Hasan Salihamidžić
Re: Hasan Salihamidžić
Neko spomenu Hasana u prijateljskim utakmicama. Ne mogu da se ne sjetim "prijateljske" sa SiCG na Koševu kad smo zijanili 0:2. Hasan bio ubjedljivo najbolji u oba tima. Na stadionu bilo maksimalno 10.000 i svi skandirali "Haso, majstore!"
Ne treba ni spominjati koliko nam je značila ta utakmica, a niko se osim Hasana nije vidio. I tada je već bio superzvijezda i uopšte nije morao tako da blista u prijateljskim utakmicama.
Ili kad smo u prijateljskoj uzeli Tursku 2:0, a Hasana neki Turčin izbacio na tartan stazu ludim startom. I tad je bio neuhvatljiv i borben. Pa protiv Španije u Zenici(kvalifikacije), kad Vicente, tada njihov najbolji igrač, nije mogao da diše od Hasana, doslovno. Pa pobjegao od Hase na drugu stranu u drugom poluvremenu i odmah zabio gol.
Ne treba ni spominjati koliko nam je značila ta utakmica, a niko se osim Hasana nije vidio. I tada je već bio superzvijezda i uopšte nije morao tako da blista u prijateljskim utakmicama.
Ili kad smo u prijateljskoj uzeli Tursku 2:0, a Hasana neki Turčin izbacio na tartan stazu ludim startom. I tad je bio neuhvatljiv i borben. Pa protiv Španije u Zenici(kvalifikacije), kad Vicente, tada njihov najbolji igrač, nije mogao da diše od Hasana, doslovno. Pa pobjegao od Hase na drugu stranu u drugom poluvremenu i odmah zabio gol.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.
Visca el Višća!
Visca el Višća!
ne trebam listati, meni je dovoljno ono sto sam vidio svojim ocima, i to vise puta...Virtu4l je napisao/la:Prelistaj malo ovu temu, naći ćeš demant na ovo što je boldirano. Nikada Hasan nije namjerno dobio karton, već su vas naši kvazi-novinari natjerali da vjerujete u to.ReyHan je napisao/la:istina je samo jedna, a to je da se hasanu nije igralo za repku koja nije bila u stanju zaigrati ni na jednom velikom takmicenju. jednostavno covjek nije imao motiva igrati po estoniji, litvaniji... zato su njegove dvije najbolje predstave protiv danske i spanije... namjerno izbjegavanje nekih utakmica, namjerno dobijanje kartona, prijevremena penzija govore u prilog tome... pametnom dosta
kako god bilo to je hasanova odluka, i to dovljno govori o njemu kao covjeku, ali hvala bogu njegova stvar...
Što se tiče velikih prvenstava, Hasan je mogao igrati na njima, naravno u dresu Njemačke, pa je odbio. Tako da se tu ta tvoja priča završava. Patriotizam Hasana Salihamidžića nikada nije bio upitan, ali čovjek nije navikao na muljanje, petljanje i slične radnje, sve je stekao mukotrpnim radom, 'od konobara, do Bayerna' i jednog dana je rekao 'meni više ovo ne treba'...
Pod hitno onda opticaru.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
- Los_Blanos2
- Kontakt:
Igrali ovaj za rep.BIH

El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.
Raul artista siempre madridista
FK Željezničar
Podrška Papetu
Raul artista siempre madridista
FK Željezničar
Podrška Papetu
Prevedeno na narodni jezik, Spaha je kao tada jos dijete u pelenama zeljno dokazivanja udarilo Hasu, a covjeku je samo to bila kap koja je prelila casu. Sutra dan nakon tekme i Hasanove odluke da vise ne zaigra za repku, Spaha u Bahinoj reziji daje izjavu, ko ga j... mozemo i bez njega.aqarius je napisao/la:Znači kako sam razumio prevedeno na narodni jezik Spaha se izgalamio a ovaj ko uvrijeđena mlada rekao neću više igrati.Trebao ga je poslije odvesti na ćevape popiti 2-3 ljute i mirna Bosna,furaj dalje.Sada malo ozbiljnije,ja lično ne vjerujem da je to u pitanju.Pa zar se zbog toga napušta repka????Moralo je biti nešto krupnije a ne prepirka sa Spahom.
Za one koji tada nisu pratili repku, Hasan je igrao 10 godina i donio nam mnogo radosti a Spaha je poceo igrati 2003 godine, pred baraz tekmu sa Danskom.
Nesto slicno da danas npr Pandza stocira Misketa ili Dzeku.
Sto se tice tekme na Marakani ko je gledao vidio je da je Hasan jedini dao maximum i ginuo do zadnje kapi krvi, da je Koroman lomio Cileta ko malo djete dok ga Haso nije uzeo pod svoje pa Koroman nije meda mogo.
Naravno u napadu je najkonretniji bio Haso sa par svojih karakteristicnih prodora.
Rekao sam vec i ponovit cu hiljadu puta, Hasan nije imao mentalitet Bosanca i Hercegovca, imao je srce bosansko, inat bosanski ali je mentalitetom bio svabo i to od samog pocetka kada je kao dijete trenirao samostalno u Jablanici pa se vozio busom u Mostar i trenirao u Velezu. Nakon poraza Haso se nije hvatao mikrofona i kafane te lumpovanja sa Pasom, Usketom i raznoraznim Moldavkama nego je isao spavati u sobu u predvidjeno vrijeme.
Kao takav nije usao u klan igraca okrenutih dernecenju, a kec na desetku je i Barbino nepostivanje Hasana i sukob oko autoriteta, sto je kulminiralo udaranjem raznoraznih balavaca.
Mozda sam i malo subjektivan ali ja svu pricu oko Hasana znam i dozivljavam bas ovako kao sto sam napisao. Cijenim i Bolu, Balju, Barbareza ali Hasan je iznad svih njih a to je pokazao na kljucnim tekmama repke.
Cuva Bog Zelju svog!
- sarajlija89
- Kontakt:
Svaka cast na postu...Hasan je daleko nas najveci poslijeratni igrac i tu dileme nema i igrac sa najvecom karijerom od svih uopce..a i ko covjek je bezbroj puta pokazao kvalitete.Nazalost,mnogi su izmanipulisani i imaju sasvim pogresnu sliku o njemu.mirzza je napisao/la:Prevedeno na narodni jezik, Spaha je kao tada jos dijete u pelenama zeljno dokazivanja udarilo Hasu, a covjeku je samo to bila kap koja je prelila casu. Sutra dan nakon tekme i Hasanove odluke da vise ne zaigra za repku, Spaha u Bahinoj reziji daje izjavu, ko ga j... mozemo i bez njega.
Za one koji tada nisu pratili repku, Hasan je igrao 10 godina i donio nam mnogo radosti a Spaha je poceo igrati 2003 godine, pred baraz tekmu sa Danskom.
Sto se tice tekme na Marakani ko je gledao vidio je da je Hasan jedini dao maximum i ginuo do zadnje kapi krvi, da je Koroman lomio Cileta ko malo djete dok ga Haso nije uzeo pod svoje pa Koroman nije meda mogo.
Naravno u napadu je najkonretniji bio Haso sa par svojih karakteristicnih prodora.
Rekao sam vec i ponovit cu hiljadu puta, Hasan nije imao mentalitet Bosanca i Hercegovca, imao je srce bosansko, inat bosanski ali je mentalitetom bio svabo i to od samog pocetka kada je kao dijete trenirao samostalno u Jablanici pa se vozio busom u Mostar i trenirao u Velezu. Nakon poraza Haso se nije hvatao mikrofona i kafane te lumpovanja sa Pasom, Usketom i raznoraznim Moldavkama nego je isao spavati u sobu u predvidjeno vrijeme.
Kao takav nije usao u klan igraca okrenutih dernecenju, a kec na desetku je i Barbino nepostivanje Hasana i sukob oko autoriteta, sto je kulminiralo udaranjem raznoraznih balavaca.
Mozda sam i malo subjektivan ali ja svu pricu oko Hasana znam i dozivljavam bas ovako kao sto sam napisao. Cijenim i Bolu, Balju, Barbareza ali Hasan je iznad svih njih a to je pokazao na kljucnim tekmama repke.
Btw. Hasan je zajedno sa Grossom vracen u prvi tim Juventusa,uslijed velikih problema sa povredama bekova...ali pitanje je koliko imaju motiva raditi pod tim okolnostima jer je to samo privremeno i klub na njih ne racuna...
Opet ponavljam,ne znam zasto Hasan nema mjesta u Juventusu...bolji je i dan danas od pola igraca u Juventusu
FORZA BRAZZO
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Braco je nas najbolji igrac uopste, ima trofeja koliko Susic golova (ne bukvalno). Braco je profesionalac, i drug mirzza je sve objasnio ! Tesko da cemo ikad imati igraca i profesionalca kao sto je on, Dzeko je vec poceo Pjanica da voda po kafanama, i zabavama prije ili poslije utakmica. A pomenuta dvojica nam slove za najjace sto imamo ! Niti jedan od njih nece imati karijeru kao sto ju je Braco imao.
Dize se nesto Barbarez u nebesa, a dobro se zna da je Marko Topic ljubio dres sa Liljanima nakon gola Hrvatskoj, dok ovaj prvi nije zelio da igra za nas zbog ''SIGURNOSNIH RAZLOGA'' svojih roditelja u Mostaru. Jos ga narod vise digao nakon sto je mahao rukama na Marakani, ako je to razlog da bude veca legenda od Brace koji je na terenu gdje i treba pokazivao svoju ljubav i borbenost prema domovini onda u redu. Barbarez niti je neka velika igracina bio, nit je ostavio neki poseban utisak negdje osim kod nas nakon mahanja u Beogradu. U Hamburgu je kao pruzio najbolje partije, dijelio prvo mijesto najboljeg strijelca Bundeslige sa Sandom (Schalke ?). Zelio je da vodi neku ekipu iz Bundeslige, a poredjenja radi Zvonimir Soldo nakon ''ljetovanja'' u Dinamu iz Zagreba je dobio posao u Kelnu. Sto nasoj''legendi'' jos nije poslo za rukom. Toliko o njegovom tragu u Bundesligi gdje mu se naprosto klanjaju kad ga vide.
Naravo da nije tema Barbarez o kojem imam visoko misljenje, ali nekako se on uvijek pominje kao najjaci,najveci od svih poslije rata. Ruku na srce ne moze niko sa Bracom, ni prije a ni poslije rata ! Prije rata mozda je neko i mogao da su mogli napustiti drzavu prije 28 godine ali...
Dize se nesto Barbarez u nebesa, a dobro se zna da je Marko Topic ljubio dres sa Liljanima nakon gola Hrvatskoj, dok ovaj prvi nije zelio da igra za nas zbog ''SIGURNOSNIH RAZLOGA'' svojih roditelja u Mostaru. Jos ga narod vise digao nakon sto je mahao rukama na Marakani, ako je to razlog da bude veca legenda od Brace koji je na terenu gdje i treba pokazivao svoju ljubav i borbenost prema domovini onda u redu. Barbarez niti je neka velika igracina bio, nit je ostavio neki poseban utisak negdje osim kod nas nakon mahanja u Beogradu. U Hamburgu je kao pruzio najbolje partije, dijelio prvo mijesto najboljeg strijelca Bundeslige sa Sandom (Schalke ?). Zelio je da vodi neku ekipu iz Bundeslige, a poredjenja radi Zvonimir Soldo nakon ''ljetovanja'' u Dinamu iz Zagreba je dobio posao u Kelnu. Sto nasoj''legendi'' jos nije poslo za rukom. Toliko o njegovom tragu u Bundesligi gdje mu se naprosto klanjaju kad ga vide.
Naravo da nije tema Barbarez o kojem imam visoko misljenje, ali nekako se on uvijek pominje kao najjaci,najveci od svih poslije rata. Ruku na srce ne moze niko sa Bracom, ni prije a ni poslije rata ! Prije rata mozda je neko i mogao da su mogli napustiti drzavu prije 28 godine ali...
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)
Svaka cast za ovih par zadnjih postova .... Braco je meni najbolji BH igrac svih vremena i to iza njega velika praznina.
Kada budemo imali u repci 5,6 igraca njegove discipline icicemo redovno na prvenstva ....
Kada budemo imali u repci 5,6 igraca njegove discipline icicemo redovno na prvenstva ....
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
Sve ovo je tacno i veoma lijepo receno (iskreno nisam navikao na takve postove od autora), s'tim da bi ja ono iz svlacionice rjesio na drugi nacin, a ne odustao od reprezentacije, mada se slazem da se tu svasta jos nakupilo. Barbarez jeste dao puno reprezentaciji, ali niti je izbliza taki igrac, niti patriota kakvom ga pravi nasa glu(M)pava masa, kojoj je ponekad mahnio i bacio dres.mirzza je napisao/la:Prevedeno na narodni jezik, Spaha je kao tada jos dijete u pelenama zeljno dokazivanja udarilo Hasu, a covjeku je samo to bila kap koja je prelila casu. Sutra dan nakon tekme i Hasanove odluke da vise ne zaigra za repku, Spaha u Bahinoj reziji daje izjavu, ko ga j... mozemo i bez njega.aqarius je napisao/la:Znači kako sam razumio prevedeno na narodni jezik Spaha se izgalamio a ovaj ko uvrijeđena mlada rekao neću više igrati.Trebao ga je poslije odvesti na ćevape popiti 2-3 ljute i mirna Bosna,furaj dalje.Sada malo ozbiljnije,ja lično ne vjerujem da je to u pitanju.Pa zar se zbog toga napušta repka????Moralo je biti nešto krupnije a ne prepirka sa Spahom.
Bosno mojaaaa - divna, mila, lijepa, gizdavaaaa!!!!!!!
U tebi jeeeee Safet Susic, majstor fudbalaaaaaa!!!!!!!
U tebi jeeeee Safet Susic, majstor fudbalaaaaaa!!!!!!!
Svaka cast ovi zadnjih nekoliko postova o nasoj legendi Salihamidzicu...
Sigurno da je Hasan diplomatski za raju uzeo kao razlog njegove povrede kao razlog neigranja za repku itd..ali to je on izjavio jer je gospodin covjek ..on je akva masina bio (a i sad je) da ga povrede nikad nebi sprijecile da igra za sveti dres...samo treba citati izmedju redova naravno
Sigurno da je Hasan diplomatski za raju uzeo kao razlog njegove povrede kao razlog neigranja za repku itd..ali to je on izjavio jer je gospodin covjek ..on je akva masina bio (a i sad je) da ga povrede nikad nebi sprijecile da igra za sveti dres...samo treba citati izmedju redova naravno
poslije dugo vremena Hasan sutra u konkurenciji za sastav Juve-a protiv Cesene...
Glupani.imati Bracu u ekipi.A cestito ga ni na klupi ne drzati.
Da se ne uvrijede Juventusovci,jer i meni je od zabara Juventus drazi klub.
Nego onaj coro od trenera,jel on ono trenirao i Atalantu kad je Muslimovic igrao.
Konjislav mu dao samo dvije tekme svih devedest minuta onda u prvenstvu.I kad je god odigrao zabio.u jednoj dva gola u drugoj jedan.
Da se ne uvrijede Juventusovci,jer i meni je od zabara Juventus drazi klub.
Nego onaj coro od trenera,jel on ono trenirao i Atalantu kad je Muslimovic igrao.
Konjislav mu dao samo dvije tekme svih devedest minuta onda u prvenstvu.I kad je god odigrao zabio.u jednoj dva gola u drugoj jedan.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
- sarajlija89
- Kontakt:
Nije to do Del Nerija..politika kluba je bila takva da ne racunaju vise na Grossa i Hasana zbog podmadjivanja ekipe i olaksanja budzeta kluba i slobodni su da traze drugi klub.Haj za Grossa razumijem al Hasan je bolji od polovine nasih igraca,bezbroj puta sam to rekao.Istina,ceste povrede su veliki problem pa je to i jedan od razloga zasto vise ne racunaju na njega.
Grosso i on,obojica su bili u ekipi danas i vrlo dobro odigrali...na kraju krajeva,Hasan je i asistirao.
Medjutim,ne vjerujem da ce se njihov tretman i polozaj u ekipi popraviti i promjeniti.Tu su silom prilika i iskljucivo samo zbog silnih povreda igraca iz prvog tima...jedino ako pocnu ludo igrati hehe,pa da zadrze mjesto u prvom timu..jer ovo je samo privremeno dok se neki igraci ne oporave i na njih se ne racuna.
Meni je stvarno zao zbog Hase,opet kazem...ima on mjesta i bolji je od vecine jos uvijek
Grosso i on,obojica su bili u ekipi danas i vrlo dobro odigrali...na kraju krajeva,Hasan je i asistirao.
Medjutim,ne vjerujem da ce se njihov tretman i polozaj u ekipi popraviti i promjeniti.Tu su silom prilika i iskljucivo samo zbog silnih povreda igraca iz prvog tima...jedino ako pocnu ludo igrati hehe,pa da zadrze mjesto u prvom timu..jer ovo je samo privremeno dok se neki igraci ne oporave i na njih se ne racuna.
Meni je stvarno zao zbog Hase,opet kazem...ima on mjesta i bolji je od vecine jos uvijek
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
Ma Del Neraga je sam od sebe paksu.Ko' da ga je buldog pravio.sarajlija89 je napisao/la:Nije to do Del Nerija..politika kluba je bila takva da ne racunaju vise na Grossa i Hasana zbog podmadjivanja ekipe i olaksanja budzeta kluba i slobodni su da traze drugi klub.Haj za Grossa razumijem al Hasan je bolji od polovine nasih igraca,bezbroj puta sam to rekao.Istina,ceste povrede su veliki problem pa je to i jedan od razloga zasto vise ne racunaju na njega.
Sto se tice politike kluba ebo ih Mello a i Diego usput.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
...jos dvije male istine da dodam.....gol u Bologni koji cu vjecno pamtiti , utakmica protiv danske koju sam uzivo gledao-HASAN najbolji ponavljam najbolji nas igrac na terenu

Igrao ili ne u Juventusu, Hasan je bio i ostao najveći. Hamburg, Bayern, Juventus, karijera koje se nebi postidili niti najveći igrači na planeti, a Hasan je svojevremeno bio jedan od njih. Šest puta prvak Njemačke, četiri kupa Njemačke, prvak Evrope, prvak Svijeta sa Bayernom... Karijera protkana povredama, ali kad god je bio spreman, bio je najbolji na terenu. Mi smo ga brzo zaboravili (ne svi naravno), ali to smo mi... 
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Još je i u finalu lige šampiona protiv Valencie bio najbolji na terenu. Zabio i penal na kraju. Gigant!
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.
Visca el Višća!
Visca el Višća!
Da gigant,ali nikad necu zaboraviti sta je raja pricala o njemu prilikom ulaska na stadion kada je igrala repka,daBogda slomio nogu,supak itd. Tako da me ne cudi kako se i danas pojedini igraci pljuju,poput Ibisevica,Misimovica,takvi smo,kakvi smo.
Kao sto sam vec rekao,u bilo kojoj repki na svijetu Hasan bi bio kapiten,samo kod nas nije mogao
Ali ma ko sta rekao bio je sigurno jedan od najvecih,a mozda i nejveci igrac kojeg smo imali,tesko da ce neko igrati na njegovom nivou...
Kao sto sam vec rekao,u bilo kojoj repki na svijetu Hasan bi bio kapiten,samo kod nas nije mogao
Ali ma ko sta rekao bio je sigurno jedan od najvecih,a mozda i nejveci igrac kojeg smo imali,tesko da ce neko igrati na njegovom nivou...
Ma smiješno je uopšte pričati o Hasanovom patriotizmu, čovjek je mogao igrati za Njemačku, ići na velika takmičenja, ali nije. Ovo moram ponoviti na svakoj stranici ove teme.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.