FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

DenchiNL
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la DenchiNL » 22 maj 2018, 17:42

Sabinho je napisao/la:
Pamtim to kao da je bilo danas
kad je amidza Ibrak otisao od nas
u ruci mu pasos a u dzepu pola miliona od Cimijevog transfera

Kaz'o je da mu je dosta
i Dine i Hordi i Sjevera
i da ga nakav posao vuce
da ce se vratit' kad opet bude para

Mi smo Pitari cucali na istoku
Manijaci vikali, Pitari, bolan
pustite hajvana, vratit' ce se on
samo da se rastali sve

Al' prodje otad 10 Bajrama
ali amidza Ibrak se ne vrati k nama
kazu da je u Solunu
obrnuo neke pare

Ja sam uletio u Hilminu raju
saburio sa rajom
dangubio po tribinama
piskarao po forumu

Mislio sam da od toga imam neke valjde
i zaboravio rijeci amidze Ibraka
u rijetkim trenucima
kad je klub bio lider na tabeli

Pitari, veli, ko navija za Sarajevo
i boravi na Kosevu napetom
zavrsice karijeru
sa Sabrinom i laznim Papetom

Fakat, kad njuska postade sportski direktor
I poce sredjivati transfere preko vibera
i pokaza kako se dovodi Parmakovski
zaboravio je bio kako se pise pismo namjere
zaaboravio je bio kako se dovodi igrac

Zaboravio je bio kako su on i lezba Sabrina
dosli na svoje funkcije

Sada u miru diobe treceg mjesta
razmisljam o rijecima odbjeglog amidze Ibraka
Pitari, veli, ko navija za Sarajevo
i boravi na Kosevu napetom
zavrsice karijeru sa Sabrinom i laznim Papetom.
slika
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 22 maj 2018, 17:46

DenchiNL je napisao/la:lista igrača kojima ističe ugovor u PLBiH

https://www.transfermarkt.co.uk/premije ... ewerb/BOS1

i po klubu:

https://www.transfermarkt.co.uk/premije ... **#subnavi

Jakovljević ne znam je li produžio, ali opet sumnjam i da bi htio nama....

EDIT: i on i Bilbija do 19-te
Pa (skoro) cijeli Slobodin prvi tim. :lol: Mozda trebamo klepiti Skahica, ako nista kao prvu zamjenu na stoperskoj poziciji... :hmmmmm: :hmmmmm:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 22 maj 2018, 17:46

Ako Pandza dolazi, znaci alternativa Ahmetovicu. Logikom, samo će se mjenjati otpad sa "otpadom", ekipa će opet biti Hebibović, Bekić, Ahmetović, Pavlović, Halilović i par ovih mlađih, ne planira se izgleda dovoditi kvalitetniji igrači od ovih pobrojanih, samo njihove alternative, a dokazali su vec par godina da sa njima ne mozemo nista, da su patuljci i da su curice. Za koga dođe ponuda, bit će prodan a dovest će se neki menadžerski igrači koji nisu igrali godinama.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

High

Post Postao/la High » 22 maj 2018, 17:46

Ne bi me čudilo da ovi naši dovedu Mehremića! :lol:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 22 maj 2018, 17:49

Nama ne trebaju alternative za Ahmetoviće, Bekiće, Hebiboviće. Nama trebaju bolji igrači od njih.
Dva krila, dva beka, stoper i napadač ZA PRVIH 11.
Ovi igrači koji su bili standardni ne smiju ostat u većini za sljedeću sezonu što se tice prvih 11, potrebna je rekonstrukcija!
Zadnja izmjena: BordoSarajevo, dana/u 22 maj 2018, 17:52, ukupno mijenjano 1 put.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 22 maj 2018, 17:50

Ne znam sta vi ocekujete od Hadzica pa nema carobni stappic da odjednom sve bude bajno. Ako budemo morali prodavati Mujakica,Adukora itd da bi zatvorili finansije onda nam ni Spahic,Semjon,Slavisa ne mogu zajedno pomoc a kamo li Hadzija. Uglavnom poenta koliko para toliko muzike. nadat ti se boljem ,svi smo skepticni al moramo podrzati FKS

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 22 maj 2018, 17:55

Sabinho je napisao/la:
Pa (skoro) cijeli Slobodin prvi tim. :lol: Mozda trebamo klepiti Skahica, ako nista kao prvu zamjenu na stoperskoj poziciji... :hmmmmm: :hmmmmm:
Skahic je imao nekih problema s plucima zimus cini mi se....prije bi onog Mehmedagica ali neće lik nama nešto...a bolje bi nam pasao, oštrije igra, pokretljiviji...taman za evrope i ovih ekipa što igraju na kontru...ima i onaj malac što igra 10-tku u tuzli a svega 18 godina...on je interesantan ako bi doveli pravog playa da mu bude zamjena...
BordoSarajevo je napisao/la:Ako Pandza dolazi, znaci alternativa Ahmetovicu. Logikom, samo će se mjenjati otpad sa "otpadom", ekipa će opet biti Hebibović, Bekić, Ahmetović, Pavlović, Halilović i par ovih mlađih, ne planira se izgleda dovoditi kvalitetniji igrači od ovih pobrojanih, samo njihove alternative, a dokazali su vec par godina da sa njima ne mozemo nista, da su patuljci i da su curice. Za koga dođe ponuda, bit će prodan a dovest će se neki menadžerski igrači koji nisu igrali godinama.
koji Pandža ba? Dalibor?? ako nam on dolazi hajmo svi plakat jbt pa u Mladosti nije igrao :facepalm: :damn:
Zadnja izmjena: DenchiNL, dana/u 22 maj 2018, 17:59, ukupno mijenjano 2 puta.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 22 maj 2018, 17:57

Jos jedan bivsi igrac kona u upravi kluba. Cime je to Emir zasluzio poziciju u klubu? Mi to nemamo igraca koji su godinama nosili bordo grb?
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 22 maj 2018, 18:08

Sretno Hadžiji. Poznaje dobro naš fudbal, e sad kolko će mu dopustiti da manevriše, to je druga priča već.

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 22 maj 2018, 18:12

DenchiNL je napisao/la:
FrancescoTotti je napisao/la:Da se i ovdje postavi suma sumarum svega.

Pa isto kao i za pojacanja.Kad su zimus dovodili polovnjake neki nisu bili zadovoljni,a neki su pravdali kao niste ih ni gledali itd.Na kraju je rezultat jedino mjerilo,a to je Evropa uz puno sadake sa dva izgubljena derbija.Nikakav faktor nismo bili u ligi nit smo se za sta pitali,tu negdje sa Radnikom.

E sad je ista stvar sa Hadzicem zato bi bili zadovoljni sa njim?Sta nam on donosi novo i u kojem segmentu?Zasto se ne ide sa ljudima koji imaju ime i prezime u Evropi,a ne od Sarajeva do Zenice!?
Zasto ne Bolic,Barbarez,Baljic,Bajramovic,Spahic ili neko slican iz regiona.

Sam nacin izbora kandidata dosta govori o nasim ciljevima i mogucnistima.Mahalski nivo u rukovodecim strukturama se prenosi na mahalski nivo u sporstkom segmentu,na kraju takve igrace dovodimo i pitamo se sto nemamo muda i sto nemaju pobjednicki mentalitet.
Mahalastina od vrha do dna.
ne pravdam nikog, trebalo je bolje ime ali ni nabrojani nemaju ništa više iskustva kao SD ili menager od Emira, čak suprotno većina tih ima manje iskustva...jedino što imaju je veća fudbalska karijera...a neće igrat sigurno :D
Gdje su oni igrali, a gdje Hadžić? Gdje oni mogu vrata otvoriti, a gdje Hadžić? Tačno, nemaju iskustva, ali imaju cijenu i karakter da se njima ne može instruisati i zato ne mogu biti tamo gdje ih želimo! Mi smo taj neki drugorazredni nivo ove lige i ćao!
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 22 maj 2018, 18:13

emir79 je napisao/la:Jos jedan bivsi igrac kona u upravi kluba. Cime je to Emir zasluzio poziciju u klubu? Mi to nemamo igraca koji su godinama nosili bordo grb?
većina SD nije nosila dres kluba za koji rade, to nije predispozicija nego sposobnosti i veze...ovako se poklopilo, i Emir je mnogo veći utisak kod nas ostavio nego na početku karijere kod kona....koga bi ti radije vidio na tom mjestu npr.?
SarajevoJeBordo je napisao/la: Gdje su oni igrali, a gdje Hadžić? Gdje oni mogu vrata otvoriti, a gdje Hadžić? Tačno, nemaju iskustva, ali imaju cijenu i karakter da se njima ne može instruisati i zato ne mogu biti tamo gdje ih želimo! Mi smo taj neki drugorazredni nivo ove lige i ćao!
neko navede šta je Papac doveo a šta Ćenan kod kona pa ovaj drugi ispade stručniji iako nije igrao u Rangersima :D

StariGrad071
Kontakt:

Post Postao/la StariGrad071 » 22 maj 2018, 18:16

Lol cuj gdje su igrali. Gdje je jarni igrao?

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 22 maj 2018, 18:19

DenchiNL je napisao/la:
emir79 je napisao/la:Jos jedan bivsi igrac kona u upravi kluba. Cime je to Emir zasluzio poziciju u klubu? Mi to nemamo igraca koji su godinama nosili bordo grb?
većina SD nije nosila dres kluba za koji rade, to nije predispozicija nego sposobnosti i veze...ovako se poklopilo, i Emir je mnogo veći utisak kod nas ostavio nego na početku karijere kod kona....koga bi ti radije vidio na tom mjestu npr.?
Brate tip je odigrao jednu sezonu za nas prije 5-6 godina i odmah pozicija u klubu i to SD. Pa gdje su Turkovic, Zukic, Alen Skoro, Amar Ferhatovic, Alen Avdic...

Jos da nam uvale Pelaka i da upotpune cirkus jbt.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 22 maj 2018, 18:20

Treba nam vojnika kluba još!! Hocemo bordo armiju, samo emocije, strucnost je svakako za budale!!
Bahati, bahati Željkan!
1946

StariGrad071
Kontakt:

Post Postao/la StariGrad071 » 22 maj 2018, 18:21

Hahahaha treba nam sto vise ibraka, jesica, jarnija.

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 22 maj 2018, 18:28

emir79 je napisao/la: Brate tip je odigrao jednu sezonu za nas prije 5-6 godina i odmah pozicija u klubu i to SD. Pa gdje su Turkovic, Zukic, Alen Skoro, Amar Ferhatovic, Alen Avdic...

Jos da nam uvale Pelaka i da upotpune cirkus jbt.
tačno ali poprilično dobar utisak u sjećanju navijača, one evropske tekme sa Saidom su svi gledali, plus čovjek uzeo licencu i odmah se dao da radi i dovodi igrače...ti nabrojani nisu u fudbalu, nemaju nijednu licencu, evo škoro tek ganja sad...dakle tako mogu i mene i tebe stavit isti bi bio efekat...i ja bi volio da je jače ime i pravi iskusniji stručnjak ali sam bio skeptičan da će se to desiti...
Zadnja izmjena: DenchiNL, dana/u 22 maj 2018, 18:31, ukupno mijenjano 1 put.

Inijesta
Kontakt:

Post Postao/la Inijesta » 22 maj 2018, 18:31

StariGrad071 je napisao/la:Hahahaha treba nam sto vise ibraka, jesica, jarnija.
Uporedis rezultate i jednih i drugih i vidis da su isti klosari i lopovi i ti navedeni i ovi sad u klubu, s tim da su ovi prethodni bar 2 trofeja donijeli... svjetla nam je buducnost, nema sta
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !

StariGrad071
Kontakt:

Post Postao/la StariGrad071 » 22 maj 2018, 18:34

2 trofeja koja su nas unazadila 10 godina.

High

Post Postao/la High » 22 maj 2018, 18:37

Još malo pa će se i Ibišević oprostiti od fudbala. Svakako su uvijek kružili natpisi da od svih naših klubova on najviše simpatiše nas. Što znači da mu se možemo nadati a da očekujemo da će umjesto njega na novonastalu poziciju izvršnog gonitelja transfera doći Diatta.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

High

Post Postao/la High » 22 maj 2018, 18:41

I - zna li ovaj Hadžić engleski? Ili će biti posebna pozicija i za tu sposobnost?

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bordobijelisampion, Hajdeee i 4 gosta.