06.09.2016. / BiH - Estonija
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: 06.09.2016. / BiH - Estonija
Jednostavno je, ako su Bešić/Cimirot, Pjanić, Džeko i Vedo u formi onda je 442 idealna za sve protivnike osim Belgije. Ako nam fali neko u ovom mozaiku od 4 igrača onda treba igrati 451 jer ne treba nazor forsirati jednu formaciju. Kako god, mi Estoniju i ostale balvane moramo pobjediti i u 451 i u 442.
Nad tobom sunce najljepše sja
Milicevic je po meni defanzivmo los. Ne kao Medunjanin ali daleko od Visce. Defanziva je osnov a naprijed neka trci i razvlaci strane. Pjanic i Milicevic ce podvaliti jednu. Ili pogoditi izvanka.Daduli je napisao/la:Apsolutno, Višća npr i asistencije su na Vi, a Lulić nema lijevu nogu nego se treba okrenuti naštimati loptu na desnu pa onda centrirati.Goalgetter je napisao/la:Nisu Dzeko i Ibisevic pokretni kao Griezmann, ali zato nisu ni Visca ni Lulic krila koja mogu odgovoriti tom 4-5-1 sistemu, nazalost. Vidjeli smo u proslim kvalifikacijama, totalno smo bezopasni kad igramo u toj formaciji.
I Atletico i Leicester nama mogu biti uzori, ako ćemo igrati 4-4-2, prvi zbog borbenosti a drugi zbog taktike.
Za Ibizevica - ako moze razmjena misljenja bez smajlija koji se smiju itd... Dozvoljavam da sve griješim što sam napisao i uzmite s rezervom sve, al daj bar minimum poštovanja. Btw, pobijedili smo Švicarsku sa 4-4-2, nije samo Grčka.
dubrovnik-Begović-Vranješ, Šunjić, Spahić, Kolašinac-Pjanić, Bešić, Miličević, Lulić-Ibišević, Džeko. To je po meni najjačih naših 11 trenutno. Znam da se ne slažemo oko Šunjića, ali mi je djeluje sigurniji od Bičakčića i za nijansu, mrvicu... bolji od Zukanovića.
Miličević može biti ono što je Mahrez bio u Leicesteru (kao i Lulić na suprotnoj strani) istovremeno i krilo i da ulazi u sredinu. Oni bi zapravo pokrivali prostor uz aut liniju a više bi igrali ispred Pjanića i Bešića. Mislim da je ovo idealno za domaće utakmice. Možda i go razlika na kraju bude odlučivala, a protiv slabijih protivnika trebaju tu biti i Ibišević i Džeko.
pinoglavi je napisao/la:Jednostavno je, ako su Bešić/Cimirot, Pjanić, Džeko i Vedo u formi onda je 442 idealna za sve protivnike osim Belgije. Ako nam fali neko u ovom mozaiku od 4 igrača onda treba igrati 451 jer ne treba nazor forsirati jednu formaciju. Kako god, mi Estoniju i ostale balvane moramo pobjediti i u 451 i u 442.
Evo da okončam moju diskusiju na ovu temu, potpisujem sve što si napisao. To bi po meni bilo to.
Glory Glory Man United
E ovdje i jest poanta svega. Ove male bi trebali dobiti u svim kombinacijama a velike bogme ne. Zasto onda ne uigravati defanzivno jacu formaciju protiv malih?pinoglavi je napisao/la:Jednostavno je, ako su Bešić/Cimirot, Pjanić, Džeko i Vedo u formi onda je 442 idealna za sve protivnike osim Belgije. Ako nam fali neko u ovom mozaiku od 4 igrača onda treba igrati 451 jer ne treba nazor forsirati jednu formaciju. Kako god, mi Estoniju i ostale balvane moramo pobjediti i u 451 i u 442.
Ta priča oko uigravanja malo pretjerana, ovo su dvije vrlo česte formacije i ne toliko različite, u suštini biraš izmedju napadača i desetke a sve ostalo isto. Mada mislim da Milicevic treba startati i u 442 protiv Estonije, slicno kako smo igrali sa Safetom protiv ovih manjih (i Miske i Vedo i Džeko) tako da upise makar jedan nastup prije Belgije.dubrovnik je napisao/la:E ovdje i jest poanta svega. Ove male bi trebali dobiti u svim kombinacijama a velike bogme ne. Zasto onda ne uigravati defanzivno jacu formaciju protiv malih?pinoglavi je napisao/la:Jednostavno je, ako su Bešić/Cimirot, Pjanić, Džeko i Vedo u formi onda je 442 idealna za sve protivnike osim Belgije. Ako nam fali neko u ovom mozaiku od 4 igrača onda treba igrati 451 jer ne treba nazor forsirati jednu formaciju. Kako god, mi Estoniju i ostale balvane moramo pobjediti i u 451 i u 442.
Ja se ne sjecam kada sam zadnji put gledao Milicevica na krilnoj poziciji. Ne znam kakav ce tamo uopce biti. On vec dugo vremena igra na poziciji AM i ne znam sto bi ga mi sada gurali na krilo. Visca danas dade 2 asistencije, Lulic juce odigra ko zmaj, Milicevic je namjestio makar 3 odlicne sanse danas. Ako to ne bude dovoljno mozda je i do Dijamanta hebi ga. Meni je Dzekson fenomenalan napadac ali brate neka se i on malo namjesti. Ne moze uvijek biti do drugih. Nisu mu lani Visca i Lulic bili u Romi ni preklani u MC pa se nije proslavio. Mora i on u petu ubaciti jer svi znamo da moze. A ne Visca kriv kako nas puno ovdje napise. Visca bogme briljira u Stambolu. Ne pisem da je Dzekson los nedo bog. Samo da se vidici prosire. Sjetimo se gola Francuskoj, moraju i tako napadaci njegovog kalibra pogadjati. I to ne 3 put na sezonu.pinoglavi je napisao/la:Ta priča oko uigravanja malo pretjerana, ovo su dvije vrlo česte formacije i ne toliko različite, u suštini biraš izmedju napadača i desetke a sve ostalo isto. Mada mislim da Milicevic treba startati i u 442 protiv Estonije, slicno kako smo igrali sa Safetom protiv ovih manjih (i Miske i Vedo i Džeko) tako da upise makar jedan nastup prije Belgije.dubrovnik je napisao/la:E ovdje i jest poanta svega. Ove male bi trebali dobiti u svim kombinacijama a velike bogme ne. Zasto onda ne uigravati defanzivno jacu formaciju protiv malih?pinoglavi je napisao/la:Jednostavno je, ako su Bešić/Cimirot, Pjanić, Džeko i Vedo u formi onda je 442 idealna za sve protivnike osim Belgije. Ako nam fali neko u ovom mozaiku od 4 igrača onda treba igrati 451 jer ne treba nazor forsirati jednu formaciju. Kako god, mi Estoniju i ostale balvane moramo pobjediti i u 451 i u 442.
Pa nije ni Misimović bio krilo u 442. Rotirati izmedju 442 i 451 je najmanji problem i ne treba se opterecavati oko uigranosti. Na SP i u utakmicama prije SP smo igrali 451 kao da je oni igraci 5 god zajedno igraju.
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 28 avg 2016, 21:29, ukupno mijenjano 1 put.
Mesa nabijemo te kolektivno ako Cimi ne zaigra
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
Nije Misimiovic, ali je gurao Vedada na stranu. Tada smo imali zdravog Mujdzu koji je igrao u oba pravca a sada Vranjesa koji je polubek a polustoper. Slazem se da neuigranost nije bauk. Ali u 4-5-1 dajem glavu da u ovim uvjetima 90 % nogometne javnosti ocekuje trojku Cimirot-Pjanic-Milicevic i to bi bilo i vise nego logicno. Ti momci nisu nikad minut proveli skupa na terenu. To bi vec protiv Belgije mogao biti problem. Makar po meni.pinoglavi je napisao/la:Pa nije ni Misimović bio krilo u 442. Rotirati izmedju 442 i 451 je najmanji problem i ne treba se opterecavati oko uigranosti. Na SP i u utakmicama prije SP smo igrali 451 kao da je oni igraci 5 god zajedno igraju.
Protiv Estonije bi svaka formacija morala proci to nije upitno. Ako odigraju ozbiljno naravno.
Nego, neovisno o formaciji, šta vi mislite koga će Meša, na osnovu ranijeg iskustva sa njim, izvesti na teren? Mislim da su kod njega neupitni: Begović, Vranješ, Spahić, Pjanić, Lulić, Višća, Ibišević, Džeko... Mislim da je nepoznanica ko će umjesto Bešića. Ja znam da bi svi mi, uključujući i mene, najviše voljeli vidjeti Cimirota tu (barem u nekom trenutku tekme), ali nešto mislim da će njemu osvanuti štoper tu, prije čak i Grahovac nego Cimirot.
Glory Glory Man United
Kupujel ko karte? Ni ovi redovi nisu kao nekad 

Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!
Karta kupljena vec.. upravo u Zenici.samocelik je napisao/la:Kupujel ko karte? Ni ovi redovi nisu kao nekad
Onda smo se sreli.FliX je napisao/la:Karta kupljena vec.. upravo u Zenici.samocelik je napisao/la:Kupujel ko karte? Ni ovi redovi nisu kao nekad

Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!
Mislim iz tog spiska da je Visca upitan. Razlog je objava spiska za ovu utakmicu. Kod izgovora sastava kad je doso do Visce, poce mahat glavom, nesto mi je zvucalo u stilu "Pozvo sam ga, mada nebi bilo cudo da i nisam"Daduli je napisao/la:Nego, neovisno o formaciji, šta vi mislite koga će Meša, na osnovu ranijeg iskustva sa njim, izvesti na teren? Mislim da su kod njega neupitni: Begović, Vranješ, Spahić, Pjanić, Lulić, Višća, Ibišević, Džeko... Mislim da je nepoznanica ko će umjesto Bešića. Ja znam da bi svi mi, uključujući i mene, najviše voljeli vidjeti Cimirota tu (barem u nekom trenutku tekme), ali nešto mislim da će njemu osvanuti štoper tu, prije čak i Grahovac nego Cimirot.
Evo pogledaj.. 2:35.. http://sportsport.ba/bh_fudbal/bazdarev ... mic/204593
Tako da, mislim da 99% nece igrat u prvih 11.
Ma ja ba.. nije Zenica London. Bilo 30-40 ljudi..samocelik je napisao/la:Onda smo se sreli.FliX je napisao/la:Karta kupljena vec.. upravo u Zenici.samocelik je napisao/la:Kupujel ko karte? Ni ovi redovi nisu kao nekad
Karta upravo kupljema tribina zapad
Uvjek može biti gore od goreg
i zato glavu gore
bori se za svoje
i uvjek budi čovjek
i zato glavu gore
bori se za svoje
i uvjek budi čovjek
- JavierBosnia
- Kontakt:
To je bilo mislim u fazonu Visca u veznom redu da se registruje, jer se do sada znao registrovat i kao napadac.FliX je napisao/la:
Mislim iz tog spiska da je Visca upitan. Razlog je objava spiska za ovu utakmicu. Kod izgovora sastava kad je doso do Visce, poce mahat glavom, nesto mi je zvucalo u stilu "Pozvo sam ga, mada nebi bilo cudo da i nisam"
Evo pogledaj.. 2:35.. http://sportsport.ba/bh_fudbal/bazdarev ... mic/204593
Tako da, mislim da 99% nece igrat u prvih 11.
Sto ga ne bi zvao momak je u najboljoj forni, igra i asistira redovno, standardan u klubu
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Miličević je klasični polušpic, i ako on bude igrao onda je sigurno 4-5-1 sa brzom tranzicijom u 4-4-2 u ofanzivnom dijelu.....U tom slučaju mislim da Ibišević počinje s klupe....Volio bih vidjeti Miličevića odmah u ekipi, barem da se koliko toliko uigra.....On je sličan igrač Medunjaninu samo malo brži i okretniji od njega, i za nijansu više igrač zadatka od Harisa.....Mislim da će i Cimirot dobiti šansu zajedno sa Pjanićem.....
Moj glas je mek, al' je zato toljaga tvrda.....
Stizu igraci na Ilidzu 
Medju prvim Gojkara dosao xD

Medju prvim Gojkara dosao xD
Mogu li se u Mostaru igdje kupiti karte za utakmicu?
Molim za odgovor.
Molim za odgovor.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, 313, adrenaline323, Amazon [Bot], ANamelessGhoul, antisisoja1919, bhfanatic14, BIHpatriota, Bordo10, bvsic, CAGarfia, DanijelTZ, DjaniTarik, Edincapitano, galia95, Google Adsense [Bot], invincible1921, jasmin10, Kaunas, Micron, miguelramos, Muumii, NebeskaSila96, Rauber33, SanaBosna, Scholl, Sheyi, signalidunapark, TripleThreat, Venom i 204 gosta.