Francuska - BIH/BIH - Kazahstan (1.9/7.9)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

feniksptica
Kontakt:

Re: Francuska - BIH/BIH - Kazahstan (1.9/7.9)

Post Postao/la feniksptica » 08 sep 2021, 20:50

Sheyi je napisao/la:
08 sep 2021, 18:06
Nema vecih neprijatelja od bosnjacke suplje pameti koja zivi u Bosni i misli da sve zna dok zivot prolazi kraj njega, pisaju ga politicari, krimosi, partijasi, a on nastavlja da pametuje i da sve zna. Bosnje
Ali to vise nije tvoj problem, ni moj kad ponovo odem. Kapitulirao si odustao i prihvatas pravila i utapas se u novu sredinu. Ne treba pametovat i nekoj drugoj sredini gdje si mogao biti i nesto uciniti a nisi. Ne vidim razliku izmedju tebe i politicara koji eto imaju para pa pisaju po raji i pametuju i smatraju se pametinijim samo zbog toga.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

PatriceKwedi
Kontakt:

Post Postao/la PatriceKwedi » 08 sep 2021, 20:51

amerosm je napisao/la:
08 sep 2021, 20:10
Mi imamo sljedeće probleme koje niko ne spominje:

1. Nemamo strategiju za razvoj mladih igrača i dalje se samo oslanjamo na dijasporu. Razumijem, da onima u RS-u i nosiocima europskih vrijednosti to nije ni cilj, ali zar pro-bosanski klubovi ne mogu tu strategiju razviti i primjenjivati? Čak ne moraju ništa izmišljati, već samo primjeniti sistem DFB-a tj.kriterije koji su bitni pri razvoju igrača i čemu treba posvetiti pažnju.

2. Novinari - dok god ne budemo imali novinare koji će raditi svoj posao kako treba, mi nećemo imati uspijeha. Hrvati uzeli titulu viceprvaka svijeta, pa ih novinari nakon remija i poraza rastave na proste faktore, a naši pišu o nesreći i nekim pichkma materinama.

3. Mora se mahala izbaciti iz reprezentacije - zato nam je potreban trener koji nije sa Balkana.

Dok ne riješimo ova tri problema i dalje ćemo kalkulisati i igrati po 3552552552 historijsku utakmicu, te ćemo možda nekad kao ćorava kokoš ubosti zrno (čitaj SP 2014).
S 2 i 3 se slazem. S 2 od a do z, a sto se 3 tice, tu definitivno trener nije glavni problem. Sve je na niskim granama, a trener (izbornik) je samo produkt toga jer ozbiljan covjek (Vaha npr.) tu nece doci.

Sto se 1 tice, apsolutni promasaj. Po kojoj logici bilo kome nije u interesu razvoj mladih igraca i njihova prodaja?! Kako to onda da je Siroki medju najjacim u drzavi sto se omladinskog pogona i izbacivanja mladih igraca tice? Logika nigdje veze. Uvijek se izmislja neki imaginarni neprijatelj kako bi se opravdala vlastita nesposobnost.

Od prvih 11 sinoc, imas sestoricu iz dijaspore, dvojicu iz Zelje i po jednog iz Drine Zvornik, Leotara i Rudara iz Prijedora.
🔹

Machak
Kontakt:

Post Postao/la Machak » 08 sep 2021, 20:55

I kake su kalkulacije i matematika, sta nam treba iz predstojecih utakmica, ko gdje treba da kiksa da budemo drugi ili treci ? :urnebes:

Šalu na stranu,...

Mi smo luzeri ali vjeciti, ne sto je protivnik bolji od nas nego sto mi sami sebe pobjedimo, iz godine u godinu kakve mi greske radimo i kakve golove primamo to je strasno.

Ja iskreno ne znam koja ce ekipa igrati vec neke naredne kvalfikacije i na sta ce to licti, na to sve Vico ce biti osam godina u savezu pa vi vidite sta nam sve slijedi.

BH fudbal se kao i BiH reprezentacija se odavno gase ali se idalje nista ne poduzima !
Mjau !

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 sep 2021, 21:03

Uz dužno poštovanje strategija razvoja mladih igrača nije ta, da se igrači prodaju u Hrvatsku ili neke Spore u Turskoj, već da imaš 4-5 igrača koji igraju važnu ulogu u svojim timovima u ligama 5-ice.

Navijač sam Želje, ali ukoliko izuzmemo Džeku, tu nema igrača iz omladinskog pogona koji je dospio do Liga 5-ice i da igra važnu ulogu, što za mene znači da pri razvoju igrača pravimo kardinalne greške.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

PatriceKwedi
Kontakt:

Post Postao/la PatriceKwedi » 08 sep 2021, 21:13

amerosm je napisao/la:
08 sep 2021, 21:03
Uz dužno poštovanje strategija razvoja mladih igrača nije ta, da se igrači prodaju u Hrvatsku ili neke Spore u Turskoj, već da imaš 4-5 igrača koji igraju važnu ulogu u svojim timovima u ligama 5-ice.

Navijač sam Želje, ali ukoliko izuzmemo Džeku, tu nema igrača iz omladinskog pogona koji je dospio do Liga 5-ice i da igra važnu ulogu, što za mene znači da pri razvoju igrača pravimo kardinalne greške.
No money, no party. I u Hrvatskoj igraca u 99% slucajeva izbacuju najjaci klubovi, s najboljom infrastrukturom i trenerskim kadrom.
🔹

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 08 sep 2021, 21:16

Upravo to, koliko para toliko muzike. Dok se ne uloži u ljudstvo i infrastrukturu, neće biti igrača.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Zra
Kontakt:

Post Postao/la Zra » 08 sep 2021, 21:18

Čeka se @Hurem-ova pozitivna analiza utakmice sa Boratovcima .

Inače se javi odma poslje jedne odspavane noći, sad su potrebne predpostavljam dvije. :hmmmmm:

Pavard
Kontakt:

Post Postao/la Pavard » 08 sep 2021, 21:22

Najveci klubovi u BIH imaju svega par miliona eura godišnji budžet,i pojedini žele da ti klubovi proizvode igrače za lige 5.

:tokralju: :tokralju: :rol: :rol: :rol:

Brazzzoo123
Kontakt:

Post Postao/la Brazzzoo123 » 08 sep 2021, 21:23

Ovde se ide iz krajnosti u krajnost, znali smo svi da se mora iz pocetka graditi ekipa, ali ljudski je se i nadati pogovo ako sanse postoje, od sledece 4 utakmice 3 bi morali dobiti i mogli bi biti drugi.
Mi nismo izbalansirani i trebaju nam jos u svakoj liniji po jedan kvalitetan igrac. Trebaju nam zdravi Kolasinac, Krunic, Susic. Trebaju nam zamjene za Cipetica,Gojaka, Loncara,Kovacevica.Mozda sansu mogu dobiti i Vrancic, i Sarici. Ja bih pokusao vratiti i Viscu za ove 4 utakmice. Sa samo malo vise kvalitete bi se prosetali grupom i bili bi uvjerljivo drugi. A ove legende ako hoce pomoci bolje da preporuce kakvog interesantnog igraca.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 08 sep 2021, 22:40

Zra je napisao/la:
08 sep 2021, 21:18

Inače se javi odma poslje jedne odspavane noći, sad su potrebne predpostavljam dvije. :hmmmmm:
Očito nisi dobro upratio...jedna od onih utakmica koje je najlakše izanalizirati:
-*- Petev - postavka odlična.
-*- Rezultat krajnje nerealan jer smo trebali voditi bar 3:0 nakon 1.poluvremena... u drugom nas dobro presjekao rani gol borata...Pored luzerksog mentaliteta pravo je čudo da smo uspjeli preokrenuti.
Preslikana utakmica Kazahstan vs Ukrajina.
-*- Glavni krivci za kiks Dzeko i Sehic.

Zaključak: obavezno posebno poraditi na prekidima!!!

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 08 sep 2021, 23:06

Ma samo, da Begovic smanji ljubomoru na Sehu idemo na SP :opaopa:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 08 sep 2021, 23:17

naša grupa je daleko najgora, to je sada izvjesno

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 09 sep 2021, 00:38

Pavard je napisao/la:
08 sep 2021, 21:22
Najveci klubovi u BIH imaju svega par miliona eura godišnji budžet,i pojedini žele da ti klubovi proizvode igrače za lige 5.

Da je Bogdom eura, prije ce biti maraka ... ne moze se od kikirikija pravit Mbappe ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 09 sep 2021, 00:47

PatriceKwedi je napisao/la:
08 sep 2021, 21:13
amerosm je napisao/la:
08 sep 2021, 21:03

No money, no party. I u Hrvatskoj igraca u 99% slucajeva izbacuju najjaci klubovi, s najboljom infrastrukturom i trenerskim kadrom.
Upravo tako, klubovi sa uredjenim sistemom, gdje im opstanak kluba ne zavisi od transfera tog igraca, a i igracu se ostaje da se razvija u zdravoj sredini ukoliko znaju da im to ne moze stetiti karijeri.

Kako ubijediti (nek se pitari ne hvataju za ovo) Djokanovica da ostane do 24 u Sarajevu i ligi, kad mu to moze samo osakatit karijeru, a i dovest u pitanje opstanak kluba ukoliko se ne proda za neku mizeriju
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Gumistucna
Kontakt:

Post Postao/la Gumistucna » 09 sep 2021, 08:15

feniksptica je napisao/la:
08 sep 2021, 20:50
Sheyi je napisao/la:
08 sep 2021, 18:06
Nema vecih neprijatelja od bosnjacke suplje pameti koja zivi u Bosni i misli da sve zna dok zivot prolazi kraj njega, pisaju ga politicari, krimosi, partijasi, a on nastavlja da pametuje i da sve zna. Bosnje
Ali to vise nije tvoj problem, ni moj kad ponovo odem. Kapitulirao si odustao i prihvatas pravila i utapas se u novu sredinu. Ne treba pametovat i nekoj drugoj sredini gdje si mogao biti i nesto uciniti a nisi. Ne vidim razliku izmedju tebe i politicara koji eto imaju para pa pisaju po raji i pametuju i smatraju se pametinijim samo zbog toga.
kako dobar odgovor
А " &, & ?
В ? ? &
Не $ свій & &
& " в &.
Slava Ukraini

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 09 sep 2021, 08:51

Imal igdje dobar snimak onog penala nad Dzekom?

Ja ono nista nisam vidio kako treba u prensou utakmice...

Na poluvremenu sam imao osjecaj da necemo odnosno da ne mozemo ovo dobit nakon toliko promasenih sansi u prvom poluvremenu.

Ako je penal na Dzeki stvarno bio, vratice nam se ovo i dobicemo ih u Kazahstanu... AKo je penal poklonjen onda moze bit svasta tamo...

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 09 sep 2021, 11:24

Pavard je napisao/la:
08 sep 2021, 21:22

Kod nas nije stvar ni novca kad su mladi igrači u pitanju. Evo sad u Sarajevu sad imaš desetine škola fudbala koje imaju dobre uslove za rad. Problem je u našem mentalitetu. Moj sin evo već više od godinu dana trenira u nekoj lokalnoj školi fudbala, nagledao sam se svega i svačega. Ja sam dijete upisao na fudbal jer je on taj sport izabrao a meni je cilj samo da bude aktivan, da se brže socijalizira, da stekne osjećaj o radnim navikama i obavezama. Gledam jako puno roditelja koji dovode dijete od 6-7 godina na treninge i onda cijeli trening dobacuju djetetu šta će i kako raditi. Vrlo česte se te instrukcije ne poklapaju sa onim što trener govori djeci. Roditelji očekuju da će njihovo dijete od 7 godina postati profesionalac. Vrlo često roditelji pretjerano kritiziraju svoje dijete od 6-7 godina jer nije dao go, nije dobro šutao, neko dijete ga predriblalo. Niko ne kritizira dijete npr što se smije drugom djetetu kad ovo nešto pogriješi, što je tokom pauze pogodilo drugo dijete loptom u glavu,,,,djeca odrastaju na totalno pogrešno postavljenim vrijednostima. Odem na turnir djece od 7 godina, roditelji se potuku zbog penala na utakmici, pljuju na sudiju, psuju mu familiju, prijete da će ga pretući kad ga sretnu negdje (a pritom sudija ima 18-19 godina). Valjda zbog svega što se dešava oko nas smo toliko postali destruktivni po sebe i svoju djecu da je to strašno.

S druge strane, jako veliki broj nestručnih trenera rade sa djecom pa se onda može čuti kako trener psuje djeci, prijeti šamarima...Klubovi prave greške jer ne uzimaju školovane trenere koji su ujedno i dobri pedagozi da rade sa najmlađim uzrastima. Većinom se to svodi na to da igrač završi karijeru, ne zna ništa raditi, nema nikakvu opciju i onda mu klub izlazi u susret tako što mu da da trenira neki mlađi uzrast. Onda imamo situaciju da djeca od 12,13,14 godina imaju trenera čija je jedina referenca to što je bivši igrač, nema nikakav pedagoški pristup, nema nikakvo trenersko znanje. Onda opet na scenu stupaju roditelji, plaćaju trenerima da njihov sin igra, to onda djeluje destimulirajuće na ostalu djecu i mi iz generacije u generaciju izbacujemo velik broj igrača koji su u periodu 12-16 godina toliko toga preskočili u svom fudbalskom razvoju da je to nemoguće kasnije nadoknaditi.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 09 sep 2021, 12:19

Bega sav crven od ljubomore na Sehu jos uvijek.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 09 sep 2021, 20:57

Justin je napisao/la:
08 sep 2021, 18:49
TheChief je napisao/la:
08 sep 2021, 18:21
Tekashi je napisao/la:
08 sep 2021, 18:08

+1
Vidis da im smeta sto ljudi kalkulisu i nadaju se barazu. Oni bi najradije da nema ni drzave ni reprezentacije.

A to su i potvrdili kada su napustili BiH (ili oni ili njihovi roditelji).
+2
+1
Oni bi najradije da nema ni drzave ni reprezentacije.

A to su i potvrdili kada su napustili BiH (ili oni ili njihovi roditelji).
:tokralju:

Nek' navijaju za svoje reprezentacije. Svedsku, Austriju, Njemacku, Dansku...
Zadnja izmjena: Tekashi, dana/u 09 sep 2021, 20:59, ukupno mijenjano 1 put.

Zra
Kontakt:

Post Postao/la Zra » 09 sep 2021, 20:58

hurem je napisao/la:
08 sep 2021, 22:40
Zra je napisao/la:
08 sep 2021, 21:18

Očito nisi dobro upratio...jedna od onih utakmica koje je najlakše izanalizirati:
-*- Petev - postavka odlična.
-*- Rezultat krajnje nerealan jer smo trebali voditi bar 3:0 nakon 1.poluvremena... u drugom nas dobro presjekao rani gol borata...Pored luzerksog mentaliteta pravo je čudo da smo uspjeli preokrenuti.
Preslikana utakmica Kazahstan vs Ukrajina.
-*- Glavni krivci za kiks Dzeko i Sehic.

Zaključak: obavezno posebno poraditi na prekidima!!!
Ovde moras postat, ne na druge teme.
Ovo je glavna tema za tekmu, div naslov.

Znaci ipak idemo na mundial ? :salut:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.