neki bi rekli da imamo jos manje igraca za 3-5-2 nego za neku drugu formaciju, i ja bih se slozio s tim..taj lijevi bek kojeg spominjes, tj njegov nedostatak, jos vise dolazi do izrazaja u 3-5-2 jer bas tada on sam drzi stranu, u 4-5-1, 4-3-3 bi imao igraca ispred sebe sto bi donekle kompenziralo njegove slabosti...MaGiCa je napisao/la:Shefe, Conte nema igrache za 4-3-3.ultrasstyle_tz je napisao/la:igras 4-3-3 vazda kad se lomi sezona i bitna tekma i ocekujes cudo..zasto nisi uigrao taj sistem tokom sezone da ljudi znaju sta da igraju i da sa pravom ocekujes cudo, nego ovako vise ih bacis jadne u nesto sto nikad ne igraju da bi u slucaju kiksa rekao "et igrao sam 4-3-3 i ne ide" i opet zastitio svoje dupe..pa kako ce ic kad jednom u 7 mjeseci igraju tu taktiku![]()
Vi levog beka, koji mozhe da drzhi celu stranu, nemate. Isto tako, Giovinco je 1 olupina, a Tevez nije za tu formaciju, kao shto se i pokazalo masu puta i u reprezentaciji i u Cityju. Da Juventus ima efikasna krila velikog radijusa kretanja, poput npr. Napolija i 1og vrhunskog levog beka - e to bi bila druga pesma.
takodjer, Juventus je i ove sezone najbolje partije igrao u 4-3-3..slazem se da nedostaju igraci, ali sam ubijedjen da vise nedostaje ovom sistemu 3-5-2, nego da se uigravao 4-3-3..sinoc je bilo previse faktora da bi se desilo cudo u formaciji koju ne igras, prvenstveno pritisak toga kako ti treba gol, protivnik ima igraca manje, a tebe nikako ne ide..protiv Madrida im nisu bile noge olovne ni 1% kao sto su sinoc i onda ih bacis u sistem koji ne poznaju..
inace, objektivno ova ekipa jako lose reaguje pod pritiskom i gubi sve velike utakmice..da li je to do lose mentalne selekcije igraca ili do trenera koji je izgubio do sada svaki "biti ili ne biti" mec..u svakom je ekipa na terenu izgledala takticki ocajno kao i iznimno nemotivisano...inace imas trenera koji vazi za takticara i velikog motivatora..nesto tu ne stima...il je Konte verzija Bonucija, jer jbg urlam i ja, galamim, bacam stvari kad gubimo, pa me to ne cini velikim trenerom nego pobjede u ovim bitnim mecevima koji je on svaki izgubio..ili se radi o grupi gubitnika u svlacionici bez pravog pobjednickog mentaliteta..trece tesko da ima...
mozemo pricati o kvalitetu, ali sam ubjedjen da je ovaj Juve objektivno kvalitetniji od ekipe kao sto je Benfika, ne nuzno na osvajanje LP, ali je kvalitetniji od Benfike, Galate, Kopenhagena itd itd...Juve da bi bilo koju ozbiljniju ekipu pobijedio 2-0 mora biti 200% bolji,pozrtvovaniji i imati savrsen dan, dakle ima tu jos nesto..jer ne zelim da vjerujem da Pogba, Vidal, Tevez, Kijelini, Ljorente, Asamoa, Listajner, Bufon ne cine osnovu za prejak tim