AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

rope11
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la rope11 » 23 avg 2021, 00:28

Ta utakmica je po mnogo čemu dušu dala da se kiksne, počevši od lošeg merkata gdje se nisu dovela potrebna pojačanja pa do povrede Kessija. Krunić je samo šlag na tortu te priče, još mi je samo on falio.

I onda na sve to dobiješ vijesti o yebenom Messijasu. Može li gore od ovoga? :lolno:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 23 avg 2021, 02:45

rope11 je napisao/la:
23 avg 2021, 00:28
Ta utakmica je po mnogo čemu dušu dala da se kiksne, počevši od lošeg merkata gdje se nisu dovela potrebna pojačanja pa do povrede Kessija. Krunić je samo šlag na tortu te priče, još mi je samo on falio.

I onda na sve to dobiješ vijesti o yebenom Messijasu. Može li gore od ovoga? :lolno:
Ne znam jesi gledao Crotone prosle sezone on je bio njihov najbolji igrač ? Igra na poziciji desnog krila i bit ce veliki upgrade u odnosu na Salemakersa i Castilleja. Realno bolje i on nego niko.

Brazilac,dobra tehnika, brz, prodoran, dobar u duel i jedan na jedan igri. Košta siću ali bi Milanu koji nema para i on valjao na toj kriticnoj poziciji desnog krila.

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 23 avg 2021, 10:23

Napokon opet Milan!

Mora sezona početi raznoraznim pehovima, ne bi to bio Milan da nije tako. Al' hajd, predeverat će se i to.

Kakav crni Messias, stvarno ne mogu da vjerujem da klub nema sredstava da dovede normalno desno krilo. Strašno djeluje to kako se engleski klubovi bahate i razbacuju novcima dok jedan Milan gleda na svaki način da što više sreže troškove, da uštedi gdje god se može.

Nek nam bude sretna 2021/2022 sezona! :salut:
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 23 avg 2021, 10:47

Kontam nesto sto se ne bi mogli dovesti v.d.Beek i Sarabia iz PSG. Strasno bi pojacali ovu ekipu, ali onda shvatih da nemaju para da kupe igraca za 20 M.

Iako se Sarabia spominje sad za tu poziciju iako mi je AMF uzasno kriticna pozicija, ne mozes ni igrat 4-4-2 jer ti napadacki duo ima 75 godina, a njihov back up staklene noge :mrgreen:

Kao Tottenham je ponudio Kessiju 8M godisnje, ne znam vidjet cu kraj Mercata pa cu onda pisati detaljnije, trenutno ne rade na onome sto je potrebno ovoj ekipi, prvi meč sezone i Krunić ti igra :urnebes:

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 23 avg 2021, 10:51

Ja vam kazem ako Messias dodje to nece biti lose. Upgrade u odnosu sta trenutno Milan ima na desnoj strani barem po onom sto je pokazao prosle sezone u Crotoneu a mozda i iznenadi jos vise. Nisam znao da ima sveukupno 60 utakmica u Seria A i Seria B i da je 2015 poceo da igra fudbal.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 23 avg 2021, 11:02

Kakav bolan crni Mesais, tebi su on i Zacghani pojacanja,pusti bolan te igrace kraju. To je gomilanje igraca kakve vec imamo i onda ih se ne mozes rijesiti.

Pa i Pobega je odigrao dobru sezonu prosle godine pa ne moze igeati kod nas.

Pojacanje je igrac tipa Isco,Couthino,B Silva,Ziyech itd,sve ovo ostalo je gomilanje kadra

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 23 avg 2021, 11:03

meepo je napisao/la:
23 avg 2021, 10:51
Ja vam kazem ako Messias dodje to nece biti lose. Upgrade u odnosu sta trenutno Milan ima na desnoj strani barem po onom sto je pokazao prosle sezone u Crotoneu a mozda i iznenadi jos vise. Nisam znao da ima sveukupno 60 utakmica u Seria A i Seria B i da je 2015 poceo da igra fudbal.

Gledao sam ga i ja prosle godine, bio je okej u Crotoneu, ali nesto sumnjam da covjek od 30 godina koji igra fudbal profesionalno od 25. godine može pomoći Milanu u Seriji A, a pogotovo u LP :mrgreen:

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 23 avg 2021, 11:14

nextterrain je napisao/la:
23 avg 2021, 11:03
meepo je napisao/la:
23 avg 2021, 10:51

Gledao sam ga i ja prosle godine, bio je okej u Crotoneu, ali nesto sumnjam da covjek od 30 godina koji igra fudbal profesionalno od 25. godine može pomoći Milanu u Seriji A, a pogotovo u LP :mrgreen:
Brate on mene na Riberya podsjeca svojim putem jest da je dosta kasnije Messias krenuo igrati fudbal , ali fkt za par miliona ako se moze dovesti onda je to super deal. Svakako nesto ne mislim da će Milan dovodi igrača od preko 10+ miliona za tu poziciju.
ronaldo99 je napisao/la:
23 avg 2021, 11:02
Kakav bolan crni Mesais, tebi su on i Zacghani pojacanja,pusti bolan te igrace kraju. To je gomilanje igraca kakve vec imamo i onda ih se ne mozes rijesiti.

Pa i Pobega je odigrao dobru sezonu prosle godine pa ne moze igeati kod nas.

Pojacanje je igrac tipa Isco,Couthino,B Silva,Ziyech itd,sve ovo ostalo je gomilanje kadra
Brate jedno je odigrati dobru sezonu, drugo biti najbolji igrač svog tima. Igrača kvaliteta Zaccagnia nemamo ili mislis da su trenutno Krunic i Diaz bolji od njega ? Messias bi u odnosu na Spanca bio upgrade, a ko zna sta jos mozes od njega očekivati. Ako Milan udje u sezonu s ovakvim sastavom bit ce fkt tesko da se izbori LP a ne nesto vise. I ja bi volio vidjeti Ziyecha, Vd Beeka, B.Silvu (Coutinha i Isca ne bas jer su potroseni igraci) , u napadu Haalanda ili Vlašića , ali jedno su zelje a drugo realnost. Realnost je da Milan nema para i da treba gledati ispod radara.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 23 avg 2021, 11:31

Ovom Meepi da daš sve ovlasti, on bi nas sveo na nivo Genoe. :urnebes:

Ne može Milanu koji igra LŠ biti pojačanje lik iz druge like sa 30 godina, koji je prije par godina igrao u Seriji D. Jednostavno ne može i tu nema dalje diskusije.
Pa ni kao rezerva, yebem ti više i to gomilanje polovnjaka čisto eto jer su kao malo bolji od ovog smetlja što imamo, ovakvih se kasnije ni bog ne može rješiti iz kluba.

Pun mi više klinac ovih vijesti o nekakvim pojačanjima za "širinu" klupe. Ako na poziciji veznog i krila ne možeš dovesti prvotimca, onda radije ne dovodi nikog... te dvije pozicije nisu nešto gdje nam treba širina, treba nam kvalitetan igrač dostojan prve postave. Inače nema svrhe, samo presipanje iz šupljeg u prazno.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 23 avg 2021, 11:46

rope11 je napisao/la:
23 avg 2021, 11:31
Druže prije par sezona Milan je skrsio 200 miliona i jesu se kvalifikovali za LP ? Nisu. Nije vazno koliko potrosis već kako potrosis. Svaki igrač odnekud treba doci ili ti mislis da samo treba kupovati igrače od 20+ miliona ? Tebi da je dati kakav klub ili kompaniju bankrotirali bi za par mjeseci.

Klub kao klub nema sredstava i Messias za 2-3 miliona eura iako ludo zvuci bio bi upgrade u odnosu sta trenutno klub ima na desnoj strani, ali helem nejse.

Taj Messias jeste igrao prije par sezona Seria D ali zamisli covjece kakav je to skok da 2015 krenes od amaterskog fudbala pa svake godine napredujes i na kraju zaigras u najvisem rangu i ne obrukas se već pokazes da znas igrati. Lik je imao tezi fudbalski put nego 99% igrača danas i ko zna gdje bi bio da je krenuo u Brazilu igrati s 18-19 za neki klub iz njihovog elitnog ranga.

Ti vjerovatno ne bi doveo ni Robina Gosensa za kojeg je Atalanta dala sicu a sad je jedan od boljih igrača u ligi, a pazi imao je slican put kao i ovaj Messias.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 23 avg 2021, 12:15

Ima puno igrača koje bi ja radije vidio na desnoj strani, pa čak i onaj mali Adli iz druge francuske lige, ali ako me pitate da li bi radije tog Mesija (ma ko on bio) ili da ostane cackalica, znate moj odgovor :)
Il Club più titolato al mondo!

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 23 avg 2021, 12:21

muxa je napisao/la:
23 avg 2021, 12:15
Ima puno igrača koje bi ja radije vidio na desnoj strani, pa čak i onaj mali Adli iz druge francuske lige, ali ako me pitate da li bi radije tog Mesija (ma ko on bio) ili da ostane cackalica, znate moj odgovor :)
Ja ne mogu ovu spansku prevaru da smislim. Znaci lik je toliko anemican. Salemakers se trudi ali opet nije ni on za tog desnog krila.

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 23 avg 2021, 12:40

Ma tako su se i skupljali igraci u Milanu koji su barem malo odskakali jednu sezonu od ostatka lige: Poli, Bertolacci, Lapadula... ili su se dovodili igrači koji imaju 27-28 godina pred ili pri završetku ugovora: Menez, Honda.... pa svi znamo sta se s time desilo :mrgreen:

Mislim da ne treba sve igrače stavljati u isti koš, ali da je taj Messias toliko dobar i da se može dovesti za 3-4 M, mislim da bi ga tražili neki klubovi tipa Udinese, Genoa, Sampdoria, a ovako igra za Crotone u drugoj ligi. Ako će se dovesti malo bolji igrač od Samua koji je stariji od njega i ugovor od 3-4 godine i kasnije ga se ne možeš riješiti, radije biram Samua :kafa:

Ali vidjet ćemo, svako ima svoje pogodke i fule, ali generalno vjerujem upravi, pa šta bude, bude. Na kraju Mercata ću reći svoje mišljenje, ali ako se ne dovede kvalitetni AMF/RM Mercato je loš.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 23 avg 2021, 12:48

Ma zezam se ja, sto se mene tiče ne moraju nikog ni dovesti samo da kokos ode
Il Club più titolato al mondo!

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 23 avg 2021, 12:50

Auu al' će nam trebati sreće večeras.
Vezni red Krunić - Tonali obećava mnogo sekiranja kao uostalom i uvijek do sada kada su njih dvojica igrali u paru u sredini.
KUKU!
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 23 avg 2021, 14:34

Pa gdje li tog Messiasa iskopaše, frajer 30 godina ima.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

tiffoso
Kontakt:

Post Postao/la tiffoso » 23 avg 2021, 14:46

rope11 je napisao/la:
O ovome ja vama pricam neko vrijeme. Nisu pojacanja to sto pojedini smatraju ali godine ne igranja LP su ipak ucinile svoje :mrgreen:

Cimate li se vi za kakva pojacanja ili je mir u vasem taboru kao kod nas susjeda :) ? Nisam u toku a zanima me ko su moguca pojacanja, ali realno, ako ko moze da me uputi.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 23 avg 2021, 14:46

junior messias :cool:

vidim, milan se vraca na stare staze slave

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 23 avg 2021, 14:53

Do kad nema Ibre i Kessija zna li se ?
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 23 avg 2021, 14:55

tiffoso je napisao/la:
23 avg 2021, 14:46
rope11 je napisao/la:
O ovome ja vama pricam neko vrijeme. Nisu pojacanja to sto pojedini smatraju ali godine ne igranja LP su ipak ucinile svoje :mrgreen:

Cimate li se vi za kakva pojacanja ili je mir u vasem taboru kao kod nas susjeda :) ? Nisam u toku a zanima me ko su moguca pojacanja, ali realno, ako ko moze da me uputi.
Pa eto vidiš ko su moguća pojačanja, a bolje ti je da nisi ni vidio :mrgreen:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.