najbolji, moraš igrati još dva puta sa Željom, Sarajevom, Zrinjskim, Slobodom, Širokim, a pretpostavljam da će i njima trebati bodovi, tako da nema završavanja. Isto važi i za borbu za Evropu.

Svaka čast savezu na zdravom razumu, napokon su donijeli jednu pravu odluku.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Rikimaru
Kontakt:

Post Postao/la Rikimaru » 22 jun 2016, 04:49

Ljudi i vi odma odredili 6 klubova u ligi za prvaka. Čuda se dešavaju i zamislite bljesne Olimpic, Krupa ili MDK, Vitez.
Tek u ovoj sezoni NIKOME nije sigurno mjesto.
Our hearts, our souls, are shallow empty holes
We sing this anthem for us all
We're so fucked up
Oh god we're so alone
Just close your eyes and sing along

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 22 jun 2016, 08:45

Virtu4l je napisao/la:
KenoRob je napisao/la:Isto sto se tebi ne moze objasniti da je ovo sport i da svih 12 timova znaju pravila na pocetku sezone. Sve sto se desi poslije toga je samo sport ili se svi nadamo da je sport. U 22 kola bodovne razlike nece biti prevelike prvo sto je to 8 kola manje od 30 drugo timovi su kvalitetniji i utakmice ce biti puno kvalitetnije trece ovo je pa bar 20 puta bolji izbor od trokruznog sistema gdje bas ne bi bilo nikakve pravilnosti
Ovo je sistem koji ima apsolutno sve prednosti, a niti jednu manu, posebno u poređenju sa trokružnim sistemom takmičenja. Ovo može da smeta samo onima koji završavaju utakmice u 5-6 posljednjih kola, e ovo je tužna vijest za njih, jer su male šanse da u finišu prvenstva igraju sa Krupom, Vitezom, Mladosti, Olimpicom i ostalima gdje se upisuju sigurni bodovi na ovaj ili onaj način.

Sad prika moj ako hoćeš da budeš prvak, moraš biti najbolji, moraš igrati još dva puta sa Željom, Sarajevom, Zrinjskim, Slobodom, Širokim, a pretpostavljam da će i njima trebati bodovi, tako da nema završavanja. Isto važi i za borbu za Evropu.

Svaka čast savezu na zdravom razumu, napokon su donijeli jednu pravu odluku.
Zato sam ja od pocetka bio sa ovaj sistem i hvala Bogu savez me nije razocarao. Bice vatreno vec tamo od 16-17 kola, a da ne govorim o Ligi za prvaka, svaka utakmica derbi, bice vise ljudi na tribinama i ko zeli biti prvak morat ce biti najbolji ;)

PanajotPano
Kontakt:

Post Postao/la PanajotPano » 22 jun 2016, 09:32

Po meni borbi za Evropu, koja je uslov zanimljivosti, smetaju klubovi koji nemaju licencu za Evropu. Ako neki takav udje u plej of, eto ladovine.
Treba usloviti igranje u plej ofu licencom za Evropu. Ako se neces boriti za Evropu, bori se za opstanak.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 22 jun 2016, 09:40

Thetraphak1921 je napisao/la:
Lakoste je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:Odluka je donesena. Najbitnije je da krece Liga 12. Zadovoljni i manje zadovoljni ce biti, ali po meni nema razloga. Idemo ovim sistemom, ako ne bude to to onda se moze promijeniti. Nije sveto pismo.
Zbog cega su donjeli ovu odluku ako je 75% klubova bilo za trokruzni sistem takmicenja?
Zato sto je 75% klubova bilo za apsurd od sistema.
Zato sto 75% klubova nema interes u postenom igranju prvenstva. Draze su im stimaljke i prodavanje bodova.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 23 jun 2016, 03:31

Postao/la ZaZelju » 04 okt 2014, 23:46
ZaZelju je napisao/la:
crnov je napisao/la:ManijakUSA :thumbup:

Dobrodosao na forum,treba nam vise "sportasa" a ne ovih fasista,antifasista,komunjara i ostalih sto najmanje o sportu pišu!

Premijer liga općenito pokazuje zadnjih godina da je i dobila veliku cetvorku moderne suvremene nezavisne BiH ,povremeno netko bljesne kao Borac ali se vrati u sivilo premijerligasa ,nikada mi nece biti jasno kako su upali u takva dugovanja milijunska,prve godine kada su osvojili rekao sam sebi: evo ga napokon neki klub koji ce biti u vrhu,obnavlja se stadion,dobra pojacanja,al ples je kratko trajao!
Zrinjski,SIroki,Zeljo i Sarajevo su definitivno rang vise od ostalih,jedino sto te klubove sputava je losa konkurencija i preopsirna liga gdje nema cesto jakih utakmica,liga 10 kao HNL je pun pogodak ali to samo mozemo sanjati,jer gledati ovu cetvorku koja ce u sezoni sastati se najmanje 4,5 puta bilo bi idealno,a derbije sa Borcem,Celiko,Slobodom koji imaju takojedjer jaku vojsku navijaca iza sebe je ljepse cesce gledati nego Obarsku,Drinu,Radnik,Travnik,svaka cast da se ne uvrijede ali liga nam ne moze naprijed dok ne bude minimalna selekcija sa 10 klubova,8 bi bilo perfektno al eto,ne mere nam biti! :mrgreen:
Po meni najbolje bi bilo smanjiti ligu na 12 klubova, gdje bi prvih 6 nastavilo igrati mini ligu za prvaka i Evropu, a zadnjih 6 bi se borili za opstanak, nakon sto se odigra 22 kola. Na taj nacin ukupan broj kola za sve klubove bi bio 32, sto je po meni optimalno. Zamislimo da liga startuje ovako vec iducu sezonu, sto znaci da bi nakon ove 2014/15 ispalo 6 klubova. Dva nova kluba bi dosla iz federacije i rs-a, recimo Gorazde i Leotar. Sad zamislimo kakva bi bila ta mini liga za prvaka u kojoj imas Sarajevo, Zelju, Siroki, Zrinjski, Velez i Borac. Ili recimo umjesto Veleza i Borca da tu budu Sloboda, Celik ili Olimpic. Mozda uvesti da dva kluba direktno ispadaju, a treci igra protiv treceg iz druge lige koja bi takodjer bila jedinstvena od 12 klubova i koja bi se igrala po istim pravilima, tj podjela na 6 prvih i 6 zadnjih. Tek lige iza toga mogu biti podjeljene na federaciju i rs. Ono sto bi bilo najbolje, a to se moze desiti jedino kad savez zaista shvati koliko je vazno imati jacu ligu, jeste da postoji nagradni fond za sve klubove gdje bi podjela novca bila bazirana na mjestu koji je klub zauzeo na kraju sezone. Tako bi bilo mnogo manje taktiziranja i pustanja jer svaki klub bi se borio za sto bolju poziciju. Savez je dobio milione nakon svjetskog sto znaci da mogu odvojiti milion ili dva za klubove. Ovo je naravno nesto sto nije realno ocekivati, ali zasto ne mastati, ko zna mozda nekad ljudi u savezu pocnu raditi za dobrobit fudbala u nasoj zemlji.
Ovo sam napisao 4 oktobra 2014. Bas me interesuje da li sam bio prvi na ovom forumu koji je predlozio ligu za prvaka i ligu za opstanak?

PanajotPano
Kontakt:

Post Postao/la PanajotPano » 23 jun 2016, 09:05

Ajde prestanite s tom drugom ligom.
RSu to ne odgovara jer bi spali na 4-6 klubovi u prva dva ranga takmicenja. Niko normalan to ne bi prihvatio. Pa makar i zbog tog svemirskog kvaliteta koji se dobija smanjenjem liga.

WolfOfWallStreet
Kontakt:

Post Postao/la WolfOfWallStreet » 23 jun 2016, 09:12

generalno najbolje bi bilo

----------------1. Liga----------------
Deset ekipa, jedna ispada, jedna u PO
----------------2. Liga----------------
dvanaest ekipa, dvije ispadaju direktno, dvije idu u PO
----------------3.Liga----------------
Federacija dvije zone i RS dvije zone četiri tima igraju PO pobjednici idu direktno, gubitnici idu u PO sa timovima iz druge lige. Lige podijeliti po nekom osnovu npr Zapad je USK, 10, ZHK, SBK I HNK, a Istok BPK, TK, SK, PK, ZDK 4 ligu napraviti II Liga Federacije Zapad npr

vivaILchelik
Kontakt:

Post Postao/la vivaILchelik » 23 jun 2016, 14:43

U prvoj ligi ujedini lige pa ih rasporediti na 4 regije. na kraju sezone napraviti plej of i to je to...
¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 23 jun 2016, 15:43

vivaILchelik je napisao/la:U prvoj ligi ujedini lige pa ih rasporediti na 4 regije. na kraju sezone napraviti plej of i to je to...
Ma ne bi ovi iz rs-a onda mogli meda u toj ligi.Bilo bi to lijepo ali nazalost neostvarivo jer se oko toga pita dosta i politika :thumbdown:
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 23 jun 2016, 15:49

Nije moguce u BiH, ma sta god da je u pitanju, mora biti na njihovo i nase :mrgreen:

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 23 jun 2016, 16:06

Onog trenutka kada bi manji bh. entitet ostao bez predstavnika u PL BiH, politički bi to bilo ravno secesiji tog manjeg bh. entiteta... Nažalost tako je.
Samo Saraj'vo.

PanajotPano
Kontakt:

Post Postao/la PanajotPano » 23 jun 2016, 16:44

NAJGORA_BAGRA je napisao/la:Nije moguce u BiH, ma sta god da je u pitanju, mora biti na njihovo i nase :mrgreen:
Cist racun duga ljubav.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 23 jun 2016, 22:39

PanajotPano je napisao/la:Ajde prestanite s tom drugom ligom.
RSu to ne odgovara jer bi spali na 4-6 klubovi u prva dva ranga takmicenja. Niko normalan to ne bi prihvatio. Pa makar i zbog tog svemirskog kvaliteta koji se dobija smanjenjem liga.
A to sto bi se dobili manji troskovi? jel to odgovara?

PanajotPano
Kontakt:

Post Postao/la PanajotPano » 23 jun 2016, 23:50

ASD je napisao/la:
PanajotPano je napisao/la:Ajde prestanite s tom drugom ligom.
A to sto bi se dobili manji troskovi? jel to odgovara?
Ne bi. Napisao sam zašto od toga nema ništa.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 24 jun 2016, 01:25

Malo nisam u toku, pa da sad ne listam stranice.. da li je odluceno je li trokruzni sistem ili liga za prvaka / opstanak ???

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 24 jun 2016, 03:32

FliX je napisao/la:Malo nisam u toku, pa da sad ne listam stranice.. da li je odluceno je li trokruzni sistem ili liga za prvaka / opstanak ???
Liga za prvaka / opstanak.
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 24 jun 2016, 12:30

samirr je napisao/la:
FliX je napisao/la:Malo nisam u toku, pa da sad ne listam stranice.. da li je odluceno je li trokruzni sistem ili liga za prvaka / opstanak ???
Liga za prvaka / opstanak.
:thumbup:

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], N3R3D i 29 gostiju.