Robertmkd je napisao/la:Ali da se ne zaboravi i ZRK Metalurg, imaju 600.000 eura budget. Gazda sponzorira i taj ekipa.
RK Metalurg ima 2.800.000 eura budget a ZRK ima 600.000.
Pro ugovora ima Andrejeva, Bajramovska, Pecevska (Vratila se od Crnogorski Buducnost), Liscevic koj ima 42 nastupa za SRB repku, Savko, Trifunovic koj ima nastup za SRB repku, Krpez koj je liderka SRB repku, Milacic ima nastup i za SRB i MNE repku.
Citao sam u sportskim portal da Metalurg danas uz fudbalskim diviva u SFRJ je najbogati sportskim kolektiv sa vkupen budget okolu 4 milion eura RK i ZRK.
Rukometni klub Metalurg 4 milioni (RK Metalurg 2.8 milioni), na drugo mesto je KK Partizan koj ima 2.1. Cedevita ima 2.0, Medvascak hokej klub 1.2.
RK Zagreb i Cibona spali na najiskim granki sa po 1.5 milion eura. Pred par sezona imale oba tima po 4 milion eura budgeti.
Nisam se htio uključiti u raspravu, ali puno neistina ti pisuvaš u posljednje vrijeme.KK Partizan je zadnjih godina imao budžet 3 mil eura, a od otvaranja Arene on se i povećao.Ove godine je veći nego inače.Budžet Cedevite je po najavi vlasnika Cedevite oko 4 mil eura, a možda i veći jer treba platiti silne zvijezde Warrena, Smodiša, Drapera, Baždarića,... Kk Zagreb također ima iznimno skup roster pa je budžet koji si napisao uvreda.Smanji doživljaj oko Metalurga jer ako se budemo vodili tvojom logikom onda možemo doći do čudnih zaključaka.Vama je Nexe uzeo bod, a Bosna je pobjedila Nexea pa ti sam zaključi.Većina vas Bosnu podcijenjuje, a dobro znate sa kakvim problemima i povredama se klub suočava.Napočetku svake sezone je Borac bio favorit bar prema pojedincima pa su na kraju pognutih glava završavali sezonu.Lijepo je da ima i Makedonaca na forumu, ali brate kad pišeš nešto provjeri informacije.MArio KAsun koliko se ja sjećam zarađuje 700hiljada eura po sezoni što je polovina budžeta kojeg si napisao, a tu su skupi stranci da ih ne nabrajam.Pa RK Zagreb čiji se budžet vrtio oko 4 mil eura bar je to bilo poslijednjih par godina , a budžet HC Medveščak za prošlu godinu je iznosio 12 mil kuna ili preko 1,6 mil eura.Što se Regionalne lige tiče vidljivo je da su učesnici final 4 : Metalurg, Nexe, Zagreb i Tatran Prešov ako se u međuvremenu Bosna nedozove pokošena silnim povredama.
Nebuloza da je Stanić među 10 najboljih golmana na svijetu se teško može komentarisati.
Pored golmana koje je Trigger nabrojao: Omejer (THW Kiel), Šterbik (At. MAdrid), Šarić (Barselona), Šmal (Vive Kielce), Biter (HSv), Grams (C. Medvedi), G.Stojanović (Lowen) , Štohl (Montpellier) , Popesku (Constanta), Tahirović (Goppingen), Alilović (Vesprem) , M.Anderson (Flensburg), Ombrados (At. Madrid), Fazekaš (Vesprem) Škof (Cimos), Sjestrand (Barselona), Gustafson (Magdeburg), Karebu (Toulouse) , Erevik (Aalborg), Landin (Lowen od 2012 godine) ja ću dodati još Ege (Kopenhagen) , Hvidt (Kopenhagen), Heinevetter (Fuchse), Beutler (HSv) , Sandström (Melsungen) , a mirne duše se mogu spomenuti i Palicka (Kiel), Vaskevicius (Schaffhausen), Galia (Grosswallstadt) i Dumoulin (Chambery)
Lično drago mi je da ima klubova sa prostora Juge da rastu u evropskim okvirima, ali vi još niste napravili ni ono što je Bosna pravila zadnjih par godina , a već dotični klub pretvaraš u velikana i titana.Malo objektivnosti kad pisuvaš postove.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".