BH klubovi u Evropi 2013/14
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
Re: BH klubovi u Evropi 2013/14
Kvota na Zrinjski 1,25. Ispade da ovi konobari znaju spojit dva pasa.
I ove god FCS će najduže ostati u euro takmučenjima
U dobrila, lupit hendikep na njih i Sarajevo na petakaSignore je napisao/la:Kvota na Zrinjski 1,25. Ispade da ovi konobari znaju spojit dva pasa.

Malo brate, dodat Vojvodinu i na cenera

Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
19UM94 je napisao/la:Oće li biti Zrinjski na TV ? evo uredu sarajevo igra kući ali će raditi i prijenos Libertas-Sarajevo mogu se kladiti.
Radi gledanost. Više interesovanja će imati utakmice Sarajeva nego Zrinjskoga.
ma gledale bi se sve utakmice. ko misli gledat gledat će . ko je pravi navijač sarajeva otiće na utakmicu . ja nemogu u andoru jbg. zrinjski bi gledala čitava hercegovina i šire . nije to razlog bar mislim . pa ja ću gledati sarajevo neznam nabrojati 5 igrača , navijam jednostavno za sve bh klubove u europi .Neutral je napisao/la:19UM94 je napisao/la:Oće li biti Zrinjski na TV ? evo uredu sarajevo igra kući ali će raditi i prijenos Libertas-Sarajevo mogu se kladiti.
Radi gledanost. Više interesovanja će imati utakmice Sarajeva nego Zrinjskoga.
Pa nije bilo ni Sarajevo prosle godine na tv-u kad je igralo na Malti
Ko zna snima li te utakmice iko dole,imaju li od koga preuzeti signal ja se nebi zakleleo da ce raditi revans Sarajeva
Ko zna snima li te utakmice iko dole,imaju li od koga preuzeti signal ja se nebi zakleleo da ce raditi revans Sarajeva
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
bit ćemo svjedoci 

Utakmice se sigurno snimaju, takva su pravila, samo je pitanje ocel igdje biti prijenos. Neka TV kuca u Andori ce vjerojatno raditi prijenos pa cemo moci gledati stream.
Uzmi te u obzir da se 11. septembra obiljezava godisnjica genocida u Srebrenici, tako da ce gotovo sve TV kuce u BiH sem ovih pacenika rtrs biti fokusirani na to. Onda je logicno da nece niko prenositi revans utakmicu.
Jedino da nadjemo neki stream iz San Marina, mozda neko njihov bude prenosio.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Mislis julaElegant je napisao/la:Uzmi te u obzir da se 11. septembra obiljezava godisnjica genocida u Srebrenici, tako da ce gotovo sve TV kuce u BiH sem ovih pacenika rtrs biti fokusirani na to. Onda je logicno da nece niko prenositi revans utakmicu.
Cuj septembra joj i tebi su ovi amerikanci isprali mozak sa 11 septembrom hehe.
Mislio sam jula, ne znam sta mi bi pa napisa septembra.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Zanimljivo je da postoji veća mogućnost da Sarajevo, Zrinjski i eventualno Široki Brijeg zarade više u Evropi nego Željezničar. Naravno moraju svi doći do tog 3 kola, s tim da Sarajevo i Zrinjski imaju veoma lahke protivnike.
Tu su naravno i prihodi od ulaznica, tv-a itd.
Koji failNeutral je napisao/la:Zanimljivo je da postoji veća mogućnost da Sarajevo, Zrinjski i eventualno Široki Brijeg zarade više u Evropi nego Željezničar. Naravno moraju svi doći do tog 3 kola, s tim da Sarajevo i Zrinjski imaju veoma lahke protivnike.
Pri tome uzmi još da Sarajevo i ostali moraju putovati po razbacanim zemljama,protivnici nisu nešto atraktivni i neće baš biti nešto para od TV prava i ulaznicaSvaki prvak država članica UEFA, koji se ne kvalifikuje u grupnu fazu Lige prvaka, dobit će po 200.000 eura. Učesnici prvog pretkola bit će nagrađeni i sa po 150.000 eura. Ekipe koje se budu takmičile u drugom pretkolu, među kojima su i Željezničar (BiH), Sutjeska (Crna Gora), Vardar (Makedonija), Maribor (Slovenija), Partizan (Srbija) i Dinamo (Hrvatska), uz 200.000 eura za osvajanje prvog mjesta u nacionalnim šampionatima zaradit će i po 175.000 eura. Učesnici trećeg pretkola od UEFA imat će po dodatnih 200.000 eura.
"Timovima koji se plasiraju u play-off Lige prvaka neće biti isplaćena sredstava iz tzv. 'fonda solidarnosti' (zarada za eventualno učešće u prvom, drugom i trećem pretkolu Lige prvaka, op.a.) već će im fiksno biti raspodijeljeno oko 2,1 milion eura", istakli su iz UEFA-e.
U Evropa ligi UEFA je na učesnike prvog pretkola odlučila potrošiti po 120.000 eura (iz naše regije zagarantiranu zaradu imaju Sarajevo, Zrinjski Mostar, Vojvodina, Rudar Pljevlja, Teteks, Horizont Turnovo, Mladost Podgorica, Metalurg Skoplje, Domžale, Celje, Čelik Nikšić). Klubovi koji budu igrali drugo pretkolo dobit će po 130.000 eura (Široki Brijeg, Hajduk, Rijeka, Olimpija, Lokomotiva Zagreb, Crvena zvezda, Jagodina), a kvalifikanti u treći takmičarski krug naplatit će po 140.000 eura. Svaka ekipa eliminirana u play - offu Evropa lige zaradit će po dodatnih 150.000 eura iz "fonda solidarnosti".
Dok Željo igra protiv Plzena,uzet će kakvu takvu paru na TV prava i vjerujem da će Koševo biti jako dobro ispunjeno.
Pozdrav
Ja te volim, volim Željo..
Što fail ? Znaš li računati 

Uzmi u obzir faktore koje sam ti nabrojao ispod quoteaNeutral je napisao/la:Što fail ? Znaš li računati
I opet postoji velika razlika. Sarajevo će najvjerovatnije igrati 3x na Koševu. Pare od ulaznica + tv prava. Ne znamo ko će im biti protivnik u tom 3 pretkolu ako dođu do njega 

Kakva crna TV prava, ocel San Marino kupovati prijenos utakmice? Ili Andora? Daj nemoj pretjerivati.
U najboljem slučaju za Sarajevo mogu ostvariti isti prihod kao i Željo, toliko od mene,a ti skontaj zašto je to tako, mali milion stvari koje ti ja izgleda ne mogu objasniti
Samo još da kažem da će Željo imati veću posjetu protiv Plzena nego Sarajevo u prva dva pretkola zajedno
U najboljem slučaju za Sarajevo mogu ostvariti isti prihod kao i Željo, toliko od mene,a ti skontaj zašto je to tako, mali milion stvari koje ti ja izgleda ne mogu objasniti
Samo još da kažem da će Željo imati veću posjetu protiv Plzena nego Sarajevo u prva dva pretkola zajedno

Ko je prošle godine zaradio više u Evropi ?
Pitao bih te ja ko je više zaradio da je Željo izvukao bolji rezultat protiv Maribora u prvoj utakmici, eh da se utakmica završila na poluvremenu...Neutral je napisao/la:Ko je prošle godine zaradio više u Evropi ?
Horde su se bile maksimalno nafurale protiv Levskog i svaka im čast za posjetu onda su dobili Zetu pa ih je malo euforija opucala jer su kontali da ce i to lako proci.
Joj,druže, sve ti se mora crtati,skontaj sam malo
Ove godine Željo dobio duplo atraktivnijeg protivnika od Maribora, biće dobar prihod od TV prava i očekujem neki poraz od 2:0 da bi mogli fino ispuniti Koševo u uzvratu
Sarajevo će ove godine svoja putovanja podmiriti od prihoda ulaznica, prema tome oni su na 0 što se ulaznica tiče, makar za prva 2 pretkola
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.