Premijer Liga BiH 2010/11
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
-
- Kontakt:
Re: Premijer Liga BiH 2010/11
prvo grbalj je profesionalni klub u kojem igraju igraci,a ne konobari,mesari,pekari koji vama 4 komada na tudjem,a ne vasem stadionu daju,dovoljno je rec da je taj grbalj jedva bio izbacen od ekipe koja je zavrsila na 5,6 mjestu turske,a ne strasne luxmburske lige,,,drugo ocito pratis samo svoj klub kad ne znas sta ova imena koje celik u svojim redovima ima znace u ovoj ligi,al sto je najvaznije najbolji moguci covjek je u upravi,odma je otjero sve morone i ukino mjesto sportskog direktora,znaci trener je imo odrjesene ruke da dovodi igrace koje hoce
http://liverpool.bosnianforum.com/
It's Always Sunny in Philadelphia
- Barca u srcu
- Kontakt:
Upravo tako. Ovog ljeta u upravi su se desile ogromne promjene nabolje.
Za prvaka : Zeljeznicar ili Siroki
Za evropu: Borac,Sarajevo,Zrinjski i Celik!
za drugu ligu: Velez 100% ,drugi kandidat mozda RUDAR i Travnik.
Za prvaka se bore mozda i ekipe koje imaju najduzu klupu u bih ,Zrinjski ima fenomenalnih 11 za bh prilike al nam fali duzina klupe,jer prvenstvo je dugo a i izjave iz kluba su takve da bi bili zadovoljni evropom i dogodine,neiskljucuje se i mogucnost i nekih odlazaka pogotovo nakon odlicnih utakmica u evropi nekih od nasih igraca.
Borac se pojacao ali im je trener velika 0(cit . nula) tako da sumnjam da ce ponoviti proslu sezonu,sarajevo ostalo bez Skore,Muminovica,Rizvanovica ali i pojacali su se sa par igraca doduse nikad cuo za njih al su kao klub uvijek u vrhu i tako mislim da ce biti i ove godine,Celik je mozda i najbolje trgovao i pojacao se ,doveli su odlicnog trenera i par provjerenih igraca ,garant ce biti u vrhu.
Sto se tice ispadanja Veleza moze spasiti samo neki "seik" ,klub je u totalnom rasulu ne zna se ni tko pije ni tko placa,vjerovatno ce biti kao i Modrica u proljetnom djelu iz sezone 2009/10!
Drugog kandidata vidim između Travnika i RUDAR ,sve u svemu prvenstvo ce biti opet zanimljivo samo ako nas ueffe ne sasjece u startu!
pardon!
Za prvaka se bore mozda i ekipe koje imaju najduzu klupu u bih ,Zrinjski ima fenomenalnih 11 za bh prilike al nam fali duzina klupe,jer prvenstvo je dugo a i izjave iz kluba su takve da bi bili zadovoljni evropom i dogodine,neiskljucuje se i mogucnost i nekih odlazaka pogotovo nakon odlicnih utakmica u evropi nekih od nasih igraca.
Borac se pojacao ali im je trener velika 0(cit . nula) tako da sumnjam da ce ponoviti proslu sezonu,sarajevo ostalo bez Skore,Muminovica,Rizvanovica ali i pojacali su se sa par igraca doduse nikad cuo za njih al su kao klub uvijek u vrhu i tako mislim da ce biti i ove godine,Celik je mozda i najbolje trgovao i pojacao se ,doveli su odlicnog trenera i par provjerenih igraca ,garant ce biti u vrhu.
Sto se tice ispadanja Veleza moze spasiti samo neki "seik" ,klub je u totalnom rasulu ne zna se ni tko pije ni tko placa,vjerovatno ce biti kao i Modrica u proljetnom djelu iz sezone 2009/10!
Drugog kandidata vidim između Travnika i RUDAR ,sve u svemu prvenstvo ce biti opet zanimljivo samo ako nas ueffe ne sasjece u startu!
pardon!

Zadnja izmjena: Babilon, dana/u 25 jul 2010, 21:40, ukupno mijenjano 1 put.
HSK Zrinjski Mostar
-
- Kontakt:
O kakvom Radniku ti pričaš
Vjerovatno mislis na Rudar!

Vjerovatno mislis na Rudar!
- Barca u srcu
- Kontakt:
Babilon, potpuno se slažem sa tobom.
svi nesto govore nasa liga losa skroz i domacinska a sta je sa hrvatskom ligom evo prvo kolo koliko bodova su gosti osvojili??
U mom srcu ne postoji ništa drugo
> Željezničar 1921 <
> Željezničar 1921 <
- Neprilagodjen
- Kontakt:
Prvak ce biti Siroki ili Borac.
Evropi su najblizi Zrinjski,Celik i Sarajevo,a Zeljeznicar nece biti ni blizu Evrope jer nemaju pojma a Brkovica vise nema da sredjuje utakmice i sudije! Ponovo ce se boriti za opstanak.
Ne bih se mogao opredjeliti ko ce ispasti jer ima jako puno kandidata,ali vjerujem da ce Drina biti jedan od putnika za nizi rang.
Evropi su najblizi Zrinjski,Celik i Sarajevo,a Zeljeznicar nece biti ni blizu Evrope jer nemaju pojma a Brkovica vise nema da sredjuje utakmice i sudije! Ponovo ce se boriti za opstanak.
Ne bih se mogao opredjeliti ko ce ispasti jer ima jako puno kandidata,ali vjerujem da ce Drina biti jedan od putnika za nizi rang.
HNL nema kvalitetu isto kao nasa liga,njihova liga ima samo jaku tv kucu iz sebe i dobar marketing ,koliko ljudi pisu o svojim igracima iz HNL po Indexu,Net.hr,Sportskim Novostima i svakodnevnim piskaranjem i tv promocijom tim istim igracima dizu cijenu,dok nasi mediji vise pisu o ovoj "kuravi" larisi Riquelme nego o domacoj ligi!blue 18 je napisao/la:svi nesto govore nasa liga losa skroz i domacinska a sta je sa hrvatskom ligom evo prvo kolo koliko bodova su gosti osvojili??
Mediji su nasi pokusali lani sa projektom derby kola al sta ces kad je u nas "sjeme" zla u svim porama drustva pa je i to propalo,jedina opcija je da su sve utakmice u isto vrijeme i da se prenosi sa svake po 5 min i golovi sa svih utakmica,ali za to nemaju TV- kuce opreme a bogme ni klubovi zelje!
HSK Zrinjski Mostar
ajde ne seri u hrvatskoj jedno kolo potrefilo sve jedinice,pa u nas od 30 kola,na njih 20 budu sve jedinice,da nije lani bilo laktaša i modriče gostujuće pobjede bi mogao izbrojati na prste jedne ruke...
mazlume jedan onaj Tobol ima proračun ko Dinamo Zagreb i vama bi dao u dvi utakmice barem 4 komada ,sve su samo amateri nisu ,igrači im imaje mijesečna primanja ko svi Čelikovi igrači i stručni stožer i tvoj babo u željezari zajedno,vidim skačio si se i stadiona ,on je gratski i iznajmljen nama na sljedeći 100 godinaPhill Jackson je napisao/la:prvo grbalj je profesionalni klub u kojem igraju igraci,a ne konobari,mesari,pekari koji vama 4 komada na tudjem,a ne vasem stadionu daju,dovoljno je rec da je taj grbalj jedva bio izbacen od ekipe koja je zavrsila na 5,6 mjestu turske,a ne strasne luxmburske lige,,,drugo ocito pratis samo svoj klub kad ne znas sta ova imena koje celik u svojim redovima ima znace u ovoj ligi,al sto je najvaznije najbolji moguci covjek je u upravi,odma je otjero sve morone i ukino mjesto sportskog direktora,znaci trener je imo odrjesene ruke da dovodi igrace koje hoce

-
- Kontakt:
jado jadni vidi se ko je mazlum,ako oni imaju budzet ko dinamo onda strasni mesari,kuhari,pekari,obucari,limari iz luxemburga imaju budzet ko rubin..i ne radi mi se stari u zeljezarirebel je napisao/la:mazlume jedan onaj Tobol ima proračun ko Dinamo Zagreb i vama bi dao u dvi utakmice barem 4 komada ,sve su samo amateri nisu ,igrači im imaje mijesečna primanja ko svi Čelikovi igrači i stručni stožer i tvoj babo u željezari zajedno,vidim skačio si se i stadiona ,on je gratski i iznajmljen nama na sljedeći 100 godinaPhill Jackson je napisao/la:prvo grbalj je profesionalni klub u kojem igraju igraci,a ne konobari,mesari,pekari koji vama 4 komada na tudjem,a ne vasem stadionu daju,dovoljno je rec da je taj grbalj jedva bio izbacen od ekipe koja je zavrsila na 5,6 mjestu turske,a ne strasne luxmburske lige,,,drugo ocito pratis samo svoj klub kad ne znas sta ova imena koje celik u svojim redovima ima znace u ovoj ligi,al sto je najvaznije najbolji moguci covjek je u upravi,odma je otjero sve morone i ukino mjesto sportskog direktora,znaci trener je imo odrjesene ruke da dovodi igrace koje hoce![]()
![]()
![]()
tako da te to ne dira

pametniji si kad sutis,ugledaj se na babilona,i ajd ti nama opet reci ko ima budzet ko dinamo pa da se svi onako skupa od srca smijemo

Moderator: Svega vam,hoćete li to se sad svađat hoće li Zrinjski na kraju sezone završit ispred ili iza Čelika?
http://liverpool.bosnianforum.com/
Istina je da Tobol ima godisnji proracun od oko 10 mil. dolara!
Sama info. da Hajduk ove godine svoj proracun zeli svesti na 2.5 mil eura dovoljno govori o tome.
I Tobol sam gledao uzivo ljudi igraju ekstra i nisu nam dzaba davali 30% sansi protiv njih a mnogi su i navijaci nakon utakmice bili iznenađeni i svi su komentirali da smo sretno i spretno prosli!
Sama info. da Hajduk ove godine svoj proracun zeli svesti na 2.5 mil eura dovoljno govori o tome.

I Tobol sam gledao uzivo ljudi igraju ekstra i nisu nam dzaba davali 30% sansi protiv njih a mnogi su i navijaci nakon utakmice bili iznenađeni i svi su komentirali da smo sretno i spretno prosli!
HSK Zrinjski Mostar
EVO MOJE MISLJENJE KO IMA SANSE ZA STA:
ZA TITULU MISLIM DA JE SIROKI BRIJEG NAAJACI GLEDAVSI IM SASTAV I IGRU SAD U NASTUPIMA U EVRO LIGI DOK KANDIDAT ZA EVROPU SU BORAC ZRINJSKI CELIK SARAJEVO I ZELJEZNICAR
ZA OPSTANAK JE TESKO UVJEK GOVORIT JER NAM SE UVJKE POLA LIGE BORI
A JOS KO MOZE IZNENADITI POZITIVNO MISLIM DA JE TU SLOBODA
ZA TITULU MISLIM DA JE SIROKI BRIJEG NAAJACI GLEDAVSI IM SASTAV I IGRU SAD U NASTUPIMA U EVRO LIGI DOK KANDIDAT ZA EVROPU SU BORAC ZRINJSKI CELIK SARAJEVO I ZELJEZNICAR
ZA OPSTANAK JE TESKO UVJEK GOVORIT JER NAM SE UVJKE POLA LIGE BORI
A JOS KO MOZE IZNENADITI POZITIVNO MISLIM DA JE TU SLOBODA

- kad_kako
- Moderator
- Kontakt:
Ja vala pozelio vidjeti finog fudbala u ovoj nasoj ligi. Neznam kad sam zadnji put odgledao neku dobru tekmu... i ne mislim samo na, Celik....
Za titulu po meni kandidati kao i posljednjih godina: Siroki, Zrinjski, Zeljo, Sarajevo, a mi (Celik), mozda Europa, ali mislim da ovo nije sezona za te domete.
Za titulu po meni kandidati kao i posljednjih godina: Siroki, Zrinjski, Zeljo, Sarajevo, a mi (Celik), mozda Europa, ali mislim da ovo nije sezona za te domete.
Postovanje treba zaraditi.
Nadam se da ce ova sezona biti bolja od prethodne koja je zadovoljila sigurno.U novu sezonu klubovi ulaze realno oslabljeni jer u vecini klubova pola igraca iz prvih 11 je otislo.Kao i svake godine borbu za sami vrh najavljuje vise od pola lige
i pricaju razne bajke da se navijacima zamazu oci.Po mom misljenju za titulu ce se boriti:Zeljo i Siroki Brijeg mada nije nemoguce da ih tu prate jos neka ekipa barem donekle.Borac i Zrinjski su prvi kandidati za evropu.Tu se jos mogu dodati Celik i Sarajevo i mozda neko iznenadjene sezone.Za ispadanje konkurisu Velez i Travnik,a odmah tu mozemo svrstati Rudar.U kakvoj situaciji su nam klubovi nije iskljuceno da se ne ponovi slucaj Modrica iz prethodne sezone.
Zeljeznicar-smatram da je Zeljo glavni kandidat za titulu jer se ekipa nije puno mjenjala,a tu je i AMAR.Otisla su nam 4 igraca od koji je Bekric bio standardan i donekle Bucan.Simic i Bajic su se mjenjali na poziciji desnog beka tek u drugoj polusezoni su postali nesto vazniji.Zeba sigurno moze nadomjestiti Bekrica,a tu su jos:Savic,Gancev,Markovic,Karic takodjer nije iskljuceno da dodje jos koje pojacanje do pocetka sezone.Svemu ovom ide u prilog velika podrska koju Zeljo ima,najsira klupa i naravno Amar Osim.
Siroki Brijeg-najorganizovaniji klub u drzavi i klub koji je uvijek kandidat za sami vrh.Isto tako ce biti i ove sezone.U evropi su igrali veoma dobro i pokazali kvalitetu.Doslo je nekoliko novi igraca,a svakako vrijedi spomenut ostanak:Varee,Ivankovica i starosjedioca Silica.Istuk je dobro poznato ime u drzavi,a meni djeluje bolje od Karacica.Siroki je medju tri ekipe 99 posto
Borac-tim koji ulazi jaci u odnosu na proslu sezonu barem igracki.Klub su napustili od poznati:Stevanovic,Kajkut i golman Milinovic.Muminovic je sigurno najvece pojacanje.Tu svakako vrijedi spomenuti:Benovica,Kujundzica,Avdukica,povratnika Rapsudica i Stevu Nikolica nekada najboljeg strijelca lige.Trivunovic,Stanceski,Jandric i Vukelja su ostali i bice prve uzdanice tima.Pitanje je samo kako ce se uklopiti ovo sve u sistem igre Zorana Marica koji je mozda i najaslabija karika Borca.S ovom ekipom nadam se da se nece braniti i igrati bunker u gostima.Borac se nije u dobrom svjetlu predstavio protiv drugoligasa,ali bez obzira na to bice u vrhu PL.
Zrinjski-jos jedan jak klub i redovan u vrhu naseg fudbala.U ovu sezonu ulaze poprilicni igracki oslabljeni,ali u evropi su pokazali da su mozda i jaci.U ovoj sezoni Jovic ce sigurno davati sansu mladjim igracima odnosno nece dovoditi polovnjake iz susjedni zemalja,ali vidjecemo hoce li to biti dovoljno za evropu.U Zrinjskom nije bilo zvucni imena,al vrijedi spomenuti Rizvanovica i odlicne inostrane transfere njihovi igraca koji su otisli u jace klubove i lige od nase.Zrinjski je opet u igri za evropu.Jedan od problema na tom putu moze biti kao i prethodne sezone kratka klupa tako da ce i sreca biti potrebna Zrinjskom.
Sarajevo-u borbu za evropu sam ih uvrstio samo zbog konstantnosti igranja na ino-sceni.Dosao je novi predsjednik,ali vecina iz prosle uprave je opet tu(Baljak,Merdzanovic itd).Maksumic,Skoro,Muminovic,Rizvanovic i Belosevic su napustili klub,a dosli su:Arsenijevic(nije igrao godinu dana nigdje),Scepanovic(prosjecan igrac),Todorovic i Gutic nepoznanice.Suljic(ide u 2 tim) i Kojasevic koji ce biti najvece pojacanje bez sumnje.Ovo govori da Sarajevo realno nije jace nego lani cak mislim da je i slabije barem igracki.Ovoj ekipi evropa je plafon mada mislim da ce biti tesko do nje doci.
Celik-klub u kojem se desilo najvise pozitivni stvari tokom ljeta.Smjenjena je uprava,a dosla su provjerena pojacanja i dobar trener.Ibrakovic i Dzafic su svakako najveca pojacanja kluba.Celik ce se nadam se boriti za evropu,a veliki dobitak ce im biti povratak Robijasa i opet puno Bilino polje.
Od ostali klubova mozda bi se jos mogla i Sloboda prikljuciti ovdje.Olimpik bi opet trebao biti negdje u sredini dok ce svi ostali biti u donjem djelu tabele.Tu vidim: Velez,Slaviju,Travnik,Buducnost,Rudar,Drinu,ali i Zvijezdu koja se nije znacajno pojacala,a otisli su nosioci igre zadnji godina.

Zeljeznicar-smatram da je Zeljo glavni kandidat za titulu jer se ekipa nije puno mjenjala,a tu je i AMAR.Otisla su nam 4 igraca od koji je Bekric bio standardan i donekle Bucan.Simic i Bajic su se mjenjali na poziciji desnog beka tek u drugoj polusezoni su postali nesto vazniji.Zeba sigurno moze nadomjestiti Bekrica,a tu su jos:Savic,Gancev,Markovic,Karic takodjer nije iskljuceno da dodje jos koje pojacanje do pocetka sezone.Svemu ovom ide u prilog velika podrska koju Zeljo ima,najsira klupa i naravno Amar Osim.
Siroki Brijeg-najorganizovaniji klub u drzavi i klub koji je uvijek kandidat za sami vrh.Isto tako ce biti i ove sezone.U evropi su igrali veoma dobro i pokazali kvalitetu.Doslo je nekoliko novi igraca,a svakako vrijedi spomenut ostanak:Varee,Ivankovica i starosjedioca Silica.Istuk je dobro poznato ime u drzavi,a meni djeluje bolje od Karacica.Siroki je medju tri ekipe 99 posto

Borac-tim koji ulazi jaci u odnosu na proslu sezonu barem igracki.Klub su napustili od poznati:Stevanovic,Kajkut i golman Milinovic.Muminovic je sigurno najvece pojacanje.Tu svakako vrijedi spomenuti:Benovica,Kujundzica,Avdukica,povratnika Rapsudica i Stevu Nikolica nekada najboljeg strijelca lige.Trivunovic,Stanceski,Jandric i Vukelja su ostali i bice prve uzdanice tima.Pitanje je samo kako ce se uklopiti ovo sve u sistem igre Zorana Marica koji je mozda i najaslabija karika Borca.S ovom ekipom nadam se da se nece braniti i igrati bunker u gostima.Borac se nije u dobrom svjetlu predstavio protiv drugoligasa,ali bez obzira na to bice u vrhu PL.
Zrinjski-jos jedan jak klub i redovan u vrhu naseg fudbala.U ovu sezonu ulaze poprilicni igracki oslabljeni,ali u evropi su pokazali da su mozda i jaci.U ovoj sezoni Jovic ce sigurno davati sansu mladjim igracima odnosno nece dovoditi polovnjake iz susjedni zemalja,ali vidjecemo hoce li to biti dovoljno za evropu.U Zrinjskom nije bilo zvucni imena,al vrijedi spomenuti Rizvanovica i odlicne inostrane transfere njihovi igraca koji su otisli u jace klubove i lige od nase.Zrinjski je opet u igri za evropu.Jedan od problema na tom putu moze biti kao i prethodne sezone kratka klupa tako da ce i sreca biti potrebna Zrinjskom.
Sarajevo-u borbu za evropu sam ih uvrstio samo zbog konstantnosti igranja na ino-sceni.Dosao je novi predsjednik,ali vecina iz prosle uprave je opet tu(Baljak,Merdzanovic itd).Maksumic,Skoro,Muminovic,Rizvanovic i Belosevic su napustili klub,a dosli su:Arsenijevic(nije igrao godinu dana nigdje),Scepanovic(prosjecan igrac),Todorovic i Gutic nepoznanice.Suljic(ide u 2 tim) i Kojasevic koji ce biti najvece pojacanje bez sumnje.Ovo govori da Sarajevo realno nije jace nego lani cak mislim da je i slabije barem igracki.Ovoj ekipi evropa je plafon mada mislim da ce biti tesko do nje doci.
Celik-klub u kojem se desilo najvise pozitivni stvari tokom ljeta.Smjenjena je uprava,a dosla su provjerena pojacanja i dobar trener.Ibrakovic i Dzafic su svakako najveca pojacanja kluba.Celik ce se nadam se boriti za evropu,a veliki dobitak ce im biti povratak Robijasa i opet puno Bilino polje.
Od ostali klubova mozda bi se jos mogla i Sloboda prikljuciti ovdje.Olimpik bi opet trebao biti negdje u sredini dok ce svi ostali biti u donjem djelu tabele.Tu vidim: Velez,Slaviju,Travnik,Buducnost,Rudar,Drinu,ali i Zvijezdu koja se nije znacajno pojacala,a otisli su nosioci igre zadnji godina.
AMAR OSIM!
druze zaboravio si Mikica koji je najbolje pojacanje Borcakalimero je napisao/la:Nadam se da ce ova sezona biti bolja od prethodne koja je zadovoljila sigurno.U novu sezonu klubovi ulaze realno oslabljeni jer u vecini klubova pola igraca iz prvih 11 je otislo.Kao i svake godine borbu za sami vrh najavljuje vise od pola ligei pricaju razne bajke da se navijacima zamazu oci.Po mom misljenju za titulu ce se boriti:Zeljo i Siroki Brijeg mada nije nemoguce da ih tu prate jos neka ekipa barem donekle.Borac i Zrinjski su prvi kandidati za evropu.Tu se jos mogu dodati Celik i Sarajevo i mozda neko iznenadjene sezone.Za ispadanje konkurisu Velez i Travnik,a odmah tu mozemo svrstati Rudar.U kakvoj situaciji su nam klubovi nije iskljuceno da se ne ponovi slucaj Modrica iz prethodne sezone.
Siroki Brijeg-najorganizovaniji klub u drzavi i klub koji je uvijek kandidat za sami vrh.Isto tako ce biti i ove sezone.U evropi su igrali veoma dobro i pokazali kvalitetu.Doslo je nekoliko novi igraca,a svakako vrijedi spomenut ostanak:Varee,Ivankovica i starosjedioca Silica.Istuk je dobro poznato ime u drzavi,a meni djeluje bolje od Karacica.Siroki je medju tri ekipe 99 posto![]()

To bi ti htio, a to dokazuje i ovih 100% koje si stavio...Babilon je napisao/la:Za prvaka : Zeljeznicar ili Siroki
pardon!

FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner
Odma si doletio da braniš svoje prijatelje,čovijek ti je argumentirano iznio kakva je situacija u veležu ,oni će ispast zato što nemaju ni trenera ni upravu i naj važnije kvalitetne igrače da ih ostave u ligi,i to je jedini razlog a ne što bi to mi želili,ja osobno bi volio da ostanuIsnar je napisao/la:To bi ti htio, a to dokazuje i ovih 100% koje si stavio...Babilon je napisao/la:Za prvaka : Zeljeznicar ili Siroki
pardon!
Po mom mišljenju za vrh bi se trebali boriti Široki ili Borac bio bi red da od njih neko osvoji titulu.........
sa druge strane za opstanak će se vjerovatno boriti pola lige a najveći kandidati za ispadanje su Budućnost,Drina,Travnik......
sa druge strane za opstanak će se vjerovatno boriti pola lige a najveći kandidati za ispadanje su Budućnost,Drina,Travnik......
Coca Cola se puni u Hadžićima a Željo u Tel Avivu :-)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Neprilagodjen
- Kontakt:
Zašto bi ispao Velež?
Kad nije ispao prije dvije godine kad je u jesenjoj sezoni osvojio manje od deset bodova zašto bi sad ispao? I ako bude loša jesen,možda se konsoliduje na zimu,kao tada.
Kad nije ispao prije dvije godine kad je u jesenjoj sezoni osvojio manje od deset bodova zašto bi sad ispao? I ako bude loša jesen,možda se konsoliduje na zimu,kao tada.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.