Najinteresantnije od svega jeste kako glavni ljudi u klubu, oni koji imaju izvršne dužnosti, jednostavno okreću glavu od problema koji vidi čitava planeta. Koliko se sramota mora desiti da bi se naglas izgovorilo ono što je očigledno: davanje kapitenske trake Robertu je greška toliko opasna, da će kad-tad izazvati ozbiljnu štetu Barceloni. Kroz istoriju je ta kapitenska traka bila svetinja, ima puno-puno više težine od svih ostalih minijatura u i oko kluba, da se da jednom nedoraslom, ispodprosječnom igraču iz puke milosti i merhameta. Ja ne znam vidi li to neko drugi, ali sinoć se opet ponovilo nešto što je označilo doba Kumana i onih katastrofa u mandatu bivšeg predsjednika: štekaš na bekovskoj poziciji, dovedeš desnog beka, automatski se lijevi bek ili povrijedi ili počne ponašat tako nonšalantno da je to užas jedan. Doveo si Cancela koji je natprosječan, solidan bek (a znamo da može igrati i lijevo) u vrijeme kad forsiraš tog istog Roberta desno, i taj isti Roberto ti na prošloj utakmici skrivi sva tri gola - sinoć lijevi bek nije prisutan uopšte.
Ko je taj yebeni Balde, nabijem ga na špic i njega i familiju mu...pa nikad gore utakmice nije odigro za klub otkad se pojavio. Hem što je kriv za primljeni gol, nije imo nijedno korisno utrčavanje, pas ili dobijen duel. Katastrofa živa. A ima li to veze sa Robertom? Jel to sad Cancela treba prebaciti da igra lijevo, ne bi li Roberto ostao u prvoj postavi???
Što se Lewandowskog tiče, moramo smanjit očekivanja. Prošle sezone je bilo - nek postigne 30, dobro je - dao je 25. Ove godine nek postigne 20, opet će uzeti titulu u Španiji, ako ne bude kakvih kikseva i/ili ozbiljnih problema sa povredama. Jednostavno, njegovo vrijeme prolazi, on ne može biti kombinacija polivalentnog špica i sidraša - zbog godina. Ne može odgovoriti na ubrzavanje pasa i igre, kada Barci treba rezultat, i tu ga ne mogu kritikovati, on kritike zaslužuje za zicere koje fula na 0-0 u prvih 20ak minuta utakmice, kad treba da uspostavi kontrolu.
Ja sam bio prvi koji je kritikovao i tjerao DeJonga iz Barce, ali ono sinoć su njegova tri boda, samo njegova. Nevjerovatno koliko rupa u sredini (koje prouzrokuje panj Romeu) mora pokriti i pokriva, još stigne odigrati pas u kazneni, i to kakav. Zlatan momak, pogrešno sam ga ošacovo, a vjerovatno što se njegova rola nije dovoljno vidjela sa Busketsom na sredini.
Bez pomenutog, sve je sasvim okej. Sada da vidimo kako će se Felix uklapati u sliku.
Džeri Drejk