Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

MaGiCa
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la MaGiCa » 01 maj 2014, 23:03

Mago je napisao/la:Od tebe sam barem ocekivo da ces skontat zajbanciju dragi moj MaGiCni :wtf:
Ja sam od tebe ochekivao da si skapirao moj kontra zez. ;)
Nista Juve zasad. Ja ocekujem da uzmu ovu EL da Inter iduce sezone moze odbranit cast Italije :kafa:
Jbga, tri igracha vishe hocu ja - necu jednog, necu dva. :kafa:

Rube :wave:

Vuchinic smrdljivko :wave:

Advokat i ostali neka se spreme. :tralala:

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 01 maj 2014, 23:19

SiamoNoi je napisao/la:Ali prolazi ovo Juventus danas...
I drugi dan za redom mi je drago sto sam promasio prognozu.Ispala mi cak simpaticna ova Benfica,ali ipak ce se za Sevillu "navijat" u finalu.

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 01 maj 2014, 23:23

@MaGiCni

:think:

Nista Juve. Lose skroz...
Ognuno ha la propria storia, noi abbiamo la nostra e ne siamo orgogliosi.

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 01 maj 2014, 23:30

@MaGiCa
Juve slavi u pon. 32 scudetto!!! A napoli? :thumbdown:
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 01 maj 2014, 23:32

Andrej je napisao/la:@MaGiCa
Juve slavi u pon. 32 scudetto!!! A napoli? :thumbdown:
Tako ste i finale EL prerano upisali pa smo vidili sta se desilo. :D
Niste jos osvojili scudetto

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 01 maj 2014, 23:32

Magica, provociraj dok možeš. Sad je vrijeme za to :D

Nego izgubi nam Italija i četvrto mjesto za sezonu 2015/16. Čisto da se zna. Portugal nas prestiže. Nije mi drago, daleko od toga, popizdio sam više zbog toga nego zbog propuštenog finala, ali mi je u neku ruku milo zbog ovih hejtera iz drugih klubova Serije A koji neće vidjeti Evrope godinama.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 01 maj 2014, 23:41

Jbo vas Italijani, boli me q za ostale dušmane dabogda nikad ništa ne osvojili. :mrgreen:

Za navijače Juventusa samo Juve treba da je važan, ostali nek se snalaze. Jedino nedostatak jačih utakmica nas jbe u tom slučaju, ali to moramo kompenzirat u Evropi, a za što trebaju veća ulaganja. To je recept za nas i jbo ostale.

Serija A svakako zadugo neće da se oporavi, bez svježeg kapitala i nema tu pomoći. Naredne sezone samo Roma može biti ozbiljan konkurent opet, ovo ostalo nek se bori za mjesta u Evropi pa ko koga zajebe.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 01 maj 2014, 23:45

Sarajevo1946 je napisao/la:Jbo vas Italijani, boli me q za ostale dušmane dabogda nikad ništa ne osvojili. :mrgreen:

Za navijače Juventusa samo Juve treba da je važan, ostali nek se snalaze. Jedino nedostatak jačih utakmica nas jbe u tom slučaju, ali to moramo kompenzirat u Evropi, a za što trebaju veća ulaganja. To je recept za nas i jbo ostale.

Serija A svakako zadugo neće da se oporavi, bez svježeg kapitala i nema tu pomoći. Naredne sezone samo Roma može biti ozbiljan konkurent opet, ovo ostalo nek se bori za mjesta u Evropi pa ko koga zajebe.

Apsolutno se slazem samo sebe gledati ostali ce ionako samo mrvice kupiti iza nas
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 01 maj 2014, 23:49

L'Avvocato je napisao/la:Magica, provociraj dok možeš. Sad je vrijeme za to :D

Nego izgubi nam Italija i četvrto mjesto za sezonu 2015/16. Čisto da se zna. Portugal nas prestiže. Nije mi drago, daleko od toga, popizdio sam više zbog toga nego zbog propuštenog finala, ali mi je u neku ruku milo zbog ovih hejtera iz drugih klubova Serije A koji neće vidjeti Evrope godinama.
Nema tu shta da se pricha.
Portugalci godinama igraju EL najozbiljnije moguce, pa i kad ne urade nishta u LS - oberu kajmak u EL.
Italijani se vazda zezaju sa tom EL. Dodushe, ove sezone su svi bili ozbiljni i ovi rezultati su realni. Benfica nije jacha od Juventusa, kao ni Porto od Napolija, ali su Portugalci namazaniji i iskoristili su svoje shanse.
Ali, dzaba ti to, kad ce opet da se umuva u EL neki Torino ili Parma, koji ce biti kante za napucavanje lo stilo Udinese.
Jbga, nikako da Italijani naprave niz od 3-4 vezanih sezona u kojima ce 7 sestara igrati ozbiljno u oba takmichenja i u kojima im se pristup nece razlikovati igrali sa Dnipropetrovskim, Trumzeom ili Real Madridom. To je doshlo na naplatu. :cool:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 01 maj 2014, 23:51

Sarajevo1946 je napisao/la: Serija A svakako zadugo neće da se oporavi, bez svježeg kapitala i nema tu pomoći. Naredne sezone samo Roma može biti ozbiljan konkurent opet, ovo ostalo nek se bori za mjesta u Evropi pa ko koga zajebe.
Ja bash mislim da cete sledece sezone da ljusnete u Serie A.
Mnogo je tu gladnijih i napaljenijih od Juventusa, a masa vashih igracha prelazi zenit ili je daleko od njega. Pri tome ne vidim neku preveliku zhelju za kvalitativnim iskorakom od strane uprave kluba.

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 01 maj 2014, 23:55

Juventus ako ne može biti minimalno drugi, eto i treći mada je to loše, ne treba ni igati Ligu prvaka i jbo to. Da fudbal nije postao biznis, samo bi prvaci igrali ko što je i pošteno, a za nas je sve osim titule neuspjeh i drugo, treće mjesto dođe kao utješna nagrada.

Ko je zadovoljan trećim mjestom nek se bori i eto, mi ćemo za titulu. :mrgreen:

@Magični

Možda smo zasićeni, ali ja stvarno ne vidim da nas osim Rome, donekle Napolija, neko može skinuti. Ko misli da će Inter i Milan dosvesti neka jača pojačanja, taj se zajebao. Od njih nema ništa ni naredne sezone, maksimalno LP...

Mi ćemo opet dovesti 2-3 igrača, malo osvježiti ekipu i biće to dobro aBd opet. Očekujem još dvije uzastopne titule, kako sam i ranije najavio. :mrgreen:
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 01 maj 2014, 23:55

Da je Juventus prošao u finale ovo bi bila prvi put nakon 4-5 sezona da bi imali više bodova od Bundeske (sve u svemu ovo je već druga za redom solidna sezona Talijana po koeficijentu), a i ovo za Portugalce ne mijenja mnogo 4-5 pozicija isto je sa predstavnicima, a vratiti će to Talijani slijedeće godine, jer malo je razlika.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 01 maj 2014, 23:59

@Sarajevi1946

Ne govorim o osvajanju već uspjesima u Evropi. Znači polufinala, finala. Serija A gubi bodove luđački brzim tempom. Pa za koju godinu neće biti ni dva predstavnika u Evropi zbog toga. A kako ćeš imati jak Juve bez jake lige? Pa evo ti dokaza u zadnjih par godina. U ligi počistimo sve redom, dođemo u Evropu a tamo ne ide. Što više kvalitetnih utakmica imaš u ligi to ti je bolje. Što više kvalitetnih klubova to više sponzora, više para. Jednostavno je. Ko god hejta Italijane u Evropi, a navija za Calcio klub, ne razmišlja logički već mu mržnja i zavist pomućuju razum.

Magica je to fino gore objasnio. Moraš imati 3-4 pa i 5 dobrih sezona u Evropi da bi ti komplet liga procvala. Ovako samo iz godine u godinu ide u sunovrat.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 02 maj 2014, 00:04

Sarajevo1946 je napisao/la: Možda smo zasićeni, ali ja stvarno ne vidim da nas osim Rome, donekle Napolija, neko može skinuti. Ko misli da će Inter i Milan dosvesti neka jača pojačanja, taj se zajebao. Od njih nema ništa ni naredne sezone, maksimalno LP...
Malo li je :?:
BTW, mozhda milanski klubovi ne mogu to da urade, ali ja ochekujem najjachi moguci Napoli i dosta jachu Romu.
A neshto mi govori da ce Inter da bude daleko zayebaniji nego shto je to bio sluchaj od 2011e.
Mi ćemo opet dovesti 2-3 igrača, malo osvježiti ekipu i biće to dobro aBd opet. Očekujem još dvije uzastopne titule, kako sam i ranije najavio. :mrgreen:
Mnogo ste utakmica ove sezone uzeli na ime. Mnogo puta su vas vadili Tevez i Pirlo. Jedan je chovek koga mesto ne drzhi, a drugi ulazi u 36u godinu zhivota.
Mnogo puta su konkurenti kiksali zbog slabijih klupa. I taj gap mozhe da se smanji.
Pogba i Vidal :?: Obojica teshko zamenjivi i obojica ce trazhiti da idu u ambicioznije sredine, ako se ekipa drastichno ne pojacha.
Na koncu, nije iskljucheno ni da Conte ode, a to bi znachilo i nove okolnosti ad hoc.

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 02 maj 2014, 00:13

@Advokat

Sve ja to znam, ali mi kad uložimo lovu i dovedemo 2-3 prava igrača, samim tim si konkurentan u Evropi i onda jbo ostale.

Nemoj da mi se Španci kače sad, al hoće li neko možda reći da Real i Barca imaju nešto jače rivale tamo? Evo ove sezone AMD, ali to je sezona-dvije, sve ovo u međuvremenu kada je recimo Barca osvajala LP, nije imala dostojnog rivala, ako je to uopšte bio Real. :mrgreen: Jednostavno, oba ta kluba imaju i lovu i sve ostalo i okupljaju najbolje igrače i jedini mogu parirati Englezima.

Što se Juventusa tiče, jednostavno je. Daj lovu, pa ćeš vidjeti. Isto važi i za ostale Italijane, samo što je za njih nerealnije. Poenta je uglavnom da bez love nema ništa, što ja pišem evo dvije godine....

@Magica

Pa dobro, ja sam ranije rekao da očekujem jedno pet uzastopnih titula i na dobrom smo putu. Nije ni nemoguće, a i već smo dosta uradili.

Ovo dole što si rekao, sve to stoji za igru i slažem se apsolutno da smo dosta tekmi dobili na neko ime i mišiće, ali tako će i ostati.

Sanchez i jači lijevi bočni, kao i jedan veznjak u sredini Guarin recimo i eto to je to. Prodati višak, pa dovesti eventualno još nekoga, eto dobre ekipe sa finom okosnicom od ranije. Prilično sam siguran da Pogba, a ni Vidal ne idu i ne bojim se nimalo.

Conte je tu svakako još samo iduću sezonu, osvojio LP ili ne, jer i jedno i drugo za njega će biti kraj. Iskren da budem, pitao sam se da li je on uopšte taj koji može donijeti uspjeh u Evropi? Amnestira ga nedostatak upravo ta 2-3 prava pojačanja, tako da ako ostane i dobije ta neka pojačanja, od njega zavisi šta će napraviti. Ako ne uspije iduće sezone napraviti neki bitniji iskorak u Evropi, vrijeme će biti za promjena, a sa druge stane ako nešto napravi, mislim da će se sam nakon toga povući.
Zadnja izmjena: Sarajevo1946, dana/u 02 maj 2014, 00:16, ukupno mijenjano 1 put.
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 02 maj 2014, 00:16

U pravu je MaGiCa za sve.

Juventus je previse utakmica uzeo na individualni kvalitet. Previse se pocelo ovisiti o Pirlu koji vec par mjeseci igra za zaborav, a ni prije toga nista bolji nije bio.

Isto, sto se tice Pogbe i Vidala. Prvi mi nikad nije ni izgledao nesto previse vezan za klub, ima agenta kakvog ima, i ja apsolutno njega ne vidim kao neku dugorocnu figuru u klubu. Zasto bi se potencijal za zlatnu loptu **** po prosjecnoj talijanskoj ligi i ispadao u grupi LP?

Vidal koliko god volio klub, ista stvar. Zasto bi se ponajbolji veznjak svijeta u svom primeu ogranicavao na ovako malo?

Vremena Del Piera i Tottija su prosla. Danas se sve mjeri po uspjehu, i jedini nacin da zadrzis i privuces najbolje igrace je da imas kontinuitet i konstantno napredujes. Ostalo je sve mlacenje prazne slame.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 02 maj 2014, 00:20

Znaci Juventus i Inter jos uvijek dijele prvo mjesto za najuspjesniju ekipu u EL/kup uefa :mrgreen: nebi valjalo da ste nas prestigli :D

Nego ja imam osjecaj da je Conte rak rana ovog Juventusa odnosno dok je on tu da u Europi necete bit ozbiljan protivnik. Covik je tvrdoglav kao magarac i ne odustaje od ove sjebane taktike sa 3 igraca u zadnjoj liniji.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 02 maj 2014, 00:27

evo od mene za utjehu svim Juventinima, za @Capitana idu dva pakla jer je moderator, pa da ispoštujem čovjeka :mrgreen:

slika

za mog brata @Advokata, idu posebno ove Hello Kitty :P

slika

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 02 maj 2014, 00:29

@Sarajevo1946

To shto si predlozhio (Sanchez, Guarin, neki levi bek) - to nije nikakav upgrade koji ti garantuje borbu za osvajanje LS, shto bi trebalo da bude cilj Juventusa, nakon godina dominacije u Serie A. ;)
Za Italiju je verovatno dovoljno, ukoliko se ne desi znachajniji pad kvalitete nekih igracha.
Ali, ako vam se desi zasicenje praceno nedovoljnim pojachanjima i osetni pad performansi pojedinih igracha - vrlo lako mozhete da budete prekinuti.
Obashka shto ja bash verujem da ce barem jedan milanski klub ozbiljno da zagrize i nekako sklepa konkurentnu ekipu i bude italijanska varijanta Liverpoola 2013-14.

Osvrnuo bih se na jednu Dinovu rechenicu:
Ko god hejta Italijane u Evropi, a navija za Calcio klub, ne razmišlja logički već mu mržnja i zavist pomućuju razum.
To je esencija problema. Balkanski moto da komshiji crkne krava se izgleda rashirio i po Italiji. Nekakve pijace od klubova se grchevito bore za mesto u EL, nekako ga i ugrabe ispred velikih klubova koji imaju shit sezone (pogledaj pod Milan&Lazio iz ove kampanje) a onda dovedu pojachanja iz Serie D1 i glat popushe josh u kvalama. Moram da priznam da mi taj rezon nije jasTan. Zato je ludi Cellino makar dosledan i zna da nema shta da trazhi u Evropi i zato i ne pokushava da klinchuje to 6. ili 7. mesto, iako je to mogao da uradi u mnogim predjashnjim sezonama. On je mozhda lud, ali nije nashtetio italijanskom fudbalu, poput raznih Udina. Palerma, Sampi i slichnih putujucih pijaca.

berardi25
Kontakt:

Post Postao/la berardi25 » 02 maj 2014, 00:32

Tritolone je napisao/la:Znaci Juventus i Inter jos uvijek dijele prvo mjesto za najuspjesniju ekipu u EL/kup uefa :mrgreen: nebi valjalo da ste nas prestigli :D

Nego ja imam osjecaj da je Conte rak rana ovog Juventusa odnosno dok je on tu da u Europi necete bit ozbiljan protivnik. Covik je tvrdoglav kao magarac i ne odustaje od ove sjebane taktike sa 3 igraca u zadnjoj liniji.
Naravno da je rak rana,ova igra ni na qurac ne lici,nit se znas branit nit napast,boze sacuvaj,samo daj loptu Pirlu ako sta napravi dobro i jest,il da yebeni Bonucci kreira napad sa svojim 0% :wtf: dugim loptama :crazy: :oops:
https://pbs.twimg.com/media/Bm6HHeLCEAE3QJh.jpg

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.