Kvalifikacije za EP 2012 (ostale grupe)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

plavac u srcu
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za EP 2012 (ostale grupe)

Post Postao/la plavac u srcu » 05 jun 2011, 11:46

Ted Mosby je napisao/la:
jacky09 je napisao/la:Šteta za Crnogorce.. trebali su pobjediti nakon kiksa Engleza.. :cry: Nakon što su primili gol bilo je očigledno da neće pobjediti jer nemogu zabiti više od jednog po utakmici. :lol:
Zanimljiva situacija je u toj grupi, Englezi i Crnogorci su ostali na čelu grupe sa po 11 bodova dok Bugari i Švicarci imaju po 5. Mislim da Bugare možemo otpisati iz borbe jer imaju igrati protiv Engleza gdje mislim da Englezi neće izgubiti, dok je za Crnogorce ključan meč protiv Švicarske u gostima, ako tu izvuku bod onda idu u baraž, nekako ne vjerujem da mogu biti prvi. Šteta je što Cico malo nije ubacio Bećiraja.

U grupi gdje su Rusi, Slovaci i Irci je još zanimljivije jer su sve selekcije izjednačene sa po 13 bodova
U grupi gdje su Rusi,Slovaci i Irci očekujem borbu do zadnjeg kola za prvo mjesto i s time direktan plasman a u tome daje prednost Rusiji koja po meni ima najbolju reprezentaciju od Iraca i Slovaka a za drugo mjesto volio bi da budu Irci
Dinamo i Hrvatska nogometna reprezentacija!!!

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 07 jun 2011, 12:14

ima interesantnih grupa. zanimljiva je Portugal, Norveška i danska. a Njemačka i Italiaj su se plasirali na prvenstvo. a Španija i Holandiaj su vrlo blizu.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 15 jul 2011, 02:13

Ova generacija Belgije jednostavno mora nesto veliko napraviti u narednim godinama:

slika

Niti jedan od ovih igraca nije stariji od 25 godina.

Imaju jos odlicnih igraca:Lombaertsa,De Bruynea,Vossena,Ogunjimia,od kojih je opet Lombaerts sa 26 najstariji.

Za par godina ce imati jos jednoga odlicnoga igraca,Thorgan Hazard,mladji brat od svima poznatog Edena,mnogi smatraju da ce on nadmasiti brata.
[youtube][/youtube]

Pored BiH za koju naravno navijam,simpatisem jos Urugvaj i Rusiju,mislim da ce se Belgija pridruziti reprezentacijama koje simpatisem.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 01 avg 2011, 17:13

Group A:
-Njemacka vec na Evropskom, bit ce strasna borba za baraz izmedju Belgije i Turske, prednost dajem Turcima, jer su iskusniji, a Belgijanci tek dolaze. Turcima je dovoljan bod u gostima protiv Austrije i u barazu su 90%, ako ostali rezultati budu prema ocekivanjima.

Group B:
-Jedna od zanimljivijih grupa, tri ekipe se bore za prvo mjesto, Slovacka, Irska i Rusija, svi odigrali 6 utakmica, a velika je mogucnost da ce iz ove grupe 2. ici direktno na EP. Tesko je procijeniti ko bi mogao bit prvi, jer Rusi gostuju Slovacima, Slovaci Ircima, a Irci Rusima. No nasi protivnici u sljedecim kvalifikacijama nisu izgubili mec protiv ovih rivala, ali su dobili Ruse u Moskvi, a doticni su dobili Irce u Dablinu.

Group C:
-Kao i Njemacka, Talijani su vec na Euru, dok se za baraz bore Slovenci, Srbi i Sjeverni Irci. Prema rasporedu, najvece sanse imaju Slovenija i Sjeverna Irska, dok je Srbija sa nesto manjim jer gostuje i Sloveniji i Sjevernoj Irskoj. S. Irska ima dvije tekme manje od Slovenije i jednu od Srbije, a docekuje Farska Ostrva, Estoniju, Srbiju, gostuju Estoniji i Italiji. Ako dobiju sve tekme do Italije, oni su u barazu, no Estonci su tvrda kost, a i Srbija ima vece ambicije, bit ce interesantno i u ovoj grupi.

Group D:
-Grupa u kojoj smo mi, ne moze se reci da su Francuzi kao Talijani i Nijemci vec na Euru, ali veoma su blizu. Imaju dvomec sa Albanijom i tu ce vjerovatno i osigurati prvo mjesto. Eh, borba za drugo, pokusat cu najobjektivniji sto mogu, dakle igramo sa Bjelorusijom odlucujuce utakmice za to 2. mjesto, Bjelorusi nisu nista posebno, osim kad igraju sa Francuskom, ali ostale tekmu su lose odigrali, 4 boda iz ovog dvomeca i pobjeda protiv Lux-a, negarantira, ali daje velike sanse da se nadjemo u barazu. Zasto negarantira? Zbog Rumuna, koji imaju bolji medjusobni omjer, dva boda manje i povoljan raspored. Naime, gostuju Lux-u, cekaju Francuze i dvomec sa Albanijom. Tesko da ce osvojiti 12 bodova, no i 9 im garantira baraz. Protiv Lux-a vec imaju 3 i kuci sa Albanijom, ostaje nada da nece pobjediti u gostima.

Group E:
-Ovdje je sve jasno, nepobjediva Holandija vec na Euru, Svedjani vec u barazu, bore se za najbolje 2. mjesto, no idu u goste Madjarskoj koja je prvi pratilac te neugodnoj Finskoj, no 3 boda prednosti i utakmica manje im garantira mir u kuci.

Group F:
-TIjesna grupa, za prvo mjesto se bore tri repke, Grcka, Hrvatska i Izrael sa najmanjim sansama, al' ne stojim iza ovog sto sam rek'o, posto je fudbal igra u kojoj uvijek Izrealci pobjedjuju. Ne znam za koga da se odlucim izmjedju Grcke i Hrvatske, Grci imaju bod prednosti i dolazi im Hrvatska, dok Hrvati imaju puno lakse ostale utakmice.

Group G:
-Grupa za koju se mislilo da ce je Englezi lahko razbiti, a da ce Svicarci u baraz, no Crnogorci su demantovali sve i da su dobili Bugare imali bi strasne sanse da budu prvi. No sada im ostaje grcevita borba za baraz jer Svicarci dizu formu, a Djetici gostuju Velsu, Svicarskoj i cekaju Engleze.

Group H:
-Opet trokut timova koji se bore za prvo mjesto. Portugal, Norveska i Danska sa istim brojem bodova, sa istim brojem odigranih tekmi. Licno se nadam da ce Portugalci bit prvi ili treci, pa da ih opet ne izvucemo u barazu. Ipak Danci imaju najvece sanse, jer cekaju i Portugal i Norvesku... Portugal i Norveska imaju isti medjusobni omjer, pa u slucaju istog broja bodova ce odlucivati gol razlika gdje je Portugal u maloj prednosti.

Group I:
-Skoro sve jasno, Spanci na Euru, a Skoti mozda mogu dohvatit Cehe na drugom mjestu jer imaju dobar raspored i utakmicu manje.

Oznojih se :D
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 10 avg 2011, 23:37

Uz brojne prijateljske utakmice koje su bile na rasporedu u srijedu odigrana je i jedna kvalifikacijska utakmica. Reprezentacija Sjeverne Irske na domaćem terenu pobijedila je Farske Otoke rezultatom 4:0.

U skupini C kvalifikacija za Europsko prvenstvo snage su odmjerile reprezentacije Sjeverne Irske i Farskih Otoka. Na Windsor Parku u Belfastu sjevernoirska reprezentacija s četiri pogotka u mreži ispratila je svoje protivnike s Farskih Otoka.

31-godišnji stoper Fulhama Aaron Hughes načeo je mrežu gostiju kada je precizno pogodio nakon samo pet minuta utakmice. Iako je Sjeverna Irska imala posjed lopte i puno više prilika za postizanje pogodaka, na odmor se otišlo s minimalnom prednošću domaćih nogometaša.

U nastavku utakmice vidjeli smo tri pogotka. Na 2:0 povisio je veznjak Glasgow Rangersa Steven Davis u 66. minuti utakmice. Samo pet minuta kasnije pogodio je i Celticov veznjak Patrick McCourt, a asistirao mu je stoper Crvenih vragova Jonny Evans.

Zasluženu pobjedu Sjeverne Irske zaključio je McCourt svojim drugim pogotkom dvije minute prije kraja susreta. Sjevernoirska reprezentacija svojom drugom pobjedom u kvalifikacijama popela se na četvrto mjesto skupine C.

Kvalifikacije za Euro 2012.
Sjeverna Irska - Farski Otoci 4:0
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 11 avg 2011, 15:26

BRAVO AZZURRI :!: :!: :!:

[youtube][/youtube]
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 02 sep 2011, 22:26

Eno Holandija opet popravlja gol-razliku :lol:
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 02 sep 2011, 22:33

Puma je napisao/la:Eno Holandija opet popravlja gol-razliku :lol:
:lol: Čuj 11:0 :lol: :lol: :lol: :lol:
Čelik Zenica 1945

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 02 sep 2011, 22:54

To je uglavnom sve za šta su holandjani sposobni, nabijati gol razliku protiv slabašnih europskih reprezentacija u kvalifikacijama. Na velikim takmičenjima od njih nema ništa osim što znaju šokirati kung - fu potezima kojih se ni Pepe ne bi postidio. Odvratni su mi do bola. Izuzev po kojeg crnje koji se nadje u njihovim redovima izgledaju mi ko Hitlerjugend kad se poredaju pred sviranje himne. :evil:
YNWA!

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 02 sep 2011, 22:55

R.Irska-Slovacka 0:0 :roll: Sto ne volim taj rezultat :x
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 02 sep 2011, 22:55

Zna li se, da li će ove godine u baražu biti dirigovani žrijeb ili ne ? Ili će Uefa ponovo to naštimat' kako njima bude odgovaralo :roll:
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 02 sep 2011, 22:59

Izgleda da Rusi grabe prema prvoj poziciji, Irci i Slovaci su remizirali i između njih ćemo saznati putnika za baraž
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 02 sep 2011, 23:15

Joj Holanđana... :lol: :lol:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 02 sep 2011, 23:18

Slovenija, CG igubile, Hrvatska i Srbija slavile. :P
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Sasha L.F.C.
Kontakt:

Post Postao/la Sasha L.F.C. » 02 sep 2011, 23:36

San Marino klasika u svakim kvalifikacijama se moraju obrukati to je tradicija koja se prenosi sa kolena na koleno 8-)
1st Liverpool F.C.
2nd Celtic F.C.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 02 sep 2011, 23:37

Nimla_RZ je napisao/la:
I mi smo kantali Estoniju 8:0, tu je to negdje 3 gola dole - gore. :P
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 03 sep 2011, 00:02

Elegant je napisao/la:Slovenija, CG igubile, Hrvatska i Srbija slavile. :P
Meni je drago sto Slovenija izgubi ,zbog Srbije naravno,ali nisam ono ocekivao :?
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 03 sep 2011, 00:33

Nakon današnjih mečeva stvari postaju pomalo jasnije no još to nije ni blizu gotovo.
SKUPINA A: Njemačka ide na Euro, Turci 90% u dodatne kvalifikacije (vjerojatno im je dosta pobjediti Azerbejdžan kući)
SKUPINA B: U ovoj skupini prognoziram neizvjesnu borbu za prve 2 pozicije između Rusa, Iraca i Slovaka do zadnjih sekunda zadnjeg kola i predviđam Rusima 1., a Slovacima 2. mjesto, čisto zbog rasporeda zadnje 3 utakmice.
SKUPINA C: Skupina je bila najneizvjesnija, ali su tu neizvjesnost poremitili neočekivan poraz Slovenije kući od Estonije i po meni neočekivan poraz Sjeverne Irske kući od Srbije. Talijani osvajaju, a mislim da će se Srbija domoći dodatnih kvalifikacija.
SKUPINA D: Francuzi osvajaju, mi u dodatne kvalifikacije ako opet pobjedimo Bjeloruse.
SKUPINA E: Nizozemci osvajaju, a Šveđani i Mađari bi trebali bit isti, ali će Šveđani u dodatne kvalifikacije zbog boljeg međusobnog omjera. Da su izvukli nerješeno u Mađarskoj, imali bi gotovo sigurno najbolje 2. mjesto i zagarantiran nastup na Euru!
SKUPINA F: Mislim da će i Grci i Hrvati pobjediti 2 od preostale 3 utakmice i međusobno odigrati neodlučeno što bi značilo da je Grčka prva, a Hrvatska bi najvjerojatnije imala najbolje 2. mjesto i izbjegla bi dodatne kvalifikacije.
SKUPINA G: Englezi osvajaju, a Crnogorcima bi bod trebao biti dovoljan za 2. mjesto i mislim da će ga i osvojiti.
SKUPINA H: ovdje vrijedi isto kao i za skupinu B, a blagu prednost dajem Portugalu zbog kvalitete i danskoj zbog 2 domaće utakmice, iako doduše protiv direktnih konkurenata gdje im je za jednu od prve 2 pozicije dovoljno skupiti 4 boda iz te 2 utakmice uz gostujuću pobjedu na cipru. Sam Bog zna ko će biti prvi, a ko drugi, lupit ću Portugal prvi.
SKUPINA I: Španjolska prva, Česi u dodtne kvalifikacije.

amEl_rooB
Kontakt:

Post Postao/la amEl_rooB » 03 sep 2011, 00:42

Elegant je napisao/la:
Nimla_RZ je napisao/la:
I mi smo kantali Estoniju 8:0, tu je to negdje 3 gola dole - gore. :P
Kad smo mi to pobjedili Estoniju 8:0 ?
Jer to je cast i sudbina ! 19 CELIK ZENICA 45

Chelsea FC

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 03 sep 2011, 07:36

amEl_rooB je napisao/la:
Elegant je napisao/la: I mi smo kantali Estoniju 8:0, tu je to negdje 3 gola dole - gore. :P
Kad smo mi to pobjedili Estoniju 8:0 ?
7:0
Čelik Zenica 1945

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.