Jel vama brzo proletila ova pauza? Sljedeće hefte se nastavlja bh. premiership, a naš protivnik je Krupa. Prije nje nas očekuje generalka s Veležom gdje bi nam pobjeda dobro došla kao neki moral boost pred utakmicu sa Krupom.
Krupa je u ovoj polusezoni pokazala da nije one season wonder i da su i dalje jedna respektabilna ekipa. Polusezonu su završili na petom mjestu sa gol razlikom 24:16 u 18 utakmica. Ono što je zanimljivo da su uz nas upisali najmanje poraza u ligi (i mi i oni 3 poraza). Sezona za njih nije baš najbolje krenula jer su prvu pobjedu ostvarili tek u 5. kolu protiv slabog Čelika. Forma im se postepeno dizala i uspjeli su pobjedit aktuelnog prvaka Zrinjskog i pitare u onom nevjerovatnom meču na Koševu. Protiv nas su ipak izgubili 4:1 što im predstavlja najveći poraz ove sezone. Ono što im je svakako najveći uspjeh u dosadašnjem dijelu sezone je da su došli u polufinale kupa izbacivši na tom putu Grude, zatim njihove možemo reći najveće rivale Borac i zatim Rudar Prijedor.
Od igrača koji su ih nastupili ove zime se ističu Koljić i Jašarević. Njihove odlaske su naravno odlično naplatili jer Koljić je otišao u Lech za 350.000 eura što predstavlja najveći transfer u historiji kluba plus 15% od narednog transfera. Jašarević je otišao u novog švedskog prvoligaša Dalkurd za 150.000 eura. Ostali igrači koji su ih napustili su Stefan Barić u GOŠK (neće više nikad onakav u karijeri dati go protiv nas prošle sezone...), Nemanja Vidović u Travnik te golman Mladen Ilić na posudbu u Kozaru.
Najveće pojačanje ovog prelaznog roka im predstavlja Goran Galešić iz Borca, a doveli su još 3 mlada igrača - Mirosavljevića i Matića iz Surdulice odnosno Spisska nova koja se takmiči u drugom rangu Slovačke, te Jovo Lukić (19 godina) iz Sloge Doboj (mada još nije prebačen na transfermarktu u Krupu). Na probi im je bio i Petar Banović (20 godina iz Neretvanca iz Opuzena) za kojeg ne znam jel' potpisao ugovor ali se dobro pokazao na pripremama.
Prva kontrolna utakmica koju su odigrali ove zime je bila protiv Metalegea i pobjedili su 4:0. (2x Fajić, Marjanović, Šamara) Zatim su pobjedili Domžale 1-0 (Milanović), remizirali sa Krško 0-0, kao i protiv hrvatskog drugoligaša Novigrada 1-1(Banović) i slovenačkog Triglava 0-0. Potom su upisali pobjedu protiv mađarskog drugoligaša Gyrmot 2-1 (Savić, Marjanović). U finalu Istra Winter kupa su savladali Rudar Velenje 3-2 (Marjanović, Galešić, Šamara). Igrali su i protiv Modriče koju su pobjedili 3:1 (Fajić, Marjanović, Maksimović). Generalka im je bila protiv Tekstilca kojeg su porazili 3:0 (Banović 2x, Galešić).
Iz priloženog vidimo da su pripreme završili bez poraza. Koje će igrače protiv nas izvesti nije lako predvidjeti s obzirom što je logično da je dosta mixao u pripremnim utakmicama Starčević, no hajde da probam koliko toliko prognozirati.
Varijanta A:
Mislim da je ovo najbliže onom što bi mogao Starčević izvesti. Dovoljno defanzivnog supporta od strane Dujakovića, te strane Savića kojem je to primarni zadatak budući da je razbijač. Nije nemoguće da i uleti Milutinović možda umjesto Galešića jer im je i Milutanović važan igrač, ali ipak Galešić je generalno bolji igrač od njega.
Varijanta B:
Po meni manje vjerovatno zbog toga što je ovo malo ofanzivnija postavka. Dujaković i pogotovo Savić su po meni odgovorniji u defanzivi od Milutinovića. Milutinović je prije u karijeri npr. u Rudaru Prijedoru igrao ofanzivnog veznog, dok ga je Starčević u Krupi znao često korisiti kao centralnog veznog. Zbog toga govorim da ipak Milutinović naginje više ka naprijed.
Postoji i varijanta s Galešićem na krilu, a da Milutinović pređe na mjesto ofanzivnog veznog.
Čini mi se da su kompletne pripreme propustili Redžić i Ljubenović, tako da nisu povrijeđeni vjerovatno bi obojica počeli u prvih 11 protiv nas. Postoji još i šansa da ih Vukotić napusti, pa će na njegovo mjesto uletit Makitan.