Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
- pinturicchio30
- Kontakt:
Re: Juventus F.C.
Nasem dragom brkanu, WC napadacu je 30- ti rodjendan.. Auguri Marco uz zelje da te vise ne gledam u crno- bijelom dresu...

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Forza Borielo !
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
Ale Del Piero aleee
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
Ale Del Piero aleee
Suze mi niz leđa teku, pridružujem se čestitkama i svemu rečenom.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!
- GaziHusrevbeg
- Kontakt:
Nemojte tako, uvrijedit ćete nam Hareta.

Željezničar ale!
Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...
Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...
- Burberry46
- Kontakt:
Neće sigurnopinturicchio30 je napisao/la:Torres da dodje to bi bilo fantasticno.. Vidjelo se sad u dvije utakmice da njemu fali samo konstantno igranje,, Conte bi mu sigurno podigao moral i samopouzdanje. Dali ce ga Chelsea pustiti da ide to je vec nesto drugo. Mozda ga zadrze, jer im je i Drogba otisao, a i sam Torres ako je suditi po euru se dize u formi.. Kad je usao protiv Italije napravio je mnogo problema odbrani, jedino sto mu je samopouzdanje u zavrsnici bilo nula. Sjajan dribler, brz.
A sto se tice RVP-a jbg ne mozemo ga osudjivat da je bio los na euru kad mu je citava ekipa bila katastrofa. Po meni je odigrao solidno one utakmice, imao je onaj sjajan go protiv njemacke.. Siguran sam da bi se savrseno uklopio u nas sistem. Nije slucajno zabio skoro 40 golova, u prosloj sezoni.
Tko god da dodje od njih bice odlicno. Torres, RVP, Cavani, ono sto nama fali ...
- IlPrincipino
- Kontakt:
i mi kao i Roma žele Acerbia...
za njega je već od ko zna kad zainteresovan Milan...
EDIT: i Don Fabiu je danas rodjendan...
za njega je već od ko zna kad zainteresovan Milan...
EDIT: i Don Fabiu je danas rodjendan...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot
- pinturicchio30
- Kontakt:
Ti ocito ne znas naseg Marottubrzi21 je napisao/la:Neće sigurnopinturicchio30 je napisao/la:Torres da dodje to bi bilo fantasticno.. Vidjelo se sad u dvije utakmice da njemu fali samo konstantno igranje,, Conte bi mu sigurno podigao moral i samopouzdanje. Dali ce ga Chelsea pustiti da ide to je vec nesto drugo. Mozda ga zadrze, jer im je i Drogba otisao, a i sam Torres ako je suditi po euru se dize u formi.. Kad je usao protiv Italije napravio je mnogo problema odbrani, jedino sto mu je samopouzdanje u zavrsnici bilo nula. Sjajan dribler, brz.
A sto se tice RVP-a jbg ne mozemo ga osudjivat da je bio los na euru kad mu je citava ekipa bila katastrofa. Po meni je odigrao solidno one utakmice, imao je onaj sjajan go protiv njemacke.. Siguran sam da bi se savrseno uklopio u nas sistem. Nije slucajno zabio skoro 40 golova, u prosloj sezoni.
Tko god da dodje od njih bice odlicno. Torres, RVP, Cavani, ono sto nama fali ...
Sad ozbiljno, znam ja da je dolazak Torresa gotovo nemoguc, jer ulazi u formu. Zatim mnogo je placen, nisu ludi u Chelsea-u da ga daju skoro pa duplo jeftinije. Tek je godinu dana tu, treba mu pruziti jos jednu priliku. Al et ipak treba se nadat, pa makar dok i 1% sansi postoji.
- harebianconero
- Kontakt:
IAQUINTA: ŽELIM U PENZIJU SA DRESOM JUVEA
Vincenzo Iaquinta je za TuttoJuve pričao o Scudettu koji je osvojio Juventus, svojoj nesreći sa povredama u poslednjih godinu i po dana, kao i svojim planovima za budućnost.
Iaquinta je drugi dio sezone 2011/12 odigrao na pozajmici u Ceseni, i tamo je odigrao samo 7 mečeva uz jedan gol.
"Srećan sam zbog mojih saigrača, a prije svih zbog Marchisia, sa kojim se stalno čujem, povodom osvajanja Scudetta. Ovo je bilo potpuno zasluženo Scudetto, a Juventus je dominirao i na terenu, i na fizičkom aspektu igre. Međutim, ja nijesam iznenađen, jer sam i sam bio na atletskim pripremama i treninzima. Tim je čitave sezone bio na nivou, a i Pirlo je bio fantastičan."
Ipak, koliko god pričao da je Scudetto apsolutno zasluženo za čitavu ekipu Juventusa, Iaquinta ne smatra da je on imao ikakvog učinka u tome.
"Ne osjećam da sam i ja imao udjela u Scudettu, jer nijesam odigrao nijdnu utakmicu. A i kada bih bio pozvan na utakmicu, gledao bih je sa tribina. Koliko žalim? Marchisio, i ne samo on, su mi rekli da im je žao, da su željeli da dođem u Torino da proslavim Scudetto sa njima. Međutim, ja žalim za nečim drugim: za mnogim povredama u prethodnih godinu i po dana."
Nakon priče o Scudetto, Iaquinta je pričao malo i o Ceseni, i utakmicama kod njih.
"Postigao sam gol na debiju, i da smo uspjeli da izađemo neporaženi iz te utakmice sa Laziom, siguran sam da bi epilog bio mnogo drugačiji nego kakav je sada. Velika je žal zbog ispadanja, jer u Romagni sjajan ambijent, i navijači su zaista posvećeni timu za koji navijaju."
"Međutim, sada sam fizički dobro. Poslednja povreda je prevaziđena i shvatio sam koji je uzrok mojih problema. Nadam se da će ubuduće biti mnogo bolje, jer imam želju za igranjem. Za neki dan ću početi da trčim, jer želim da se sa pozajmice vratim u odličnoj formi."
A kada se vrati sa pozajmice u Juventus, Iaquinta bi volio ostati. Ipak, svjestan je da je to teško učiniti...
"Želio bih da ostanem u Juventusu jer imam još godinu ugovora sa njima, ali vidjećemo šta će se desiti. Sada je teško praviti neka predviđanja, a naročito ako se pročita da bi mogli otići i Matri ili Quagliarella. Međutim, svakako ću popričati sa upravom i Conteom."
"Moram da se priznam da se bojim da će mi se desiti slična stvar koja se desila i Amauriju, ali nadam se da neću doživjeti to iskustvo. Moj san je da se iz fudbala povučem noseći dres Juventusa i da pokušam da pokažem svoje vrijednosti Conteu. Veoma sam vezan za dres Juventusa, za ambijent, za navijače. Međutim, ponavljam, rano je pričati o svemu ovome."
Iaquinta takoe priznaje da je Conte prije povrede krajem prethodne godine vjerovao u Iaquintu, ali da je povreda sve upropastila.
"Sa Conteom sam se poslednji put čuo u januaru, prije nego što sam pošao na pozajmicu u Cesenu. Međutim, na jesen je vjerovao u mene. Prričali smo često, i rekao mi je da cijeni moje kvalitete. A potom sam se ponovo povrijedio, i nakon toga smo odlučili da je najbolje da odem na pozajmicu."
Neizbježna tema bila je i predstojeći mercato, a Iaquinta bi u klubu najviše volio Van Persieja, kao i da se vratio Giovinco.
"Mnogo top igrača se spominje sa Juventusom u poslednje vrijeme, a ja bih u dresu Stare Dame najviše volio da vidim Van Persieja. Međutim, i Cavani je sjajan napadač."
"Što se Giovinca tiče, presrećan sam zbog njega. Da bi igrao u Juventusu, pored velikog kvaliteta je nepohodan i veliki karakter. A Giovinco posjeduje i jedno i drugo. Nadam se da će se nametnuti kao što je uspio i u Parmi."
Na kraju, Iaquinta je pričao o Alexu Del Pieru.
"Ovo je nova i jako teška situacija. Alex je ispisao istoriju kluba, i naći nekog poput njega će biti jako teško. Poslednji put sam se sa njim čuo po osvajanju Scudetta, kada sam mu čestitao. Po meni bi najbolje bilo za njega da ode u SAD ili u Japan, tamo ga ja vidim. Alex je poznat širom svijeta, ali u ove dvije zemlje je pravi idol."
ps. Sretan rođendan Marco !
Vincenzo Iaquinta je za TuttoJuve pričao o Scudettu koji je osvojio Juventus, svojoj nesreći sa povredama u poslednjih godinu i po dana, kao i svojim planovima za budućnost.
Iaquinta je drugi dio sezone 2011/12 odigrao na pozajmici u Ceseni, i tamo je odigrao samo 7 mečeva uz jedan gol.
"Srećan sam zbog mojih saigrača, a prije svih zbog Marchisia, sa kojim se stalno čujem, povodom osvajanja Scudetta. Ovo je bilo potpuno zasluženo Scudetto, a Juventus je dominirao i na terenu, i na fizičkom aspektu igre. Međutim, ja nijesam iznenađen, jer sam i sam bio na atletskim pripremama i treninzima. Tim je čitave sezone bio na nivou, a i Pirlo je bio fantastičan."
Ipak, koliko god pričao da je Scudetto apsolutno zasluženo za čitavu ekipu Juventusa, Iaquinta ne smatra da je on imao ikakvog učinka u tome.
"Ne osjećam da sam i ja imao udjela u Scudettu, jer nijesam odigrao nijdnu utakmicu. A i kada bih bio pozvan na utakmicu, gledao bih je sa tribina. Koliko žalim? Marchisio, i ne samo on, su mi rekli da im je žao, da su željeli da dođem u Torino da proslavim Scudetto sa njima. Međutim, ja žalim za nečim drugim: za mnogim povredama u prethodnih godinu i po dana."
Nakon priče o Scudetto, Iaquinta je pričao malo i o Ceseni, i utakmicama kod njih.
"Postigao sam gol na debiju, i da smo uspjeli da izađemo neporaženi iz te utakmice sa Laziom, siguran sam da bi epilog bio mnogo drugačiji nego kakav je sada. Velika je žal zbog ispadanja, jer u Romagni sjajan ambijent, i navijači su zaista posvećeni timu za koji navijaju."
"Međutim, sada sam fizički dobro. Poslednja povreda je prevaziđena i shvatio sam koji je uzrok mojih problema. Nadam se da će ubuduće biti mnogo bolje, jer imam želju za igranjem. Za neki dan ću početi da trčim, jer želim da se sa pozajmice vratim u odličnoj formi."
A kada se vrati sa pozajmice u Juventus, Iaquinta bi volio ostati. Ipak, svjestan je da je to teško učiniti...
"Želio bih da ostanem u Juventusu jer imam još godinu ugovora sa njima, ali vidjećemo šta će se desiti. Sada je teško praviti neka predviđanja, a naročito ako se pročita da bi mogli otići i Matri ili Quagliarella. Međutim, svakako ću popričati sa upravom i Conteom."
"Moram da se priznam da se bojim da će mi se desiti slična stvar koja se desila i Amauriju, ali nadam se da neću doživjeti to iskustvo. Moj san je da se iz fudbala povučem noseći dres Juventusa i da pokušam da pokažem svoje vrijednosti Conteu. Veoma sam vezan za dres Juventusa, za ambijent, za navijače. Međutim, ponavljam, rano je pričati o svemu ovome."
Iaquinta takoe priznaje da je Conte prije povrede krajem prethodne godine vjerovao u Iaquintu, ali da je povreda sve upropastila.
"Sa Conteom sam se poslednji put čuo u januaru, prije nego što sam pošao na pozajmicu u Cesenu. Međutim, na jesen je vjerovao u mene. Prričali smo često, i rekao mi je da cijeni moje kvalitete. A potom sam se ponovo povrijedio, i nakon toga smo odlučili da je najbolje da odem na pozajmicu."
Neizbježna tema bila je i predstojeći mercato, a Iaquinta bi u klubu najviše volio Van Persieja, kao i da se vratio Giovinco.
"Mnogo top igrača se spominje sa Juventusom u poslednje vrijeme, a ja bih u dresu Stare Dame najviše volio da vidim Van Persieja. Međutim, i Cavani je sjajan napadač."
"Što se Giovinca tiče, presrećan sam zbog njega. Da bi igrao u Juventusu, pored velikog kvaliteta je nepohodan i veliki karakter. A Giovinco posjeduje i jedno i drugo. Nadam se da će se nametnuti kao što je uspio i u Parmi."
Na kraju, Iaquinta je pričao o Alexu Del Pieru.
"Ovo je nova i jako teška situacija. Alex je ispisao istoriju kluba, i naći nekog poput njega će biti jako teško. Poslednji put sam se sa njim čuo po osvajanju Scudetta, kada sam mu čestitao. Po meni bi najbolje bilo za njega da ode u SAD ili u Japan, tamo ga ja vidim. Alex je poznat širom svijeta, ali u ove dvije zemlje je pravi idol."
Zadnja izmjena: harebianconero, dana/u 18 jun 2012, 17:18, ukupno mijenjano 1 put.
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19
- IlPrincipino
- Kontakt:
ja se nadam i sanjam Cavania...sve dok ima šanse ima i nade i snova...
EDIT: po meni još dovesti Astoria, Armera, završiti kupovinu pola Verrattia i ostaviti ga u Pescari, vratiti Gia, dovesi Cavania i dovesti Jovetića i završvaj mercato...
EDIT: po meni još dovesti Astoria, Armera, završiti kupovinu pola Verrattia i ostaviti ga u Pescari, vratiti Gia, dovesi Cavania i dovesti Jovetića i završvaj mercato...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
- pinturicchio30
- Kontakt:
Cuj Iaquinte,, zelim i ja janjetine al nema..harebianconero je napisao/la:IAQUINTA: ŽELIM U PENZIJU SA DRESOM JUVEA![]()
" Bojim li se Amaurieve sudbine, i još jedne sezone na tribinama. Ne, ukoliko ne budu računali na mene ja neću praviti probleme. " , ,, njemu svaka cast na ovim rijecima. Na njegovu zalost za takve nema mjesta u ovom Juventusu.
- harebianconero
- Kontakt:
Iaquinta je uvijek bio korektan, eto sigurno nebi pravio probleme kao Amauri. Njega su povrede zajebale skroz, a bio je solidan napadač i veoma borben. Forza IQ.pinturicchio30 je napisao/la:Cuj Iaquinte,, zelim i ja janjetine al nema..harebianconero je napisao/la:IAQUINTA: ŽELIM U PENZIJU SA DRESOM JUVEA![]()
" Bojim li se Amaurieve sudbine, i još jedne sezone na tribinama. Ne, ukoliko ne budu računali na mene ja neću praviti probleme. " , ,, njemu svaka cast na ovim rijecima. Na njegovu zalost za takve nema mjesta u ovom Juventusu.
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19
- pinturicchio30
- Kontakt:
Odmah bih potpisao to. Svidja mi se takav rasplet mercata.IlPrincipino je napisao/la:ja se nadam i sanjam Cavania...sve dok ima šanse ima i nade i snova...
Ne znam za tog vašeg Marotu , ali ima i Chelsea takvog.pinturicchio30 je napisao/la:Ti ocito ne znas naseg Marottubrzi21 je napisao/la:Neće sigurnopinturicchio30 je napisao/la:Torres da dodje to bi bilo fantasticno.. Vidjelo se sad u dvije utakmice da njemu fali samo konstantno igranje,, Conte bi mu sigurno podigao moral i samopouzdanje. Dali ce ga Chelsea pustiti da ide to je vec nesto drugo. Mozda ga zadrze, jer im je i Drogba otisao, a i sam Torres ako je suditi po euru se dize u formi.. Kad je usao protiv Italije napravio je mnogo problema odbrani, jedino sto mu je samopouzdanje u zavrsnici bilo nula. Sjajan dribler, brz.
Tko god da dodje od njih bice odlicno. Torres, RVP, Cavani, ono sto nama fali ...hehe, sa njim je sve moguce..
Sad ozbiljno, znam ja da je dolazak Torresa gotovo nemoguc, jer ulazi u formu. Zatim mnogo je placen, nisu ludi u Chelsea-u da ga daju skoro pa duplo jeftinije. Tek je godinu dana tu, treba mu pruziti jos jednu priliku. Al et ipak treba se nadat, pa makar dok i 1% sansi postoji.
Inače davno je rečeno da Torresu nema mrdanja, te da će sljedeće sezone biti prvi napadač u Chelsea.
Uglavnom budi siguran da ipak sljedeće sezone nećete gledati Torresa u crno-bijelom dresu. Izglednije su opcije Cavani, Persie ili neko treći s kim ste povezivani.
- IlPrincipino
- Kontakt:
ma tako je najbolje..vama ostane Torres...nama dodje Cavani...Arsenalu ostane RVP...mislim ja bih tako bio najsrećniji... 
- SoloJuve26
- Kontakt:
Ma da budem iskren nista lose protiv Torresa al nebi ga volio gledati u Juventusu , nekako mi spanci ne prolaze tako lako u Serie A. Znam isto tako da nemamo nikakvi sansi da ga dovedemo tako da svedno
Kad bi ja biro po redu e ovako...
Rvp
Higuain
Cavani.
Kad bi ja biro po redu e ovako...
Rvp
Higuain
Cavani.
-
Juvelandia
- Kontakt:

najbolji duo
Siamo tornati ai tempi moggiani
Hvala Bogu sto nam titule ne dodjeljuju sudovi i sudske zastare.
Siamo tornati ai tempi moggiani
Hvala Bogu sto nam titule ne dodjeljuju sudovi i sudske zastare.
- IlPrincipino
- Kontakt:
eto meni wallpapera... 
- pinturicchio30
- Kontakt:
A ne opet Chiello 
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★
“Be my Juventus, I’ll be your Del Piero.”
Amauri > Mandžukić
“Be my Juventus, I’ll be your Del Piero.”
Amauri > Mandžukić
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.