Paradox Games

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Koji Paradox serijal preferirate?

Crusader Kings
5
10%
Europa Universalis
20
42%
Victoria
1
2%
Hearts of Iron
1
2%
East India Company
0
Nema glasova.
Neki drugi
2
4%
Ne preferiram ništa od Paradoxa
19
40%

Ukupno glasova: 48

DukeOfWellington
Kontakt:

Re: Paradox Games

Post Postao/la DukeOfWellington » 02 mar 2015, 21:07

AsharaK je napisao/la: Zasto? Win8 radi normalno :)
Reci to Virtualu, ljubitelju Googlea :D
AsharaK je napisao/la:Btw rijesio sam problem. Ako mi mozete dati neke uputr, instrukcije. Bio bih vam zahvalan. :)
Ako nisi nikad ranije igrao ispituj igru neka 2-3 sata sam, a onda dođi s konkretnim pitanjima da ti pomognemo.

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 03 mar 2015, 00:00

@Duke ma sa Bosnom tesko, pa zatooo i treba da me uputi neko malo. :)
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 03 mar 2015, 00:05

AsharaK je napisao/la:@Duke ma sa Bosnom tesko, pa zatooo i treba da me uputi neko malo. :)
S Bosnom se ne igra dok se ne postane ozbiljan igrač. Prvo pređi tutorial, a onda uzmi jaku državu s kojom ćeš moći da radiš šta zamiskiš kako bi naučio neke stvari. Treabju ti mjeseci i mjeseci igre kako bi uopšte imao ozbiljan pokušaj s Bosnom.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 11 mar 2015, 20:20

Nisam nikad igrao s Venecijom pa mi došlo da probam. Zapravo jesam jednom, ali nakon 10 godina su me Turci i Austrijanci osakatili tako da nije bilo potrebe za nastavkom igre.
" onclick="window.open(this.href);return false;
Prevelika je slika pa je otvorite u new tabu. Sve ide i bolje nego planirano. Još samo da prođe 20ak godina i prođe vrijeme u kojem Kastilja može Iberijsko vjenčanje odraditi i ne bih trebao imati ozbiljne konkurencije na zapadu. Francuze ionako Burgundijci ruše i baš mi je drago što su preživjeli bez klasične podjele njihove zemlje između Kaisera i Francuske, iako moram priznati da bi bilo lijepo vidjeti Češku Holandiju. :ljepota: Rival sam im, a u svakom ratu mi pomognu na neki način. Prvo su Austriju oslabili i pružili mi priliku da uzmem historijski talijanske zemlje :mrgreen: a sada ne daju Francuskoj da se razmaše i napravi BBB. Francusi si mi saveznik, ali u jednom trenutku će to prestati biti.

Osmanlije su gotove nakon što iskontrolišem Egipat. Tripoli i Napulj su mi vazali i uskoro ću ih aneksirati :salut:
Ne znam da li je do novog patcha ili nečega drugog, ali Venecija je prejaka. Od početka igre imam najveću mornaricu i uvijek sam imao neke plaćeničke trupe.

Italiju neću formirati. Draže mi bi bilo da se kako uspijem convertovati na pravoslavlje, ali Grci mi se nikako ne bune. :crazy:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Harun93
Kontakt:

Post Postao/la Harun93 » 12 mar 2015, 02:31

cities skyline nije uopste losa, bar ovo sto sam po youtube gledo, cim nadjem vremena pravim velegrad po uzoru na sarajevo :D
“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 12 mar 2015, 02:40

DukeOfWellington je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:@Duke ma sa Bosnom tesko, pa zatooo i treba da me uputi neko malo. :)
S Bosnom se ne igra dok se ne postane ozbiljan igrač. Prvo pređi tutorial, a onda uzmi jaku državu s kojom ćeš moći da radiš šta zamiskiš kako bi naučio neke stvari. Treabju ti mjeseci i mjeseci igre kako bi uopšte imao ozbiljan pokušaj s Bosnom.
upravo, moze se s Bosnom dosta postici, nisam igrao dugo vremena ali posljednji put je bila Bosna pola svijeta :D na pocetku odmah moras uzeti Srbiju i Dubrovnik, sa Turcima gledati da im saljes kakve god ponude samo da ste u solidnim odnosima da te ne napadnu i onda polako pada Rumunija i sve ostalo :)

kad se jos udje u HOLY ROMAN EMPIRE onda si boss :D
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 12 mar 2015, 12:53

Nije Bosna nacija za prvo igranje, ima tamo stavljeno jače nacije koje igraš na početku i to igraš. Može se ono postići sa svakom nacijom da osvojiš pola svijeta ali cilj je uraditi World Conquest :D

Ja kada sam igrao sa Bosnom fokus mi je bio ally sa Austrijom i ostaviš tampon zonu izmedju Bosne i Austrije (radi boljih odnosa) dok Osmanije ne budu slabije od tebe tj. dok ne uspostaviš mogućnost da ih možeš sam pobjediti. Naravno do toga ti pomažu Austrijanci i Poljaci sa PU Litvanijom u ratu protiv OE. Kad uzmeš od Osmanlija veći dio provincija na Balkanu odnosi sa Austrijom će se pogoršati i biti će break ally od njih samih. Moraš imati i gameplay da Hungary ima regenta inače teško se izvući a da te ne uštopaju dobro ili da imaš ally Austriju/Poljsku prije nego ti objave rat ...

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 12 mar 2015, 15:29

thulkazal je napisao/la:Nije Bosna nacija za prvo igranje, ima tamo stavljeno jače nacije koje igraš na početku i to igraš. Može se ono postići sa svakom nacijom da osvojiš pola svijeta ali cilj je uraditi World Conquest :D

Ja kada sam igrao sa Bosnom fokus mi je bio ally sa Austrijom i ostaviš tampon zonu izmedju Bosne i Austrije (radi boljih odnosa) dok Osmanije ne budu slabije od tebe tj. dok ne uspostaviš mogućnost da ih možeš sam pobjediti. Naravno do toga ti pomažu Austrijanci i Poljaci sa PU Litvanijom u ratu protiv OE. Kad uzmeš od Osmanlija veći dio provincija na Balkanu odnosi sa Austrijom će se pogoršati i biti će break ally od njih samih. Moraš imati i gameplay da Hungary ima regenta inače teško se izvući a da te ne uštopaju dobro ili da imaš ally Austriju/Poljsku prije nego ti objave rat ...
jednom kad sam igrao, ally su mi bili i Poljska i Austrija dugo dugo vremena, onda kad sam osvojio sve dole, Austrija krenula na Poljake i ja se samo prikljucio :D pa je palo tamo sve haman do Kine :D
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 12 mar 2015, 16:57

delko je napisao/la:
jednom kad sam igrao, ally su mi bili i Poljska i Austrija dugo dugo vremena, onda kad sam osvojio sve dole, Austrija krenula na Poljake i ja se samo prikljucio :D pa je palo tamo sve haman do Kine :D
Fino ako je do Kine došlo. Nakon što ti Austrijanci pomognu u osvajanju OE odmah pravis ally sa Francuzima i osvajaš Austriju ali znam da sam sa Francuzima imao velikih problema sa svakom nacijom kada ratujem sa njima, njihovu disciplinu, moral i generale ne možeš nadmašiti.

Nisam ja igrao dugo sa Bosnom, jedno godina. Tada je bilo mnogo lakše nego sada a tada po kontinentima je bilo pola provincija osvojeno u Evropi i Aziji a Afrika kontrolirana skoro čitava a onda počeli loši eventi, regenstva i prestao igrati. Baš se sjećam bacilo mi PU sa Rusijom a tada vazali i PU bilo začas aneksirati a sada preteško.

Sad sam počeo game sa OE da probam WC na ovom novom patchu ali teško odraditi, broj provincija/AE/truce time/razdvojene ideje ništa ne ide u prilog, teško da ću odigrati do kraja ...

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 12 mar 2015, 21:13

slika
slika
Marš iz Grčke :njanjanja:

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 13 mar 2015, 03:23

evo nakon dugo vremena upalih EU IV pa da vidim malo kako ide :D trenutno sam u 1466 godini, napredujemo :D

slika
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 13 mar 2015, 18:36

Igrao sam kao Egipat na extended timelines mode. Ujedinio sve Arape od Maroka do Iraka, uništio Iran, Afghanistan, Azerbajdzjan i Baluchistan i izbio na granicu s Indijom. Preuzeo veliki dio Turske. Formirao sam United Arabia i vratio šite na vjeru sunitsku. :D

Onda me napala Kina. kuknjava
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 13 mar 2015, 18:38

delko je napisao/la:evo nakon dugo vremena upalih EU IV pa da vidim malo kako ide :D trenutno sam u 1466 godini, napredujemo :D

slika

U sendvicu izmedu Turaka i Madara. :D S kim si saveznik? Još malo pa će navaliti Turci s istoka...
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 13 mar 2015, 20:27

U sendvicu izmedu Turaka i Madara. :D S kim si saveznik? Još malo pa će navaliti Turci s istoka...
Haha valjda nece :D uzeo sam i Moldaviju od Poljaka sebi (ne mogu napasti Poljake jer su jaki ali Moldavija dobila nezavisnost za tu teritoriju sto je odsjecena i ja je odmah pripojio :D) tako da smo izasli na dva mora :D a uzeo sam i od Venecije Dubrovnik tako da ide dobro :D

saveznik sa Austrijom i Madjarskom, mada Madjarima sad Claim-am regije, kontam njih napasti :D ali dok raskinu savez sa Francuskom :D :D
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 14 mar 2015, 00:09

delko je napisao/la:
Haha valjda nece :D uzeo sam i Moldaviju od Poljaka sebi (ne mogu napasti Poljake jer su jaki ali Moldavija dobila nezavisnost za tu teritoriju sto je odsjecena i ja je odmah pripojio :D) tako da smo izasli na dva mora :D a uzeo sam i od Venecije Dubrovnik tako da ide dobro :D

saveznik sa Austrijom i Madjarskom, mada Madjarima sad Claim-am regije, kontam njih napasti :D ali dok raskinu savez sa Francuskom :D :D
Nikako neće. Ne napadaj nikog zapadno dok Turke ne otjeraš barem do Grčke, ostavi se tih claimova.
Btw jedini način da Francuzi prekinu savez s Mađarskom je PU s Austrijom ili da Austrija propadne pa neko drugi preuzme HRE.

Krompir
Kontakt:

Post Postao/la Krompir » 19 mar 2015, 23:59

Ima li iko pouzdan link za EUIV? Zadnji put kad sam skidao islo brzo a sad sto sam skinuo ovaj torrent malo stopa igrica

Veni Vidi Tapatalk
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. We're all going to die. Come watch TV.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 20 mar 2015, 01:17

Senatus Populusque Romanus odlično napreduje. Uskoro bih trebao i glavni grad premjestiti u Rim.
slika
Ni u jednoj regiji nisam religiju promijenio iako ću nakon ovog rata promijeniti oficijelnu religiju Republike u reformiranu. Dobiću još bolju toleranciju prema hereticima. Humanističke ideje su odlične. :salut:

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 20 mar 2015, 01:24

dobar si dobar :D osvoji covjek sve :D :D

ja igram ono s Bosnom, uzeo sam Veneciju i tamo pola Italije ali se patim prilicno :S nikad se nisam ovoliko :D
Ne mogu Madjare nikako da slomim o Turcima da ne pricam :D

msm da je problem sto se Austrija nije dovoljno dobro izgradila u ovoj mojoj bas partiji i onda ih svako malo Francuzi gaze a Austrija mi je glavni saveznik :D
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 20 mar 2015, 01:41

Ma ovo po Africi nije nikakav problem. Najgora stvar kad igram s nekom državom van HREa osvajati države koje su u HREu. Vasaliziram Genou i Milan, od 35 preostalih država u Carstvu 15 ih uđe u koaliciju protiv mene, uključujući Bohemiju i Austriju, još mi uletiše i Osmanlije i Mađari. Sreća pa su mi Poljaci i Francuzi odlučili pomoći pa sam izvukao white peace. Da nije toga bilo dosad bih uzeo Turcima gotovo cijelu mediteransku obalu.
Sad moram jako udariti na Osmanlije, ali to nakon što aneksiram ovu orange državu zapadno od Libije.
Već razmišljam o invaziji na Hispaniju, ali još je rano za toga.

Svaka ti čast na ulasku u Italiju s Bosnom, a da se još nisi riješio Mađara i Osmanlija.
Kad si već to uspio sad radi na tradeu u Veneciji. Ja imam nevjerovatan income od početka ove igre samo zbog tradea.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 24 mar 2015, 21:27

slika
slika
Tursi su kleknuli.
Silovanje Francuza spremno :tokralju:

Komonvelt :tokralju:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Jabroni, leo1946, Quartararo i 6 gostiju.