Nisam nikad igrao s Venecijom pa mi došlo da probam. Zapravo jesam jednom, ali nakon 10 godina su me Turci i Austrijanci osakatili tako da nije bilo potrebe za nastavkom igre.
" onclick="window.open(this.href);return false;
Prevelika je slika pa je otvorite u new tabu. Sve ide i bolje nego planirano. Još samo da prođe 20ak godina i prođe vrijeme u kojem Kastilja može Iberijsko vjenčanje odraditi i ne bih trebao imati ozbiljne konkurencije na zapadu. Francuze ionako Burgundijci ruše i baš mi je drago što su preživjeli bez klasične podjele njihove zemlje između Kaisera i Francuske, iako moram priznati da bi bilo lijepo vidjeti Češku Holandiju.

Rival sam im, a u svakom ratu mi pomognu na neki način. Prvo su Austriju oslabili i pružili mi priliku da uzmem historijski talijanske zemlje

a sada ne daju Francuskoj da se razmaše i napravi BBB. Francusi si mi saveznik, ali u jednom trenutku će to prestati biti.
Osmanlije su gotove nakon što iskontrolišem Egipat. Tripoli i Napulj su mi vazali i uskoro ću ih aneksirati
Ne znam da li je do novog patcha ili nečega drugog, ali Venecija je prejaka. Od početka igre imam najveću mornaricu i uvijek sam imao neke plaćeničke trupe.
Italiju neću formirati. Draže mi bi bilo da se kako uspijem convertovati na pravoslavlje, ali Grci mi se nikako ne bune.