Benjamin Tahirović

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

izdzezveubrazil
Kontakt:

Re: Benjamin Tahirović

Post Postao/la izdzezveubrazil » 25 feb 2026, 13:13

Tahirović svojim profilom ne bi odskakao u Rudaru iz Prijedora, ja to garantujem.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 25 feb 2026, 13:20

Smatram da Tahirovic jos ima mjesta u reprezentaciji, ali od momenta kad se pojavi jedan ili dva veznjaka koji dolaze u obzir za poziciji sestice/osmice, od tog momenta on nema vise sta da trazi u reprezentaciji. Za jedan odredjeni period ce zavrsiti u Svedskoj, u to sam ubijedjen.

Tahirovic i Bazdar su u prvobitnom planu reprezentacije i selektora planirani kao nosioci igre reprezentacije u sljedecih 10 godina i zato su i istrpljena i neka losija izdanja, jer su u tom momentu imali potencijal. Medjutim 1-2 godine kasnije, nazalost Tahirovic nije ni blizu onog sto smo ocekivali od njega, kao sto je neko naveo, pas igra, prije svega dugi pasovi su ono sto ga jos drze na ovom nivou, ostatak je lose.

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 25 feb 2026, 13:29

Zglavkar je napisao/la:
25 feb 2026, 12:57
rishovski je napisao/la:
25 feb 2026, 08:38
Edincapitano je napisao/la:
23 feb 2026, 22:38

Sve to stoji, ali ako mislis da igrac iz premijer lige BiH bi mogao uraditi ulogu ko Benjo, bas si naivan. To sto on nema mjesta u danskoj, on bi bio glavni igrac ako bi dosao u nasu mrtvu ligu, kvalitet je kao dan i noc.

Benjo sigurno nije za prvih 11 kod nas ako bi imali lupam Krunica ili Huseinbasica, ali ih nemamo, i sta ima onda bolje? Benjo ako nist ima iskustva koliko toliko u repki jer igra vec koliko toliko.

Ubaciti nekoga C igraca zato sto djeli lopte u nasoj ligi i mislite da ce biti bolje od Benje protiv Velsa je smijesno. To kao ja ili ti da odemo i igramo sada u danskoj, nebi nas nigdje bilo a na terminu igramo kao prime Busquets. To su dva razlicita svijeta.

U ligi nacija sigurno mozemo krenuti traziti neku drugu soluciju, onaj Kenan u Malmeu izgleda solidan, a samo ima 18 godina naprimjer, ili vidjeti s Denisom ako ima tu nesto da se vrati :)
Problem je sto se potcjenjuju igrači iz naše lige... Pricaš o nekom iskustvu i kako niko ne bi bolje odigrao iz naše lige na njegovoj poziciji a činjenica je da za Tahirovića pouzdano znamo da ne može i opet ga se gura,bez da se dala šansa nekom drugom.Tek kad neko drugi dobije šansu onda možemo pričati o tome da li je Tahirović od tih najgorih ipak najbolja opcija. On protiv mrtvog Kipra ne moze napraviti prevagu na sredini a da očekujemo da može u baražu protiv reprezentacija koje su daleko kvalitetnije.
Sve dok je on tu gledat ćemo patnju iz drugog poluvremena protiv Austrije ili ti opsadu naseg gola..i rasulo protiv Kipra.
Klubovi iz BiH zadnjih godina ipak otkidaju bodove i čak pobjeđuju ekipe is Holandije,Austrije,pa se remizira i sa klubovima iz Engleske... dakle nije to bas toliki amaterizam a ni razlika u odnosu na Tahiragu..
Ti misliš da ako je neko loš da to znači da ne može gore, a nije tačno, naravno da može. :mrgreen: Što bismo i vidjeli da ovakvog Tahirovića zamijenimo djetetom od 17 godina koji je navikao igrati protiv igrača iz prve lige FBiH. :D
To ne mozemo znati da li bi bio gori ili bolji.. dok ne probamo.. i ne mora to biti striktno Telalovic,neko iz premijer lige... Ne mozes nista izgubiti a mozda mozes dobiti. Tahirovic se ne vidi na terenu i ne znam kako moze biti gore od toga,moze biti samo isto ili bolje. Nemoguce da neko nije vidio u tim klubovima taj njegov kvalitet i da sad ne moze ni u danskoj ligi biti u prvih 11..
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 25 feb 2026, 13:39

rishovski je napisao/la:
25 feb 2026, 13:29
Zglavkar je napisao/la:
rishovski je napisao/la:
25 feb 2026, 08:38

Problem je sto se potcjenjuju igrači iz naše lige... Pricaš o nekom iskustvu i kako niko ne bi bolje odigrao iz naše lige na njegovoj poziciji a činjenica je da za Tahirovića pouzdano znamo da ne može i opet ga se gura,bez da se dala šansa nekom drugom.Tek kad neko drugi dobije šansu onda možemo pričati o tome da li je Tahirović od tih najgorih ipak najbolja opcija. On protiv mrtvog Kipra ne moze napraviti prevagu na sredini a da očekujemo da može u baražu protiv reprezentacija koje su daleko kvalitetnije.
Sve dok je on tu gledat ćemo patnju iz drugog poluvremena protiv Austrije ili ti opsadu naseg gola..i rasulo protiv Kipra.
Klubovi iz BiH zadnjih godina ipak otkidaju bodove i čak pobjeđuju ekipe is Holandije,Austrije,pa se remizira i sa klubovima iz Engleske... dakle nije to bas toliki amaterizam a ni razlika u odnosu na Tahiragu..
Ti misliš da ako je neko loš da to znači da ne može gore, a nije tačno, naravno da može. :mrgreen: Što bismo i vidjeli da ovakvog Tahirovića zamijenimo djetetom od 17 godina koji je navikao igrati protiv igrača iz prve lige FBiH. :D
To ne mozemo znati da li bi bio gori ili bolji.. dok ne probamo.. i ne mora to biti striktno Telalovic,neko iz premijer lige... Ne mozes nista izgubiti a mozda mozes dobiti. Tahirovic se ne vidi na terenu i ne znam kako moze biti gore od toga,moze biti samo isto ili bolje. Nemoguce da neko nije vidio u tim klubovima taj njegov kvalitet i da sad ne moze ni u danskoj ligi biti u prvih 11..
Da su bolji, dobacili bi makar do Slovenije. O Brondbyu mogu sanjati svi iz lige realno. Sto opet ne znaci da Tahirovic treba biti zacementiran kao starter.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 25 feb 2026, 14:15

DamirT je napisao/la:
25 feb 2026, 13:39
rishovski je napisao/la:
25 feb 2026, 13:29
Zglavkar je napisao/la:

Da su bolji, dobacili bi makar do Slovenije. O Brondbyu mogu sanjati svi iz lige realno. Sto opet ne znaci da Tahirovic treba biti zacementiran kao starter.
Njegova jedina prednost je što je rođen u Švedskoj i kao takav odmah si u boljoj poziciji da dobiješ šansu,on je svoju dobio i nakon par godina zavrsio par stepenica niže u ligi Danske sa 22 godine...
A da je krenuo iz Bratstva iz Gračanice zamisli gdje bi sad bio...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 25 feb 2026, 14:55

Pa nije ni Tahirović došao u Brondby sa nižeg nivoa, nego sa višeg. On silazi, vidjet ćemo dokle se misli spuštati. Tek treba dokazati da zaslužuje Brondby.

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 01 mar 2026, 16:01

I danas klupa…

Bazinga12345
Kontakt:

Post Postao/la Bazinga12345 » 01 mar 2026, 16:08

Coolpanda24 je napisao/la:
01 mar 2026, 16:01
I danas klupa…
Ništa lično protiv momka ali stvarno sramota ako počne protiv Velsa. OK, pružili smo mu priliku, i umjesto da napreduje na klupskom nivou, on samo nazaduje.
⭐ Velež Mostar ⭐

Zadnja klupa

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 01 mar 2026, 16:08

Stvarno bi bilo suludo da on dobije poziv u martu ali, poznavajući Barbareza, ne samo da će biti pozvan nego će biti i u prvih 11.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 01 mar 2026, 16:10

Ma sad će vama Hurem objasniti da vi nemate pojma o fudbalu i da Benjo mora biti u prvih 11.

RightBack
Kontakt:

Post Postao/la RightBack » 01 mar 2026, 16:11

Sto se mene tice poziv ok, ali stavitii ga u prvih 11 bilo bi stvarno sramotno prema ostalim momcima koji redovno igraju. Pogotovo jer je Barbarez rekao da nema vise tolerisanja da se ne igra u klubu,vidjecemo dal to vazi i za Benjamina.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 01 mar 2026, 16:13

RightBack je napisao/la:
01 mar 2026, 16:11
Sto se mene tice poziv ok, ali stavitii ga u prvih 11 bilo bi stvarno sramotno prema ostalim momcima koji redovno igraju. Pogotovo jer je Barbarez rekao da nema vise tolerisanja da se ne igra u klubu,vidjecemo dal to vazi i za Benjamina.
On je to rekao ima evo godina dana. Od tada je to obecanje da ga nazovem tako, prekrsio jedno 15 puta.

Ne moze najbolji veznjak biti igrac koji grije klupu u danskoj ligi. Posto ga pojedini zovu najboljim veznjakom u reprezentaciji, a on to nije ni blizu.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 01 mar 2026, 16:23

Svi nam veznjaci u pet deka :yawn:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 01 mar 2026, 16:38

Onda je jedino logično da nam igra ko je u najboljoj formi. A ovaj je klupa u mrtvoj Danskoj ligi.

Wilshere10
Kontakt:

Post Postao/la Wilshere10 » 01 mar 2026, 16:42

Zašto FK Željezničar ne krene po ovog momka? Dobar za rotacije. :yawn:

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 01 mar 2026, 17:01

Cekam komentar @hurem

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 01 mar 2026, 17:04

Klupa u danskoj mrtvoj :urnebes: koliko los moras bit. Nije da nisam znao. Igrac za lige petice kazu, za najvece domete :urnebes: mrš kockaru menadzere bendzamina. Sramota ako poziv dobije, drugi nisu mogli iz njemacke jer kao "malo" su igrali a ovaj u danskoj ne postoji. Haha kakav kupleraj od repke.
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 01 mar 2026, 17:09

Ja kad sam pisao da je u Romu dosao preko veza vi ste mi se smijali, evo sad kad vidimo da u jednom prosjecnoj ekipi u Danskoj ne moze da se ustali u prvih 11 valjda nekima bude jasnije

RightBack
Kontakt:

Post Postao/la RightBack » 01 mar 2026, 18:16

Wilshere10 je napisao/la:
01 mar 2026, 16:42
Zašto FK Željezničar ne krene po ovog momka? Dobar za rotacije. :yawn:
Treba vidjet s noDijem mozel im pomoc :yawn:

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 01 mar 2026, 21:58

Sindikat12 je napisao/la:
01 mar 2026, 17:01
Cekam komentar @hurem
A šta treba kazati?!
Ni prvi ni zadnji koji je završio na klupi.
Ako tako ostane do baraža prednost trebaju imati oni koji redovno igraju. Vezni red nam je pretanak i naravno da će Tahirovic biti na spisku. Kakvo je to uopće pitanje pojedinaca?!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, LeCoq, Micron, Mostarska, Muumii, random11, Scholl, Varta i 50 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []