NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Kawhi
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la Kawhi » 21 apr 2014, 16:49

A ono za tu razliku si mogao spomenuti i Jordana i Horrya ili Kobea i Russella.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 21 apr 2014, 16:57

Kawhi je napisao/la:A ono za tu razliku si mogao spomenuti i Jordana i Horrya ili Kobea i Russella.
Morao sam spomenuti Jamesa, jer je to najcesca rasprava na ovom forumu (Kobe vs James), a nisam htio da spomenem Jordana jer ne moze niko u istu recenicu s njim.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 21 apr 2014, 16:58

Janez je ove sezone pobjedio više utakmica nego Irving u svoje prve dvije sezone zajedno. Ali jbg, takve su okolnosti da ni skoro 50 pobjeda nije dovoljno za playoff. Nekima. Istina, imao je superekipu iza sebe, ono punu vrhunskih igraca, prvih pikova, top5 pikova, pa su ga oni ucinili boljim. Imao je srece pa nije okruzen panjevima, kao Irving recimo, pa jadnik, zbog saigrača ne može ni 40% preći :cry:

Pardon, može. 40.2% pobjeda ove sezone. Svaka čast. Izvukao je maksimum iz loše ekipe.

Pobjede ipak nisu bitne, bitno je nabijanje statistike i lijepi potezi. I skromnost, e to je najbitnije.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 21 apr 2014, 17:10

Donnie Darko je napisao/la:Janez je ove sezone pobjedio više utakmica nego Irving u svoje prve dvije sezone zajedno. Ali jbg, takve su okolnosti da ni skoro 50 pobjeda nije dovoljno za playoff. Nekima. Istina, imao je superekipu iza sebe, ono punu vrhunskih igraca, prvih pikova, top5 pikova, pa su ga oni ucinili boljim. Imao je srece pa nije okruzen panjevima, kao Irving recimo, pa jadnik, zbog saigrača ne može ni 40% preći :cry:

Pardon, može. 40.2% pobjeda ove sezone. Svaka čast. Izvukao je maksimum iz loše ekipe.

Pobjede ipak nisu bitne, bitno je nabijanje statistike i lijepi potezi. I skromnost, e to je najbitnije.
To sto si sve napisao je cisto pisanje uz vjetar. Realnost je sasvim drugacija, a to je da su i Janez i Irving u lutriji. Sto se tice ovog poredjenja koje si upravo napravio, to je samo dokaz o cemu govorim, kada se neko poredi s Irvingom, godine nisu bitne, nije bitno sto je Irvingu 22 a Janezu 27, nije bitno ni iskustvo u ligi, bitan je broj pobjeda, bitan je PO, ali kada su drugi igraci u pitanju, tada itekako bitna dobna razlika, broj godina u ligi itd. (Kobe vs James, titule nisu bitne, PO uspjeh nije bitan, bitna je razlika u godinama :lol: ). Hvala ti sto si dokazao ono o cemu pisem, a uzivaj u 48 pobjeda i gledanju lutrije sljedeceg drafta, nije da nemas iskustva u cekanju lutrijskog picka (u istoj si situaciji kao i ja :lol: ).

Mes Que Un Club!

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 21 apr 2014, 17:14

Kawhi je napisao/la: Precijenjenost im je ta tačka?
Odbrana.
adriano_leite je napisao/la: Morao sam spomenuti Jamesa, jer je to najcesca rasprava na ovom forumu (Kobe vs James), a nisam htio da spomenem Jordana jer ne moze niko u istu recenicu s njim.
A Kobe i Lebron kao mogu u istu recenicu?
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 21 apr 2014, 17:15

adriano druze gubis se, polako, de smiri se pa sta smisleno napisi, niko tebe licno ne vrijedja kad kaze da je irving ekstremno navikan igrac, shvati bar to prije nego sto pocnes obasipati svim i svacim ostale clanove foruma :zviz:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 21 apr 2014, 17:19

Greivis je napisao/la:
Kawhi je napisao/la: Precijenjenost im je ta tačka?
Odbrana.
adriano_leite je napisao/la: Morao sam spomenuti Jamesa, jer je to najcesca rasprava na ovom forumu (Kobe vs James), a nisam htio da spomenem Jordana jer ne moze niko u istu recenicu s njim.
A Kobe i Lebron kao mogu u istu recenicu?
Pa sad zavisi sta forumski strucnjaci gledaju, ako je broj titula u pitanju, onda ne mogu, jer je Kobe daleko ispred Jamesa, ako gledaju individualne brojke, James ima bolje brojke, eh sad pitanje je da li se i broj godina gleda :lol: . Jako tesko je uci u raspravu jer nikad ne znas koji faktor se gleda, jer nekada je jedna stvar u pitanju, a nekada druga. Medjutim, kako je najcesca rasprava James vs Kobe, iz tog razloga sam i naveo Jamesa koji jos treba pure jesti da stigne Kobea po titulama, ali svako normalan zna da je James bolji igrac od Kobea, kao i da je Irving bolji igrac od Kembe, bez obzira sto Kobe ima vise titula ili sto je Kemba usao u PO a Irving nije.

Mes Que Un Club!

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 21 apr 2014, 17:22

pa kako neces gledati godine provedene u nba i starost igraca, kemba i irving se itekako mogu porediti dok james jos ima opasno fore da u svemu bukvalno bude bolji nego kobe, o tome se radi kad sam spomenuo godine, nije valjda da ti to moram crtati druze adriano, zar je dotle doslo ovaj put? pa valjda bi to trebalo biti svakome jasno, poredjenja kobe vs. james i kemba vs. irving ni pod tackom razno ne mogu biti slicna, ovamo godine i godine razlike a ova druga dvojica zajedno dosli u ligu, jedan uziva u doigravanju i jedan od najzasluznijih je u tome dok drugi jos jednu godinu u nizu doigravanje moze samo gledati na tvu :kafa:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 21 apr 2014, 17:28

adriano_leite je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:Janez je ove sezone pobjedio više utakmica nego Irving u svoje prve dvije sezone zajedno. Ali jbg, takve su okolnosti da ni skoro 50 pobjeda nije dovoljno za playoff. Nekima. Istina, imao je superekipu iza sebe, ono punu vrhunskih igraca, prvih pikova, top5 pikova, pa su ga oni ucinili boljim. Imao je srece pa nije okruzen panjevima, kao Irving recimo, pa jadnik, zbog saigrača ne može ni 40% preći :cry:

To sto si sve napisao je cisto pisanje uz vjetar. Realnost je sasvim drugacija, a to je da su i Janez i Irving u lutriji. Sto se tice ovog poredjenja koje si upravo napravio, to je samo dokaz o cemu govorim, kada se neko poredi s Irvingom, godine nisu bitne, nije bitno sto je Irvingu 22 a Janezu 27, nije bitno ni iskustvo u ligi, bitan je broj pobjeda, bitan je PO, ali kada su drugi igraci u pitanju, tada itekako bitna dobna razlika, broj godina u ligi itd. (Kobe vs James, titule nisu bitne, PO uspjeh nije bitan, bitna je razlika u godinama :lol: ). Hvala ti sto si dokazao ono o cemu pisem, a uzivaj u 48 pobjeda i gledanju lutrije sljedeceg drafta, nije da nemas iskustva u cekanju lutrijskog picka (u istoj si situaciji kao i ja :lol: ).
Gle kralju ako misliš da je isto Sunsima i Cavsima, onda u redu, uživaj u toj činjenici. A trebao bi, jer bi to značilo da Cavaliersi poslije ekstremno uspješne sezone idu na zasluženi odmor. Sad, da li je to baš tako, nisam siguran.

Irvingu preostaju dvije stvari. Ili da bježi iz Clevelanda glavom bez obzira, ili da Silveru ne prodje ovaj plan sa poništavanjem konferencija, to mu je jedina nada da se provuče u playoff u skorijoj budućnosti. Ili ono, da dovedu neku legitimnu prvu opciju.

Ne znam zašto meni spominješ godine. Nikad ih nisam smatrao relevantnim u poređenjima trenutne kvalitete igrača. Kao ni titule.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 21 apr 2014, 17:29

Ja nisam nista rekao u vezi Irvinga i Kembe. I jedan i drugi su odlicni mladi igraci. Mada sam od Irvinga vise ocekivao. Stagnira.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 21 apr 2014, 17:31

irving toliko stagnira da je to pocelo liciti na nazadovanje :crazy:

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 21 apr 2014, 17:39

LenBias je napisao/la:pa kako neces gledati godine provedene u nba i starost igraca, kemba i irving se itekako mogu porediti dok james jos ima opasno fore da u svemu bukvalno bude bolji nego kobe, o tome se radi kad sam spomenuo godine, nije valjda da ti to moram crtati druze adriano, zar je dotle doslo ovaj put? pa valjda bi to trebalo biti svakome jasno, poredjenja kobe vs. james i kemba vs. irving ni pod tackom razno ne mogu biti slicna, ovamo godine i godine razlike a ova druga dvojica zajedno dosli u ligu, jedan uziva u doigravanju i jedan od najzasluznijih je u tome dok drugi jos jednu godinu u nizu doigravanje moze samo gledati na tvu :kafa:
Trebam li ja tebi crtati da ucestvovanje u PO nije toliko bitna stavka u poredjenju dva igraca? To ti je isto da kazes da je DeRozan bolji igrac od Anthonya, da je Batum bolji igrac od Anthonya, da je Butler bolji igrac od Anthonya, da je Ariza bolji igrac od Anthonya itd. Kosarka je timski sport i tim kao cjelina treba funkcionisu kako treba da bi usli u PO i ostvarili neki uspjeh. Btw. Kemba nije taj koji je vodio ekipu u PO, nego je to bio Big Al. Kemba nije ni najbolji igrac svoje ekipe ;) . Smijesno ih je uopste i porediti po bilo kojem osnovu. Kemba igra bolju odbranu, ali je Irving sveukupno bolji igrac od Kembe, a pogotovo u napadackom dijelu. Potcjenjivanje Irvinga ide toliko daleko da ga se naziva klaunom i prolaznikom kroz NBA ligu, a 90% ekipa bi ubilo da ga imaju u rosteru. Vrijeme ce pokazati i mnoge gubice ce se zacepiti.

@Donnie, godine sam spomenuo iz razloga sto se ne zna na ovom forumu kada su bitne a kada ne, da svako burgija na svoju stranu itd. Sto se mene tice, imao sam previsoka ocekivanja, previse sam ocekivao od Bynuma, a lik nas je unazadio za jedno 40%, zatim sezona Bennetta, povrede, zatim Brown koji je bio pogubio konce, ali sam kraj sezone me itekako ohrabrio jer su igraci pruzali svoj maksimum (tamo od All-Stara pa do gubitka sansi za PO). Kostur ekipe ce biti iskusniji za jednu sezonu, sistem ne treba vise uciti, odbranu su popravljali kako je sezona odmicala, prostor u salary capu, draft, tako da sumnjam da mozemo biti losiji od ovog, tacnije ubjedjen sam u to.

Mes Que Un Club!

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 21 apr 2014, 17:45

obracaj paznju na ono sto stvatno napisem (slucaj kemba) a ne na ono sto mislis da napisem, btw. opet lose biras igrace u ta poredjenja, melo je, cini mi se, ove sezone prvi put fulao doigravanje a stavio si ga u istu poziciju kao irvinga koji jos nije vidio isto a u ekipi je prepunoj sve samih krem de la krem pikova, ne moze to tako druze moj, nije fer u najmanju ruku

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 21 apr 2014, 23:50

Jedine dvije stavke po Lenu zbog koih je Kemba bolji od Irvinga je plasiranje u PO ( BIG AL ) i odbrana. :lol:

Kemba je stariji 2 godine od Irvinga, a realno gledano nizak play kao on, koji trenutno igra sjajno, tesko da moze napredovati jos puno vise od ovoga, bez obzira sto je jos relativno mlad.

S druge strane, Irving (koji je vec sad bolji da se razumijemo) ima ogroman potencijal pred sobom. Da li ce se taj potencijal do kraja razviti zavisno je i od ekipe u kojoj igra. Po meni je bolje da ide iz Cavsa.

Shvatam ja da je @adriano cesto subjektivan pa ga zato ovako pocesto provocirate, medjutim Kemba vs Kyrie je stvarno smijesno poredjenje. Sami sebi rusite integritet kad kazete da je Kemba bolji. :kafa:
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 22 apr 2014, 00:18

ovde niko ne govori da irving nece biti bolji i da nema veci "prag" ali trenutno tesko da je bolji a pogotovo korisniji svojoj ekipi od kembe, o tome se radi :) ne znam cemu ovaj smajli sto se smije u kontekstu odbrane, to nesto cudno i vrijedno ismijavanja sto kemba ustvari moze cuvati igrace na terenu dok irving ne moze cuvati tacku na zidu ili sta?

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 22 apr 2014, 00:23

Ne nego razlog zbog kojeg je Kemba opcenito bolji igrac po tebi je odbrana i PO kao sto sam i napisao.

Irving je bolji. Ja ti necu ni navoditi argumente, smijesno je.
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 22 apr 2014, 00:28

dobro, nekome je smijesno dok nekome nije, sve zavisi od shvatanja kosarke ;)

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 22 apr 2014, 00:29

Dakako.
Ronaldo - Isco - Bale

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 22 apr 2014, 00:32

Ako je LenBias napisao da je Kemba bolji, to svakako znaci da je Kemba bolji od Irvinga i tu ne treba da bude rasprave. LenBias, jedan od najvecih poznavaoca kosarke opcenito. Mi sto mislimo da je Irving bolji od Kembe, nemamo pojma o kosarci, tj. ne gledamo kosarku na pravi nacin :yawn: .

Mes Que Un Club!

BABADZO
Kontakt:

Post Postao/la BABADZO » 22 apr 2014, 02:18

auuuuuuuu kakvim sve ljudima je dozvoljeno pisati o sportu :facepalm: Ovo je vjerovatno najveca glupost koju sam ikad procitao u zivotu,stvarno steta len,mislio sam da znas ponesto o kosarci.. Ovo cak ni ja,koji ne gotivim Irvinga nikako ne mogu svariti,ali druze jesi li ti normalan znaci ?!

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.