Reprezentacija Italije

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Novi selektor?

1. Mancini
34
29%
2. Conte
53
45%
3. Spalletti
16
13%
4. Guidolin
16
13%

Ukupno glasova: 119

braco
Kontakt:

Re: Reprezentacija Italije

Post Postao/la braco » 04 jun 2014, 22:47

Ko se spominje kao nasljednik Prandellija? Koga bi voljeli da vidite na klupi Italije?

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 04 jun 2014, 22:54

braco je napisao/la:Ko se spominje kao nasljednik Prandellija? Koga bi voljeli da vidite na klupi Italije?
Ostaje on selektor i za naredne evropske kvalifikacije, to je potvrđeno prošli mjesec.

A kada dođe vrijeme za nasljednika, ne pada mi niko na um iskreno. Kvalitetnih italijanskih stručnjaka za repku je malo, možda Spalleti, on bi bar napravio dobru smjenu generacija.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 04 jun 2014, 23:01

ma previse sporih, staticnih igraca da bi se igralo "bozicno drvce"....imas De Rosija i Pirla klasicne igrace koji se usidre iza lopte i distribuiraju je prema naprijed, takodjer i Veratija koji takodjer naginje i najbolje se osjeca u toj ulozi , nego u ulozi nekog mobilnog veznjaka...

i ostajes naprijed na odsjecenom Baloteliju, te Kandrevi i Markiziju...nek ti je bog na pomoci kad jedino od njih ocekujes produkciju u napadackoj trecini

nema potrebe da 3 ili 4 vezna igraju kraj Pirla, dovoljni su De Rosi i Markizio (Mota) da ga stite, ostalo moraju biti brzi igraci tipa Insinjea ili napadaci kao sto je Imobile...opcenito u seriji A nema dobrih ofanzivnih veznjaka i krila, pa logicno da ih nema ni reprezentacija
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 04 jun 2014, 23:02

Pogba je napisao/la:
braco je napisao/la:Ko se spominje kao nasljednik Prandellija? Koga bi voljeli da vidite na klupi Italije?
Ostaje on selektor i za naredne evropske kvalifikacije, to je potvrđeno prošli mjesec.

A kada dođe vrijeme za nasljednika, ne pada mi niko na um iskreno. Kvalitetnih italijanskih stručnjaka za repku je malo, možda Spalleti, on bi bar napravio dobru smjenu generacija.
Upravo je ovo ključno da uradi sljedeći selektor Italije. Mada, opet imam osjećaj da se u poslednje vrijeme ne razvijaju mladi talijani onako kako su svi očekivali da se razviju. Ne znam da li je zbog toga što je kvalitete Serije A opao ili nešto drugo...

Spalleti svakako da je jedna od opcija.Da je Montella možda malo iskusniji i on bi bio jedna od opcija.

btw može Prandelli govoriti da će biti selektor i do 2030., ali kako je krenulo sumnjam da će dočekati sljedeće kvalifikacije. :mrgreen:

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 04 jun 2014, 23:06

Capello 8-)

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Il Club più titolato al mondo!

GameFKS
Kontakt:

Post Postao/la GameFKS » 04 jun 2014, 23:07

ma ja mislim da su ovo namjestili
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.

berardi25
Kontakt:

Post Postao/la berardi25 » 04 jun 2014, 23:16

Yebo te dan,pa nemogu **** Luxemurg dobit kod kuce :facepalm: :lol:
https://pbs.twimg.com/media/Bm6HHeLCEAE3QJh.jpg

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 04 jun 2014, 23:26

Samo lagano, pa ovo je italiano style. Prošetat će se grupom na SP :kafa:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

masteRofPoker
Kontakt:

Post Postao/la masteRofPoker » 04 jun 2014, 23:56

FaraonTM je napisao/la:Samo lagano, pa ovo je italiano style. Prošetat će se grupom na SP :kafa:
Ocekivao sam ovako nesto. Ne druze, nije ovo Italy stil. Taj stil je kada prodes grupu na EP ili SP sa 4 ili 3 boda, sa prelosom
igrom itd. A ovo ti se modernim rijecnikom zove sramota. Pa sa 50 posto snage, sa rezervnim timom oni moraju zabiti 3 komada.
Realnost je da ima previse presmijesnih igraca, loseg kvaliteta.
I da, najvaznija stvar, poveznica izmedu sredine i napada, ti ofanzivni veznjaci, blago reci katastrofa.
Pa to ti je odlika samo Italijanskog klupskog nogometa.

Sent from my iPhone using Tapatalk
I kad gubis tu smo mi, tvoji vjerni sinovi!

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 05 jun 2014, 00:05

Samo preslikano stanje lige na nacionalni tim.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 05 jun 2014, 00:13

masteRofPoker je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Samo lagano, pa ovo je italiano style. Prošetat će se grupom na SP :kafa:
Ocekivao sam ovako nesto. Ne druze, nije ovo Italy stil. Taj stil je kada prodes grupu na EP ili SP sa 4 ili 3 boda, sa prelosom
igrom itd. A ovo ti se modernim rijecnikom zove sramota. Pa sa 50 posto snage, sa rezervnim timom oni moraju zabiti 3 komada.
Realnost je da ima previse presmijesnih igraca, loseg kvaliteta.
I da, najvaznija stvar, poveznica izmedu sredine i napada, ti ofanzivni veznjaci, blago reci katastrofa.
Pa to ti je odlika samo Italijanskog klupskog nogometa.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Nisam gledao tekmu večeras, rezultat je mislim strašan kako god gledao il ne gledao :mrgreen: ali ja nekako vjerujem u Talijane. Sve znam, liga je loša, igrači sve slabiji i slabiji al' eto ja vjerujem u njih. Možda sam lud ali tako je kako je.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 05 jun 2014, 00:30

Ovim kiksom Italija je ozbiljno popravila sanse da napravi nesto u Brazilu... 1982 i 2006 su titule uzeli nakon velikih kladionicarskih skandala i sa nikakvim ocekivanjima, a pred prosli EURO su od Rusije primili tricu, na kraju finale... Talijani :mrgreen:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Carli
Kontakt:

Post Postao/la Carli » 05 jun 2014, 01:28

Šta se brinete joj :mrgreen:
Allegri je gospodin!

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 05 jun 2014, 09:58

1994 - The last time Italy won their last game before the WC was back in 1994: since then, they have drawn twice and lost twice. Tradition.

Veratti MOTM

Balotelli onom asistencijom pokazao kakav je majstor..

šteta gledam 8minut vode 1:0 reko nakantat će ih 5-0 kad na kraju 1-1 :facepalm:
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

3nemy_
Kontakt:

Post Postao/la 3nemy_ » 06 jun 2014, 08:55

Ako Italija grupu prodje bit ce dobro.. Samo Verrati je igrac ovo ostalo sve prosjek
BHUNITED CS COMMUNITY
BHUnited-CS.Info

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 06 jun 2014, 10:25

3nemy_ je napisao/la:Ako Italija grupu prodje bit ce dobro.. Samo Verrati je igrac ovo ostalo sve prosjek
slika

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 06 jun 2014, 11:19

IlPrincipe je napisao/la:
3nemy_ je napisao/la:Ako Italija grupu prodje bit ce dobro.. Samo Verrati je igrac ovo ostalo sve prosjek
slika
Pa dobro je čovjek i reko'. Prošlo SP smo imali 100x lakšu grupu (Paragvaj,Slovačka,Novi Zeland), pa smo završili zadnji u grupi. Ne bi bilo nikakvo iznenađenje, a ni sramota da Italija ne prođe u grupi s Urugvajem i Engleskom (bivšim osvajačima SP). Međutim, ja ipak vjerujem da će Italija nadmudriti suparnike i da će s 3 remija proći grupu :D

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 06 jun 2014, 11:42

Uredu samo Veratti je igračina, ostali su svi prosjek. Enough said ..

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 06 jun 2014, 14:06

De ba budite ozbiljniji ko uzima za relevantno trolove poput Sarme i ovih poluplagijata njegovih... Italija odigrala cista za kladionicu da se otplate pripreme....
Kao i onda pred Euro protiv Rusa.. Kad su 3:0 izgubili, a kasnije sve pomeli na prvenstvu ukljucujuci u uber ''jaku'' Njemacku osim Spanije koja je njih pomela...

Ocekujem isto i na ovom SP... Mada msm da je vrijeme da alija pobijedi Spaniju a taj se duel ocekuje u cetvrtfinalu... I na zadnja 2 njihova medjusobna duela pokazalo se da je Spanija jaca ali ne toliko koliko je onda u finalu kumovao Prandelli sa svojom odron taktikom...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 06 jun 2014, 14:18

MrMuscle je napisao/la:De ba budite ozbiljniji ko uzima za relevantno trolove poput Sarme i ovih poluplagijata njegovih... Italija odigrala cista za kladionicu da se otplate pripreme....
Kao i onda pred Euro protiv Rusa.. Kad su 3:0 izgubili, a kasnije sve pomeli na prvenstvu ukljucujuci u uber ''jaku'' Njemacku osim Spanije koja je njih pomela...

Ocekujem isto i na ovom SP... Mada msm da je vrijeme da alija pobijedi Spaniju a taj se duel ocekuje u cetvrtfinalu... I na zadnja 2 njihova medjusobna duela pokazalo se da je Spanija jaca ali ne toliko koliko je onda u finalu kumovao Prandelli sa svojom odron taktikom...
Ma provaljeni su Španci sa svojim ubijanjem igre onim pasovima u 3 metra do iznemoglosti.. Glavna pokretačka snaga im je imala katastrofalnu sezonu (Xavi, Iniesta, Fabregas..) i to bi se moglo odraziti na njihovoj igri.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: muxa, tutankamon1905 i 12 gostiju.