Tesko ces naci praznu,mozda prije Livno i Tg ali Zapadna Hercegovina je poprilicno popunjena...
Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
-
Vjeverica777
- Kontakt:
Re: Chat
Nije ali je najkraca ruta kroz Hrvatsku do Slovenije. Samo 40 kilometara imas zracne linije kroz Cro od nase granice do SlovenijeMaestro je napisao/la: ↑26 jul 2020, 11:54Uz pravu volju moguce ih je sprijeciti. Svakako mi nije jasno sto oni svi zele u kladusu i bihac. Nije tu jedini prolaz za hrvatsku. Veoma los posao USK policije i granicara na kantonu USK. Nije valjda da se planira te migrante 20-30 godina drzati tu. Svakako ne zele biti tu.
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
Nije to samo Krajina. Bošnjačku političku elitu zaboli kuraс za svim dijelovima države i njenim građanima. U suštini, boli njih kuraс i za Sarajevom, ali ipak tamo je keš, što ih iznimno veže. Zato im nije bio problem servirati na višim nivoima Dodiku i Čoviću idealne pat pozicije zarad Vlade KS.
Uostalom, vrhovni lider je i sam rekao da je Centar važniji od X ostalih.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Ne boli ih k.urac vec smo izgubili rat i ne smiju doci na tu teritoriju.Osim13 je napisao/la: ↑26 jul 2020, 14:11Nije to samo Krajina. Bošnjačku političku elitu zaboli kuraс za svim dijelovima države i njenim građanima. U suštini, boli njih kuraс i za Sarajevom, ali ipak tamo je keš, što ih iznimno veže. Zato im nije bio problem servirati na višim nivoima Dodiku i Čoviću idealne pat pozicije zarad Vlade KS.
Uostalom, vrhovni lider je i sam rekao da je Centar važniji od X ostalih.
Odnos politike prema većinski bošnjačkim gradovima od kraja rata do danas ne govori ništa drugo nego da ih boli kuraс, prosto.
Pa da, prolaze jer je najkraća ruta do Slovenije. Taj dio granice je jedan od bolje čuvanih od Hrvata i van migrantske krize, a posebno sad. Ali opet ruta bi se ugasila da nema prolaska. Očito da ima i trajat će dok ne bude drugačije.
Pa ti ljudi nemaju sta izgubit, navikli su na batinanje od Cro policije,ne interesuju ih ni batine ni lezanje u zatvoru kad sta urade(pljacke silovanja ubistva kradje) jedino sto bi ih poyebalo u namjeri da se nasele u Evr je da ih vratis u Pakistan i Afg sto je Radoncic imao za namjeru. Pa kad te neko vrati na polaznu tacku a putujes 3 godine, svaka ti cast ako opet krenes.
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
Hrvatska radi samo ono što joj EU naređuje. Mi smo u očima velikih zamišljeni kao deponija gdje će se zadržavati migranti. A zašto naši "lideri" šute, e pa, korist je očito obostrana.
Jest bas ih je strah da ih krvolocni Srbi ne lincuju u Banjaluci pored sve moguce zastite koju bi imali 
Srbi opet onog čobana Grujičića kandiduju u Srebrenici. Ako opet popuše treba im čestitati zaista.
Ma to je bila najavljena dobrovoljna deportacija, ono ko hoce da se vrati pa cemo ih pogurati. Provodi to IOM godinama pa nema koristi nikakve kad ne zeli niko nazad.Sage je napisao/la: ↑26 jul 2020, 14:21Pa ti ljudi nemaju sta izgubit, navikli su na batinanje od Cro policije,ne interesuju ih ni batine ni lezanje u zatvoru kad sta urade(pljacke silovanja ubistva kradje) jedino sto bi ih poyebalo u namjeri da se nasele u Evr je da ih vratis u Pakistan i Afg sto je Radoncic imao za namjeru. Pa kad te neko vrati na polaznu tacku a putujes 3 godine, svaka ti cast ako opet krenes.
Prisilna deportacija je nemoguca u ovoj drzavi. Sa tim se Njemacka godinama pati i to ozbiljno pati. Mi smo jednog migranta deportovali 5 mjeseci, jer pregovaras sa drzavama gorim od nas.
Ja sam u 3 godine intenzivnog pracenja ove krize jedino skontao da je Europa licemjerna qrva i zelim da se raspadnu sutra. Bas mi je drago sto ce na kraju sav ovaj bjelosvjetski olos zavrsiti gore kod njih.
% се " ", ? & је " пар $ ? став - " - " ? ?. $ је " тај став, " " " " је & & $ РС-а ? ?. $ $ то ? " ?. $ су ?, & % су ? " $, ' ".
" & ' РС ? $ у " су ' " $ " става... % $ " $? $ " " $ % по РС-у, $, / " $?!
" су " ЕУ " ". $ " РС-а су на старту ? % о ' ?... " ? " %, &, ?...
За " " ' " " све % се ' је $ се $ ? ЕУ... Па & се $ $ Европа $ са ".
" " $.
Politicko Sarajevo boli qrac za sve dalje od Stupske petlje a ne samo za Krajinu.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Ma RS je to riješila lagano, nećemo ni jednog migranta i zdravo. Sad da li ih šalju u Federaciju ili ne je druga priča, no gledajući geografski migranti nemaju ni šta puno da rade na tom teritoriju jer EU granica nije blizu (ovdje mislim Slovenija, ne Hrvatska). Mađari su davno digli žicu i riješili problem. Policija u Krajini ima punkt na ulazu u USK iz Mrkonjić grada, odnosno u Ključu i tu zaustavi autobus, pregleda, ako ih ima izbaci ih vani i onda opet za neki kamp, ne znam gdje ih tačno šalju dalje, ali ne dalekoOrtega10 je napisao/la: ↑26 jul 2020, 15:11% се " ", ? & је " пар $ ? став - " - " ? ?. $ је " тај став, " " " " је & & $ РС-а ? ?. $ $ то ? " ?. $ су ?, & % су ? " $, ' ".
RS je problem s migrantima prebacio na Federaciju, a ovi na USK, ali jel' Federaciji nešto postaje problem tek kad se dešava u Sarajevu i čim se makne iz glavnog grada nije problem, daleko od očiju, daleko od srca.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
-
bombaysaphire
- Kontakt:
Političko Sarajevo boli qrac za sve ljude i kantone u Bosni i Hercegovini.
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Trenutno korisnika/ca: VensanKasel i 56 gostiju.