Bosanskohercegovački treneri u inostranstvu
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Bosanskohercegovački treneri u inostranstvu
Ne znam kako su tekli razgovori i kakva su to obećanja bila, ali sasvim nerealno je bilo ocekivati da Muslic ostane i vodi klub u trećem rangu engleskog fudbala, i to nikakav klub.
On je vrlo dobro vodio klub od dolaska i za vrijeme njegovog boravka klub je bodovno imao rezultate za gornji dio tabele, negdje 11. ili 12.pozicija ako se dobro sjećam, od 24 tima. To govori vise nego dovoljno. To sto ih je Rooney doveo u bezizlaznu situaciju je druga priča.
Muslic je svojim trenerskim radom samog sebe preporučio u Schalke i mislim da bi mogao biti pun pogodak za taj tim jer on voli izazove.
Schalke realno nije ni zaslužio boljeg trenera od Muslica, a pogotovo ne navijači. Sve se to moze promijeniti u par kola.
Zavisi dosta i od pojačanja, naravno. U krajnjem slučaju, lahko je reci zbogom.
On je vrlo dobro vodio klub od dolaska i za vrijeme njegovog boravka klub je bodovno imao rezultate za gornji dio tabele, negdje 11. ili 12.pozicija ako se dobro sjećam, od 24 tima. To govori vise nego dovoljno. To sto ih je Rooney doveo u bezizlaznu situaciju je druga priča.
Muslic je svojim trenerskim radom samog sebe preporučio u Schalke i mislim da bi mogao biti pun pogodak za taj tim jer on voli izazove.
Schalke realno nije ni zaslužio boljeg trenera od Muslica, a pogotovo ne navijači. Sve se to moze promijeniti u par kola.
Zavisi dosta i od pojačanja, naravno. U krajnjem slučaju, lahko je reci zbogom.
Jakir predstavljen u Hull-u pod Hrvatskom zastavom, vjerovatno je na njegovu inicijativu. Kakav je i on ljigavac, strasno
Da li sam ja jedini koji misli da je njegovim dolaskom Ivan Basic novi igrac Hull-a?

Da li sam ja jedini koji misli da je njegovim dolaskom Ivan Basic novi igrac Hull-a?

- marlostanf1eld
- Kontakt:
Na twitteru naša zastava, a na instagramu hrvatska

-
- Kontakt:
Jakirovic je smece kao covjek on je bio najveci menadzerski igrac kad je igro za BH. Nije mogo za uje pa je kod nas ubacen i to u prvih 11 na marakani, sliskovic je uzlmo kao lopatom eure i marke od menadzera za njihove igrace pa ih bez srama stavljo u prvih 11... Mulina Kerkez Jakirovic bosnjak miskovic hota ima ih jedno 50 najmanje. Jakir je bio invalid fudbala sjecam se u austriji potpiso za austria kärnten pa je igro za njihovu drugu ekipu u trecoj ligi. Barbarez jakirovic dzidic to je sve povezano menadzerski, i u pravu si vrlo moguće basic il katic da zavrse kod njeg.
SAVEZ NAPOLJE ! ! !
- MoodyReboot
- Kontakt:
Katić bi bio idealan da pređe tamo, konstitucijom i stilom fudbala. Bašić već ne.
Predstavljen je pod hrvatskom zastavom jer je u njihovom savezu zavrsio potrebne licence, koliko se sjecam.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
A sta je problem sa njim? Meni se uvijek cinio korektan
- muharemovicdzelo
- Kontakt:
Bila je i na instagramu naša, pa su promijenili. Što me i ne čudi, sjećam se priče da je kopao i rukama i nogama da mu na TM stoji samo HR, a ne i naša.
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.
Još kad znaš da je sa očeve strane Bošnjak.
Ali pogledati one Haliloviće i sve vam bude jasno.
Ali pogledati one Haliloviće i sve vam bude jasno.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Sutra ce te ga za selektora htjeti kako god.
Jakir je dobar trener samo sto je hinja ljudska.
mosa lošmi stićko tit-ula!
Kaže Zlatan Alomerović da je u Dortmundu 90% posla oko taktike smislio Buvač. Klopp je taktiku prepustio njemu. Lovren je pričao da je tako bilo i u Liverpoolu. Buvač ipak ništa nije napravio kao prvi trener, to nije dovoljno.
Slaven Bilić:
"Ali posao nije samo taktika. Da je tako, stavi nogomet kao predmet u škole i do kraja srednje će svako dijete znati sve u najmanje detalje taktički, ali hoće li ga to činiti trenerom? Ja sam prije 15-ak godina kupovao sve nogometne knjige i još uvijek ih kupujem, imam u stanu preko 100 knjiga o nogometu, skripte iz Coverciana i štajaznam. Ali lik koji ih je pisao nije Ancelotti, Capello ili Sacchi. On zna o svemu tome možda i više od njih, ali ga to ne čini trenerom. Ti imaš predsjednika, igrače, suradnike, navijače… I tvoj je posao balansirati između svih njih na različite načine. Ovo znanje i poznavanje materije samo je jedan dio."
"Kad sam igrao za West Ham, Harry Redknapp je imao jednog asistenta i jednog trenera vratara. I to je bilo to! Nismo imali ni masera, a kamoli šta drugo. Danas ja imam staff od 20 ljudi – analitičari, skauti, psiholozi, nutricionisti, Moneyball, ovo, ono… I šta god ja mislio o tome, to je danas normalno i stvari tako funkcioniraju."
Slaven Bilić:
"Ali posao nije samo taktika. Da je tako, stavi nogomet kao predmet u škole i do kraja srednje će svako dijete znati sve u najmanje detalje taktički, ali hoće li ga to činiti trenerom? Ja sam prije 15-ak godina kupovao sve nogometne knjige i još uvijek ih kupujem, imam u stanu preko 100 knjiga o nogometu, skripte iz Coverciana i štajaznam. Ali lik koji ih je pisao nije Ancelotti, Capello ili Sacchi. On zna o svemu tome možda i više od njih, ali ga to ne čini trenerom. Ti imaš predsjednika, igrače, suradnike, navijače… I tvoj je posao balansirati između svih njih na različite načine. Ovo znanje i poznavanje materije samo je jedan dio."
"Kad sam igrao za West Ham, Harry Redknapp je imao jednog asistenta i jednog trenera vratara. I to je bilo to! Nismo imali ni masera, a kamoli šta drugo. Danas ja imam staff od 20 ljudi – analitičari, skauti, psiholozi, nutricionisti, Moneyball, ovo, ono… I šta god ja mislio o tome, to je danas normalno i stvari tako funkcioniraju."
Član prvog ranga nizozemskog fudbala - NEC Nijmegen objavio da će Medunjanin biti novi pomoćni trener u njihovom prvom timu.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
Wehen Schalke 60minute 3-0 . Mirko muslic bi mogo dozivit negativni šok u Gelsenkirchenu.
SAVEZ NAPOLJE ! ! !
- Goalgetter
- Kontakt:
To je bilo sa rezervnim igracima protiv Wehena prijepodne, dobili su St.Gallen 1:0 sa prvim sastavom danas.bhfanatic14 je napisao/la: ↑12 jul 2025, 12:18Wehen Schalke 60minute 3-0 . Mirko muslic bi mogo dozivit negativni šok u Gelsenkirchenu.
- MoodyReboot
- Kontakt:
Fanatic samo pljuje, ignoriši ga.Goalgetter je napisao/la: ↑12 jul 2025, 17:53To je bilo sa rezervnim igracima protiv Wehena prijepodne, dobili su St.Gallen 1:0 sa prvim sastavom danas.bhfanatic14 je napisao/la: ↑12 jul 2025, 12:18Wehen Schalke 60minute 3-0 . Mirko muslic bi mogo dozivit negativni šok u Gelsenkirchenu.

Kad bi napisao nešto, ili što bi on rekao nešta, pozitivno, pogodio bi nas meteor.
Trenutno korisnika/ca: Goalgetter, jasmin10, Normus90 i 9 gostiju.